Last news in Fakti

26 Август, 2020 21:00 1 657 10

Започва излъчването на рекламните клипове за малко познати туристически места

  • министерство на туризма-
  • малко познати места

Кампанията стартира първо в социалните канали на Министерство на туризма

Започва излъчването на рекламните клипове за малко познати туристически места - 1
Снимка: МТ

Министерството на туризма започва излъчването на първите три рекламни клипа, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти е в изпълнение на поетия от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ангажимент към екскурзоводите по време на работна среща с тях в края на месец юли.

Целта е да се насърчи работата и търсенето на местните екскурзоводи, които представляват една от най-тежко засегнатите професии в сектора заради пандемията от COVID-19. Чрез клиповете с тяхно участие ще запознаем туристите с това, което би допринесъл един добър екскурзовод за пълноценното им преживяване. Ще покажем лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, традиции и забележителности.

Кампанията включва заснемането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници у нас, но с голям потенциал за развитие. В клиповете екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи.

Първият клипове показват част от неземната красота на Източните Родопи - каньона и поречието на река Арда. Това е едно от най-живописните места у нас, което започва да набира популярност в последните две години.

Вторият клип е посветен на Ротондата „Св. Георги“ в София. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата е смятана за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век.

Третият клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът ѝ е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

С тази кампания ще бъде създадена една интригуваща поредица, която да е интересна и сама по себе си. Във времето тя може да се допълва с още епизоди от различни локации и в различните сезони. Обектите са заснети по професионален и красив начин. По този начин се цели да бъде подсилен образът на България като великолепно място, изпълнено с много места за пътешествия. Обектите и местата за заснемане са избирани в тясна координация на екскурзоводската гилдия.

Проектът се изпълнява от продуцентска къща IVAN RADEV STUDIO. Компанията събира професионалисти с над 10-годишен опит в телевизията и рекламата. Дейността на фирмата включва разработване на концепции и сценарии за телевизионни предавания, сериали и реклами, организиране и провеждане на събития от различно естество. През годините екипът е работил по над 60 различни предавания и сериали, разработил сценариите на някои от най-забавните и най-гледани реалити формати и шоу програми в България, както и на някои от най-успешните и запомнящи се телевизионни реклами и събития. Общата стойност на целия проект е 29 940 лв.

Кампанията стартира първо в социалните канали на Министерство на туризма. Клиповете са на български език и със субтитри на английски език. По-долу са отбелязани със съответните активни линкове:

Официална интернет страница на Министерството на туризма в рубриката „Видеогалерия“;

Източните Родопи - каньонът и поречието на река Арда

https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/videogaleriya/iztochnite-...

Ротондата „Св. Георги“ в София

https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/videogaleriya/rotondata-s...

Александровска гробница

https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/videogaleriya/aleksandrov...

Facebook страница на Министерството на туризма;

Източните Родопи - каньонът и поречието на река Арда

https://www.facebook.com/watch/?v=1339803279744475&extid=CnGC8ojeeNUFtczw

Ротондата „Св. Георги“ в София

https://www.facebook.com/watch/?v=3290728830994680&extid=M6zNlO7VOLDUHdfZ

Александровска гробница

https://www.facebook.com/watch/?v=2495104857454560&extid=q9Dc26nyjugsSyQ3

Facebook страница на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова;

Източните Родопи - каньонът и поречието на река Арда

https://www.facebook.com/100030620827994/videos/349963429367682/?extid=V...

Ротондата „Св. Георги“ в София

https://www.facebook.com/100030620827994/videos/349972716033420/?extid=H...

Александровска гробница

https://www.facebook.com/100030620827994/videos/349976562699702/?extid=T...

Официален туристически портал: bulgariatravel.org;

https://bulgariatravel.org/%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0...

Facebook страница – Bulgaria Travel;

https://www.facebook.com/bulgariatravelorg/videos/918201782013841

Група във Facebook  - Преоткрий България;

Instagram – bulgariatravelorg;

YouTube – Bulgaria Travel;

Източните Родопи - каньонът и поречието на река Арда

https://youtu.be/upshK5WuUrI

Ротондата „Св. Георги“ в София

https://youtu.be/x6en-HXgn-4

Александровска гробница

https://youtu.be/lwFFC7W4eSQ


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма

    9 4 Отговор
    толкова тъпи управници! Уникално е! Да ги затворят в килии и да ги показват на туристите.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма":

    Накъде биеш ?
  • 3 Ventura

    3 4 Отговор
    Удължете COVID карантината и чакайте
    някой да тръгне на ексурзия из Тиквостан!

    Коментиран от #4

  • 4 до факри

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ventura":

    Че от кого имаме карантина ?????
  • 5 име

    4 2 Отговор
    по-тъпи са следващите - мая галева , ицо маджото , слави чалга та , резидента руснака , румен шадравана....
  • 6 Bg1000

    3 1 Отговор
    Готина идея
    И клиповете са супер
    Браво
  • 7 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    е ,то само тези места не бяха осрани!!!!!!
  • 8 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма":

    оооо,има ИМА...за съжаление...тези пазарни фундаменталисти!!!!!!
  • 9 Екскурзовод

    2 0 Отговор
    Те да се погрижат първо за известните места, входящия туризъм и екскурзоводите, че след Ковид 19 такива няма да има. В Румъния ми каза колега екскурзоводска ги обезщетили за периода март - май с 450 евро. Но и те правят национална турист. борса 2 пъти годишно, а не като у нас само 1 път.
  • 10 Предник

    0 0 Отговор
    А плажа в Долни Богоров или Сеславци кога!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове