Last news in Fakti

23 Юли, 2023 14:12 3 539 104

Остра реакция на Министерството на туризма към браншови организации, поискали да съдят клиента, платил скъпите пържоли

  • асоциация на ресторантьорите-
  • министерство на туризма

Призовавам асоциацията на ресторантьорите да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към отговорно отношение към българския туристически продукт

Остра реакция на Министерството на туризма към браншови организации, поискали да съдят клиента, платил скъпите пържоли - 1

Като министър на туризма съм силно притеснена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпраща към българските потребители. Това написа в Позиция, изпратена до медиите министър Зарица Динкова.

Тя припомня, че вчера, във връзка със станалия особено популярен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата буря от реакции в социалните мрежи, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията заявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си позволи да повдигне въпроса за спорната търговска практика.

"Напомням, че обществото, срещу което тази асоциация открито застава беше, и до днес е толерантно към ресторантьорския сектор, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подпомогне, държавата - респективно всички ние - се лиши от многомилионни приходи, които останаха в собствениците на заведения. Разбирам, че професионалните общности се създават, за да защитават групови интереси.
Убедена съм, че бизнесът трябва да работи спокойно и без излишна административна
тежест, но не приемам, че това трябва да е за сметка на останалата част от обществото", пише Динкова.

Според нея, в случая повечето членове на асоциацията не споделят позицията на своето ръководство. Неумелото управление на тази, а и на други подобни кризи, нанасянепоправими щети върху имиджа на целия български туризъм.

"Призовавам асоциацията на ресторантьорите да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към по-отговорно отношение към образа на българския туристически продукт. В противен случай, ще ми е много трудно да защитя данъчните придобивки в бюджета за следващата година, тъй като няма да мога да намеря аргументи и подкрепа за това в българското общество", завършва министърът на туризма.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    161 4 Отговор
    те за това всички ходят в Гърция. Нашите мутри вече започват да духат супата. Отдавна трябваше да се случи.
  • 2 Аре бегай ве Алибегов

    161 1 Отговор
    Я държавата да си върне 20% ДДС, каквото плащат всички други, а не разликата да, потъва в алибеговчетата и да направи една лятна акция на всички ресторантьори и хотелиери за касови бележки, приходи и пр.!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тапа Нар

    91 12 Отговор
    Късно бацки, българско море йок следващите 10 години. Хубавото е, че както са се засилили козешките пъпети, България няма да има след 10 години

    Коментиран от #10

  • 5 да де

    125 4 Отговор
    Отговора е прост бойкот на Алибеговци и сие.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Калпазанин

    65 12 Отговор
    Вари го печи го, циганин
  • 9 Ртб

    25 0 Отговор
    Боли го фара за тия
  • 10 ха ха ха аха ха

    18 49 Отговор

    До коментар #4 от "Тапа Нар":

    Оди в Сочи да доиш пръчовете.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бойкот

    126 4 Отговор
    В САЩ направиха такъв бойкот на Bud light, че в момента няма почти никакви продажби на тази бира. Така трябва да направим тук с всички пишман ресторантьори. Бойкот докато се научат да ценят клиента.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бойкот е начинът

    101 3 Отговор
    Аз бойкота съм го започнал. В ресторант не стъпвам, нося храна и когато пътувам . Така ще бъде засега, ако чуя, че нещо се променило в тая сфера ще им дам нов шанс. Но скоро не вярвам да стане.
  • 15 Помощ 112

    122 4 Отговор
    Ако сервитьора ме предупреди какъв е ресторанта и цените ок ставам и си заминавам. Ако съм последен ден на море със последните 50 кинта в джоба и тихо мълком ми прибирате пържола за 600 кинта какво правим, нямам други пари. А за другото, какво ще съдите селтака за тва, че ви е направил оборот от 650 кинта ли? Аз съм за връщането на 20% ДДС и заплати по банков път. За всичко мрънкат тея алибеговци...
  • 16 реалност

    99 2 Отговор
    Не знам какъв шаран трябва да си, за да влезеш в 95% от бг ресторантите. Менюто им е едно и също, полуфабрикати, заместители, само най-евтини продукти.
  • 17 нашите ресторантьори

    105 2 Отговор
    Са почти рекетьори.
    Днес гледах един от тях и честно - доповръща ми се. То не бе плюене по хората. Не бяха обиди. Не сме знаели какво е качествена храна, не сме заслужавали добро отношение, защото сме били някакви, едва ли не, примати /перифразирам/. Та стигна до Помпей. Ресторантът му бил не знам какъв си и там имало маси чак за след Нова година, а храната била за по 2000 лв. Хората да не ходили по елитни ресторанти, защото не всеки бил за там. Това не било по времето на социализма.......и т.н. Противен човек, с противно поведение, нагъл и със самочувствие до небето. Чак се шашнах. Не знаех, че такива сноби са се завъдили по нашите земи. Ще има да чакат клиенти. Нищо чудно, че искат милионери, за да може от един такъв, да си оправят сезона.

    Коментиран от #25

  • 18 фен

    32 39 Отговор
    Ако клиентите не бяха цигани, тая дали щеше да си къса ризката така за тях?🤔 Щото за българи, НПОто неплаща, нали?
  • 19 Браво

    85 4 Отговор
    Никаква почивка на българска земя! Бойкот! Няма да даваме 40 лв за шезлонг и още 30 за чадър, при положение че в Гърция е безплатно! Три пържоли за над 500 лв лв го има САМО в България!

    Коментиран от #39, #43

  • 20 Умен по цялата глава

    93 2 Отговор
    Човека седнал в заведение и показва Документ ,който
    му е връчен за заплащане на " услугата" и я е заплатил...После споделя преживяното с приятели и непознати в соц.мрежа.,като показва документа( касова бележка)..За какво по- точно ще го съдят??За това ,че е публикувал случката като е показал
    Документ?? Трябваше да са Горди,че им прави безплатна реклама и да му платят за нея....Ако се " срамуват" от стойността на " продукта" и ги обижда нещо в това,значи се чувстват виновни...Значи нещо не е наред...Значи признават,че подвеждат клиента...Че са го измамили...Че са го " подхлъзнали" ..Че е захапал " въдичката....Че са го " прееб@ ли" да си поръча вечеря или обяд там...Ами който иска да го съдят - да си поръчва...Хайде бе...Има ли желаещи,че адвокатите чакат!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 66николаос

    66 1 Отговор
    В момента сме в Несебър и Сл.бряг.Такава аномалия на цени няма никъде.Бира от 2.50 до 4.00 в нормални заведения.Никакви облекла усмивки мръсотия от кухните.Като добавим татуировките мутри и тумби цигани + руско говорещи хаосът е пълен
  • 23 нека да се знае

    69 3 Отговор
    Къде в цивилизования свят има заведения за обществено хранене без категоризация и таван на цените, съобразени с категоризацията? Още повече тук става въпрос за заведение край плажната ивица, което няма никакви атракции, забавления, вариететна програма или каквото и да било друго освен маси, места за сядане и сервитьори. Държавната управа е изоставила всичко на самотек, защото така е по изгодно както за мародерите, така и за подкупните служители в държавните служби, а после, магарето виновно, че скъсало синджира.

    Коментиран от #48

  • 24 Ихааа

    5 39 Отговор
    Зарица тъпото
  • 25 А бе

    70 0 Отговор

    До коментар #17 от "нашите ресторантьори":

    О.К. ама напиши кой е ресторанта. Мисля си, че е време при подобни алибеговско-цигански теми, в коментарите да информираме за такива гнусни помияри за да знаят хората къде да не ходят - па нека видим как се разсипва помиярски бизнес.

    Коментиран от #31, #103

  • 26 Хахаха

    16 4 Отговор
    Да го съдят ве, демокрация!
  • 27 леле мале -големи нерви

    24 2 Отговор

    До коментар #21 от "козлодуйски ресторантьор":

    "Пази Боже, сляпо да прогледа ".
    Така съскат змиите, когато са в патова ситуация.
  • 28 Супер нагляри са тия

    41 1 Отговор
    Ходете още на българското бетономорие...
  • 29 Българин

    7 40 Отговор
    Браво на ресторантьорите! Ма чк ай га нювските клиенти!
  • 30 Хора,

    62 0 Отговор
    Докато не им дадете да разберат, че вие без тях можете, но те без вас не могат да съществуват, ще продължавате да ядете бо к луци и ще ви третират като кеш машини.
  • 31 акъл

    49 0 Отговор

    До коментар #25 от "А бе":

    Те не схващат, че ако не кажат името на ресторанта всички ресторанти ще търпят щети, както и целия български туристически бизнес.

    Коментиран от #61, #75

  • 32 Ами

    48 0 Отговор

    До коментар #21 от "козлодуйски ресторантьор":

    Чудесно, напиши кой ти е ресторанта /кочината/ и няма да стъпя при тебе. Чакай си английските алкохолици ! Тъпунгер. Рекламирате се като "шефове" а сте си тъпи готвачи. Телешки стек било...........

    Коментиран от #41

  • 33 Уточнение

    18 3 Отговор

    До коментар #21 от "козлодуйски ресторантьор":

    А бе, ти ли ми пълниш портмонето, та знаеш какво имам и какво нямам ?! Помияр.

    Коментиран от #55

  • 34 лекар

    5 23 Отговор
    на такава индианска мутроклиентела селски сводници от маалата трябва да й се забрани да посещава ресторанти!

    Коментиран от #52, #54

  • 35 Я, шефе

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "козлодуйски ресторантьор":

    Кажи къде ти е заведението да дойда да опитам от гозбите ти?
  • 36 РЕАЛИСТ

    37 0 Отговор

    До коментар #21 от "козлодуйски ресторантьор":

    Народът ви направи компромис да имате по малко ДДС, щото бяхте огладнели, сега се пъчиш , колко пари имаш Ганьо. На българският народ ли ще се подиграваш, че си изкарва парите с честен труд, а не с мръсни кръчмарски номера.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Перо

    43 1 Отговор
    Веднага трябва да се върне ДДС-то от 20%! Няма никакво намаление на продукцията и обслужването, напротив, всичко поскъпна, а обслужването е на нетърпимо ниво и ресторантьорския бизнес е изцяло в сивата икономика! М-во на туризма няма никакво основание да въвежда облагодетелстващи данъци на престъпните елементи, за сметка на другите браншове! Който е некадърен мошеник, да фалира, както е на всякъде!
  • 39 Ти си

    10 11 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    Бабата все на шезлонги е лежала - не ми се прави на вип има достатъчно свободни зони по плажовете , забивай чадъра , разпъвай хавлията и готово ....
  • 40 Ами

    26 1 Отговор

    До коментар #36 от "РЕАЛИСТ":

    най-големите мошеници и тарикати обсебиха този бизнес. Дълги години си прилагаха тъпите номера, ама свърши вече.

    Коментиран от #46

  • 41 де го чукаш, де се пука

    20 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ами":

    Какъв ресторантьор, тоя по цял ден не мърда от клавиатурата и още не се е научил да пише на български, а ти го броиш за фактор. Погледни му правописа и всичко ще ти стане ясно. Такива изобщо не заслужават никакво внимание, а какво да говорим за отговор.
  • 42 Перо

    37 0 Отговор
    От къде на къде ще се оказва държавна помощ на един бранш с 9% ДДС и ще се дискриминират другите с 20%? Положителен резултат не е показан, а печалбите на мутрите от ресторантьорски бранш се увеличиха значително!
  • 43 000013

    5 21 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    Ти пък къде си бил извън България та знаеш колко струват стейковете , не пържолите , стейковете бе текезесар

    Коментиран от #78

  • 44 Красимир Петров

    30 0 Отговор
    Върнете ДДС на ресторантьорите на 20%.С какво право тези лапачи ще ползват тази привилегия.
  • 45 Опа

    24 0 Отговор
    Докъде докара алчността на ресторантьорите при положение, че им намалиха ДДС по времето. на пандемията и така и не са го променили. В Гърция ядеш прясно уловена и сготвена риба с гарнитура или телешко с чесън за 15 евро и вода и хляб не са таксуват. И така нашето море остава само за галфоните и мутрите.

    Коментиран от #63

  • 46 РЕАЛИСТ

    26 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ами":

    Затова пълна проверка за назидание на тая кръчма. Откъде е това месо, на каква цена е закупено, ХЕИ да се произнесе, защо видяхме, че е в найлон на витрината. Замерване на температура на съхранение, проверка на договорите за работа, осигуровки. Данъчна проверка.

    Коментиран от #49

  • 47 ганев

    23 0 Отговор
    БРАВО НА ТАЗ НО НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ....ЖИВЕЯ ВЪВ ВАРНА . НЕ ЧЕ Е НЕЩО.....НООООО ТЕЗИ МАРОДЕРИ ГИ ПОЗНАВАТ ЦЯЛА ПРОЛЕТ КУПУВАХА ЕВТИНО СКУМРИЯ НЕ САФРИД И ПОСЛЕ А ПРОДАВАХА ЗА ФИЛЕ ОТ БЯЛА АКУЛА ОТ САЩ С 1400 ПЪТИ НЕ ПРОЦЕНТА ....ДЪНЯТ ПАРИ И ОТ НАРКОТИЦИ И ВСЧКО КОЕТО НОСИ БЪРЗИ ПАРИ НОМЕРА НА МАЙБАХА НА СОБСТВЕНИКА Е С 9696
  • 48 Ти си

    3 15 Отговор

    До коментар #23 от "нека да се знае":

    Офффф , още един селтак който който ходи два пъти до градО задава тъпи въпроси от рода на "къде по цивилизования свят и други подобни" - ходи излез и се срешни с цивилизовани свят и це видиш че цените в ресторантите там не са като в селската ви кръчма ....

    Коментиран от #74, #79

  • 49 замислен

    4 21 Отговор

    До коментар #46 от "РЕАЛИСТ":

    Не ми се защитават ресторантьорите, но вземи се пообразовай за въпросния стек - доставя се на порция вакуумиран на порции за това е на грамаж, Цената му се знае колко е - в лидл за простосмъртни е 68 лева килото може да го видиш и защо му викат "мраморен" за ресторанти се ползва по-качествено което е над 100 до към 800 лева килото. На всеки стек си има сериен номер и може да се проследи кога и къде е заклано животното, ферма която го е доставила и възраст на животното. Това не е обикновена пържола, струва много.

    Коментиран от #51

  • 50 Няма такава държава

    28 2 Отговор
    1.В менюто не споменават цена за порция, а написали грамаж, все едно ще го меря на място 2. Сервитьорката не те предупреждава и се прави на приятно разсеяна 3. Отсервират ти останалите пържоли и човека не можа да си ги вземе за вкъщи (персонала сигурно ги беше изял) 4. Цената на месото е двойна по-скъпа от Америка, където този рибай стек го опушват цяла нощ на въглища, а тук го готвят за няколко минути и е замразен. 5. те съдят накрая, че си дал мнението си заведението.

    Коментиран от #58

  • 51 РЕАЛИСТ

    18 3 Отговор

    До коментар #49 от "замислен":

    Абе, я стига си давал съвети за една тъпа мръвка. Колко ценна била, какъв лукс била. Ял съм я. Нищо особено. Само рекламата голяма.

    Коментиран от #60

  • 52 Ами

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "лекар":

    щом си лекар, първо излекувай себе си !
  • 53 Сатана Z

    9 1 Отговор
    Кръчмарите трябва да фалират бавно и мъчително.Не гответе в кръчми,закусвални и капани по морето.Дори ме стъпвайте на окупирането от Украински навлеци черноморие.
    Ходете в Гърция където ще ви уважават
  • 54 Уточнение

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "лекар":

    щом "ресторанта" привлича такива, значи си е помиярник, кой свестен да отиде.
  • 55 Деций

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "Уточнение":

    Споко приятел,те се наиграха вече.Куцо и сакато взе да разбира от екзотични манджи,от стекове,риби и сичко останало,нищо,че осилите са още по гърба им.Селяци какво да правиш,до вчера мазали филии с мас или лютеница,обаче днес вече са разбирачи.Това желанието да блеснат в очите на слепите, обаче ефекта е обратен.27 паунда е Рибай стека в Англия,и не вярвам там да е по лошо качество от този в България.Тук смятат гражданите за прости,които не знаят кое колко струва,и едва ли не стека е нещо извън земно.Кое гарантира ,че месото е такова за каквото го продават,как е съхранявано,срок на доставка,годност и т.н.Темата е доста обширна,щото ти носят едно опечено парче месо и ти продават котка е чувал, обаче парите ги броят!

    Коментиран от #66, #69

  • 56 Бесен-_ Язовец

    3 13 Отговор
    Занимават цяла България с едни тюрбаш който дори не знае да говори български език
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Даниел

    13 1 Отговор
    Защо ще има плащаме на тези мързеливи идиоти от туризма?
    Ерата на масовия самолетен туризъм е свършила вече!!!
    Така че никакви подобрения или по-добри времена няма да има. Да отиват да работят истинска работа. Около 30-40 % от съществуващите заведения са ненужни и ще се затворят и без това.
  • 60 замислен

    4 10 Отговор

    До коментар #51 от "РЕАЛИСТ":

    Ако беше ял такъв стек щеше да знаеш за какво става въпрос и нямаше да пишеш глупости, във момента клипа беше "гледай колко пари имам мога да си го позволя". Сега очаквам някой да пусне клип за нещо с трюфели и да започне да обяснява колко са печурките на пазара.

    Коментиран от #67, #82

  • 61 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "акъл":

    О.К. честно ще е и да хвалим (безплатна реклама) на добрите заведения. Има такива, заслужават го, защо да ги ощетяваме.
  • 62 Абсурдистан

    12 3 Отговор
    Типична държава пълна с примитиви, където готвачи и ресторантьори се опитват да определят правилата. Преди време бях в малко градче с малко ресторантче, но готвеха вкусно. Поръчахме си риба, цената бе също на 100 гр. и сервитьорката без да я питаме веднага ни каза колко големи са рибите и колко лева приблизително ще ни излезе порцията. А в ксъпарските ресторанти не може. Пълен абсурд!
  • 63 В олимпиакти акти

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Опа":

    на всички менюта си е записано: хляб 1€ на човек, вода 1л - 1.5€з Ако искаш ядеш и пиеш, ако ли не: връщаш.онзи ден се върнах оттам: средна сметка за трима 50 еврака на сядане. Гиросите са ги вдигнали на по 3.5€
  • 64 Тошко

    13 0 Отговор
    Черноморието е превзето от такива алчни мутри, които обслужват чужденци за да ги "цоцат", а не приемат и гонят обикновения българин. За това беломорския плаж е за предпочитане!
  • 65 Хайде

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "000013":

    Обири ме тогава, дай аргументи, заяви теза или нещо, което да роди пилешкия ти мозък.

    Коментиран от #70

  • 66 000013

    0 7 Отговор

    До коментар #55 от "Деций":

    Колега , ти там в Англия в папа задавашли ги тия въпроси за произход , съхранение , транспорт и срок на годност на мравката която си поръчваш ?

    Коментиран от #71, #85, #91

  • 67 А бе

    11 2 Отговор

    До коментар #60 от "замислен":

    отворко, цялото теле струва толкова бе помияр. Вие ни взехте за...........
    Не забравяйте, че из между коментиращите има интелигентни хора с много сериозни професии - различни от това да са готвачи. Те изкарват парите и те определят къде да ги харчат. Ако те нямат пари, вие ще сте последните за които ще се сетят.

    Коментиран от #73

  • 68 Даниел

    11 2 Отговор
    Последно идваха румънците и разни бедни деца и алко-нарко туристи.
    Румънците минаха по един път и видяха достатъчно. Сега идват за по два дена когато имат държавни отпуски.
    Децата и нарко-алко туристите са бедняци в ЕС. След поскъпването на всички разходи и инфлацията, тези бедни туристи вече нямат пари да отидат даже в БГ бетона.
    Затова не си правете илюзии, че нещо ще се подобри. Сега жънете плодовете на бетонираното черноморие. Когато бяха хубави времена имаше за всички. Сега има само за тези които го могат. Бг туризма не го може
  • 69 В крайна сметка

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "Деций":

    ресторантьора не доказа с документи кога, как и от къде е “извънземното мЯсо”??? Вместо закани да показва, че наистина предлага “истински” стек. Цената преди документи не коментирам
  • 70 000013

    2 6 Отговор

    До коментар #65 от "Хайде":

    Няма какво да те боря същия си като оная кифла гдето искала да знае дали варената царевица на плажа е с изяснен произход и дали е сертифицирана .
  • 71 Мразя олинклузува

    7 2 Отговор

    До коментар #66 от "000013":

    що ходиш в Анталия бе, да се наплюскаш ! Не съм чул някой да ми е разказвал за плажа там, морето и т. н. Всички само за плюскането.....
    Олинклузива е за помияри.

    Коментиран от #87

  • 72 Ресторантьор

    1 7 Отговор
    На който не му аресва да бега с 200.
  • 73 замислен

    1 6 Отговор

    До коментар #67 от "А бе":

    Ще те изненадам не съм готвач и не съм в ресторантския бизнес а съм просто консуматор. Ако се ползва обикновено телешко се минава в категорията "стек" и порцията щеше да е около 20-30 лева с гарнитурата. Имаш интернет, погледни колко струва теле от породата от която правят въпросните стекове, има онлайн магазини и продават. Имаш интернет, прочети не е срамно да потърсиш, никой няма да разбере и да ти се смее. Спри да пишеш глупости, излагаш се.

    Коментиран от #76

  • 74 я па тоя

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ти си":

    Опа градски! Твоето село за цивилизован свят ли го мислиш? А някога в ресторант влизал ли си или то у ваше село ресторанти нема?

    Коментиран от #81

  • 75 Точно така

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "акъл":

    Вместо да защитават някакъв снобски ресторант,да помислят за загубите си.Вчера за обяд,на "Константин и Елена",подминах китни ресторантчета и си купих дюнер --прясно,вкусно и с точна цена за порция.Притеснявам се вече,че мога да не разбера какво точно ще ми обяснят,че не разбирам.Добре,че този клиент със платените скъпи пържоли "изрева",че да внимаваме.Иначе както с разни измислици ,като напр.родител 1 и родител 2,искат да ни пробутат идеи от рода на,ако не си поръчваме пържоли на грамаж,значи сме изостанали.Да,да,ама друг път!Егати иновативните наглеци!
  • 76 Злогош

    3 7 Отговор

    До коментар #73 от "замислен":

    Колега , ти и консуматор не си а най-обикновен муач щом не можеж да направиш разлика между телешко и говеждо
  • 77 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    Ново 20 ❗
    "Малък лед- 1лв"
  • 78 Къде си бе

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "000013":

    стейк... За тея пари ще ям при един резан дето ръси сол ама разликата между него, качеството и престижа да си бил при него и селския ресторант е от тук до луната. А ти па къде си бил по чужбина бе лош, нещо Ихтиман, червен Брег...

    Коментиран от #89

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Пешо

    6 0 Отговор
    Ще го съдят ако им е платил с 13 броя фалшиви 50 левки .
  • 81 Ти си

    6 1 Отговор

    До коментар #74 от "я па тоя":

    Колега у наше село имаме хоремаг , пием "меча кръв" и разреждане с лимонада а мезети си ги носиме от вкъщи ,сланина и люти чушки . А на сабора да знаеш само какъв курбан раздават и какви маси се нареждат в читалището - като в ресторант с мушами на масите и овчи кожи на пейките ....
  • 82 Ако не е реклама

    7 1 Отговор

    До коментар #60 от "замислен":

    Точно в "Лидл"продават такова месо и то на съвсем прилични цени.Ивтересно,как да разбера,че пържолата е точно от говедо масажирано с бира.Хайде стига! Американците,че ни взимат за балъци,взимат ни.Ние обаче,сами сме си виновни

    Коментиран от #96

  • 83 Ти си

    6 3 Отговор

    До коментар #79 от "Сигурно":

    От всичко разбрах че се хвалиш със сина си (да ти е жив и здрав и да те дари с внуци) . А това че си бил на много места в чужбина може да го каже всеки тираджия нагъващ консерви по ТИР паркингите .....

    Коментиран от #86

  • 84 Така трябва

    8 1 Отговор
    Браво на министърката !
  • 85 Деций

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "000013":

    Аз съм тук,но имам приятели в Англия и в Ирландия които не са прости бачкатори.Зная всичко.Оставам с впечатлението ,че тук повечето ресторанти по морето са с поне два Мишлена.
  • 86 Сигурно

    6 0 Отговор

    До коментар #83 от "Ти си":

    Не съм тираджия,макар да няма нищо лошо в това.Живяла съм три години в Брюксел и съм пътувала много из Европа,защото например,разстоянието Брюксел -Париж по магистрала е около три часа.Просто ПРИОРИТЕТИТЕ са ми различни.

    Коментиран от #90

  • 87 000013

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Мразя олинклузува":

    Колега, чети диалозите между стфорумците за да бе пишеш постове ни в клин ни в ръкав.
  • 88 ганев

    11 1 Отговор
    ХОРА ПРЕСТАНЕТЕ ЗА СЕ ЗЪБИТЕ ЕДИН НА ДРУГ .......ЕДНИ ТАРИКАТИ ПРЯВЯТ ПАРИ ...А ВИЕ ЛАПАТЕ МУХИ....А СЕГА ФАКТИ ....ЗА НАШИЯТ ГЯВОЛ ОТ ПРОВЕРКАТА СЕ ОКАЗА ЧЕ МЕСОТО Е КУПЕНО ОТ СЕВЕРОЗАПАДА ...БЕРКОВИЦА ОТ ЛИЦЕНЗИРАНА ФИРМА С ЦЕНА НА ЕДРО 8ЛВИ НЕЩО НИКАКВО ДРУГО МЕСО ПО ДОКУМЕНТИ НЯМА...АЛА БАЛА САЩ ТАЙВАН КИТАЙ И ДР...КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВИ СВЕТНЕ ЧЕ ВИ СМЯТАТ ЗА ЕДЪР РОГАТ ДОБИТЪК...И СТЕ ТАКИВА ЩОМ ГИ ЗАЩИТАВАТЕ .....НОМЕРА НА МАЙБАХА НА СОБСТВЕНИКА Е С 9696....ХОРАТА ОТ ВАРНА СЕ РАДВАТ НА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ И ЩЕ СА ЩАСЛИВИ ПОЖАРНАТА ДА ПОСЕТИ ТОЗИ МОШЕНИЧЕСКИ РЕСТОРАНТ
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ти си

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Сигурно":

    Ти сега какво ? Оправдаваш ли се извиняваш ли се или се хвалиш...
  • 91 Деций

    10 0 Отговор

    До коментар #66 от "000013":

    И да ти кажа, там може да си сигурен ,че това което поръчаш това и ще получиш,а тук с една фактура за два килограма стек,продават на бай Пешо от Ветрино умрялата крава.Тук няма контрол,но пък за сметка на това е пълно с хитреци.Какъв 5 звезден ресторант е това,ти знаеш ли как трябва да изглежда такъв ресторант,как се подрежда масата,какви посуда и помощни атрибути са задължителни,как е облечен сервитьора,каква квалификация трябва да притежава.Аз съм карал курс за Барман и управител в Хотел Рига по времето на Балкантурист,и сме сервирали много по скъпи блюда,от тези парчета месо.Виждал ли си Ледена отливка на лебед в реални размери,и на гърба му хайвер, всичко декорирано по най изтънчените световни стандарти.Хабер нямат от света сега.Ловят персонал от улиците.В пет звездният ресторант ,един ти взема поръчката,друг или други я сервират,и трети носи сметката.Разни кебапчии се барат на ресторантьори,и другите страшни готвачи.Хайде със здраве,че се дразня вече.

    Коментиран от #97, #99

  • 92 Да не ви пука

    4 0 Отговор

    До коментар #79 от "Сигурно":

    Не си прави труда изобщо да обясняваш на такива, още с жълто около човката. Защо в Париж всички барове не са с цените на L’Abeille или Pierre Gagnaire в Париж, където цените за обедно меню варират от 150 до максимум 295 €, а посещението е само с предварителна резервация. Друго не по малко емблематично заведение Allard предлага обяд на цена около 34€. Не всичко е с цени на Мулен руж, но затова са категориите със звезди, както на хотелите, за да отговаря цената на вида обслужване с допълнителни атракции, забавления или вариететни програми и други, а не крайпътно заведение край плажа, само дълги маси с пейки вместо столове и сервитьори с голям подострен молив. Лично са ме водили в скъпо заведение, където съм бил свидетел как на съседни маси сервитьорите пристигаха с помощна количка , на която са подредени в подноси асортимент от желанието на клиента, че даже и аквариум с живи риби ако клиента е проявил интерес. Той си избира точно кое да му обработят и сервират и ако технологията за избрания продукт позволява всичко се прави на място, пред клиента. На количката има газов котлон, грил и каквото е необходимо. Не вярвам на тоя даже да му се е присънвало това, което е ставало пред очите ми.
  • 93 9% ДДС за кръчмарите

    7 0 Отговор
    нали беше временно?
  • 94 Готви

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "000013":

    тя с пликовете от фризера, тея ги разправяй на морето, явно там са балъците
  • 95 Ветеран от Протеста

    6 2 Отговор
    Пак добре ,че обявената цена е била за 100 грама...Ами ако цената беше за ЕДИН грам???Да целува ръка и да пали свещ в черква,че се е отървал с толкова!!!
  • 96 Тцъ...

    5 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ако не е реклама":

    Е да, но в Сан Диего цената в магазин на същия замразен стек започва от 10 долара за килограм. Не знам какви допълнителни разходи се начисляват, но и с гребна лодка да пристига пак не може да стане 200 долара за килограм.

    Коментиран от #104

  • 97 000013

    0 3 Отговор

    До коментар #91 от "Деций":

    Много филми си гледал за "Балкантурист" колега ама много . Пропусна да споменеш сомелиера

    Коментиран от #102

  • 98 Тома

    7 0 Отговор
    Браншовите организации са от мутра нагоре и си мислят че могат да си рекетират клиентите с извънземни цени
  • 99 Точно!

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Деций":

    Точно на такъв лебед съм правил осветление с малки лампички и батерия, а преди да го изнесат в залата загасяха по голямата част от осветлението.

    Коментиран от #101

  • 100 Артилерист

    3 1 Отговор
    Американската демокрация и свободен пазар са най-хубавото нещо на света. Те намират особено благоприятна почва навсякъде и във всичко в българския чернозем. Млади хора, включително и много върнали се от цивилизования свят, протестираха цяла година срещу мутрата Борисов и шайката му, но той и шайката пак са първа политическа сила!?!? На кого се сърдим тогава, прекарани???
  • 101 Деций

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Точно!":

    Да,така е.Значи си над 50/55 г
  • 102 Деций

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "000013":

    Така е приятел,в България вече умните изглежда като луди за простите.
  • 103 и аз го гледах

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "А бе":

    Днес, при Георги Любенов, по БНТ. Казва се Борис Петров. Наистина имаше отвратителен изказ. Вкъщи всички се изненадахме, че човек на който бизнесът му е да храни хората и те да са доволни, за да е доволен и той, говореше за обикновените клиенти като за малоумни същества. Отвратихме се.
  • 104 Деций

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Тцъ...":

    Митове и легенди са това за стекове от биологични ферми от Небраска.Стека се купува от България.Тук има сертифицирани ферми в които се отгледат такива породи говеда.Цените от фермите са 48/60 лв за колограм.Дрънкат тука врели не кипели,и си предават важности с което искат да аргументират цената в ресторанта.Истинста е ,че надценките са зверски,и се разчита на богати сноби,или разни баламурници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове