Last news in Fakti

4 Септември, 2020 10:36 2 882 27

Без заседание в Народното събрание днес, няма кворум

  • парламент-
  • народно събрание-
  • кворум-
  • пленарна зала

Регистрираха се едва 119 депутати

Без заседание в Народното събрание днес, няма кворум - 1
Снимка: БГНЕС

Пленарно заседание днес няма да има, след като парламентът не успя да събере кворум за започване на заседанието. Вчера парламентарната група на БСП не се регистрира за заседанието. Това направи и днес, а при повторният опит блокира и електронната система за отчитане.

"Прекратете регистрацията, рестартирайте системата. Да не се наложи да ви броим човек по човек, защото трябва бързо да излезете от залата. Изчакайте малко. Колеги, нека да опитаме отново. Няма кворум. Няма да заседаваме днес колеги. Следващо редовно пленарно заседание другата сряда в девет часа", каза още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БНР.

По програма днес парламентът трябваше да ратифицира Доброволното споразумение с Европейската комисия по SURE - Европейския инструмент за временна подкрепа след кризата с COVID-19. Общият бюджет е 100 милиарда евро. Финансовата помощ ще се отпуска под формата на заем до края на 2022 година. ЕК ще набира средства от финансовите пазари, за да ги предоставя на държавите-членки. С доброволното гаранционно споразумение в Република България ще поеме задължение при поискване да предоставя неотменими и безусловни гаранции в максимален размер от над 210 000 лева.

На първо четене трябваше да бъдат обсъдени и промени в Закона за личните документи.

Трима министри трябваше да участват в парламентарния контрол. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов щеше да отговаря на въпроси на БСП относно проблемите на хората със специфични заболявания и мерките, които министерството на здравеопазването ще предприеме за решаването им. Министърът на околната среда и водите Емил Димитров щеше да отговори на въпрос относно осъществяването на временен и качествен контрол на водата в река Марица. В парламентарния контрол трябваше да участва и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 на ТЕЗИ

    56 2 Отговор
    Тулупи им плащаме заплата без да работят. ОСТАВКААА
  • 3 JEFF

    53 2 Отговор
    Така ще изкарат до март. ОСТАВКА !
  • 4 ПСР

    57 1 Отговор
    ТЕ ПРОСТО НЕ ХОДАТ НА РАБОТА.За което им се плаща.Ние го плащаме,целият масраф.
    Онзи ден пък,Магарешки,отишъл на работа.Подписал,каквото са му дали.После,взел едни концесии на Кабакум.И си тръгнал от НС с...."Майбах".Това е положението.
  • 5 Валя

    51 1 Отговор
    Ама разбира се! Петък е, предстоят 3 почивни дни! защо да се напъват, морето ги чака! Особено Марешки.
  • 6 Дельо Хайдутин

    42 1 Отговор
    Като не щат да работят депутатите да влязат протестърите да заседават.
  • 7 Лост

    36 3 Отговор
    Герб са виновни след като не могат да осигурят кворум. Лошото е че така се изнизва времето. Но пък показва на кой не му се работи. С това изказване за осигуряване на кворума Караянчева си вкара автогол, но какво може да се очаква от ТПК.
  • 8 JEFF

    34 1 Отговор
    Да не се връщат никога . Нямат работа в парламента. ОСТАВКА !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българина

    34 2 Отговор
    ТИКВАТА да си събере ТУЛУПИТЕ, които подписаха за ВНС, за да има кворум.
  • 11 Бат Феско

    29 1 Отговор
    Аз продадох народа за едно плажче, за ко ми да ходя в тая зала повече

    Коментиран от #14

  • 12 Бурканбанк

    25 2 Отговор
    После пак плащайте данъци за шкафчето на Борисов и за заплатите на депутатите, дето не ходят на работа. Ако сте роби-мазохисти, продължавайте.
  • 13 хпанилка за търтеи

    26 1 Отговор
    Но иначе заплатите не забравят да си ги приберат. Аз ако закъснея или не отида на работа веднага изхвърчам като тапа.
  • 14 така де

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Феско":

    Иначе не ми трябва, носи ми загуби, но аз да го взема ей тъй, за доброто на хората.
  • 15 ГОРСКИ

    18 0 Отговор
    Всички лапотати са бизнесмени и си заслужават метлата !!!
  • 16 адв Хаджигено

    14 1 Отговор
    Шкембеджиите и казанджиите се уплашиха, като чуха че става дума за заем от 100 000 000 000 евро, като паднат от власт да не ги влачат по съдилищата до живот, или да не ги вкараме направо при Бай Ставри, строг, но справедлив – южното крило, килия 213!!! Те са броили нулите, това го могат!
  • 17 Asdfg

    19 1 Отговор
    Тези, които не са се явили на работа да се уволнят дисциплинарно! Богопомазаните дУпетати не заслужават и стотинка заплата!
  • 18 Колко получват

    15 1 Отговор
    Нищоправниците- дупетати? Основна заплата-4248 лв.( съзнателно е на база СРЗ) .Допълнително: 20% клас прослужено време.15% за работа в комисия.( почти всички, някой са в две- дори три) ,15% за научна степен,5% за временна комисия,отделно " беотчетни" ежемесечно - 1500 лв.Министър и заместници над 20% от депутат,+ тримесечни бонуси.Тук не калкулирам дреболиите: безплатна карта за ГТ,за БДЖ- 1-ва класа, за цялата страна,заплащане разход за гориво,на 100% ако е с личен автомобил.Командировъчни 80% допълнително на ден,извън населено място над 50 клм.Чифтокопитните на минимална с десетилетия. Беее,меее!
  • 19 Хасан

    10 1 Отговор
    По-другата сряда идете на работа. Нали върви заплатата. Скоро пак ще си я увеличите с проценти върху хилядите , а на хората с минимална 50 лв върху стотин. Скапахте се от бачкане . 4госдини депутат е правно на 40 години труд на минимална заплата когато се пенсионираш. Ние един живот .Вие 10 имате и направо сте ни безценни на трудещите се. най-скъпото нещо върху плещите на народа. Той пък не остана ,та скоро ще го ...
  • 20 Рони

    7 0 Отговор
    ЗАКРИВАЙ
  • 21 Народът

    8 3 Отговор
    Към управлението на Парламента:Оправете си правилника на НС.Не регистриралите се депутати,независимо ,че са там да останат без заплати!
  • 22 Два дена депутат

    11 2 Отговор
    Стига толкова работа. Бяхме 1 месец почивка, дойдохме да видим новата ни зала с вашите пари и сега пак почивка до другата сряда.
    Хей здравей, живот!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 тулуп

    4 0 Отговор
    крадци и мързеливци
  • 25 олеее

    5 0 Отговор
    А някои хора работеха за по 297 лева,с образование,и после разбраха,че не са ги и осигурявали с много хитра схема,и то в държавна институция..кметство.представяте ли си докъде са стигнали нещата и всичко се крие...жалко за хубавия ни народ и адски красивата ни България
  • 26 Браво на

    2 0 Отговор
    БСП и ДПС.По-добре да няма кворум,отколкото да заседават и приемат психичноболните решения на Борисов.От 2 септември той е МЪРТЪВ за нас
  • 27 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Не се отказват от социалистическите привилегии - дори ги надграждат!! Това трябва да се премахне веднъж завинаги. Ако работят за народното благо, няма де се крият в разкошни лимузини и специална служба да ги варди. Ще вървят по улиците пеша с високо вдигнати глави. А те като престъпници се крият, чи и на работа не ходят!? Това трябва да се премахне!! Гласуваш за някаква партия , а тя си реди музиканти и артисти за народни, моля Ви се, НАРОДНИ представители у Парламента !? Двеста тунеядци - просто допущам, че четиридесет вършат все пак някаква работа. Каква огромна законодателна работа имат - те ще ми подменят Върховният закон на страната !? До къде я докарахме ? Хората за хора ги нямат с техните политически ежби , непрекъснати скандали и нищоработене, те се юрнали да ремонтират Конституцията!? Че ЗАЩО ? Балгарските политици си нарушават Конституцията , както си искат! Имат си и Съд конституционен, които им удобрява нарушенията. Защо ще ремонтират старата и с какво морално право . За да потвърдят пред народа си, че са хора без всякакъв морал !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове