20 Септември, 2020 10:10 27 837 146

Гечев: Борисов е взел 30 млрд. заеми

  • румен гечев-
  • заем-
  • правителство

Лихвата не е постижение

Гечев: Борисов е взел 30 млрд. заеми - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новият външен дълг от 5 милиарда лева, който правителството взе няма нищо общо с кризата с КОВИД -19, както управляващите твърдят. Това заяви за „Седмицата“ на Дарик радио депутатът от БСП и зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Румен Гечев. Вирусът се появи преди няколко месеца, а от идването си на власт през 2009 година Бойко Борисов и ГЕРБ са взели вече общо 30 милиарда лева заеми, аргументира се Гечев. По думите му трагедията е, че тези заеми се раздават предизборно с джипката, а резултат за българската икономика няма.

Румен Гечев отбеляза, че финансовият министър представя лихвите по заема като уникално постижение, но в действителност ценните книжа на други държави, които България купува са с отрицателна лихва. Това означава, че българските граждани плащат, за да ползват други страни нашите пари за инвестиционните си и социални програми, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 215 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    204 21 Отговор
    ли ще ги връща ?

    Коментиран от #5, #48, #75, #94, #115

  • 2 Бойка

    157 21 Отговор
    разбира от пари вижте му шкафчету хихи

    Коментиран от #109

  • 3 гост

    243 30 Отговор
    Как не го е срам. Оставка.

    Коментиран от #105

  • 4 Госあ

    286 30 Отговор
    30 млрд за пейки и шадравани - видими резултати 😂
  • 5 Новини Това

    40 199 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Защо той нали от Бсп са само за пари реват. Пари искат високи заплати, пенсии

    Коментиран от #87

  • 6 Бойка

    196 17 Отговор
    Стига крадохте от народа!

    Коментиран от #120

  • 7 4643

    107 161 Отговор
    А ти като фин.министър 1997 г. взе спестяванията на народа от онези банки фантоми и там бе и пенсионния фонд,а най-малко сега се показваш и говориш за ниските доходи и пенсии.Работищите сега плащаме с осигуровките си сега пенсиите,защото техните изчезнаха 1997 г.Тогава занулихте държавата и нищо не оставихте празна хазна и празни джобове Върнете парите за да не се теглят заеми!Колкото повече се показваш,връщаш спомени и кой ограби народа и държавата,Гечев!

    Коментиран от #11, #12, #107, #118

  • 8 Госあ

    237 24 Отговор
    Здравеопазване - 0, социална политика - 0, образование - 0, БДЖ - 0, енергетика - 0, екология - 0, управление на природните ресурси - 0 (изнесоха златото за 1% от печалбата и оставиха хората от сравнително голям град без вода). Къде е държавата бе господа ?

    Коментиран от #13, #72

  • 9 РЕАЛИСТ

    264 16 Отговор
    Когато Орешарски искаше да тегли заем, Бойко каза, че това е капан, който всяко следващо правителство ще плаща. Каза още" Никой не знае за какво е заема, ще харчат, после ние ще плащаме" Ами сега! Това какво е?
  • 10 Иван

    202 15 Отговор
    И какво стана сега? Бою кърлежът заигра с 10 млрд. по фондове за селско стопанство - къде са парите и резултатите? Няма такива , но хората на дпс ВИНАГИ получаваха парите за тютюна ако не знаете. Други фондове и те с поникнали крачета , а иначе Баце говори за супер ръст на БВП , повече от на Германия и Финландия....мдам....и поради тази причина тегли милиарди , които не се ползват за вътрешна инвестиция , а се мятат през джипката с викове - не ме бийте , гласувайте за мен. Ниска раждаемост...след 10 години 1 човек ще трябва да издържа поне 8 пенсионера и да плати още данъци! ГЕРБ Е ЗЛО!

    Коментиран от #79

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Αλεко

    142 15 Отговор

    До коментар #7 от "4643":

    Прав си , реално изводът е , че едните бяха комунисти , а сега ни управлява по подобна схема мутрокомунистът Бойко. Реално като няма население и образованието е кофти , няма как и терминал 2 да не върти бесни обороти , което поставя страната пред национална катастрофа, казвам го без преувеличение. Оставката на Борисов е задължителна.

    Коментиран от #21

  • 13 Αλεко

    106 10 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Това е правителството, което открадна цял язовир :) :(
  • 14 5689

    40 96 Отговор
    То нормално,Гечев ти точно да не усещаш кризата.1997г. се подсигури достатъчно,а и много другари от онова време се подсигурихте.Кризата сега се усеща слабо,другарю финансист,но зимата и най-вече началото на другата година ще я усетим яко.И всяка една държава в момента прави всичко възможно за предстоящата криза или Гечев ти си на мнение,че щом оцеляхме през виденовата зима ще оцелеем и сега?
  • 15 Ххх

    162 15 Отговор
    Спомням си, когато премиер беше Пламен Орешарски, правителството искаше да тегли заем около милиард лева. А Борисов и приближените му, тогава в опозиция, се съдраха да грачат как Орешарски загробвал държавата със заеми и как щели да ги връщат бъдещите поколения. А заемите на Борисов ? Тях кой ще ги връща ? Внуците на Борисов, може би, ако са все още в България. А сега ни се обяснява колко изгодни били заемите и какво постижение за страната ни било сключването им. Лицемерие и двойни стандарти. Особено за онези, на които им изнася да не помнят.

    Коментиран от #26

  • 16 ares

    39 102 Отговор
    Много ги е яд мръсните комуняги.
  • 17 антрашпиц

    117 9 Отговор
    То да бяха 30 милиарда...ама са много повече..

    Коментиран от #111

  • 18 4343

    34 67 Отговор

    До коментар #11 от "Стрелата":

    Кой беше фин.министър тогава като много знаеш?Кой беше фин.министър по време на Жан Виденов?
  • 19 помните ли

    129 13 Отговор
    Орешарски взе само 1 млрд. и Борисов в детските градини хукна да обяснява на децата как те щели да го плащат...
  • 20 прост народ

    124 11 Отговор
    Той лично заеми на свое име не е вземал , заемите са на наше име , длъжниците сме ние . Що му давахме правомощията , сега ще ручаме жабетата. Бацко само е касирал по чекмеджета и офшорки каквото е могъл от тях , а то не е малко.
  • 21 4343

    25 110 Отговор

    До коментар #12 от "Αλεко":

    Точно оставка в момента ще напълни Терминал 2.Не става въпрос за това,че защитавам ГЕРБ и Борисов,но служебно правителство в момент на криза води до хаос който няма как да ни изведе от кризата,а само ще е по-голям глад и мизерия през зимата.Остават няколко месеца до редовни избори.

    Коментиран от #25, #28

  • 22 Уотсън

    85 8 Отговор
    Елементарно - Вземат се заеми, с които се правят популистка социална политика, обществени поръчки за свои хора, заглобване на следващото правителство и после осребряване тези действия, като ще кажем на следващите управляващи , че направеното в социалната сфера сга е недостижимо.
  • 23 Стрелата

    105 9 Отговор
    Вземи прочети кой направи масовата приватизация кой кой съсипа банковата система Виденов нее с 6... 8 апартамента сдс му изядоха главата човека ми е комшия живее в2 нито парите му пари ни колата му рено 21 от коя година е много е лесно да лаеете национални предатели.

    Коментиран от #33, #62

  • 24 Боко

    13 47 Отговор
    ще ви види сметката.
  • 25 Стрелата

    47 10 Отговор

    До коментар #21 от "4343":

    Сега много ли сте сити терминала го хванах преди 10г даже сега сто пъти по зле.

    Коментиран от #32, #35

  • 26 Хахаха хаха

    17 77 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    За краткото време Орешарски освен 1 милиард ни задължи с няколко към Русия.Преподписа концесии,договори,разаде апетитни земи за строежи срещу които в момента протестирате.Уреди фирмите на К.Добрев с държавни поръчки.Много направи за народа.Хахаха

    Коментиран от #30

  • 27 Адолф

    29 61 Отговор

    До коментар #11 от "Стрелата":

    верно че е сбъркал човека годината.Жан Виденов подава оставка и е приета от народното събрание на 28 Декември 1996г. но всичко останало е верно!!!Средна заплата 5-6 долара!!!Фалит на банковата система и заграбване парите на хората!!!Липса на хранителни стоки от първа необходимост, включително и хляб, в магазините както и на горива!!!Фалит на цялата държава!!!Е те тва е да управлява комунист!!!И сега тоя мюхлюзин дето беше заместник-председател и министър на икономическото развитие в този кабинет се изпъчил и дава акъли.Е те тва са комунягите.

    Коментиран от #55

  • 28 Αλεко

    75 11 Отговор

    До коментар #21 от "4343":

    По принцип сте прав , но обществото остава с впечатление ,че ББ замита следи и продължава с краденето. Европейската политическа етика изискваше Борисов да подаде оставка още преди 2 месеца. А сега чекмеджето ни плаши как без него не може , аз мисля , че той пак лъже. Ако беше по-нормално правителство да остане до избори , но това е мафия , арестите и оставките са задължителни на мига.

    Коментиран от #43

  • 29 българин

    53 9 Отговор
    Който и да дойде подземния свят движи дървавата , той определя заплатите и цените на стоките на тока водата ,така че тия партии са кукли .
  • 30 Ххх

    66 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха хаха":

    А Борисов не уреди ли доста апетитни обществени поръчки точно за фирмите на Кирил Добрев ? А за Гергов милионите за дупката във Варна ?
  • 31 Ми ше вземе

    40 5 Отговор
    то как иначе се пълне чекмедже.
  • 32 Бай Ламби

    19 41 Отговор

    До коментар #25 от "Стрелата":

    Абе момче то тогава и терминала неможеше да хванеш щот нямаше с кво да отидеш до летището.Ама кът та гледам кви ги пишеш май не си бил роден тогава и не знаеш кво е било при управлението на тоя "комунист".Ама пиши тука и оди на площада довечера да викаш "Мутри вън!".Сладур.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 МАНГОЛКО

    26 54 Отговор
    ГЕЧЕВ,ГЕЧЕВ,ПРОООСТ СИ МНОГО,КАК СИ СТАНАЛ ПРОФЕСОР,САРМАСУНЯК ,НАГЪЛ И БЕЗОЧЛИВ НЕПРОФЕСИОНАЛИСТ ФАЛИРАЛ БЪЛГАРИТЕ,ЗАЩО НЕ СИ В ЗАТВОРА...ААА,ГЕШЕВ НЯМА ДА ТИ ПРОСТИ,КАКТО И НА ДРУГИТЕ ТИ КОЛЕГИ КРАДЦИ ОТ БСП,ЧАКА ВИ ЗАТВОРА,ЗАТОВА КРИЧИТЕ ПРОТИВ БОЙКО И ГЕШЕВ,АМА ИДЕ БИ КРАЯ НА КРАДЕНЕТО.
  • 35 4343

    13 32 Отговор

    До коментар #25 от "Стрелата":

    Ето ти сам си казваш,че си го хванал преди 10 г.,а не в последните 4-5г.Ти какво очакваш някой взема управлението на държавата и на другия ден с вълшебна пръчка всички са богати,всичко е безплатно,няма данъци,народа пий и яде,а джоба все пълен.Сега като си от 10г.в друга държава всичко там ти е наредено,пари бил,къща там си купи,нова кола,а не 10 употреба,не плащаш данъци и такси там,за 10 г. там по твоята логика сигурно си милионер щом смяташ,че една ограбвана държава би трябвало за година две или по-малко от най-бедна да е сред първите.

    Коментиран от #56

  • 36 t90

    9 8 Отговор
    Който забрани за продажба ризата с къс ръкав, ще гласувам за него!
  • 37 Ю Кортес

    21 40 Отговор
    Това е топ икономиста на БСП .
    3000 лева за долар ,пенсия 2 долара,заплата 5 долара.

    Коментиран от #57

  • 38 Бойко си изтегли

    46 11 Отговор
    5 млрд заем защото го е яд че ЕС му спряха парите. И си вика я дай да изтегля 5 млрд кредит народа ще го плаща. Аз ще го раздам на хора които ще си го харчат. На мен ми трябва 1 милиард. Но скоро този заем ще го връщаш ти. И трябва да пееш на кои хора си раздал този заем от 30 млрд.

    Коментиран от #108

  • 39 007

    16 33 Отговор
    Ако го сметнем по "Гечев курс на долара" 1 лев=$0.02, заема е 0.6 млда; нищо работа. Имаме успели хора вече, които могат да го платят и да им остане да почерпят Гечката за добрия курс. Да не говорим, че хората, обикновенни хора, имат в банките почти едногодишен ВП; ИстинскиПари, не Гечеви. Нека да помним и благодарим на Гечев за чудесния пример, какво не трябва да се прави и от кои политици да се пазим. Дали за такава смяна на системата говорят пак другарите с техният БГ-Путин.
  • 40 Бурканбанк

    44 8 Отговор
    Това го знаем отдавна.
    Също така знаем, че 90% от тези 30 милиарда отидоха по шкафчетата на около 10 000 заклети герберасти и ДПС-ари. Останалите 10 % се разпределиха на останалите 7 000 000 души. Абсолютна гавра и подигравка са народа.
  • 41 Сирене с вода, с мас, с палмово масло???

    34 4 Отговор
    Виновни са тези, който контролират!!!!! Те са Корумпирани!!! И съучастници на Производителите, Това са Държавни служители, с голями заплати, плаща им осигоровките Работника??!! Корумпирани държавни служители ИНИКОЙ нищо не знае, Корупция!!!

    Коментиран от #46

  • 42 оня с коня

    23 27 Отговор
    "Врагът НИКОГА не спи"беше предупредил Някой.А Аз ще допълня:И ГАДОВЕТЕ никога не спят.И понеже явно Днес Гечев е дежурен Гад,да го чуем не толкова какво Казва,а какво НЕ казва/премълчава/:Бил взел Борисов 30 млр.лв Заеми през Управлението си.Добреее,но защо не каже Гечев КОЛКО МЛР. Заеми взети от БСП и Др. Партии управлявали преди Него пък е ВЪРНАЛ?И още един Въпрос в тази връзка към Гечев ,който едва ли ще го затрудни,щото определено е чел повече книги от Борисов:НА КОЕ МЯСТО е БГ в целия ЕС по НАЙ-НИСЪК РАЗМЕР на Външен Дълг?За всеки случай ще му дам и Бонус - В ПОЧЕТНАТА ТРОЙКА на Държавите Отличнички е!:)И посочва Гечев че БГ купувала Ценни книжа на Други държави,което пък значело че Те ще ползват Български пари в Тяхната си Икономика.Това обаче ПО САМОСЕБЕСИ НЕ Е ЛИ Чиста проба ЗАЕМ,който тия държави вземат от нас?Е да,ама Те могат да вземат заеми,на България обаче Гечев ЗАБРАНЯВА.А Знае ли Гада на Снимката КОЛКО пък БГ ЕМИТИРА НА БОРСАТА свои Ценни книжа,като вкарва Парите от тях в Собствената си Икономика?Езатва Борисов е бесен на Тия "Гадове" - защото искат да се докопат до Властта със Елементарни и Нескопосани Ганьовски Трикове и Пропаганда!
  • 43 4343

    31 7 Отговор

    До коментар #28 от "Αλεко":

    Принципно не защитавам Борисов,нито ГЕРБ нито една партия или който и да е. Принципно търпим последствията от това,че стояхме ,когато се раздаваха
    работещи предприятия и заводи за обезкостяване,съсипваха земеделие и животновъдство,всеки хвана пътя-кой чужбина,кой в София и чакахме месия да ни оправи Принципно ако тогава протестирахме и не всеки да се спасява по единично нямаше да сме в това положение Принципно ако се усетим ,че всичко зависи от народа и сме обединени в исканията си и няма да има значение кой управлява,защото ще бъде свален от едно обединено общество.В БГ никой не мисли за другия,а за това ако негов човек е в управлението как ще се уреди и той .Все още сме на принципа роднина,близък да ни уреди,а тези който разчитат на себе си и с труда си да постигнат нещо са мачкани от всяка една власт и хващат Терминала 2.
  • 44 бокошкафа

    24 10 Отговор
    напълних всички шкафове с евро по 500 банкнота тия от Европа няма ли да печатат копюр от 1000 евро не се смогва човек с тия дребни банкноти че и мишки тръгнаха по мазите
  • 45 Панов

    17 24 Отговор
    Тоя е толкова некадърен че би трябвало да се застреля.Щом това е топ икономиста на БСП,теглете всичко от банките и обръщайте във валута.....разбира се,ако му позволите да се докопа до власта.
  • 46 4343

    20 5 Отговор

    До коментар #41 от "Сирене с вода, с мас, с палмово масло???":

    Ето това е проблема,че в БГ който и където и да го сложиш пълни собствения си джоб.Манталитета български.Ако крадяха само управляващите народа щеше да е обединен.Ама то както и да го хванеш и от долу нагоре и от горе на долу по веригата всеки гледа собствения джоб и родата.И като уволниш всички и назначиш други ако има толкоз кадри те пак са роднина,милиционер,роднина,милиционер.Сбъркан е чипа на българина от много десителетия назад.
  • 47 Byg

    16 32 Отговор
    Объркал си се другарю , 30 милиарда му даде Европа , 85% от тях безвъзмездно , вие червените маймуни не можете и да се доближите до това което постига Борисов , зависта ви гризе отвътре , недоимъка на столетницата също , взехте да го обръщате на канибализъм , партиен , един друг си плюете в устите , смешници.

    Коментиран от #51, #53, #77, #80, #126

  • 48 И още

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    ".. а резултат за българската икономика няма." Има - инфлация, викат му растеж на БВП.
  • 49 Гошо

    13 3 Отговор
    Ако нормален главен прокурор не подлога щеше да го е подвел под отговорност и иззел цялото му имущества де що има по света да плсти част от дълга и след това както направиха румънците и си решиха проблемите. Сега са напред от нас и живеят добре.
  • 50 99999

    13 19 Отговор
    Няма държава на света която да може да изхрани комунистите.
  • 51 БирникЪ

    24 6 Отговор

    До коментар #47 от "Byg":

    Шушон, тези 30 млрд са точно външни заеми. Които такива абдали като теб ще трябва някога да връщат!
    И, да протокола - не забравяй, че и Тулупа е червена маймуна, с членска книжка от БКП от 1978 до днес!
  • 52 Тоя

    18 8 Отговор
    По точно да поясня борисов и дончев вкараха българия в дългов капан за години напред 70 милиарда е вече дългът ни към сорос на които подчинен е дончев и борисов само сорос може да реши кога да си ходят и когато това стане моля тези двамата и цялата шайка около тях да бъде задържана и съдена за погрома който причиниха
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хампи

    20 1 Отговор
    И още толкова от ЕС, като се дабавят и годишните пари от нашия бюджет - ТОЙ бил направил.... С толкова пари трябваше да имаме работеща икономика и напълно довършени магистрали иинфрасруктура!
  • 55 Бай Стою касапина

    12 16 Отговор

    До коментар #27 от "Адолф":

    Много правилно си го описал. Само трябваше да добавиш, че бракувания професор е бил и секретен сътрудник на ДС.

    Коментиран от #97

  • 56 Sisi

    12 8 Отговор

    До коментар #35 от "4343":

    Резултатите са плачевни от управлението на БСП и на Герб също само се сменят имената на партиите и все ниски пенсии все супер ниски заплати от 600,700 лева в провинцията трагедия много дрога катастрофи и малко деца се раждат .просто трябва да се спре с краденето и да се върнат хората пот чужбина и да се открият работни места с 900.1200лева заплати облагородяване на селата като асфалтиране и канализация за да се върнат млади и да се занимават с бизнеси да гледат земята .поне 500милиона евро за селата трябват.една година 100села другата година още 100и така е това е пътя към развитието

    Коментиран от #68

  • 57 Другия с коня

    6 18 Отговор

    До коментар #37 от "Ю Кортес":

    Без Лустрация на Комунистите и Партиите им България нямаше и все още няма шанс...Комунистическия октопод е обхванал с пипалата си управлението на цялата държава ...Няма шанс България....

    Коментиран от #110

  • 58 анонимин

    21 4 Отговор
    На следващите избори пак гласувайте за касиерчето на сик,малоумници! Така ще сте сигурни,че и правнуците ви ще плащат заемите теглени от него!
  • 59 Политолог

    18 23 Отговор
    Не знам колко заеми е взел Б.Борисов. НО СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ този куц и полуидиот Р.Гечев когато беше финансов министър на Ж.Виденов взимах заплата 8$ а майка ми пенсия 4 $.Нямаше елементарен хляб по магазините и фалираха 16 банки
    Гечев, защо дума не казваш за твоето управление?

    Коментиран от #71

  • 60 евра

    18 6 Отговор
    То така и магаре да сложиш и то ще може да управлява. Този крадец и лъжец с дипката, дърпа заемите, с бандата си окрадват колкото могат, пълнят чекмеджетата, а българите ще го плащат този заем. С народни пари чекмеджето плаща и на медии на всякакви лози, по 50 лева на пенсионер и с нашите пари си купува власт и време. Оставка крадлив лъжец. Оставка
  • 61 Тръмп

    17 5 Отговор
    Оставка на крадливото и корумпирано правителство!
  • 62 даскала

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Стрелата":

    Едно цяли изречение , без препинателни знаци , смисълът се губи и т.н. от грешки . Като чета изявлението ти , си правя извод за твоето умственно равнище . Прекалено ти е ниско умственното ниво , за да поучаваш .

    Коментиран от #104

  • 63 Силвиана

    8 6 Отговор
    Народът иска пари. Да раздават на всеки по едно куфарче с 1 милка и готово. Хората ше се успокоят.

    Коментиран от #83

  • 64 е х о

    11 3 Отговор
    Ценните книжа , НЯМАТ олихвяване , бе кух . Имат стойност - под номинал , номинал и над номинал , плюс годишни дивиденти , ако събранието на акционерите с над 4% дялово участие , реши да раздава и колко да раздава на акционерите . Печалбата се осъществява предимно от КУПИ-ПРОДАВА на акциите .

    Коментиран от #73, #81, #135

  • 65 Бай Тошо

    8 5 Отговор
    Ей това говедо го учих, учих, но то от дума не приема. Трябваше да наредя да му начукат тиквата, та белким са беше оправило...
  • 66 Точно този

    16 8 Отговор
    Да дава акъл,който фалира няколко български банки някак не върви!Защо избщо го побликуват този провален разбирач?
  • 67 ГАВРАИЛО ПРИНЦИП

    4 0 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ УСЛУГИ БЕЗ РЕКЛАМАЦИЯ
  • 68 Хохохо

    11 5 Отговор

    До коментар #56 от "Sisi":

    А то асфалтиране,облагородяване и т.н. е безплатно-държаено.Ти си покани за мисленето на народа.За да се оправи всичко това трябва да се препълни държавната хазна,а тя се пълни от данъци и такси и като ти ги вдигнат за да го направят ще ревеш на умряло.Ще дигнат мин.заплата и се вдига заплатата на всички държавни чиновници и пак пари от държавната хазна.Научете се ,че живеем в капитализъм и докато частниците се тарикати и не плащат реални заплати,осигуровки,а вие си мислите че управляващите трябва да ви я вдигнат ще ви я вдигат ама това веднага рефлектира върху цени,данъци и такси.Когато се научите,че не от управниците а от работодателя трябва да си търсите реална надница и да не се съгласявате да ви осигурява на по-малко а да вземате малко повече може и да има напредък.Познаваш ли някой млад,който е готов да се върне в БГ или си е в БГ готов да става по-тъмно и ляга късно и цял ден да е на полето, а не в кафенето?
  • 69 хе хе

    14 11 Отговор
    Достоен ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА Г-ЖА ЛЪЖА! Защо не каже какви ги върши, докато той бе в управлението?
    Или за него е важно само това, което тя каже, а не мнението на мастити финансови специалисти у нас и в ЕС?
  • 70 Васил

    19 4 Отговор
    Голямата икономика лъсна истината че България живее от заеме. Няма пари а се вдигат заплати в държавният сектор с по 30% когато няма пари се намаляват заплатите и се съкращава персонал в държавният сектор. Поредната лъжа на диктатора оплел се и няма измъкване.
  • 71 3,14К

    26 5 Отговор

    До коментар #59 от "Политолог":

    Финансов министър при Виденов е сегашния управител на БНБ, който подготви влизането в Еврозоната. Прочети малко, ако не помниш! А Гечев продаде Соди за 300 000 000 $,сделка без аналог в цялата приватизация. Виденов изплати 2.5 милиарда задължения по стари кредити . Нямаше държавен резерв и пари от здравната каса, които да открадне като Борисов и европейски фондове. Да не коментираме и американския КОЙ, който предизвика всичко това. Така или иначе няма да го разбереш.

    Коментиран от #76, #114

  • 72 да бе

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Много добре смяташ, няма що! А как тогава си сменяш колата, дестинациите за почивка, къщата/апартамента, жената, болницата, работата и всичко останало, ако е на 0 ? Я си изпий лекарствата първо, та после дрънкай!

    Коментиран от #85

  • 73 Милиардченца

    12 1 Отговор

    До коментар #64 от "е х о":

    Какви акционери, това са държавни облигации. Аналиев ще харчи, следващият финансов министър, като види за какво става въпрос, ще се гръмне.
  • 74 И ЕДНИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ

    16 2 Отговор
    И ДРУГИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ. ..ЯЖТЕ МУ ГЛАВАТА ОЛИГАВЕНА. ..ПРЕЗ 1989 ВСИЧКИТЕ БИВШИ ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ИЗПРАВЯТ ДО СТЕНАТА. ..А ТЕ ОКРАДОХА ВСИЧКО. .ИЗРОДИХА СЕ В МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ. .ЧЕ СЕГА И ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ ОЩЕ ЯДАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ. .
  • 75 Макиавели

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Не те всички ще ги харчат.
    Всички и тези дето скачат, куткодякат, мълчат. Последна новост черпене на идеи безплатно от младите и различните хора с разум са асамблеите . И вероятността да участват в управлението или да бъдат свободни е равна на нула. Това означава никога. Отворен пазар за крадене на труд,учене,разум.
    Аз няма да гласувам.
    Аз казах.
  • 76 Макиавели

    6 5 Отговор

    До коментар #71 от "3,14К":

    Аз няма да гласувам .
    Не узаконявам престъпници за народа ,за моя сметка.
    Аз казах.
  • 77 ТОЧНО

    16 13 Отговор

    До коментар #47 от "Byg":

    Той фалира държавата, банките и бизнеса, ограбиха пенсионния фонд, доларът стана от 290 на 3000лв и така доведе до просешка тояга много хора! И сега точи зъби отново да го направи под мъдрото управление на г-жа Лъжа и фалиралия зарзаватчия! И има гьонсурат дава оценки!
  • 78 Храна за размисъл

    10 2 Отговор
    Да сте чули държава да си е изплатила дълга?
    Интересно как живеем от години само трупаме заеми и те нямат връщане и все някой продължава да ги раздава,много е щедър,но каква е цената замисляте ли се?
    Всъщност за тези,които познайват история подобни неща в държавата с държавни поръчки и изпълнители забогатели и започват да искат главата на императора е имало още и в римската империя,както се казва нищо ново под слънцето не се случва и сега.
    Само интериора се е променил.

    Коментиран от #84

  • 79 Василева

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    До 10 год.: Пенсионерите в Бг.са на изчезване. Гледайте как действа
    в социалните домове корона- вирусът. А по- младите, които се обесват, тровят, катастрофират с фатален край и пр.?Има ли статистики за българите самоубили се или с отнет живот ???
    Страшно е изчезването на целия български народ !
  • 80 ха ха

    10 14 Отговор

    До коментар #47 от "Byg":

    Изобщо не се объркал - такава е линията на Партията му - на бялото да качват черно, но хубавото - провал, на безвъзмездната помощ - лош заем и в този дух, защото разчитат,че хората не четат и не се интересуват, а разчитат само на информация от "първа" ръка - фейсбук! Нали според Курнела сме ударили вече дъното, та чак сме го пробили - ама зако тогава новите коли се увеличиха, новите къщи също, почивките в чужбина, таксите за чужди колежи и университети за децата, европарите за бизнеса - е, ако това е дъното,, ИСКАМЕ ГО!!
  • 81 Макиавели

    7 6 Отговор

    До коментар #64 от "е х о":

    От лошия управляващ материал ,не се очаква да говори истина . Този и другите упражняват дейността пълнеж ,плямпат и който им повярва губи ,губи самостоятелното действие усмисляне .
    Аз няма да гласувам за лош материал.
    Аз казах.
  • 82 Емигрант

    8 5 Отговор
    Да взима и 100 миларда аз нема да ги връщам. Ще ги връща 80% дебели.

    Коментиран от #96

  • 83 ха ха

    15 5 Отговор

    До коментар #63 от "Силвиана":

    Като по Лукановото време ли - по куфарче с пари безотчетни за "бизнес", който после да пълни на черно червената каса? Много пари потънаха тогава и сложиха началото на днешните червени милионери!!
  • 84 да ама не

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Храна за размисъл":

    Ами ако се пообразоваш малко, ще разбереш, че и това става, дори и у нас!

    Коментиран от #117

  • 85 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "да бе":

    С йени бате. Разбра ли ? Иначе на 9г ми образование в което съм наливал, щях да умирам от глад.

    Коментиран от #93

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Бачо Киро

    20 5 Отговор

    До коментар #5 от "Новини Това":

    Щото 2013, когато Орешарски взе 1 милиард заем, оревахте света, а само тази година сте взели 10х повече, лъжете за бюджета, от +3 отиде на - 2, хоп 5 милиарда станаха на дим, голямо биене в гърдите за 29 милиарда от ЕС за 7 години, от които само 7 са безвъзмездни, но пък вноската е по милиард на година, демек сме взели още 22 милиарда, евро обаче този път, заем... И за разлика от другите страни, нашето правителство не е дало нито лев на никого, раздаваше заеми за кризата.. Никой не може да ти каже къде изчезнаха 5 милиарда от бюджета, който уж беше в излишък, а по времето на КППтата стана отрицателен... Абе те хората са го казали, какъвто народа, такъв и управляващия... Чипът на повечето от вас е сбъркан... На вас ви харесва да ви крадат, тъпчат в мизерията, да карате дъртите кочина на западните държави и да се радвате каро и.д.и.о.т.и, да ядете трето качество храни и тн, и тн... 30 години явно не стигат, за да дойде акълът на повечето...

    Коментиран от #90, #92

  • 88 Бачо Киро

    12 5 Отговор

    До коментар #86 от "Коци Георгиев":

    Опериран мозък, тея неща стават от вън. Не от вътре. България не е фактор в световната политика и ако не им харесват правителствата не 10 докара ще ти стане заплатата, ми 10 цента. Не сме единствената страна на която е прилагано. Онея, които държат кранчето искаха слуги и ги получиха. Както и всичко у нас, включително кадрите.

    Коментиран от #91

  • 89 Защо ни лъжеш

    17 6 Отговор
    Гечев,знаем те още от беровото правителство,когато беше министър!Беше глад и празни рафтове по магазините,инфлация.
  • 90 Дърт комунист

    9 5 Отговор

    До коментар #87 от "Бачо Киро":

    Чипат на повечето от вас е сбъркан .Така е другарю.Вие успяхте да сбъркате чиповете на много хора но не на всички
  • 91 мечо

    4 5 Отговор

    До коментар #88 от "Бачо Киро":

    Ти шо са мислиш за капацитет ва
  • 92 Върни тогава Орешарски

    11 6 Отговор

    До коментар #87 от "Бачо Киро":

    Върнете тогава Орешарски да си вземе не взетото.И Мая само в Парламента и Омбусман едно нищо е взела спрямо другите,Хр.Иванив и той за малко време в управлението само малко успя да се облажи,а й Прокопа не му ги изплаща май вече.Румен Гечев и той от 1997г.колко вода изтече и пара-време му е за още,Корни и тя като е време беше Техноимпекса,Братко и батко,а парите си вървят-образование в САЩ,апартаментен в САЩ-милата ще вземе да обеднее,Йотова и тя само заплата вице и парите от ЕП заминават,а и внуци ще чака.Питай го Радев три деца,Деса,баджанак един куп разходи и ангажименти то с военна пенсия и президентска заплата само за Деси и сина й не стигат.Ами Румен Овчаров над половин милион почивка за семейството на Килиманджаро само се на охарчи и то още зимата.Ами летните почивки-разори се човека трябва да попълни.
  • 93 Асан сиганина

    7 5 Отговор

    До коментар #85 от "Госあ":

    А бе бате ти само девети клас ли искара.Пък много на капаситет са праиш

    Коментиран от #98

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Червени боклуци.

    13 11 Отговор
    Другарят Гечев е толкова "способен", че съумя да фалира държавата при световен икономически растеж '97 година. Скрий се в миша дупка и никога не изпълзявай...
  • 96 АМА ХИЧ НЕ МИ ПУКА

    14 4 Отговор

    До коментар #82 от "Емигрант":

    ЗА ТЯХНИТЕ ДЪЛГОВЕ. ..ДА НАПРАВЯТ ДАНЪК БОГАТСТВО В БЪЛГАРИЯ. ...ДА ВЗЕМАТ ОТ БАТ БОЙКО ЕДИН МИЛЯРД. .ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВ НАРОДНИЯТ ПРЕДАТЕЛ 1 МИЛЯРД. ..ОТ ИВАН КОСТОВ ЕДИН МИЛЯРД. .ОТ ПЕТЪР СТОЯНОВ НАРОДНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ДА ВЗЕМАТ ЕДИН МИЛЯРД И ТЪКА НАТАТЪК. ..
  • 97 Адолф

    6 5 Отговор

    До коментар #55 от "Бай Стою касапина":

    Нямаше нужда да го добавям.То се подразбира от самосебе си.Няма комуняга който да е на ръководен пост и да не е сътрудник на ДС.
  • 98 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #93 от "Асан сиганина":

    асане, тия не ги брОя ве братчед. Въпреки че 100% гимназията ми е по елитна от твоята. Нали в проценти обичате да говорите герберотиквениците 😂 да ме разберЕш бе 🤣
  • 99 Петко войвода

    17 8 Отговор
    СТАВАЙ ЗАСПАЛ БЪЛГАРИНО - 30 МИЛЯРД СЛЕД 10 ГОДИНИ С ЛИХВАТА ЩЕ СТАНАТ 50 МИЛЯРД И КАТО ИКОНОМИКАТА Е СРИНАТА КАК ЩЕ ГИ ВРЪЩАМЕ - ЖИВИ НЕ ПОГРЕБА ТОЯ НАГЪЛ БАНДИТ !!! СТАВАЙ БЪЛГАРИНО СЕГА ИЛИ НИКОГА ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА ДОКАТО ТОВА БЕЗКРУПОЛНО ЖИВОТНО Е НАЧЕЛО !!!
  • 100 Капитана ДО @ 93

    18 9 Отговор
    АБЕ ПРОСТАК ОРЕШАРСКИ ВЗЕ 1 МИЛЯРД И МУ РАЗКА ЗАХА ИГРАТА ТИЯ БОКЛУЦИ ЗО МИЛЯРДА И ТЪПИЯ НАРОД СПИ И ДАЖЕ ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ ! Е ПА НЕМА НИКЪДЕ ТАКЪВ ЗАСПАЛ И ТЪП НАРОД ! НА 22 - СЕПТЕМВРИ ТРЯБВА НЕ НАЦИОНАЛНО ВЪСТАНИЕ А НА СВЕЩЕНА ВОЙНА СРЕЩУ ТАЯ МРЪСНА ЗГАН И КРЪВ ДА ПРОЛЕЕМ ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕ ОТ ПРОВОКАТОРИ ИЛИ КУПЕНИ МУТРИ А НАРОДНА КРЪВ ЧЕ ТОЯ БЪЛГАРОУБИЕЦА ЩЕ НИ ЛИКВИДИРА БРАТЯ БЪЛГАРИ !!!!

    Коментиран от #113

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Чавдар войвода

    10 9 Отговор
    Черепът, мустака и фатмака влизат в пандиза. ОтровЕното трио тоже, товарищи лумпени.
  • 103 ташко

    8 8 Отговор
    гечев_е_от_всички_тъпи_лъжци_и_дрръскачи_най_лъжливия_циганин_тя_партията_им_е_хунта_нациска_а_ръкуводсту_и_шайка_мутри_и_мушеници_които_през_96.год._направиха_3000._лв._долара_и_хоратта__ги_изгониха от_власта_и_сега_със_какво_безочие_и_нахалство_пак_се_натискат_за_власт_ипак_да_грабят отново.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Марко

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ДА Оказваме внасяНЕ данъци.Стачки
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ай метла

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "4643":

    Сметнал ли си колко години са изминали от 1997 до 2020 г. - 23 години.
    На гербуляците колко години управление им трябва за да спрат да оправдават кражбите си с предходни управления? Ами че върнете историята и сравнявайте още от времето на хана.
    Давате ли си сметка, че ако тръгнат следващите да ни се оправдават с вашето десетгодишно крадене до къде ще стигнем.
    Да идват управници, които знаят как да възстановят икономиката и държавата с работа, а не с крадене и оправдаване с предходните правителства. Не ни интересуват вече тъпите ви опорки " ние много крадем , но и вие крадохте едно време преди 23 години.
  • 108 Един

    12 5 Отговор

    До коментар #38 от "Бойко си изтегли":

    Кои фондове са спрени на Борисов??? Фондовете ги спряха при управлението на БСП!!! Сега дано на власт дойдат комунягите, дано няма никакви пари, дано спрат фондовете, което е сигурно да ги видим тия жадни за власт какви ще ги дъвчат!!!

    Коментиран от #121

  • 109 Мими

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бойка":

    И Гечев много разбира от пари 3000лв за долар,фалит на банки,хиперинфлация това са негови постижения 1997год. С какви очи говори изобщо,отделно че и лъже.

    Коментиран от #119

  • 110 Они

    4 6 Отговор

    До коментар #57 от "Другия с коня":

    Лустрация на ГЕРБ . ГЕРБ Е БАЗА НА БКП И ДС
  • 111 до 17

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "антрашпиц":

    какви 30милиарда бе,вие комунистите не знаете какви ги говорите,от злоба за кокала вече не знаете какво правите,толкова е отвратително.
  • 112 КРАДЕЦ

    7 7 Отговор
    НЕ ГИ Е ВЗЕЛ А ГИ Е ОТКРАДНАЛ ДО ШУШКА И КАТО ПРИБАВИМ И 10 МИЛИАРДА ОТ КТБ СТАВАТ 40 + 1,5 ОТ ЗДРАВНА КАСА = 41, 5 В ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА ГЛОБАЛНИЯ КРАДЕЦ №1 ........
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Той

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "3,14К":

    ТОЧНО!!!
  • 115 Той

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Точно!!!
  • 116 Отврат

    10 6 Отговор
    Тоя, наглец не го ли е срам да се показва, да дава мнения и да манипулира народа ????????????? Стига го показвахте тоя отвратителен тип.
  • 117 Храна за размисъл

    5 0 Отговор

    До коментар #84 от "да ама не":

    Какво става и у нас?
    Ти печаташ парите и имаш тази власт.Аз идвам и ти ми даваш на кредит за България 50 млрд лева срещу лихва примерно.От къде ще дойде лихвата като я няма в обръщение? Така тази система постоянно изпитва недостиг и нужда от нов кредит.
    Хората започват един друг да се конкурират за да фалира един и с неговите пари да си плати лихвата и тук идва нуждата от адвокати и съд.Системата добре е измислена и всички живеем в една огромна лъжа и заблуда.
  • 118 Херо мусттафа

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "4643":

    Продавам пейки за 9000 лева бройката за нуждите на софиянци и гостите на столицата за да могат да си посядат и поприлягат на воля.
  • 119 Предложението

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "Мими":

    Мими сложи си маската че ти мирише устата на гнилоч.
  • 120 ТОЙ

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бойка":

    Борисов ще го има, докато народа, който го е избрал е мнозинство !
    И ПАК ЩЕ Е БОРИСОВ !!!
    ДОЛО БКП - БСП, МРЪСНИ КРЕМЪЛСКИ ПОДЛОГИ !!!
  • 121 Болярин

    7 4 Отговор

    До коментар #108 от "Един":

    Главорезите от БСП (БКП !) освен да крадат им дай да избиват народа ни, без съд и присъда, да взривяват храмове и да строят лагери !!!
    Трябваше като Николае Чаушеску - да бъдат заличени от земята, тия гадове ...
  • 122 Хаджиментов

    10 6 Отговор
    Този всекидневно доказва, че е пълна дупка като финансист. Излага се повече и от Орешарски. Че и професор отгоре на всичко. Така девалвират научните титли у нас.
    След провала му като министър и фалита на 12 банки, как има очи да продължава не само да се показва публично, но и да критикува?!?!?!
    А, да, той е член на БСП/БКП

    Коментиран от #128

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Sssr

    5 2 Отговор
    Тодор Живков остави 9 милиарда заем за 32 години.Тоя инж. за 10 год. 30 милиарда.
  • 125 Дидонка

    7 4 Отговор
    Не напразно те преименуваха на гумен речев.Питам се кой те назначи да преподаваш на студенти.Как им преподаваш, какви глупости им говориш. Като те слушам как се изказваш , мисля че е време вече да се пенсионираш и да идеш да копаш на село,та да видиш как е там. Но греша...ти не знаеш що е мотика,само пари знаеш що е. Пари,пари,пари.
  • 126 Грешиш, калинке.

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Byg":

    Европа даде на България едни милиарди, които Боко и калинките откраднаха, после откраднаха пак Боко, Шиши, Каскета и калинките едни милиарди изтеглени, като заеми.
  • 127 йокин

    3 3 Отговор
    Правилно е казал,че ще плаща,следващото правителство.
  • 128 ГОСТ 26

    8 4 Отговор

    До коментар #122 от "Хаджиментов":

    Това е трагедията че непрекъснато дават такива провалени политици по телевизиите и медиите.А когато беше министър с БСП и фалираха държавата защо не каже колко милиарди се откраднаха тогава.Крадеца вика дръжте крадеца.Това показва че големите телевизии и медии са контролирани от БСП.
  • 129 Цоньо

    8 3 Отговор
    Гечев ми е най-противния от комунягите.Този "голям" специалист фалира държавата заедно с Виденов. Направи долара 3000 лв.Нямаше нищо в магазините. Сега учи студевти, интересно на какво, на крожби и комунизъм. Вместо да се скрие и да не си отваря миризливата уста, мзел да критикува.
  • 130 250

    2 4 Отговор
    Я колко много разбират хората, хванете се за ръце и оправете всичко.Иначе само говорите като развалени плочи.Ура другари!
  • 131 Антон

    3 1 Отговор
    Продаде дългът на Соди и подари Девен, Провадсал и кариерата. Без тях Соди са едно голямо нищо.
  • 132 Азазаь

    3 6 Отговор
    Ей, че пълно с разбирачи, един от друг по-отворени на тема икономика, заеми, БВП, кредитен рейтинг и др.т. Че и оценка на знанията на професора дават. Като толкова знаете, идете да давате акъл на ББ, дано най-после с ваша помощ направи поне едно смислено нещо с полза за България, а не само лично за него.

    Коментиран от #143

  • 133 Ха ха ха ха ха ха ха

    3 2 Отговор
    Намерил се кой да го каже
  • 134 БРЦК

    2 2 Отговор
    Кредита който усвояват правителствата са публични и вътрешни . Публичните са директни обявени . Кредитори са банки частни клубове облигационни. Вътрешните не са обявени публични . Това са дефицитите в бюджета . На БГ правителството не се знае колко е пасива защото никой не е давал официален доклад . Предполагам че брутния дълг на БГ минава бюджета на страната един път и половина . България комулира около 50 53 милиарда евро. Това е. Предида дойде БМБ публичния външен дълг беше 16.8 милиарда евро Милен Велчев Ф.М.гиобърна от $в€ идиот заради 0,15 процента ком. . Вътрешния малко под 5 милярда евро . За 10 години пасива на БГ стана колосален . И за това е виновен НАРОДА А ГЛУПАЦИ НАИВНИЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ЗА ПЕТАЧЕ ДА ПРОДАВАТ РОД И РОДИНА.

    Коментиран от #137

  • 135 Йо Несбьо

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "е х о":

    "Олихвяване" нямат, но ценните книжа са различни видове - акции, облигации, ДЦК, фючърси, записи на заповед и т.н. Най-общо казано, акциите са инвестиции в капитала на фирмата, а облигациите в задълженията на фирмата. Дивиденти има при акциите, ако Общото събрание на акционерите реши да раздаде и ако има какво да се раздава. При облигациите има лихва и се издават за определен срок, при което е въпрос на договорка кога и как се изплаща лихвата по облигацията и самата главница или номинал на облигацията... Акциите са рисков инструмент, докато облигацията се приема като по-сигурна. И не е вярно, че печалбата се определя между курс "купува" и курс "продава". Много често се търсят акции с висок потенциал на растеж, който да донесе преоценяване на инвестицията в позитивна насока. Например акциите на "Тесла" бяха по $200 преди 2 години, но за тези, които имаха търпение досега, те вече са по $1,200, което е 6 ПЪТИ над заплатената начална инвестиция. Имал си 20 акции по $200 или $4,000, сега имаш 20 по $1,200 или $24,000.
  • 136 БарЦелонааааа

    3 2 Отговор
    Щом на ТиквЕто му трябват пари , значи ще си вземе ! Пък ний ще му ги връщаме. Кои сме ние , та да оспорваме действията на един БОГ ! Нали ?
  • 137 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #134 от "БРЦК":

    Откога разбираш от финанси?! Дълговете на държавите са винаги публични, защото един от субектите в тези кредитни отношения е държавата. Вече следващото разделение е според това, кой е кредитор - субект от самата държава или външен на държавата кредитор, т.е. външен дълг и вътрешен дълг. Кредитите за държавата могат да бъдат под формата на ДЦК, кредитни линии от друга държава, клубове на кредитори, международни борси, наднационална организация като МВФ или Европейската централна банка,..., специфични облигации... Всичко е публично, но самото използване на средствата може да не е дотам прозрачно и да не е ясно къде са отишли средствата. Отделен въпрос е, че България има възможност да взема още много милиарди задължения, стига тези средства да се инвестират разумно в технологии, ноу-хау, развитие, инфраструктура...
  • 138 Иван

    2 5 Отговор
    Гечев засрами се!!! Стига си лъгъл!
    Неискаме комунисти Точка.
    Първо си оправете лъжливата преватизаторка и мутрите вБСП.Стига го показвате този тип.
  • 139 и нито лихвите

    7 0 Отговор
    Навремето седерастите ореваха орталъка,че бай Тошо оставил 10 милиарда заеми. Всъщност различните арабистанци,африканци и държави от СИВ имаха да ни връщат също толкова милиарди,но сащианците ни натиснаха да ги опростим на Ирак и Либия. Сега дългът ни е 30,а може би и повече милиарди и всичко е .........демократично. Ама никой няма да ни опрости нито дълга,нито лихвите.
  • 140 Гешев

    3 4 Отговор
    Боклук Ти фалира цяла държава и още си на свобода и викаш Дръжте крадеца
  • 141 pipi

    0 1 Отговор
    на теб кои сте ти даде ? колкото толкоз.
  • 142 Алексей Сергеев

    1 1 Отговор
    ТОЯ НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА ! Ако можеше, нямаше да допусне фалита на 16 банки и инфлация 3200%
  • 143 Хаджиментов

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от "Азазаь":

    Сред професорите и доцентите има най-много калинки.
    Всички депутати от БСП станаха професори и доценти, като започнеш от Янаки Стоилов, та свършиш с този.
    Като ги видиш какво натвориха в бедната ни България и ти е ясно колко знаят и могат и ти става мъчно за студентите им.
    Такива трябва да се изринат и да им се забрани да сеят некадърността си сред учащите се.
  • 144 Прост народ

    2 0 Отговор
    Хораааа....Хораааа....Истината е че за всичко сме си виновни ние Българите!Колкото и да се пише и да се мрънка кой колко е откраднал,истината е само една..Прост,Прост,Прост и страхлив народ сме
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове