22 Октомври, 2020 10:43 4 196 32

Шефът на Александровска болница с апокалиптични прогнози за ръста на заразените

  • проф. борис богов-
  • заразени-
  • александровска болница

От 90 болници само 13 да приемат с коронавирус, не е логично, каза професорът

Шефът на Александровска болница с апокалиптични прогнози за ръста на заразените - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Леглата за лечение на коронавирус в столичната Александровска болница са напълно запълнени. Това заяви новият директор на лечебното заведение проф. Борис Богов. Там са настанени 15 пациенти с коронавирус, петима са в интензивното отделение и двама са интубирани.

„От 90 болници само 13 да приемат с коронавирус, не е логично. Затова вчера е взето решение всички болници да открият легла за лечение на вируса. Мислим и в посока на разкриване на нови легла, моето мнение е, че пациентите ще се увеличават в идния месец, това ме кара да създавам организация за разширяване на капацитета“, коментира Богов пред БТВ.

Според него след месец случаите ще бъдат с 35% повече, което означава, че на ден ще надхвърлят 2000 души. А хоспитализираните ще бъдат около 10-12%, съдейки по досегашната статистика.

„Леглата са легла, организацията може да направи бързо, но проблемът е в здравните специалисти. Ако насочим още медицински екипи към ковид отделенията, то ще страдат останалите пациенти. Колегите вече отказват дори и повечето пари, имат нужда от почивка“, заяви още шефът на болницата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    60 6 Отговор
    Прогнозата е, че до края на годината поне 12 милиона българи ще са изкарали вируса.

    Коментиран от #8, #9, #18, #27

  • 2 5555555

    30 19 Отговор
    Спрете учениците бе!

    Коментиран от #7

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 8 Отговор
    ПОМАГАЙТЕ НА БОЛНИТЕ но не ни плашете стресирате депресирате
  • 4 Правителството нищо не прави

    32 1 Отговор
    Освен да си раздават обществените пари. Оставка.
  • 5 Грета Тунберг

    28 0 Отговор
    Държавата трябва да задължи всички болници да приемат болни от ковид а който отказва конфискация в полза на държавата.

    Коментиран от #21, #22

  • 6 az #МУТРИ, ВЪН!

    38 9 Отговор
    Мутрите помпат статистиката с "болни" от COVD. Видяхме как става това в Ямбол. COVID-а е спсителната сламка, за която са се хванали мутрите в опит да избутат мандата...
  • 7 То така и

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "5555555":

    така деветдесет процента от тях са тотално неграмотни...повечето наследствено...Само си губят времето,вместо да работят на полето..след известно обучение,че и за това не стават!

    Коментиран от #10

  • 8 Ахахаха

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Даже 20 милиона направо!
  • 9 Грую

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    По скоро би било достоверно за България да има отпуснати осем милиона за закупуване на тестове, парите да са изхарчени , а с тях да са купени тестове за 4 милиона. След което да се направят 12 милиона тестове, които също да се платят и от които една четвърт да са отрицателни. Да се изтегли още 10 милиарда дълг , който да се изпораздаде на "наши хора" . Да се обяви криза и въпреки кризата да се констатира всеобщ просперитет, като се вдигне в Държавен вестник минималната заплата , минималния осигурителен доход, токът , водата, хлябът, местните данъци и такси и разбира се не на последно място Националния Статистически Институт да обяви, че инфлация няма, а всъщност има дефлация, като в крайна сметка на изборите пак спечелят ГЕРБ с огромно мнозинство!
  • 10 5555555

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "То така и":

    Май и родителите са им такива, попаднах , една майка обяснчваше по тв, "че децата не са в рисковата група", те не са, ама ти и твойте родители сте, какво повече да си пишем ...
    Процентите отиват към 90.
  • 11 ПСР

    17 0 Отговор
    Не знам,дали яко ще се мре.Но,съм сигурен,че ще настъпи як недостиг на персонал-лекари,сестри,санитари.Иначе-леглата лесно се разкриват,кой ще работи с болните?
    Министърът,днес,апелира към медиците от доболничната помощ ...за помощ.Как ли ще му се получи-не знам.Масата хора,работещи там са около 60 и 60+.Как ли пък,ще си зарежат пациентите и практиките,за да отидат на дежурства в КВ отделенията....Ама от 10г.,се тръби-"Лекари и сестри няма",но няма и кой да чуе.

    Коментиран от #12

  • 12 5555555

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    Тя испанката хубаво им го каза, "за футбол милиона", да викат роналдо да ги лекува ...

    Коментиран от #15

  • 13 XMAN

    13 3 Отговор
    Министъра Ангелов разпорежда на наследника си в Александровска да прави такива изявление за да представят картината драматично.
  • 14 Очаквайте

    15 3 Отговор
    скоро: Нов антирекорд, броя заразени от вчера в България е 8 милиона, така общия брой заразени в страната надхвърли 45 милиона:Д Има ли баламурници, които още вярват на тия лъжци
  • 15 ПСР

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "5555555":

    Абсолютно.
  • 16 шведски доктор

    16 0 Отговор
    работата ви е не да плашите, да лекувaте и си прочетете учебниците по инфекциозни болести и епидиемология
  • 17 Ventura

    12 2 Отговор
    Кое е апокалиптичното, че 2000 се заразяват? То всички ще се заразиме. Апокалиптиче , ако по 2000 умират. Така, че тези прогнози стават досадни, и водят до недоверие у хората, затова, че ще се мре "яко".
  • 18 еееееееееееее

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    АМИ....ОЩЕ ПРЕДИ КОЛЕДА,ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ЩЕ НАДМИНАТ БРОЯ НА ЖИВУЩИТЕ В БГ
  • 19 Танева

    5 0 Отговор
    Въпросът не е в откриването на легла, а във възможностите за лечение!
  • 20 Прогнозата

    5 0 Отговор
    е , че хиени точат зъби за милиони чрез COVID - 19 !
  • 21 Де Факто

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Грета Тунберг":

    Ами то държава няма, бе скъпа.Има кочина.
  • 22 Особено

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Грета Тунберг":

    АГ и онкологиите

    Коментиран от #23

  • 23 3288

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Особено":

    Нали, най-вече онкологиите, после ще отчетат спад за онкоболникте
  • 24 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    Александровска-На Медицинска академия ли така казват??Тя за бг-стандарт е огромна многопрофилна болница...Там да няма места...Не ми се вярва!Когато Лъжите им започнат да ви плашат си задайте въпросът?Аз и семейството ми -Болни ли сме,имаме ли....признаци??Отговорът ще бъе-НЕ!Теглете им една наум и си живейте отреденият ни живот!
  • 25 Просветен илюминат

    2 1 Отговор
    Влизате в етап където всичко ще се решава нс принципа на естествения подбор.Всеки трезво мислещ и действащ човек ще е здрав,а тези,които се оставят на паниката и на манипулациите ще страдат.
    Или казано просто е въпрос на кой до кога и колко ще му издържат нервите.

    Коментиран от #28

  • 26 Има тестове

    0 0 Отговор
    Но има ли лечение и медикаменти на които да разчитат докторите или са изправени пред ситуацията,че се занимават с нещо за което не знаят нищо защото няма как да се откажат да работят или вече и те не са наясно какво става с тоя вирус и ги хвана шубето като останалите?
  • 27 Коментатор

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Колко колко българи 12 милиона ли. ЕИ Я СЕ ОПРАВЕТЕ. В БГ ДАЛИ ИМА 12МИЛИОНА БЪЛГАРИ А.
  • 28 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Просветен илюминат":

    Напълно сте точен в оценката-Самовнушението е огромна сила!Може да се развият симптоми на заболяване,само от разговор за дадено заболяване!Защо Маските не са БЕЗПЛАТНИ???Това е въпросът !

    Коментиран от #29

  • 29 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Дълбоко Виждащ":

    Няма нелечими болести има нелечими хора,които предпочитат да страдат и да са болни отколкото да се променят,а и така получават грижите и вниманието от което са били лишавани преди да се разболеят.

    Коментиран от #30

  • 30 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Просветен илюминат":

    Браво!!!Публикувано във факти.бг: така получават грижите и вниманието от което са били лишавани преди да се разболеят.КАЗАЛИ СТЕ ГО-АКСИОМНО!БЛагодаря ВИ-Днес прочетох и Научих нещо,което е било вероятно някъде в мен но е нямало Условия за да се прояви!Този форум е ценен,не случайно съм тук!!
  • 31 Ванко

    1 1 Отговор
    ЛЪЖАТ не им вярвайте!!!!
  • 32 волен сидеров

    1 0 Отговор
    АКО СЗО БЯХА ПОЗВОЛИЛИ АУТОПСИИТЕ -ДО СЕГА ВИРУСА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОВЛАДЯН-НО ТЕ ЗАБРАНИХА И СЕГА ЕКСПЕРИМЕНТИ-А ПОЗНАЙТЕ КОЙ Е ВИНОВЕН И ПОДКРЕПЯЙТЕ ГИ ПАК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове