Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 10:27 2 575 26

Проф. Ангелов: Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията, трябва ни помощ

  • проф. костадин ангелов-
  • заразени-
  • мерки-
  • нощ

Най-големият проблем, пред който сме изправени в момента е свързан с медиците, които са на първа линия, каза здравният министър

Проф. Ангелов: Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията, трябва ни помощ - 1

В Министерството на здравеопазването се проведе редовния брифинг на Националния оперативен щаб във връзка с актуалната ситуация и разпространението на новия коронавирус на територията на България.

Припомняме, че през последното денонощие у нас бе отчетен поредният антирекорд по новозаразени с COVID-19, а именно 1472 души, докато смъртните случаи вече надхвърлят 1000.

Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията в нашата страна. С тази реплика здравният министър проф. Костадин Ангелов започна брифингът на НОЩ.

Той обобщи статистиката на заразените у нас и подчерта, че излекуваните пациенти са повече от активните случаи, но в последната статистка има няколко случаи на починали по-млади пациенти.

Ангелов посочи и петте области с най-много пациенти, които са хоспитализирани. Това са:

София – 425 случая

Пловдив – 208

Благоевград- 197

Бургас- 97

Шумен - 82

„Най-големият проблем, пред който сме изправени в момента е свързан с медиците, които са на първа линия. Имаме сериозен дефицит. Всички са изморени, има голяма част заразени. Имаме нужда от помощ. Ще потърсим подкрепа от лекарите в доболничната помощ и специалистите в ДКЦ-тата. Лекарите в лечебните заведения работят 24 часа, 7 дни в седмицата за всеки, които имат нужда от тях. Ще настояваме кметовете на общини да направят среща с медиците от извънболничната медицинска помощ и да намерят решения за назначаването им под някаква форма в лечебните заведения, за да могат те да помогнат на своите колеги. Също така ще разховаряме с ректорите на университетите - студентите, които са 6-ти курс медицина и карат държавните си стажове да помогнат и това да се счита за техен стаж. Единствената възможност да намалим този натиск върху здравната система е да спазваме мерките“, заяви Ангелов.

"Днес имаме среща с Българската Асоциация на заведенията и ще ви уведомим за резултатите от срещата", обяви здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    47 5 Отговор
    Затвор ви трябва
  • 2 Гост

    37 2 Отговор
    Ще затворим отново и какви хубави избори ще си проведем, няма да ви се вярва.
  • 3 2566

    44 3 Отговор
    Тия ще ни съсипят от лъжи
  • 4 бахо

    36 3 Отговор
    Трябва ви психиатър.Не за друго,а да отървете затвора.
  • 5 Помощ!?!

    30 3 Отговор
    За да си запазите крадененето да ви върви. Как се разбира че изнесените от вас информации за Covid са вярни.
  • 6 Йойо

    18 2 Отговор
    Ами като лъжете че всичко е наред,така ще е.Хората от кога ви казват че е зле,вие все едно имате слушалки на ушите.Всичко било на ред.А сега на къде?
  • 7 Рап

    13 0 Отговор
    В България никой не вярва ,че има падемия! Моят съвет е,вече никой да не коментира заразата и никой да не се явява по телевизията! Каквото ще стане да става! Лекарите да лекуват избирателно и ще има място за новозаразените.....
  • 8 БАЙ Х@Й

    22 0 Отговор
    Търси се сенатор, премиер, президент или въобще политик от голяма величина починал от Ковид 19 !

    Коментиран от #19

  • 9 Истината

    16 0 Отговор
    И от какво са изморени лекарите щом линейки обикалят с дни и никой не приема пациентите, които в крайна сметка умират. За това наказани лекари ще има ли, въпроса е риторичен. Всички псевдолекари сте за доживотни присъди!
  • 10 Пламен

    15 0 Отговор
    Слушайте сега. Моля някой да каже на д-р Кантарджиев да не ходи на пресконференции, ако е употребавал алкохол
  • 11 Наука

    22 0 Отговор
    БРУТАЛНИ ПРОСТОТИИ!!!

    - От какво са изморени "великите на фронта" :) Пациентите си лежат и нямат симптоми, нали? Няма и открити лекарства, нали тъй викате. ВПРОЧЕМ, КОЛКО СА В ИНТЕНЗИВНО С ВЕНТИЛАТОРИ?!?!?! М? 5-6, колко???

    - Столицата може да приеме ... болни за 400 легла!? СЕРИОЗНО?! 2,5 МИЛИОНЕН ГРАД с десетки АДСКИ СКЪПИ БОЛНИЦИ, има легла колкото крайпътно мотелче?!

    ХОРА, БЪЛГАРИ, ЕЙЙЙЙЙЙ!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Афера

    16 1 Отговор
    Тая пудра нито е професор нито е лекар, но е министър и дава акъл и мнения
  • 13 Ей лъжец

    17 0 Отговор
    "Лекарите в лечебните заведения работят 24 часа, 7 дни в седмицата"...първо нашите лекари не работят, а си клатят краката и второ научно доказано е, че ако не спиш повече от 72 часа умираш
  • 14 ТРОПЧО

    7 1 Отговор
    МИ ТИ СИ БЛИЗО ДО МЕСИЯТА БОИКО БОРИСОВ БЕ ОТИВАШ У ТЯХ ОТВАРЯ ЧЕКМЕДЖЕТО И КОЛКОТО ПОИСКАШ ТИ ДАВА ИЛИ КО ИСКАТЕПАК ПАРИ ОТ ХОРАТА ААА НАЛИ СИ ПЛАЩАМЕ ОСШГУРОВКИТЕ АМА ВИИ КРАДЕТЕ С ГЪЗОВЕТЕ СИ И ТО СЕ НЯМА ДАВАТЕ НА СЕСТРШТЕ ПО 700ЛВ. И ЧАКОТЕ ДА РАБОТЯТ ПО 20 ЧАСА НЕЕЕЕ НЯМА ДА СТОНЕ СЯКО НЕЩО СИ ИМА ГРАННИЦИ НЕ СТАВА ТАКА ОТИВАИ ТИ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ ТИ И ОНАЗИ ДАРИТКОВА ДРУГАТА ДЕСИСЛАВА КВА БЕШЕ НАЛИ СТЕ МНОГО ХИТВИ
  • 15 Прав си

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наука":

    и се чудя защо никой не се сеща,че цената на клиничната пътека за приет с КОВИД е 1200лева?Това е и причината за препълнените болници в които 90 процента от ''болните'' са без симптоми но за тяхното ''лечение'' ще плащаме дълго.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ооооооооооооо

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Най-големият проблем, пред който сме изправени в момента е свързан с медиците, които са на първа линия, каза здравният министър.....
    ВЕРНО ЛИ БЕ?????А КОГА СТАЧКУВАХА МЕДИЦИТЕ А ВИЕ СЕ ПОДИГРАВАХТЕ ВСИЧКО БЕ ОК А????
    А ДУМИТЕ НА ВОЖДА ТИКВЕН ЩЕ ПРИПОМНИШ ЛИ???
    ИЛИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ????КЪДЕ Е ТОЙ СЕГА ДА КАЖЕ КАК ВСИЧКО Е ОК И КОЛКО МИЛИОНА Е ДАЛ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО????
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мутристан

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    Злото не умира !
  • 20 Лост

    4 0 Отговор
    Да пратят полицаите. Нали плачат, че не са в групата с увеличени заплати. Който не иска да си ходи. Какво ще се различава тази заповед от другата да се бият невинни хора? Нали работят в полза на народа?
  • 21 Рошко

    1 0 Отговор
    Вас трябва да ви тазкарваме на каишка и с памперс и като в Индия кой от де ви види, сопа
  • 22 Жоро

    4 0 Отговор
    Ще се осерем както винаги
  • 23 кйунт

    1 0 Отговор
    Маските задължителни ли са на открито? Само питам.
  • 24 питащ

    2 0 Отговор
    Няма ли да спреш да ръсиш простотии бе невестулко такава. Хората не вярват за броя както на заразените, така и на починалите. То в България вече се умира само от корона вирус. Това с маските на открито беше нескопосано съчинение за да дойде спасителят с пелерината бат Бойко и да те коригира.
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    Какво дрема няколко месеца цяло лято бе, ботокс... Как така за втори път след няколко месеца вируса ви "изненада" неподготвени? И стига само сте обвинявали хората, че "не спазват мерките"! Вирусът си циркулира с мерки или без, а теб уж за това те избраха на мястото на заспалия Ананиев, щото уж си "професионалист"!
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Истината за смъртността от този вирус ще излезе м. юни догодина, когато НСИ ще публикува данни за починалите в България! Интересно колко ще е "намалението" спрямо 2019 г. на починалите от инфаркти, инсулти, пневмонии, усложнения от грип и др. за сметка на "Ковид"!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове