Last news in Fakti

3 Декември, 2020 07:52 4 482 35

АБВ: Борисов вдига предизборно лекарските заплати, залагайки капан

  • абв-
  • лекари-
  • медици-
  • заплати-
  • здравеопазване-
  • пандемия-
  • емил стоименов

Следващото правителство ще трябва да ги свали след края на извънредната епидемична обстановка

АБВ: Борисов вдига предизборно лекарските заплати, залагайки капан - 1
Снимка: АБВ

Бойко Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията, залагайки капан на следващото правителство, което ще трябва да ги свали след края на извънредната епидемична обстановка. Това заяви пред Радио „Фокус“ д-р Емил Стоименов, член на НС на политическа партия АБВ. Затова АБВ настоява увеличението в заплатите на лекарите, медицинските сестри и санитарите да бъде окончателно, а не е само за срока на пандемията, допълни той.

„Министърът на здравеопазването още в началото на месеца обяви дългоочакваното увеличение на заплатите за медиците - 600 лева за лекарите, 360 лева за медицинските сестри и 120 лева за санитарите. Едва миналата седмица обаче стана ясно, че това увеличение ще бъде само за срока на пандемията. Правителството отпусна допълнителни 237 млн. лева без яснота докога са предвидени тези пари. Ясно е, че с идването на ваксините очакваме час по скоро тази пандемия да приключи. До пролетта обаче ще имаме и едно ново правителство, което надявам се няма да бъде на ГЕРБ. ГЕРБ залага капан на следващото правителство, което ще трябва да премахне тази социална придобивка, когато се премахне извънредната епидемична обстановка в страната. На второ четене на бюджета на НЗОК стана ясно, че това увеличени е само за този срок. Това е едно половинчато повишение и замитане на проблема под килимчето. С това се цели следващият кабинет да бъде дискредитиран, изпълнявайки закона за НЗОК, когато трябва да премахне извънредната обстановка, ще трябва да ореже и парите на лекарите, медицинските сестри и санитарите“, обясни Стоименов.

Той подчерта, че АБВ предлага четиригодишна стратегия, чрез която страната ни да достигне средноевропейските заплати в сферата на здравеопазването. Парите за това могат да бъдат осигурени чрез премахване на максималния осигурителен доход, смята Стоименов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 12 Отговор
    БОРИСОВ е лъжец двличник егоист ЧОВЕТО МРАЗЕЩ той мрази НАРОДА оставка мутро
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 28 Отговор
    Какъв капан следващия премиер отново ще е той

    Коментиран от #7, #33

  • 3 д р Щросмайер

    24 9 Отговор
    Глупости. Никакви заплати на лекарите няма да вдигне. Може да ги вдигне, но само на онези от ВМА и други, които са на бюджет. Останалите са търговски дружества с милиони дълг. На тях как ще ги вдигне, че не можем да се сетим. Моята заплата си е същата от 2013 г. - 730 лв.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 13 Отговор
    дори милиардите кредити тегрлени ще потънат в нечий джоб и ще се купуват цигански гласове за изборите а заемите ще връща народа снепосилни лихви
  • 5 Centurion

    23 3 Отговор
    Никой нищо не може да свали.Ако искат да има лекари и Сестри ти в здравният сектор трябват още 4 милиарда годишно ,само за заплати.4000 лв за лекар,и 2000 за сестра и това е минимума + годишна индексация.Иначе ще видите на лекарите гърбовете!!!Германия търси над 100 000 лекари.
  • 6 Националист

    15 6 Отговор
    Анонимниците търсят изява , съюзьват се с дявола само да влязат в парламента
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    МЕЧО стига кради ника ми пишеш глупости за да ме намразят ХОРАТА

    Коментиран от #14

  • 8 Да забравим БСП

    15 18 Отговор
    Не само на лекари залати и пенсии са вдигнати на всички и икономиката никогя не е била толкова стабилна

    Коментиран от #12

  • 9 Мечо

    7 5 Отговор
    Как да крада ника на любовника си ,никога не бихте злепостовил
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 14 Отговор
    ГЕРБ в сърцата ни
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Centurion

    10 8 Отговор

    До коментар #8 от "Да забравим БСП":

    Това Тиквата ли ти го каза???Щото е много стабилна за това теглят заеми след заем,и ремонтират по няколко пъти бюджета!Тази годинаприходнятя им час ще е с 10% по малко от заложеното!Голяма стабилност ,за 10 г 40 милиарда увеличен външен дълг!

    Коментиран от #15, #17

  • 13 хАнонимен

    7 3 Отговор
    УжасТ!
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    МЕЧО аз съм си хетеро ти ако си от левия бряг твой проблем не ме намесвай в
    твоята хомосексуална ориентация
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Centurion":

    БЮДЖЕТА за тази година излиза на червено

    Коментиран от #26

  • 16 Херодот

    14 2 Отговор
    Аман от плиткоумни изказвания на анонимни дилетанти....КАКЪВ КАПАН БЕ ГОСПОДИН АНОНИМЕН ,КАТО ПАК ТОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА.....но нищо ...мечтите са безплатни
  • 17 Шшшш

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "Centurion":

    Запри се малко с глупостите България при Борисов произвежда двойно , изплаща за кражбите на КТБ от червените олигарси обурудва армията не само с самолети което никой преди това не е правил имаме европейски пътища и забелижи изплащаме всички предишни заеми ,с една дума икономиката въврви въпреки всички кризи който за жалост се случиха точно при управлението на ГЕРБ

    Коментиран от #25, #31

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 5 Отговор
    Мойте пари идват от Божков така че малко ме интерисува
  • 19 Не е вярно

    9 5 Отговор
    Това за лекарските заплати. Моята не е мръднала и с лев нагоре от началото на пандемията - 1200 бруто.
  • 20 Анонимен

    12 3 Отговор
    Трябва преди изборните лъжи да се обвържат нотариално и да има затвор накрая на мандата. Това бсп ще спрът да лъжат.
  • 21 chi

    7 4 Отговор
    Ако не се лъжа вече за стотен път ги вдига...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 анонимен

    11 6 Отговор
    Тези от АБВ са пълни крадци и идиоти. Обикаляха из страната с Мангъров и обясняваха за короновируса че е обикновен грип и докъде се докарахме. Народа мре а те продължават да се борят за власт. Гнусотия.
  • 24 д-р Ох Боли

    6 5 Отговор
    Докторе правиш ли минeти на Гоце и Румбата Пикаещия във фонтана? Ако не ги вдигне пак ревете дебa.
  • 25 Centurion

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Шшшш":

    Главен участник в събарянето и ограбването на активите на КТБ е Борисов,Самолети модел 73 г и пробити корита,донори на чужди държави ,придобиваме военна скрап.По времето на Борисов стотици хиляди трайно прогонени от страната.Строим чужд газопровод с 3.2 милиарда наши пари ,газопровод от който България няма никаква полза,по който ще текът Руски интереси!!!Всичко това е защото Борисов и менторите му са в сложна зависимост от външни фактори и са принудени да задоволяват чужди интереси за сметка на националните .А "Европейските" пътища са такива само в болните мозъци на подобни като теб,лумпени и идиоти или хора от хранилката!!!Саниране,инфраструктура пълен брак,и ремонт на ремонта!!!Това е визитната картичка на ГЕРБ и на шайкаката крадци около тази престъпна организация!!!
  • 26 Centurion

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да,дефицита щ е около 10%,благодарение на "мъдрото" ръководство!!!
  • 27 Иван

    2 5 Отговор
    Оставка веднага на герб унищожава народа.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГЕРБ=БСП

    2 1 Отговор
    Да така е комуниста Тиква вдига заплати на медици, милиционери, учители и чиновниците и пенсии, за да купи гласовете на 70% дебили и търтей у нас. Същото направи 2009 г. с пенсиите комуниста СерГЕЙ. Така е от 75 години върхушката си купува подкрепата на некадърниците и картинките у нас, като им раздава пари и привилегии. Като 20-те заплати при пенсионирането на милиционерите, която привилегия е още от Живково време. И никой властимащ не смее да сложи на място милиционерите, защото милиционерите ги държат на власт, а не "народната любов". Докато ни управляват пребоядисани комунисти като ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ, "АТАКА" ... все ще е така с корупционно вдигане на пенсии и заплати в публичния сектор и със социални помощи за цигани, ще се "купува" власта.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГЕРБ=БСП

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Шшшш":

    Нито мога да ти сложа минус, нито плюс. Половината написано от теб е истина, а другата половина лъжа. Да в началото на управлението на ГЕРБ, Симеон Дянков, сложи ред във финансите и държавата харчеше, според възможностите си. И намали 10 пъти размера на лихвите по държавния дълг. После Тиквата го уволни, а малко след това уволни и Трайчо Трайков. Защото двамата му пречеха да си върти далаверите с МАсква и Шиши. А тази 2020 г. изтегли 5 млрд. лева външен дълг за да купува гласове и за да продължи държавата да плаща за далаверите на Шиши. Тази 2020 г. Тиквата увеличи дълга. Всички "бизнеси" на Шиши като фалиралата "Лафка" се финансират от дъжавната банка. Тиквата да каже, какво става с държавния кредит отпуснат на фалиралата "Лафка", кой ще го плаща сега. Пак ние данъкоплатците.

    А пък на БСП/АБВ никога не може да се угоди. Когато Тиквата не вдига пенсиите крещят, защо не ги вдига. Когато Тиквата тегли заем и вдига пенсиите крещят, защо ги вдига.
  • 32 Лекар

    1 0 Отговор
    От началото на т.н. пандемия, заплатите в болниците са твърдо надолу. Никой не е виждал митичните повишения, даже много болници нямат пари да разплатят базисните заплати, понеже нямат "оборот". Стига се вързвахте на лъжите на Калитко.

    Коментиран от #34

  • 33 Лекар Бг

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ало, Стоименов!! А какво предлагаш?? Да не се повишават заплатите на лекарите,които са мизерни,за да не бъдат намалявани ли бе тъпанар??? Ха ха ха ха!! Я се скрий!!
  • 34 Боко Кюлчев Чекмеджиев

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Лекар":

    Докато болниците са търгашки дружества,увеличение на заплатите на ВСИЧКИ РЕДОВИ лекари ще има,когато 🦎 гущерът пръдне!! Ясно??
  • 35 Муфтата

    1 0 Отговор
    Тлъсти заплати ще има за моя ортак в измамите и кражбите " професор" ГИГОВ,шеф на " ваксиналния щаб"!! Нема лабаво!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове