Last news in Fakti

16 Декември, 2020 09:42 3 398 35

Д-р Миндов: В траен спад на заболеваемостта сме, ваксината ще даде надежда

  • д-р георги миндов-
  • мерки-
  • ваксина

По думите му в България смъртността е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб

Д-р Миндов: В траен спад на заболеваемостта сме, ваксината ще даде надежда - 1
Д-р Миндов, кадър: БНТ

''България в момента е в траен спад на заболеваемостта''. Това заяви в "Денят започва" по БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

''Намалял е натискът към общопрактикуващите лекари, но въпреки това мерките трябва да се запазят, тъй като все още има проблем при хоспитализацията заради липса на свободни легла. Иска се време, за да намалее натискът и към болниците, където лечението продължава 18-20 дни'', допълни той.

''Да бъдем европейци, да видим Германия, Франция, какво правят, не трябва да бъдем отделна единица, която прави каквото си поиска'', призова д-р Миндов.

По думите му в България смъртността е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб. ''Ваксинацията е тази, която ще даде надежда в сектора'', категоричен е медикът.

Според него много от лекарите са преболедували, липсва кратката характеристика на ваксините, изхожда се от досега използваните.

''Първо трябва да се ваксинират лекарите, хората от домове за възрастни, учители, служители на полицията и възрастни хора с хронични заболявания. Едва тогава ще се включат личните лекари във ваксинацията на населението'', коментира д-р Георги Миндов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    25 2 Отговор
    Тоя нещо не е в час.От Брюксел друго ми заповядаха.Ще се уволняваме.
  • 2 Ержо

    19 1 Отговор
    Аз съм сложил на бацо най-добрата анадолска ваксина, за туй е здрав кът бик и почти толкова умен
  • 3 Абе ваксината ясно

    19 2 Отговор
    Ама по ясно Оставката на Тулупа и шяйка ще донесе надежда за нормален живот.
  • 4 Дельо Хайдутин

    27 0 Отговор
    Всички джентълмени бе!Все дават път на другите за отровата.ха ха ха
  • 5 Шофьора

    20 1 Отговор
    Гледайте ги и какви заплати полочават

    Коментиран от #33

  • 6 Азазел

    24 0 Отговор
    Също така каза, че болниците в София са препълнени и няма място дори за един човек?! Тоест когато трябва да се защитят мерките, те са подобрили обстановката. Когато трябва да се удължат мерките, промяна в обстановката все още няма. Това чухме в рамките точно на една минута.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Валдеса

    4 5 Отговор
    Аз пък съм Трансексуален , и ще продължа да си се ваксинирам !
  • 9 Алибаба

    17 1 Отговор
    Смъртността не е 3,2%господин докторе! Първо заразените са в пъти повече и о тях се определя смъртността, не от положителните PCR. И второ смъртност се изчислява в промили. Починалите делиш на живущите на дадена територия и умножава по 1000.6000/6850000=0.0000875*1000=0.875промила.Толкова е смъртността от Ковид в България. Смъртността от рак е около 2.5 промили. Но от онкологични болести няма пандемия. Този лекар и той е на заплата в новото МИНИСТЕРСТВО НА ПРОПАГАНДАТА,чиято цел е да сее страх и паника, до толкова че умът на хората да е съсредоточен в една точка. В случая Ковид е тази тази точка, другите проблеми - икономически, здравни и екологични остават в сянка и са силно неглежирани.
  • 10 Булаир

    8 2 Отговор
    Доктор Миндилов е много добър. Той е доктор пооооо икономическите науки. Доктора
  • 11 Аз40

    10 1 Отговор
    Физиономията му на Миндилов не е на честен човек, а на крадлив шарлатан.
  • 12 Здравните

    4 1 Отговор
    власти МНЗ, БЛС не знаят какво да правят и да говорят, въпреки че имат всичко за което плакаха ел. направление, рецепти пари и пр. Нямат собствен път, чакат помощ отвън защото тук няма какво да се случи. Тия пруфесори са си 99% телеграфни стърбове - новинари - всичко обясняват инищо не могат.
    Трагична държава.
  • 13 един от многото

    10 0 Отговор
    Какъв траен спад бре наглецо! Затворихте кръчми , училища , кафенета и каквото си искахте при 36,3% заболеваемост. За вчера е 35,4%. И това е така защото си правите каквото си искате с данните. До РЗИ постъпват данни от част от лабораториите. Половината от тестовете при болничния персонал въобще не стига до там. В момента шефове на отделения без да се съобразяват с ничие мнение масово командироват в ковид отделенията санитари , сестри и лекари , при отказ или ги уволняват или те си напускат (защото повечето са пенсионери) . Клетва може да са дали лекарите , но сестри и санитари , не са. Оправдават се , че било като военно положение , но повечето от тези тулупи си кютат по администрациите , да дадат пример. Само един оплюван Мангъров отиде на първа линия. В момента всяко отделение на болница има завеждащ който може спокойно да застане в редиците на лекарите от първа линия , ама се иска здрави гащи , а за да си спасят синекурните служби уволняват и гонят и без това недостатъчните кадри. Рано или късно пандемията ще отмине , но здравеопазването ни ще е по зле от всичко в държавата.
  • 14 пенсионер

    7 0 Отговор
    Да ги оберат тези от министерства , щабове , комисии и под строй в болниците. Не да дават акъл а пример в борбата с пандемията.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Здравните

    4 0 Отговор
    власти МНЗ, БЛС не знаят какво да правят и да говорят, въпреки че имат ел. направление, рецепти пари и пр. Нямат концепция, сковани са от страх, даже да се ваксинират, чакат помощ отвън . Тия пруфесори са си 99% телеграфни стърбове - новинари - всичко обясняват инищо не могат. Но вдички си взеха парите- докторите, баанките , търговците, фармацевтите, бизнеса и т.н., а хората .... плащат.
    Каква държава бяхме кво станахме.
  • 17 1151

    9 0 Отговор
    здравеопазването е в крах преди ковид епидемията ……. харчат се огромни пари за автопарк на целият ни бюрократичен административен апарат …. само за нови автомобили за НСО са прахосани пари за поне три медицински хеликоптера. Липсват градски стоянки за линейки нещо което в нормалните държави е задължително. Всяка година в здравеопазване потъват милиони от бюджета - и въпреки това мизерия в болница, мизерно заплащане.....направете сметка какво машина за кражба на държавни пари се е превърнало здаревопазването
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Започна все по

    5 0 Отговор
    Масирана медийна атака.Ваксини- ковид! Ковид- ваксини! Не развивам темата с т.н" конспиративни теории" но явно създателите и разчитаха на масовата планетарна психоза.И изведнъж- ядец! Някакви тъмни ,балкански субекти, не искат спасение! А това е много, много опасно! При тях масов отказ,но и другите гледат ТВ,има Социални мрежи.И плана за милиарди бройки ваксинирани рухва.Сутринта по ТВ се споменава,че печалбата на бройка ( неофициално инфо) е 20:1.???? Почти същото положение с тестовете 1:6,- 1:8.Такава многомилиардна жътва се случва на няколко века веднъж.Нашите т,л,пи дрънкат денонощно,че било " война".Ами като е война,и си въвел извънредно положение,вкарваш военни мерки.Фиксираш цена за тест- доставна е 20 лв,слагаш 10 лв печалба.За частните ( над 200 лаборатории) , държавни и общински- нулева надценка.Със заповед на Шкембовци,мобилизираш всички частни болници.Още през Март месец.Да открият легловата си база за лечение ,на пациентите ,без ковид! Но не да искат 120-150 лв само за престой.Отделно лечението.Само по здр.каса и кл.пътека.Ако откаже,отнемане на лиценз и прекратяване на договор с НЗОК.Нали е " война". Кой ще ви забрани,от ЕС,от ЕК? Утре,да пази Господ,ако стане реалност военни действия? И има хиляди ранени от военни и цивилни? Какво- пак ли ще бъдат " недосегаеми" частници? Ще искат от държавата и хората огромни средства? Няма никаква разлика между сега,и реални бойни действия.Само бомби няма.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ха ха ха

    6 0 Отговор
    Някои хора не осъзнават, че това, което са намислили глобалистите, в нашата държава е невъзможно да стане!

    За да успеят да прокарат "дневният ред", първо трябва да се ваксинират доброволно поне 60% от населението на страната, а те няма да успеят да ваксинират и 10% в България... за да наложат западните глупости, ще трябва да ни ваксинират насила, а тогава ще стане такава суматоха, че който е тръгнал да ваксинира населението - ще се превърне в коледна играчка на дърветата!

    БОКО знае и напълно разбира, че нищо не може да направи с нас - не е глупакът той... колкото повече приказвате за ваксиниране, толкова по-малко хора ще успеете да ваксинирате, не и тук! 😋
  • 22 ДР МИНДИЛОВ

    4 1 Отговор
    МИНДИЛИ ЩЕ СЕ МРЕ ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ ХАХАХХАА ПАСПОРТ ЗА ВСЕКИ ВАКСИНИРАН ДОКАТО НЕ ПУКНЕ ОТ РАК И ЩЕ ПЪТУВА И РАБОТИ А НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ ЩЕ ПАСАТ ПАТКИТЕ,ПО ПЛАН НА 13ТЕ.
  • 23 ха ха ха

    3 1 Отговор
    Още едни "глупаци" като нас... 75% от израелците не смятат да се ваксинират 😁 пак сме по-умни, тук сме 95% 😋

  • 24 6555

    2 1 Отговор
    Д-р Миндов, за антигенните тестове нещо да кажете? Колко хора са с положителни антигенни тестове, но се разхождат сред нас?

    Коментиран от #25, #26

  • 25 един

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "6555":

    И какво, да ги избием ли бе?

    И ПСР тестовете, и антигенните тестове са мижай да те лажем!

    Коментиран от #28

  • 26 ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "6555":

    Ходи се ваксинирай, явно, че животът ти тежи 🤣

    Коментиран от #27

  • 27 6555

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха ха":

    Животът май на тебе не ти е в ред, че по цял ден се нахвърляш срещу всеки с различно мнение. Основно ти занимание е да се закачаш по коментарите на другите.
    Когато някой е заразно болен и сам си е направил тест- положителен, какъв е редът? Да крие, че е заразен и да застрашава живота на другите ли?
  • 28 6555

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "един":

    Май те ще избият другите, щом знаят, че са с положителен тест, но го крият и ходят навсякъде да сеят зараза.

    Коментиран от #29

  • 29 ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "6555":

    Нали си имаш ваксина бе, прави си я там и си живей животецът, колкот ти остава... тестовете ги остави на маймуните и без тва са доказано фалшиви 🤣

    Коментиран от #30

  • 30 6555

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха ха":

    Ще се ваксинирам или не, си е моя работа. Ти какъв се явяваш, че ще казваш на хората какво да правят? И поощряваш заразени да крият заразата и да я сеят сред другите.
    Живей си живота и недей дава тон на другите, ясно?
  • 31 Борисов

    3 1 Отговор
    Още преди да затворят държавата с тоталитарните мерки поръчани от Запада ясно казах, че без да има никаква причина ще обявят спад на заразените, защото и изкусствено бяха вдигнати, за да обслужват интересите на един толуп, все още стоящ като премиер по неясни причини.

    Информацията, че затварянето на държавите(локдаун), се изисква от всички от МВФ, които теглят заеми от тях!!!

    Затваряш икономиката на държавата, теглиш заем, безработицата нараства, предприятията фалират и държавата става роб на МВФ!
  • 32 Борисов

    4 1 Отговор
    Увеличението на смъртността в България не е от коронавируса, а от това, че се оставят хората да умрат без да бъдат лекувани, и само се симулира лечение, за да печелят болници и менгелета пари от смъртта.
  • 33 Станчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шофьора":

    Ако ,се научиш да пишеш и ти може да станеш човек
  • 34 Лъжи

    1 0 Отговор
    Какъв спад?Болна съм.
  • 35 волен сидеров

    0 0 Отговор
    И ТОЗИ ЗАКЪСА ЗА ПАРИ И СТАНА АЛЧЕН