Last news in Fakti

23 Януари, 2021 09:55 4 252 35

Ген. Мечков: На отговорни позиции се назначават парашутисти и калинки (ВИДЕО)

  • иван мечков-
  • ген. иван мечков-
  • военна полиция-
  • нов шеф

О.р. ген. Мечков даде няколко примера в тази посока, като припомни, че така са стояли нещата и със Служба „Военна информация“ и „Държавно разузнаване“

Ген. Мечков: На отговорни позиции се назначават парашутисти и калинки (ВИДЕО) - 1
О.р. ген. Иван Мечков, кадър: ''ЕвроДикоФ''

''Страшно е, че от десетилетия сме свидетели как на отговорни позиции се назначават хора, които не разбират от дадената материя.Тези хора са известни като парашутисти и калинки''. Това заяви в предаването „ЕвроДикоф“ по телевизия Евроком бившият шеф на Служба „Военна полиция“ о.р. ген. Иван Мечков. Той коментира идеята „Военна полиция“ да се оглави от генерал от армията, външен на структурата.

О.р. ген. Иван Мечков е председател на Българската военнополицейска асоциация, която чрез декларация се противопостави на горепосочената идея на управляващите.

Той даде няколко примера в тази посока, като припомни, че така са стояли нещата и със Служба „Военна информация“ и „Държавно разузнаване“, където са назначени хора без необходимата компетенция.

''В закона и в правилника на Военна полиция е записано, че службата може да бъде оглавена от офицер с минимум десетгодишен стаж в службите за сигурност или от служба от военен ред, каквато се явява Военна полиция'', добави о.р. ген. Мечков.

От разговора стана ясно, че заради намеренията си, управляващите ще трябва да правят промени в закона.

Целия разговор между Сашо Диков и о.р. ген. Иван Мечков можете да изгледате след 1:03:27 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аце

    12 27 Отговор
    Добре, как може дядо ти да се е казвал Мечко?!

    Коментиран от #18

  • 2 Овчарник

    37 16 Отговор
    Скоро президента ще подгони всички мишоци и ще стане голям цирк...НЕИЗБЕЖНО Е ! Военните закони не признават имунитети .

    Коментиран от #26

  • 3 Цирк

    21 13 Отговор
    А като лапаше и пребираше пари? защо тогава мълчеше?!
  • 4 Президента

    26 7 Отговор
    може за 24 часа да смени ръководния състав на армията по закон и при нужда!
  • 5 А вие генералите къде бяхте?

    39 3 Отговор
    През тези тридесет години....Всеки български генерал,който е обичал Родината и държавата си е длъжен( дори с риск за живота и бъдещето си)да я пази и защитава от бандити,мутри и престъпници!Външни и вътрешни ВРАГОВЕ...Имаме генерали само за БЛА,БЛА,БЛА....Жалко!
  • 6 сила

    33 4 Отговор
    какво стана с КАЛИНЧОТО,който се беше снимал по ПИЩОВЧЕ,уволниха ли го или още бди за националната ни сигурност....

    Коментиран от #13

  • 7 Българка

    27 11 Отговор
    На отговорни позиции се назначават некомпетентни, но послушни на властта парашутисти и калинки, защото така властта си осигурява безобразни престъпления. Лобиските поправки на законите и то обикновено през преходни и допълнителни разпоредби на друг закон са запазена марка на 11 години управление на шайката. Следващо почтено правителство ще има много работа. Ще трябва да се ревизира дейността на властта във всички области- като се започне от безобразното законодателство, което осигурява безпроблемно погазване на справедливостта.

    Коментиран от #17

  • 8 Чебурашка

    14 21 Отговор
    Ако оставят такива предатели генерали като този и оня льотчик прецедент както и неговото обкръжение да дерибействат майка и жална на България!
  • 9 Перо

    18 3 Отговор
    “Генералите”и “професорите” се измерват на тон,през мутренския режим,особено през 2020 г.
  • 10 Фактъ

    22 3 Отговор
    На най - отговорната позиция в държавата е назначен толуп , крадец , еднокнижник .
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    16 2 Отговор
    Има една дума МЕРИТОКРАЦИЯ! Властитутките бягат от нея като дяволи от тамян ! Чудя се кое е по- опасно /некадърен но послушен/ или /некадърен но упорит / , щото при нас има и от двете по много !
  • 12 Коцето

    9 0 Отговор
    КАЖИ ГО НАПРАВО.САМО ЛИ ЗА ЧИ И СВИРИ КАДЖИИ
  • 13 тнт

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    Защо пишеш като не разбираш?Това беше активно мероприятие за сплашване на вражеската агентура! На гол тумбак с един пищов и приятелка! Бонд,Джеймс Бонд!
  • 14 !!!?

    8 15 Отговор
    Този ген. за кремълския парашутист Радев ли говори ? Ако е така прав е...аман от генералска Пандемия, щом основен критерии за читавост е стажа...10 години стаж в армията и вече си узрял за държавен глава !!!?
  • 15 1 Изстрадал

    11 2 Отговор
    Чак сега ли, уважаеми генерале, събираме смелост да възроптаем за най-важното нещо за съществуването на една държава? Та това го разбрахме, почевствахме и изстрадваме вече почти 30 години, като най-активно се появи в живота именно в създаването на "демокротичното" управление- преди поне 25 години!? И вече кой и кога ще се опита поне да въведе ред, като в тази каша са забъркани всички дори от старите/бъдещи сериозни партии.
  • 16 тъп шапкар

    7 7 Отговор
    За всеки ходил в казармата е пределно ясно че по-тъпо същество от шапкаджия няма, независимо от нашивките, големината на кокардата или позицията в йерархията. След казармата съм имал възможност да поработя няколко години още през комунизма с безмозъчни шапкари доста на брой и различно позиционирани в структурите на МО и МВР. Ей такава гъстота на тъпи селяндурчета и връзкарчета просто нямаше никъде другаде в държавните структури, и най-интересното беше че колкото по-тъпо е парчето толкова по-големи шансове имаше за растеж. Бяха около 5-6 години в които разбрах от първо лице че поговорката "под шапка акъл не вирее" е най точното определение за тези хрантутници и мързеливци.
  • 17 !!!?

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Големите очаквания са правопропорционални на разочарованията...типично за комсомолските агитатори !!!?

    Коментиран от #19, #20

  • 18 факт

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аце":

    може , щом може да си аце!
  • 19 Българка

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Къде го чукаш, къде се пука! Пиша, че ГЕРБ саботира честни избори! А ти какво твърдиш?

    Коментиран от #23

  • 20 Българка

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Факт е , че излишно раздутата администрация, всякакви институции са пълни с некадърни калинки и парашутисти!

    Коментиран от #24

  • 21 Alfredo Rojas

    7 1 Отговор
    В България военните са мишоци - страхливи и некадърни! Чакат пари, мисии, показност...не такива са,обаче, военните в Африка и Латинска Америка!!
  • 22 Кой68

    5 0 Отговор
    Нищо ново..
    Така МВР го напълниха със съкратени офицери от армията.Като искарат един 6 месечен курс на преквалификация и идва началник.Хора работили 10г във МВР и завършили в "Симеоново" не ги правят офицери !!
    Особенно се напълни със политически/ЗКПЧ/....
  • 23 !!!?

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    А къде беше ГЕРБ на президентските избори...или и те бяха нечестни. Айде стига с тая мантра колко Зайчарника на Фигуранта е честен, пък всички други са нечестни !!!?
  • 24 !!!?

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    В администрацията работят или са работили и повечето калинки от така наречените "протестиращи" и "борци за свобода"- Фигуранта, Нинова, Мая Манолова, Христо Иванов, Петков, Ренета Инджова,...и много други солташаци от кариерата ! Същите вече са "почтени" и носят "промяната" !!!?
  • 25 Орел

    5 1 Отговор
    Който не ставаше за военен или за полицай, ставаше военен полицай. Факт!

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Румен Коремното

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Овчарник":

    Казал съм ти да си стоиш в овчарника при овцете.
  • 27 То и президентството

    6 1 Отговор
    Е претъпкано с фигуранти, Нищоправец и червенорашки...!
  • 28 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Орел":

    Ставаше пожарникар!
  • 29 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Орел":

    Факт : през 1947 г., съгласно Разпореждане № 523 от 8 април, полкът (ВП)* бива разпуснат в съответствие с клаузите на Парижкия мирен договор.
    За възстановяване на Военната полиция през май 1991 г. (‼‼‼)* Министерството на отбраната поставя задача на ГЩ да разработи организационно-щатната й структура. Няколко месеца по-късно на 05.11.1991 г. с Постановление № 217 на МС за нуждите на Въоръжените сили, войските на министерствата и ведомствата и Гражданската отбрана на Р. България към Българската армия се създава Военна полиция на регионален принцип.

    Коментиран от #30

  • 30 Орел

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ако някой посочи едно истинско военно престъпление, от военни престъпници, разкрито от Военна полиция и Военна прокуратура, минало през Военен съд и завършило с присъда да каже на този Мечков, на който дядо му се е казвал Зайко. Аз не съм и чувал за такова.
  • 31 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛЕ ,ЧЕ ИМАМЕ ЖИВИ "ГЕНЕРАЛИ " - КОЛКОТО СА ДЕЙСТВАЩИТЕ В САЩ !?!?!?
  • 32 ЯКОВ

    4 0 Отговор
    Колко кадърни хора бяха изчистени или пенсионирани предсрочно от отговорни и безотговорни калинки началници . Тове беше и при СДС и при БСП и при ГЕРБ. Хора професионалисти във службите с опит почти нема. Всеки си пази местенцето и заплатката с лафа квото кажат началниците или квото коже шефа.
  • 33 До Мечков

    1 0 Отговор
    МечкоОF, Мечков, закъснял си. Много. Шивика те изпревари. Той вися по площадите, той ще яхне белия кон. Не се, ли досети? А пък сте завършили една и съща специалност-парашутисти. В буквалния и в преносния смисъл. Не забравяй, че тъкмо ти беше генерал за един ден.
  • 34 калинки

    0 0 Отговор
    Не търсим човек за работата, а работа за нашия човек.
  • 35 Въпросче

    0 0 Отговор
    Аз пък изобщо не разбирам за какво е необходима тази служба на държавата. Военна полиция? Къде са военните че полиция да има за тях, що за глупост. Пълно е с останки от миналото още.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове