Last news in Fakti

27 Януари, 2021 10:19 2 291 34

Директорът на метрото: Аварията при станция "Хаджи Димитър" е основно заради проливните дъждове

  • стоян братоев-
  • метрополитен-
  • метро-
  • хаджи димитър

Участъкът си е в гаранция, общината няма да плати и една стотинка, увери Стоян Братоев

Основната причина за проблема при метростанция „Хаджи Димитър“ са проливните дъждове, заяви на брифинг директорът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев, цитиран от агенция "Фокус".

„Причините са няколко. Основната е, че в този период на дъждове нивото на река Перловска се е повдигнало, цялата територия е била наводнена. Увеличил се е водният натиск и затова се е повдигнал релсовият път. Има още детайли, по които се работи, но изпълнителите трябва да разкрият една ивица, за да видим как ще подредим построяването. Като се подреди, ще бъде ясно какво ще бъде необходимото време за всеки от етапите. Трябва да се разчисти конструктивният бетон. Оказа се, че е изключително здрав. Взехме две независими прави. Първите вече излязоха и съответства на проектните изисквания. В новия проект се залагат същите параметри на бетон“, обясни Братоев.

„Една стотинка общината няма да плати, защото участъкът си е в гаранция. Все още не може да се каже чия е вината. Строителите ще си изпълнят ангажимента да отстранят вредата. Още не можем да кажем каква неустойка ще им искаме. При строителство по този метод, когато има много подземни води, той е много труден за изграждане. В други участъци е по-плитко и нивото на подземните води дори не покрива тунела. Тоест, такъв екстремен участък ние нямаме. Въпреки всичко, е възложено на проектантите да направят проверка и на съседните участъци", допълни Братоев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    60 2 Отговор
    Аз пък за малко да поварвам, че защото всичко което гроб е ппостроило е с най високо качество
  • 2 Спасов

    55 1 Отговор
    И международното положение също така е виновно!
  • 3 сектант

    50 0 Отговор
    на крива патка, катерицата и е виновна.. сега дъжда ли ще обвините само космоса не е обвиняван още и слънцето ама има време. според мен дъжда е пуснат от КОМУНИСТИТЕ
  • 4 сектант

    19 0 Отговор
    а на тази жена кой ще и даде пари?

  • 5 ТаУмВзе

    48 0 Отговор
    Герберастията в действие! Алоо. Хората под морета, реки и кво ли не строят. Важното е герберастите да Крадът. А ако паднат блоковете покрай това срутище, какво става? Не дай си Боже!
  • 6 бачо

    46 0 Отговор
    Като не можете да направите едно нещо като хората,поне почерпете опит от другите страни,да не изброявам в колко големи градове имат метро което е построено още преди 100г. и големи реки минават и забележете и там валят дъждове,и как им е оцеляло метрото толкова десетилетия,а нашето неможа да изкара и половин година,ей това е управлението на герб,това което построиха през тези 10г, после и 100 няма да стигнат да се оправят щетите нанесени от тях

    Коментиран от #16

  • 7 Мнение

    34 0 Отговор
    Авариите с прескъпите строителства през управлението на хунтата, е основно заради наглото крадене освояване, а не от дъжда!!!
  • 8 Трън

    43 0 Отговор
    Тунела в Лондон под Темза е построен преди Априлското въстание. Но пък според един наш"експерт" там не било толкова трудно. Под Перловската река е много по трудно.
  • 9 Айде са

    25 0 Отговор
    Кой ми се изпусна в гащите?! А ФЪндето е направо светица!
  • 10 Мииии

    26 0 Отговор
    От утре никакви дъждове над и около метрото. Още повече пък проливни. Щото прогресивната герберастия е силно възмУтена от тези неуважителни природни дейности.
  • 11 ЖОРО

    15 0 Отговор
    КОСМИТЕ ВИ ПРЕЧАТ..ПРИ БАЙ СТАВРИ..
  • 12 пешо

    23 1 Отговор
    русия и путин са виновни , всичката на герберите е такава , само крадене .
  • 13 Хайде холан

    20 0 Отговор
    Ние сигурно сме паднали с последния дъжд, че да не разбираме за какво иде реч! Хората тунел под Ламанша прекараха вие тук ще ни будалкате с една река. Като има такова нещо ще се застраховате стократно, защото става въпрос за човешки живот! Само, че тук той няма стойност. Това е голата истина. И това бързане да се покаже колко чевръсто се работи. Само, че през куп за грош!
  • 14 Абе галфон гепирастки,

    17 0 Отговор
    Кажи, че сте откраднали парите и край на обясненията. На всички е ясно, че това е причината, а не трудни условия, подпочвени води, водоносни хоризонти, умрялият проектант, и тн гепи тъпизми.
  • 15 Centurion

    16 0 Отговор
    Какви проливни дъждове ве дядо???Ако влиза вода,то е заради некадърният проект,и изпълнение на Трейс. Кражбата е голяма, всичките ви неща са такива,пълен брак.Проблема е ,че няма кой да ви потърси отговорност,поне за сега. Прокуратурата, правителството,и фирмите които ,"строят"(разбирай крадат) са в престъпен сговор и тъпчат шкафчета на всички нива!!!Това е проблема,а не дъжда.Пърео не е валяло толкова,и второ проекта и изпълнението трябва да обезпечават нормалното функциониране при всякакви условия!
  • 16 Vandim

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "бачо":

    Бачо, преди време фънфдъка плати милиони за холандски софтуер за "зелена вълна". На поне едно 10 милиона бяха. В София да не би да си уцелил такава на някой булевард? Така, че опит нещем, дайте ни пари.
  • 17 Терсенето

    13 0 Отговор
    Как пък такива работи не стават във Лондонското метро, или под елбтунел във Хамбург над който вървят триста. метрови контейнеровози?
  • 18 Българина

    13 0 Отговор
    След това обяснение в Лондон ще има 10 остафки.....
  • 19 Пламен

    14 0 Отговор
    То,щото в държави с метро от 100 год. не вали? Ми то там, не спира да вали, бе Бойко, Фандъкова, и ти Цвета Въртолета/хеликоптер/. Ай, стига глупости.
  • 20 gost

    5 0 Отговор
    Да се готвят като вали, да няма метро в кв. Хаджи Димитър.
  • 21 Шаро

    9 0 Отговор
    На тоя трябва да му се прочете приказката за трите прасенца
  • 22 Име

    10 0 Отговор
    Какво да кажат японците с техните силни земетресения, ако имаха нашите строители метрото щеше да им е музей
  • 23 сила

    11 0 Отговор
    как построиха ЗОНА Б 5 върху тресавище и не е МРЪДНАЛО НИЩО....
  • 24 сила

    11 0 Отговор
    В Прага метрото минава под Вълтава....на ДВЕ НИВА

    Коментиран от #29

  • 25 метрото

    7 0 Отговор
    било само за сухо време?! Тежък инцидент и престъпна работа. И метрото се строи като магистралите- от ремонт в ремонт. Кметът е отговорен. ОСТАВКА!
  • 26 ЯГН

    7 0 Отговор
    Беше неизбежно някога да завали дъжд.
  • 27 Стамат

    5 0 Отговор
    И пак на трейс се случва . Какъв лош късмет само .Както на магистрала Тракия точно отсечката от 40 км е имало оризища с много подпочвени води .На 41 вия километър вече не имало оризища и подпочвени води. Лошото Данче даде отсечката на метрото под Перлова река точно на тях.Това е съботаж срещу една от хранилките на баце .Сега същите ще направят ремонт на ремонт на ремонта за който дори няма срок за изпълнение .Ами да си ремонтират на спокойствие .Много им се насъбра .
  • 28 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    ЧУДО...НОВ ВИНОВЕН---не е Путин или комунистите....ма то не е късно да ги наклепат ,че прокарали Перловска река до метрото....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Asar

    1 0 Отговор
    На Вас ви пречат и акулите ама си ги носите,та само ли дъждовете.
  • 31 siso

    4 0 Отговор
    Да се забранят дъждовете.Закона да се гласува веднага в народното събрание.Климата трябва да отговаря на качеството на строителството.Как може да вали когато си иска ,,,от къдя на къдя.
  • 32 човек от народа

    2 0 Отговор
    ба-си причината !!!
  • 33 потребител

    1 0 Отговор
    То само в България валят проливни дъждове! Негодни,необразовани,крадливи некадърници!
  • 34 БАЧУ

    1 0 Отговор
    Вярваш ли си бе смешник гербав.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове