Last news in Fakti

30 Януари, 2021 14:51 3 039 51

Каракачанов: ЕС се нуждае от силна България

  • красимир каракачанов-
  • ангел джамбазки-
  • вмро

Председателят на ВМРО и съпартиецът му Ангел Джамбазки участваха във второто събитие от Европейския тур, организиран от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европeйския парламент

Каракачанов: ЕС се нуждае от силна България - 1

„Защитавайки националния си суверенитет, границите и традициите си, България трябва да има ролята на държава, която дава ясен отговор накъде да върви Европа. Дали да бъде Европа на повече власт в брюкселската бюрокрация, или Европейски съюз, в който държавите уважават независимостта си, ценностите и интересите си. Само такава Европа може да продължи напред“.

Това заяви в София евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на второто събитие от Европейския тур, организиран от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европeйския парламент. Дискусиите поставят големия въпрос за бъдещето на ЕС и нуждата от рестарт на идеята за Обединена Европа. Турът включва серия от събития на живо и излъчване от 15 столици на страни-членки. Инициативата "Бъдещето на Европа. Нова надежда" беше представена през декември 2020 г. във Варшава.

„Трябва да напомним как е основан Европейският съюз, за да работи добре. Като една общност, която има единен вътрешен пазар, няма вътрешни граници, но охранява добре външните си такива. И бидейки външна граница, България даде пример с изграждането на пограничното съоръжение с Турция. Защото целият южен фланг на Европа е под обсада и нашествие. Ролята на България е да бъде глас на разум, глас, който приземява и не лети в балона на брюкселските фантазьори“, заяви Джамбазки.

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов подчерта, че на Европа ѝ е необходима силна България.

„И то не само с модерна армия, добре действащи структури за сигурност и полиция. Но и България със сигурна икономика. Защото от икономическото развитие на всяка държава зависят ресурсите, които тя може да отделя за сигурност, тъй като това е скъпа тема. Тя иска инвестиции от националния бюджет, а за да имаш повече възможности, трябва да имаш силна и работеща икономика“, каза Каракачанов.

Според него светът не е същият още преди пандемията с COVID-19.

„Просто пандемията показа, че една част от света, която ни интересува, тъй като ние сме част от Европа, има доста сериозни проблеми. Видяхте, че в първите месеци на пандемията Европейските централни институции в Брюксел не знаеха как да реагират. Ролята на националната държава дълго време беше пренебрегвана, а се оказа, че всички кресливи клишета за гражданите на света, за наднационалните институции, които ще управляват националните държави, се оказаха кухи фрази и празни от съдържание постановки. Видяхме, че европейската администрация, която никой не е избирал за нищо, а е назначена, дълго време налагаше решения на националните държави, което доведе до загуба на част от техните функции и прерогативи. Обаче, когато се случи кризата, именно гражданите на Европа бяха тези, които очакваха от държавите си да вземат мерки. Днес българските граждани не питат какво ще направи Европа, а какво ще направи българското правителство“, каза Каракачанов.

Според шведския евродепутат Чарли Ваймерс България се справя добре с охраната на границите си и миграционната вълна.

„България е на прав път. От 2015 г. сигурността на границите се възприема много сериозно, има ограда, сензори и дори военни. България осъзна, че при никакви обстоятелства не е допустимо навлизането на много хора. Иначе тази вълна никога няма да свърши. Ердоган ще продължи да извива ръцете на Европа като изпраща мигранти на границата“, каза Ваймерс.

Съпредседателят на Групата на Европейските консерватори и реформисти проф. Ришард Легутко (Полша) подчерта, че поредицата от дискусии в Европа цели да изследва разумния и умерен път за бъдещето на Европа.

„Искаме да върнем Европа в правилните релси чрез връщане на европейските национални демокрации. Искаме да възстановим Европа като общност, която ще предложи на нашите страни платформа за сътрудничество, което ще спомогне за насърчаване на европейския просперитет и сигурност за поколения напред“, каза Легутко

Евродепутатът Зджислав Краснодембски (Полша) отбеляза, че Европа днес не е в добро състояние и гласът на консерваторите трябва да бъде чут.

„В Европейския парламент има някои политически групи, които желаят да монополизират дебата за европейските ценности и тяхната ориентация. Какво представлява човекът, семейството и какво да бъде в центъра на европейската цивилизация. Ние трябва да бъдем активни в този дебат и нашият глас трябва да бъде чут“, каза Краснодембски.

Депутатът в европейския парламент Никола Прокачини (Италия) заяви, че за Европейския съюз са важни две основи – сигурността и миграцията.

„В този контекст вярвам, че бъдещето на Европа е свързано с преоценката на понятието граница в най-благородното му значение. В смисъла на опазване на самите нас и нашите културни и социални стойности. За съжаление, в днешно време преобладават диаметрално противоположни идеи – затворени врати между европейските държави и отворени за останалия свят. Абсолютно преобръщане на благородната концепция за Европейския съюз. Резултатът е, че не само са накърнени социалните, икономическите и здравословни състояния на пограничните страни, но това е атака срещу цяла Европа. А трафикът на хора често е подпомаган от крайно леви неправителствени организации“, отбеляза Прокачини.

Испанският евродепутат от групата на ЕКР Херман Терч наблегна на факта, че се правят опити Европа да бъде построена зад гърба на европейците.

„И ние трябва да попречим на това. Да попречим на отделни групи да организират нещо като супердържава, в която нациите са изчезнали и нямат думата за нищо. Демокрацията и нациите вървят свързани и не може да се наруши веригата между народа и управниците. Тук искат да ни ударят – това е веригата, която искат да разкъсат“, каза Терч.

Евродепутатът и представител на следващия домакин на събитие от тура на ЕКР Ружа Томашич от Хърватия заяви, че „Европа има бъдеще, но само като общност от суверенни нации, а не като свръхдържава“.

„Досега многократно е доказано, че бюрокрацията в Брюксел не е толкова ефективна, колкото си мислят еврократите. Със сигурност не трябва да концентрираме цялата власт в Брюксел, а да оставим на държавите-членки да вземат решения, като същевременно имаме предвид, че Европа има общи интереси“, подчерта Томашич.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки засегна и темата за Истанбулската конвенция.

„Не става дума за защитата на правата на дамите и защитата от домашно насилие. А за нещо съвсем прозаично – за легализации, които не са добре приети в нашите общества. Като еднополови бракове. Като това полът да бъде социален и кой, както си го избере – днес си избира един пол и ще бъде от него. Затова в предстоящите обсъждания, които трябва да променят договорите на Европейския съюз, ние трябва да бъдем много по-гласовите, защото в момента сме малцинство. Голямата битка предстои“, каза Джамбазки.

Народният представител от ВМРО Мария Цветкова акцентира върху насилието над жени от страна на нелегалните емигранти в Европа.

„Бих искала да фокусирам вниманието върху сигурността на жените в Европа. Една много важна тема, тъй като именно жените са основен обект на заплахи, насилие и посегателство от страна на нелегалните емигранти. Нека си припомним случая с нападение над жени в Кьолн по време на коледните базари. Пример са и бандите, които бяха организирани във Великобритания и нападаха целенасочено бели жени“, каза Цветкова.

По думите ѝ нелегалните емигранти са заплаха и за традиционното европейско семейство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕТО МАЧКА

    7 49 Отговор
    Браво, Каракачанов!! Ти ще си следващия президент на ГЕРБ-ОП.

    Коментиран от #13, #22, #26

  • 2 Българка

    57 8 Отговор
    За да бъде силна България властващите управници, в това число Шкембо, завинаги трябва да бъдат изхвърлени от властта и дадени на съд за геноцида над българите и национално предателство с користни цели!

    Коментиран от #28

  • 3 Янтра

    45 6 Отговор
    още малко ти остана, другарю потомствен десар.
  • 4 Киро

    54 5 Отговор
    Точно обратното, ЕС се нуждаят от много слаба България (каквато е в момента), за могат да ни грабят и ресурсите и кадрите.

    Коментиран от #31

  • 5 Баш

    48 6 Отговор
    от такива грабливи и лъжливи туловища НИКОЙ не се нуждае , другарьо !
  • 6 Майна

    49 5 Отговор
    ТОЗИ Е ЗАПРИЛИЧАЛ НА АМЕРИКАНСКИ БУЛДОГ....,ДА НЕ ОБИЖДАМ КУЧЕТАТА...ТЕ СА УМНИ СЪЩЕСТВА И ПОЧТЕНИ

    Коментиран от #16

  • 7 Bon voyage

    40 2 Отговор
    Ние българите се нуждаем от силна България. ЕС се нуждае само от най-способните българи и от територията. От България, особено пък силна, очевидно не.
  • 8 ЧИФТЕ АКЪЛЛИЯ

    37 4 Отговор
    КАКВА СИЛНА ЕВРОПА , КВИ САМОЛЕТИ И НАТО КАТО ЕДНА ТУМБА ГОЛТАЦИ Я ПРЕГАЗИ ОТКРАЙ ДОКРАЙ.И ЗА КАКВО СА ТИ ОГРАДИ , СЕНЗОРИ , КОРАБИ КАТО НЕ МОЖЕШ ГИ ОСЪДИ И НАТИРИШ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ.И ДА ВЗЕМЕ ДА ОТСЛАБНЕ ПРЕДИ ДА ДАВА АКЪЛИ И СЕ ПОКАЗВА ПО РЕКЛАМИ
  • 9 СИЛА

    45 3 Отговор
    - 1-во място по смъртност в света!

    - 1-во място по заболеваемост.

    - На едно от последните места в света по качество на здравеопазването - класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.

    - При най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите – около 47%! (в Швеция – 3%, Германия 3,2%...)

    - Най-ниска продължителност на живот в ЕС – 74,9 г. В Испания – 83,5 г., Италия – 83,4 г. и т.н.

    - Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%...

    - 1-во място по кopyпция в ЕС.

    - България е най-зле по върховенство на закона в ЕС.

    - На челно място сме по разпространение на фалшиви новини.

    - На 111-то място сме по свобода на медиите.

    - Последно място по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на eкспорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия – 291, а средно за страните в ЕС – 117.

    - Последни по дигитализация в ЕС (Мария Габриел беше еврокомисар на този ресор).

    - Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.

    - Пocледни по чужди инвecтиции; бългapските кoмпaнии изocтaват в инвecтиционнaтa си дeйнocт.

    - Пъpви по употpeбa на алкохол на Балканите и 6-ти в света с 12,6 литра на глава от наceлениeто за година.

    - Българските ученици и младежи са на първите места в Европа по уп
  • 10 истина е

    32 5 Отговор
    ЕС.се нуждае точно от такива бок-луци като вас за да може да ви командват и изпълнявате всички техни желания безприкословно , а те от своя страна си затварят очите за кражбите и мръсотиите които вършите !
  • 11 Българка

    40 4 Отговор
    И как армията ще е модерна? На всеки военен летец ще бъде раздадена снимка на изтребител, а на военноморския флот снимка на кораб? Това е приносът на Каракачана и за снимки похарчи милиарди изстрадани български пари!
    Оставки, съд и затвор за цялостен принос на властващата глутница/коалиция
  • 12 СИЛА

    37 2 Отговор
    - 1-ви сме в Европа по брой загинали в автомобилни катастрофи.

    - На 93-то място сме по качество на пътищата от 171 страни.

    - От 2014 г. досега, със средствата от ЕС, са завършени едва 400 км нови магистрали – последно място в съюза.

    - 10 години и похарчени близо 2 милиарда не стигнаха да имаме електронно правителство. Но парите ги няма...

    - 15% е доверието в Народното събрание – най-ниско досега.

    - 18% е доверието в правителството, над 70 на сто е недоверието.

    - Доверието в Борисов е 20% - най-ниско от години.

    - Българите са предпоследни по най-ниско ниво на щастие в ЕС. (Латвия е след нас.)

    - България с най-много емигранти на глава от нacелението, минали сме първенеца Полша…

    - Най-ниско доверие в проkypатурата от всички страни в ЕС.

    - БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е НАЙ-ТОПЯЩАТА СЕ В СВЕТА
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 РОБЕ КУПУВАЙ САМОЛЕТИ ОТ

    35 3 Отговор
    ТВОЙТЕ ГОСПОДАРИ В САЩ И ИЗРАЕЛ. .ХАРЧИ НАРОДНИТЕ ПАРИ. .100 ГОДИНИ ЩЕ ПЛАЩА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! !!

    Коментиран от #38

  • 16 Лост

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Какъв булдог. Повече на Джаба Хатянина.
  • 17 човек от народа

    32 5 Отговор
    дебело кюфте....след изборите си при бат ставри
  • 18 Уди Кълвача

    31 3 Отговор
    Върни парите крадец, не се прави на свестен и не говори за суверенитет след като ви изнудиха да платие 3 000 000 000 за фърчилата затова, че сте компроментирани и корумпирани!
  • 19 дс екс сила

    29 4 Отговор
    силата на Бъргария е отишла в тьрбусите и гушите на алчни твари като теб "иване"
  • 20 Карасвиня

    28 4 Отговор
    А силна България се постига без теб и обединените иди оти. Държахте крадеца на власт и крадохте с него, а сега за изборите почваме пак да лъжем българите а??? Няма да ти се получи.
  • 21 123

    25 3 Отговор
    ЕС се нуждае от корумпирани като Каракачанов.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ахахаха

    30 4 Отговор
    Този първо се продаде на американците после на Турците, а сега и на ЕС само и само да остане в парламента.

    Коментиран от #40

  • 24 Сандо

    31 1 Отговор
    Стига с тия клишета и с тия дебели лъжи!Те ни отупаха като брашнян чувал,всичко съсипаха и тогава ни приеха в "тяхната си" Европа.И оттогава изключително внимателно ни управляват и то така,че и милиметър да не мръднем в развитието си.Дотам ни докараха,чи ги беше срам да отпразнуват 10-годишнината от влизането ни в ЕС,и то не заради друго,ами нямаше нищо,нищичко с което да се похвалят.
  • 25 РАДИО ЕЛТО

    27 4 Отговор
    вие и герб сте до тук
  • 26 РАДИО ЕЛТО

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "БАЦЕТО МАЧКА":

    РУМЕН РАДЕВ е най достойния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ
  • 27 Каракачанов, чакат те лоши дни и години!

    27 3 Отговор
    Много краде, чакате съд и Затвор!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пълни т--ъ--п--о -- т--и--и

    31 1 Отговор
    Европа изобщо не и дреме за този кенеффффффф войводо с чифт пищови.Живея в Франция 12та година. 1 репортаж ,1 излизане на БГ посланника (за разлика от румънският) не е имало.Единственото което ги интересува тия бълхи от дипломацията е да се хвалят че са в Париж и да махат качоли.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хаджи Хаджи Българин

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Самата истина! Тези толупи, като Каракачанов, и Джамбаски ходят на кръжоци в Брюксел! Как да заблудим народа! Гласувах за Волен Сидеров, а получих Обединени Патриоти! А какви Патриоти са, виждате сами! Лобизъм и празнословие! Народът чака с нетърпение- Народният съд!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 бягай бе

    23 3 Отговор
    мазен въшкар ....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 шкембо

    18 3 Отговор
    Тоя само да врътка пари се нуждае , от как утиши с паспортите се зафана с железата , пари да се въртят , торбичката да пълнят.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 лъжец

    5 12 Отговор

    До коментар #15 от "РОБЕ КУПУВАЙ САМОЛЕТИ ОТ":

    Стига с тоя САЩ и тънта мънта. Рускотурския пАток излезе много по солено на българския народ от самолетите. Каракачанов си е чист путинист и изпълни поръчка на Путин със спирането им за ЕС, а самолетите ги взеха за замазване на положението от немай къде че сме в НАТО.
    Защо върлият патрЕот пусна през България руски самолети със зенитна техника за Сърбия, а вчера лицемерно обвинява Заев , че е просръбски . Ай малко по хигиенично, че ни писна от мръсотия и простотия.

    Коментиран от #42

  • 39 Жена

    9 1 Отговор
    Като те гледам и си викам боже защо има мъжки пол ако ще е това, та си мисля , че както света е тръгнал към безполовост ние ще сме в тройката от първи места
  • 40 отврат

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "ахахаха":

    Но най сериозно се продаде на Путин . Путин не иска Македония да влезе в ЕС и тоя измарширува. Не сме спрели да плюем македонците, но когато те ни плюят много рИвем. Голям рев дръпнахме и за изгореното българско знаме в Македония, но пишманпатрЕота и дума не обели, когато еничаря от НСО хвърли като парцал българското знаме в сарая на Доган в Росонец.
  • 41 SHARP

    11 1 Отговор
    Истината е, че ЕС се нуждае от България, но България не се нуждае от ЕС.
  • 42 ОТ ГАЗОВИ. .ПЕТРОЛНИ

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "лъжец":

    ПОТОЦИ ИМА ФАЙДА. ...ТАКСИ И КОМИСИОННИ. .ЗА БЪЛГАРИЯ. ..ДА ДАДЕШ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ ЗА НЕЩО КОЕТО ИЗЛИЗА ОТ МОДА Е ДРУГО НЕЩО. ...ТОЛКОВА ПАРИ ЗА НЯКОЛКО ТОНА ЛАМАРИНА. ...ГЕРМАНСКИТЕ ШВЕДСКИТЕ ФРЕНСКИТЕ ЧЕШКИТЕ ХВЪРЧИЛА БЯХА ПО ЕВТИНИ
  • 43 ХайлАдолф

    9 0 Отговор
    Нeoнaциoнaлизмa , e eдинcтвeнoтo cпaceниe зa държaвитe нa cтaрия кoнтинeнт , зaщoтo рeлигиoзнaтa и eтничecкa кaртa нa Eврoпa ce прoмeня в пoлзa нa вcякaквo cвeтoвнa пaплaч, нo нe и в пoлзa нa Eврoпeйcкитe нaрoди ......
  • 44 вучи дел

    6 5 Отговор
    Е щом тия двамата са в Европа да дават акъл за бъдещето и, всеки да си отговори какво представлява България и къде се намира. Безумие и срам е тези двамата да чертаят бъдещето на Европа. Камо ли на България. заради тях Европа загуби РСМ . самата България завинаги загуби каузата РСМ. Те провалиха западните балкани като идея. Тези лъжепатриоти нищо добро не са направили за България и никога не са действали в български интерес. Разпалиха омраза срещу България на балканите от вси страни.
  • 45 Пловдив

    5 2 Отговор
    Ами да започнем, да рупаме македонска наденица, че да станем силни, като теб..., търбух грозен...
  • 46 НЕ СЕ

    3 2 Отговор
    ПО КАЗВАЙ МОЛЯ. НА МЕН МИ СТАВА НЕ УДОБНО ДА ЧЕТА ТОВА
    КОЕТО ПИШАТ ЗА ТЕБ И ДЖАМБО.
    ВИЕ ДОСТОЙНСТВО ИМАТЕ ЛИ??!?!
    НАВЯРНО НЕ... НО ШКАФЧЕ ДА..
    МЪКА, МЪКА.
  • 47 Русенец

    8 1 Отговор
    ЕС се нуждае от слаба България. Слаба и мизерна. Гладуваща и огнетена. За да може българинът с диплом от университета, да се принуди, да ходи в Германия, че да работи механик за по-малко пари от германеца. Германия не е вкарала и 1 Евро в обучението на българина, но получава труда му наготово. Кръвен данък, който плащаме вече 30 години.
  • 48 Българин

    2 2 Отговор
    Току що повърнах от този на снимката.
  • 49 БГ не се нуждае от Вмро, Нфсб, Воля.

    4 1 Отговор
    Също не се нуждае от Атака и Всички Нови Десни, както и от Всички Стари Десни. Всички са на хранилка при Сорос.
  • 50 Васил

    2 0 Отговор
    С такива тъпири като теб и Китай ще пропадне
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове