Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 08:54 3 254 28

Захариева отговори на нападки на Заев, коментира и смъртта на Скатов

  • екатерина захариева-
  • зоран заев-
  • скатов

С коалиционните ни партньори нямаме различния по македонския въпрос, съобщи външният ни министър

Захариева отговори на нападки на Заев, коментира и смъртта на Скатов - 1
Снимка: БГНЕС

Оказваме пълното съдействие за транспортиране на тялото на Атанас Скатов. Имах множество разговори с мениджъра на Скатов, премиерът също, но от фирмата, която организира изкачването имаше различни версии за смъртта му. Това заяви пред Нова вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"По официален документ причината за падането му е скъсано въже, но искаме пълно разследване", каза още вицепремиерът.

За Сърбия и Северна Македония

"Вчера професорът се оправда, че репликата му не била за всички българи. Трябва малко повече отговорност и мисъл преди да се говори", отговори Захариева на изказване на проф. Драган Симеунович.

Ето и още една част от думите на сръбския професор: „Българите са зверове, които избиват всичко пред себе си.“ „Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи.“ „Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и след това въвеждаха българско образование в училищата".

"С коалиционните ни партньори нямаме различния по македонския въпрос", съобщи външният ни министър.

"Много ли е принципно да възпитаваш поколение след поколение с омраза към един народ?", отговори Захариева на изказване на Зоран Заев.

Вчера премиерът на С. Македония изтъкна, че "непринципната позиция на България е попречила на провеждането на първата междуправителствена конференция с ЕС, с което трябваше да бъде ознаменувано началото на преговорите".

Ние искаме Северна Македония да е част от Европейския съюз. Това, което ни питат всички е защо не започнат преговори, а в процеса да се решат проблемите ни. Само, че не може всичко да се реши за ден, емоционални са, но искахме няколко стъпки преди процеса по одобряването за ЕС, разкри вицепремиерът.

За Жозеп Борел

"Борел не трябва да бъде отстранен, това ще увеличи напрежението", заяви Екатерина Захариева по повод новината, че Александър Йорданов и още 72 евродепутати искат оставката на Борел. Поводът е посещението на върховния представител на ЕС за външната политика в Москва, което, според тях сериозно е навредило на репутацията на Общността.

"Борисов не се крие зад някого. Трябва отговорност. Не е като Мая Манолова да не е била партиен член", коментира Захариева темата за бъдещите парламентарни коалиции след изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хазарова

    13 2 Отговор
    Значи в крайна сметка пак ще пращат спартаня за наша сметка..?
  • 2 Последния софиянец

    36 13 Отговор
    Тази проста калинка е обида за България.

    Коментиран от #15, #19

  • 3 Спец

    13 9 Отговор
    Не е фригидка,студено-красива е.Просто и трябва спец,жени като нея правят най-великият секс..

    Коментиран от #6, #9

  • 4 ОСТАВКА

    27 11 Отговор
    Тази лейка си мисли, че дъжд вали като я плюят. Сръбският професор в прав текст те е обобщил като дзвер, изрод и производните му. Също както оня македонецът й вика лека жена, а тя го представя като балкански сексизъм. Разбирам, че си бъркала у шкафа, ама такова безгръбначие, само един антибългарин може да показва, а когато този антибългарин е лицето ни пред света, нещата стават грозни и за подигравка.

    Коментиран от #21, #25

  • 5 Българка

    21 7 Отговор
    Борисов бне се крие зад някого, защото е заобиколен от преторианци и еничари, а завт му прави Каскет, т.е. никой не го разследва, напротив каскетурата го препра. Но Борисов се крие като дявол от тамян от гласоподавателите и журналистите. Защо вождът не да пресконференция пред журналисти, защо не се разходи свободно по софийските улици, защо дори в парламента не ходи от година и половина? Нали трябва да се отчита пред депутатите. Доколкото знам по конституция България е парламентарна република! Но кога шайката е спазвала законите?
  • 6 Светнат

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Спец":

    Прав си. Преди да я подхванеш трябва да и сложиш очилата под задника, а нея да я е страх да не ги счупи.
  • 7 Кътке

    8 5 Отговор
    Бегай да чистиш на птиците, мъжо ти мъл строи къщи
  • 8 НОВО ПЕТ

    9 8 Отговор
    ДРУГАРИ....МАЙ СИ ПАДАТЕ ПО НЕЯ......

    Коментиран от #13

  • 9 КОЛЮ ГОРСКИЯ

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Спец":

    мечтай си, тази кобила и една спирка няма да ти направи като хората
  • 10 РАДИО ЕЛТО

    16 2 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ краде наша история гори нашто знаме виновните не са арестувани
    изгавриха се с памета на удавилите се наши БГ туристи който се удавиха когато корабчето потъна в
    ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
  • 11 РАДИО ЕЛТО

    18 3 Отговор
    АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ е противноЧ
    ОВЕЧЕ от сдс от тях тръгна погубването съсипването на БГ ИКОНОМИКА БГ ИНДУСТРИЯ
  • 12 Спец

    8 7 Отговор
    Аджамии сте още..Такава развихри ли се,чаршафа пламва! И на маса,и на стена,изпепелява те,ама аджамии момчета сте..
  • 13 Stormtrooper

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "НОВО ПЕТ":

    Да, има един номер, дето се прави върху очилата.
  • 14 Дългият

    11 3 Отговор
    Гледайки лайковете се чудя дали не съм влезнал в някой сръбски сайт.Вие сте жалко подобие на българи....какво искате от жената,да се съгласява с всичко което искат пишман македонците.Лошото е че дори да направи това троловете и плюнчовците пак няма да са доволни.Срам сте за България...Твърда позиция по проблема,не са в позиция макетата да се репчат Вето до дупка...
  • 15 Присмехулник

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Последният, бих ти дръпнал шалтера ама няма как...за съжаление....
  • 16 РАДИО ЕЛТО

    7 10 Отговор
    Най на края едно смело правителство
  • 17 Скорпи

    11 6 Отговор
    Колкото и да говорите глупости по нейн адрес,тя си е мацка та дрънка....
  • 18 Засега

    4 9 Отговор
    положението със СМ се удържа. След изборите като дойдат на власт хората на соросоида Румен Радев не се знае.
  • 19 Янко

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Вземи си платен отпуск, нацяло си се побъркал
  • 20 чичо гошо

    4 5 Отговор
    следващия премиер на България ще се казва бате Боко - ваксини ще има за членовете на сик цик оик рик за полицаите и за журналистите които правилно да отразяват изборите .
  • 21 Торанага сан

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "ОСТАВКА":

    Нали знаеш че не те слуша главата....лошото е че не си само ти....и от това се вижда че неправилно пишеш...Много е рядък въздуха вътре...Иди под някоя хидравлична преса да го нагнети....
  • 22 Варна

    5 4 Отговор
    Ледено-гореща е. Може да е...неповратлива в леглото, но напипа ли го, в ръцете той ще й е играчка. :)) Може от досада да се прозява в леглото, но може и да го счупи от раздаване на ласки. Такава е тя-нашия външен министър.
  • 23 Спец

    1 7 Отговор
    Оставете макаците-и те са като нас,непоправими.А Катето Захариева да я захванеш че..Мммм..Такива ледени симпатяги най-обичам,огън са!
  • 24 Хубава работа, ама ...

    4 6 Отговор
    И това е външен министър ?! Каквато държавата, такива са ѝ министрите. Гледах я тая сутрин. Куха лейка с манталитет на учителка в детска градина. Все едно говори на пет годишни. Хили се, маха с ръце и Ъ-ка и А-ка на всяка втора дума. И това 'нещо', защитава интерсите ни пред света /ако, все още имаме такива/ ?!
  • 25 БашМайстора

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ОСТАВКА":

    Ти си точния пример за антиБългарщина,ще ти ............. кьорава
  • 26 ПКП караЦура

    0 0 Отговор
    Я-а-а, тая сменила ципчето, отворено до пъпа, с саморазкопчаващи се копчета! И пак смръднята от пребликналия й червен БКП-памперс се разнася по целия свят, а тя ни говори, че не било меришело от нея, ами от Македония, Сърбия, Балканите, Русия, ниското адмосферно наляхане, ..... Дори за необразоваността й и генетичната й простотия (на гръцки вулгаризм!) е виновно международното положение, ниската облачност и навалелия сняг!
  • 27 БОКоооо

    0 0 Отговор
    По колко хиляди от мойте данъци се харчат на седмица за козметичната поддъжка на ППазарджишкаП Ката-ципчето?!

    Коментиран от #28

  • 28 Гелюндра

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "БОКоооо":

    Да беха дали и по 50 ст. на ден за да се изхожда в нужника на Женския пазар! Че много смърди от препълнения й памперс!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове