Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 17:35 6 759 24

Бойко Атанасов: Изборът на ВСС беше предопределен, решението на Кьовеши ще е голям тест

  • бойко атанасов-
  • делегирани прокурори-
  • лаура кьовеши-
  • европейска прокуратура-
  • иван гешев-
  • всс

От 31 кандидати за позициите на 10-те делегирани прокурори, които ще работят по делата от компетентността на Европейската прокуратура, единствен Атанасов отправи критики към Иван Гешев

"Процедурата на конкурса не се проведе по правилата, приети от ВСС, и съгласно регламента. На мен ми изглеждаше като предопределен избор". Това заяви пред БНР следователят Бойко Атанасов във връзка с избора, който направи Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на 10 делегирани прокурори, които ще работят по делата от компетентността на Европейската прокуратура. В подбора се включиха 31 магистрати, един от тях беше Атанасов, който на изслушването единствен критикува главния прокурор Иван Гешев.

Според него е имало смущаващи обстоятелства, защото в процедурата не е било наблегнато на това дали кандидатите имат качества като професионалисти, които са работили по данъчни и икономически производства, свързани с международно сътрудничество по наказателноправни въпроси и са сходни с тези, които ще разследва Европейската прокуратура.

"В проведената процедура от ВСС беше наблегнато на други неща. Липсваше информация от атестациите на прокурорите, следователите и съдиите".

По думите на следователя крайното решение на главния прокурор Лаура Кьовеши и на Европейската прокуратура дали да назначи хората, които се предлагат от България, ще бъде един голям тест:

"Защото обществото чака някой друг да реши проблемите отвън. Свикнали сме да идеализираме фигури, които са извън страната, за да решат проблемите ни".

Атанасов посочи, че изслушването на кандидатите е било в рамките на 10 минути и е приличало повече на конкурс за умения, които са други, но не и за професионалисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българка

    52 8 Отговор
    Поредните БЕЗЗЪБИ прокурори?

    Коментиран от #24

  • 2 Абе на тоя

    17 62 Отговор
    тройкаджия все други му са виновни! Не разбра ли ,че си Ъп като гьон!

    Коментиран от #11, #19

  • 3 ТОЧКАТА

    25 4 Отговор
    ,,....идеализираме фигури,които са извън страната,,!!!Верно е идеалите не са реалност....И все повече намаляват мислещите така...щото се убеждават че и отвън са като вътре.....
  • 4 Хехе

    17 50 Отговор
    Понеже единствен критикувал, затова не бил избран?И сам не си вярва,горкия..
  • 5 Айде сега дрън

    15 44 Отговор
    Ами лъже си човека на воля!Защото така са му наредили от нпо- то на един и друг.Защо не каже как се е представил ,освен ,че критикувал,той затова е отишъл,да критикува,да влезе в новините,не да се представя.
  • 6 ъъъъъ

    25 2 Отговор
    а за ОЛАФ нещо?

    Коментиран от #8

  • 7 истина е

    60 9 Отговор
    Всеки честен прокурор е репресиран от гербериската мафия , и ако не е с тях му търсят цаката ! Не си ли корумпиран --НЕ СТАВАШ !!!
  • 8 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "ъъъъъ":

    Смениха първата буква с ,,У,,
  • 9 Иван

    43 8 Отговор
    Е как може да критикува божеството Гешев? Не вижда ли какъв огромен юридически капацитет е? Всички села и паланки обиколи да се " бори" с престъпниците! Атанасов...я да се поправиш!
  • 10 БСП най крадливата партия

    21 12 Отговор
    ОХ КАК ИСКАМ ДА ВИ ГО НАБИЕ КЬОВЕШИ, В ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБЕЛИ ПАРТИЙНИ ЗАДНИЦИ. КРАДЛИВИ КОМУНДЕТА.

    Коментиран от #16

  • 11 Сатаната

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абе на тоя":

    Гешев, не се крий под тоя глупав ник.
  • 12 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    37 4 Отговор
    БОЙКО АТАНАСОВ ДА УВЕДОМИ ЛАУРА КЬОВЕШИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!!В ТАКИВА СИТУАЦИИ ДА СЕ МЪЛЧИ,НЕ Е МЪЖКО!!!
  • 13 грък

    29 7 Отговор
    хах едно време чакахте русия да ви освободи от турско робство, а сега чакате румъния да ви освободи от гербаво робство.. егати жалкарите вечно чакате някой друг да ви свърши работата :D

    Коментиран от #21

  • 14 До #13 грък

    17 4 Отговор
    Много точно право в целта. Ние не сме народ, а мърша.
  • 15 Боко-Тиквата

    16 2 Отговор
    Палячовци на Гешев. Пак Бай- ганьовщината ще лъсне в Европа.
  • 16 ВРАЧА

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "БСП най крадливата партия":

    Не позна за НАИ КРАДЛИВАТА ПАРТИЯ ИЛИ ТАКА ТИЕ УДОБНО ДА НАПИШЕШ.СВЕТЪТ ЗНАЕ,ЧЕ ГЕРБ САНАИ КРАДЛИВИ САМО КРАДЦИТЕ НЕЗНАЯТ ЧЕСТАВА ВЪПРОС ЗА ТЯХ.

    Коментиран от #20

  • 17 Антикомунист

    0 6 Отговор
    Този некадърник още не е ли изгонен , нали такива като него маскарят съдебната система.
  • 18 Българин

    5 0 Отговор
    Комунистите от герб тази чума съсипаха всичко читаво.

    Коментиран от #22

  • 19 Едуард Петров-Едо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абе на тоя":

    А ти не разбра ли, че си хитър като ХЛЕБАРКА!?
  • 20 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ВРАЧА":

    Добре е насочено изказването ти, но...ПРИЗНАЙ СИ, КЪДЕ УЧИШ ПРАВОПИС И В КОЕ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ СИ?!
  • 21 Едуард Петров-Едо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "грък":

    ГЪРЦИТЕ, ТУРЦИТЕ, СЪРБИТЕ, РУМЪНЦИТЕ, МАКЕДОНЦИТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЛИЗКИ И ДАЛЕЧНИ ДЪРЖАВИ ДА НЕ СЕ БЪРКАТ В НАШИТЕ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ! НИЕ, КАТО ХРИСТИЯНИ, ПОДКРЕПЯМЕ ПО ТАЗИ ВИСОКА ЛИНИЯ ВСИЧКИ БРАТЯ И СЕСТРИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ! ЗАЩОТО, ДУХОВНОТО Е ДАЛЕЧ ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО, ЕТНИЧЕСКОТО, НАЦИОНАЛНОТО, ДЪРЖАВНОТО И ВСЯКО ДРУГО СЪЗДАНИЕ ПОД СЛЪНЦЕТО! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДЪРЖАВАТА КАТО ГОЛЯМА ЧОВЕШКА ЗЕМНА ЦЕННОСТ, ТЯ СЕ ПОКРОВИТЕЛСТВА ОТ БОГА, АКО УПРАВЛЕНИЕТО Е ЧЕСТНО СПРАВЕДЛИВО И ИСТИНСКО ХРИСТИЯНСКО! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, ИСТОРИЯТА НИ ПОКАЗВА, ЧЕ И СВРЪХ МОГЪЩИ ИМПЕРИИ СЕ СГРОМОЛЯСВАТ САМО ЗА ЕДНА НОЩ! СКОРОШЕН ПРИМЕР ; СССР! И НЕ САМО ТОЙ!
  • 22 Кенеди

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    ГЕРБ Е БАЗАТА НА НАЙ БКП- та и ДС
  • 23 Минко

    4 0 Отговор
    Аз съм сигорен,че от българските 10 прокурора избрани за Европа то почти никои от тях не знае англиския,а това ще са българските прокурори.Оделно ,мисля ,че почти всичките рботят за мафията във Българи и ще защитят мафият крадливата във Българи а не да са на страната на истината.Гос.гл.прокурор ,Ковишек от Ромъния нека първо да провери наще прокурори преди да ги приеме във екипа си,за да не стнем за смях пред света.
  • 24 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "българка":

    Щом бсп не гие назначила значи сафалшиви
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове