7 Март, 2021 09:37 9 408 94

Експерт огласи кошмарно високи цени на техническите паспорти на жилищата

  • блок-
  • жилище-
  • технически паспорт

Според наредбата изготвянето на този документ е за сметка на собствениците и е тяхно задължение

Експерт огласи кошмарно високи цени на техническите паспорти на жилищата - 1
Снимка: БГНЕС

65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички те трябва да имат технически паспорти. До този момент обаче едва 5-6% от жилищата имат такъв документ, предава dunavmost.com

Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им.

Професионалният домоуправител Цветелин Цонев каза, че в блоковете, които обслужва в Русе, хората посрещали положително идеята да се направи оглед и да се даде становище за техническото състояние на жилищата им. Обаче задавали и много въпроси, предаде БНТ.

"Като започнем от това кой, при какви условия, на какви цени – най-важното. После възниква въпросът за голямата част необитаеми жилища, който не веднъж сме поставяли на проблем. Долу-горе по наши преценки около 30% от жилищата са празни. Там при какви условия ще се случват нещата, кой и как ще ги обработи тях, кой и как ще помогне да се издирят собствениците. Кой и как ще плати, най-важното, защото всеки го притесняват парите", коментира Цветелин Цонев.

Според Назиле Сабриева идеята е добра, но в същото време смята, че нещата не са съвсем обмислени.

"Целият блок трябва да си направи такъв паспорт. И, което, разбира се, е свързано със средства за хората. 500 лева на семейство евентуално – това е много голяма сума. Значи колко пари вземат нашите пенсионери? Ако имат предвид, евентуално при някое земетресение, при такова, нали, да се установи каква е издръжливостта на сградата, не мисля, че този е начинът", каза Назиле Сабриева.

"Държавата трябва да поеме тия разходи, защото това са разходи на всички хора. Всички имоти, къщи и други частни, са без паспорти. Държавата трябва да ги поеме, както санирането пое", каза Милко Милков.

Тъй като срокът многократно беше удължаван, и сега мнозина ще се надяват на поредна отсрочка, смята Цветелин Цонев. Но този път топката е прехвърлена на общините.

"Според наредбата, след изтичане на законовия срок двайсет и втора година, тези, които не са изготвили паспорти, ще бъдат глобени и общината ще изпълни тяхното задължение да направи паспортите и след това ще събира парите по съдебен път", каза Цветелин Цонев.

А от къде общините ще извадят стотици хиляди левове за обследване, а след това и за съдебни дела? Имаме почти две години, за да видим как ще се развият събитията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номер 11.за да си върнем България. Боли

    78 13 Отговор
    Номер 11.за да си върнем България. Боли ме за България. Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко

    Коментиран от #90

  • 2 500 лева

    107 2 Отговор
    на жилище ще бутнат от властта което и да е правителство.
  • 3 222222

    100 1 Отговор
    мафия,мошенници
  • 4 Въпросче

    127 5 Отговор
    Ромите с незаконните къши - любимци на соросоидните "институти" как ще плащат ? Или от натовската власт в София ще разпоредят да плащаме и вместо тях ?

    Коментиран от #80

  • 5 хъхъ

    130 1 Отговор
    Колко жилища има в България, между 300 и 500лв. на паспорт...пресметнете за колко милиарда става въпрос и колко % от тях ще отидат директно по шкафовете.
  • 6 Бирник

    57 9 Отговор
    Синята мафия да не забрави да задели за шефовете си в Щатско и Турция !
  • 7 Христина

    103 2 Отговор
    Къщата ни на село е на 380 години ! Поколения са израстли в нея и ще дийде някой да ми прави паспорт..... НЕ !
    Благодаря!
    Първо да направят паспорти на новите жилищни строежи...снабдили се с някави си чертежи а после да се занимават с достолепните сгради!
    Как ли ще обследват. МОСТА НА КОЛЬО ФИЧЕТО !????

    Преди години една позната от Франция. ми каза :Купете си земята под блока! Иначе след време ще минат и ще кажат че сградата ърябва да се темонтира скъпо и ако не се направи подлежи на събаряне!
    АБЕ БАЯ ЩАВЕНЕ НИ ПРЕДСТОИ АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕМ НАВТЕМЕ !
  • 8 Екологична карта

    33 1 Отговор
    Също трябва да се вади за жилище!! Зависимо от какъв източник се отоплява и охлажда естествено!! 200лв
  • 9 Не си правете

    103 3 Отговор
    Технически паспорти време е всички да се изправим срещу това корумпирано правителство .Ние сме повече от тях ако сме заедно сме СИЛА.
  • 10 Хмммм

    76 1 Отговор
    Някой въобще замисля ли се сериозно, каква е "играта" с техническите паспорти на жилищата? Ок, казвате средно 500 за оценка на апартамент по еди колко си апартамента в цялата страна = някаква сума. Това е вярно, както и е вярно това, че българина ще вика, вика и после ще плати оценката. Ккато си плаща за всичко друго. Въпросът тука обаче е много по-сложен. Нали знаете, че ние българите сме на едно от първите места в света по притежаване на недвижижима собственост?...

    Коментиран от #18, #50

  • 11 123

    91 1 Отговор
    Какъв паспорт бе мутри гербави? Какво ще ми изследват за 500 лева?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123456

    81 1 Отговор
    Стига сте скубали хората. Държавата да плати
  • 14 искашфинансираш

    65 0 Отговор
    Масов бойкот , пари от Брюксел и персонално обезпечаване за мероприятието на всяка единица.
  • 15 Българин

    93 3 Отговор
    Изнудване чрез паспорт - новото нормално. Започва постепенното отнемане на частната собственост. Те видяха че хората се държат като г0веда, маскират ги, затварят ги и те не реагират.
  • 16 гадно

    38 6 Отговор
    Какви 65 хиляди сгради бе смешници Русе ще го изкарате по голЕм от Софето то толкова хора нЕма, 65 хиляди апартамента може.
  • 17 хайрсъзина

    52 0 Отговор
    Държавата да плати.Ем народа доволен,ем някои народни любимци ще допълнят шкафчетата.
  • 18 Реалист

    75 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хмммм":

    Точно ! От злоба го правят американците . В САЩ 45 % са бездомни ! Откъде на къде , в бивша соц страна имат жилища .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гошо

    51 0 Отговор
    Я пишете имената на експертите да ги видив кои са! Тук пишете за "ОГЛЕД" а не за "ОБСЛЕДВАНЕ"!
  • 21 123456

    60 0 Отговор
    Стига сте драли кожата народна
  • 22 Събитията

    46 1 Отговор
    Собственниците на панелки на паветата с Оставка
  • 23 гост

    63 1 Отговор
    Ако искате СПРАВЕДЛИВОСТ парите които се дават за ГРАБЕЖ, ЧРЕЗ САНИРАНЕ с които се облагодетелстват само някои с парите на всички ни да се ПРЕНАСОЧАТ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ ЗА ЖИЛИЩАТА!
  • 24 Българка

    58 0 Отговор
    Да се дават стотици от семейство за един формален подпис си е пладнешки обир. Това е държавен рекет, а рекетьорите ще бъдат отново "правилните" хора, които щедро ще се отблагодарят за парчето от баницата.
    Ако е наистина държавна политика за доброто/сигурността на хората, то нека държавата поеме тия разходи, защото те са следствие/пропуск от държавна политика. А не милиарди да се харчат за стерипор, част от които строителната мафия връща в джобоовете на управляващата ОПГ
  • 25 онзи

    70 0 Отговор
    А данък сгради за какво е? Един блок ако има 50 апартамента по 500 лв са си 25000 лв. Какво ще инспектират за 25000 лева?
  • 26 Номер 11, за да си върнем България

    50 0 Отговор
    Узаконяване на един 30г грабеж и ограбване на тези които не са успели да откраднат от държавата.
  • 27 GPjet

    57 0 Отговор
    Чист рекет. Мафиотски прийом. Настояват ти да бъдеш охраняван , ама и ще плащаш. Не плащаш - попиляват те. Задължават те да имаш паспорт , ама и ще им платиш. Отказваш- получаваш ЧСИзпълнител.
  • 28 Освобождение

    62 0 Отговор
    Този, който е приел този ангажимент пред ЕС, да си го прави у дома.
    Българският народ не е питан, да се правят ли тези тех. паспорти, още повече че имамем актове 15 и 16.
    Те не са за красота.
    Да си плащат евроатлантиците, поредното васалстване пред ЕС за сметка на българите.

    Мисля че е време за ново Освобождение на България, от авротрансатлантическото робство на БГ.
    Този Акт противоречи и неприкосновенността на частната собственост.
    Подписвам Декларация, че не съм бутал носещи стени, не съм приобщавал и усвоявал, преустроивал балкони, кухни тераси, не съм сменял предназначение, и ги чакам с чифтето у дома евроатлантическите корумпета.
  • 29 ИВАН

    46 1 Отговор
    Лелеее, почудиха се как да го грабят, стрижат и тормозят тоя народ ... някоя съмнителна сграда, която има опасни пукнатини - разбирам, ама всички е тотална глупост и безсмислени разходи

    Коментиран от #32

  • 30 Севрноатлантик

    46 5 Отговор
    Млъкнете , русофили ! Редно ли е българите да имат жилища , а половината граждани на великите и най-демократични Саш да са безимотни ? Великия запад ще разбие българската жилищна система , както разби българското здравеопазване и българското образование !
  • 31 ГОРСКИ

    42 1 Отговор
    Не трябвали тази услуга да е безплатна,защо ние плащаме данъци цял живот!!!! И хоп идват някакви да забогатеят пак на гърба на народа!!!!
  • 32 Освобождение

    35 0 Отговор

    До коментар #29 от "ИВАН":

    То ако има пукнатини, те се виждат отвън, ако има бутани носещи стени те се виждат, без мерене.
    Ако има преустройвани канализации, отдушници отново без да се влиза в частни домове, а от покриви и с камери се вижда.

    Чакате ги с чифтето в дома си, никой няма право да влиза в частната ви собственост, без съдебна заповед.
    Който е приел над##пено тази ЕС Директива, да си носи гяволъка.
    Утре от ЕС ще кажат целио Парламент да скочи от Аспаруховият, ще скочат ли?!

    Коментиран от #34, #40

  • 33 Мнение

    32 0 Отговор
    Цаката е да се осъди решението в Страсбург, чрез НПОта, всяка една кооперация(блок) или група такава в сдеужение!...тогава да ги видим, властимащите 500 ли 50 ли, 5 лева ли за паспорт!
  • 34 Реалист

    23 0 Отговор

    До коментар #32 от "Освобождение":

    О , ще скочат от моста като нищо ! Какво ще правят ако не са депутати ? Единственото им умение е да лижат господарите янки и турци . Ще скочат .
  • 35 Шиши Боков Доганов

    6 16 Отговор
    Ще смирите главици и ще плащате КАЗАХМЕ!
  • 36 Ицо

    31 0 Отговор
    Защо в България заплати, пенсии, детски...., неща които са за народа са много ниски, а като дойде време за такси, данъци, винетки...., са много високи? Кога българина ще проумее, че тези лица които праща в парламента са същите, които после го изискват и материално и душевно, кога българина ще се научи да изисква от хората които е избрал уж за да живее по добре, а тези същите правят живота му още по труден

    Коментиран от #38

  • 37 случаен минувач

    29 1 Отговор
    Това е поредната евро атлантическа ценност.Само че след паспортите идва задължителната застраховка както при МПС.И след като споменах МПС идва ред и на тях след 12.07.2021г всички МПС до 3.5т на технически преглед с нов стикер срещу заплащане за евро стандарт.ЗАЩО. Това е записано в талоните на всяка кола от производитела .Явен лобиски закон за кинти.Такситата с нови касови апарати -пак за кинти .Тези наредби напоително бяха обяснени с усмивка до ушите от Директора на Автоморилна администрация-Бойко Рановски по БНТ.Тези стикери били необходими за разпознаване от полицайте за пропусквателен режим в даено населено място дали замърсява или не и отговаря ли на евро стандарт.Навсякъде са назначени такива като този господин голям специалист бивш полицай.Г-н Рановски а стикери за МПС над 3.5т ,а за боклука който се изгаря от цял свят тук.
  • 38 Защото

    28 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ицо":

    ДЪржавата ни се управлява от ОПГ! Президентът ни го каза точно и ясно миналата година...Мутри ВЪН!
  • 39 Anonimen

    30 0 Отговор
    ха познайте в чия касичка ще потънат тези пари?на гееерббб.Щото не се наядоха.Не им стигна.И какво като има паспорт блока?Нима като стане земетресение,после нещо ще дадат?Видяхме в Мизия как дадоха.380 лв на семейство,да си построят нови къщи!Поредния рекет!!!

    Коментиран от #43

  • 40 Паважна плоча

    20 1 Отговор

    До коментар #32 от "Освобождение":

    Не знам дали ще скочат, но много се нядявам!!
  • 41 Иван Грозни

    36 0 Отговор
    Много станаха издевателствата над тоз народ. Не се търпи вече. Вчера ново пет до 12.06. нови стикери на колите за екониво. Утре друго. Тази държава или ще я бъде или не! Ножът е опрял в кокала. Много започнаха да прозират някои неща. Хитро ни набутаха в ЕС, както на времето във Вършавския договор. Ето ви сега самостоятелна България. Като си видим ушите без огледало. Вечно ще бъдем поробени.
  • 42 ЕЕЕХ

    16 4 Отговор
    Вярно пишем всички тук, но ползата ще е никаква,.. и 2022 г ще дойде като утре, тогава...ко праим,- има 2 варианта 1,Да платим за техн.паспорт в срок и 2.Да платим за техн.паспорт + някаква такса глоба за не спазване на срока.... Не може когато хляба, сиренето и ножа са у някой друг да се правиш на против...Ще добавя , дано да няма земертесения по нашите земи, че тогава язък за техн.паспорти
  • 43 Сух

    24 0 Отговор

    До коментар #39 от "Anonimen":

    Хазната е празна. 2023г. България дължи 6 милиарда членски внос към ЕС. А познай дали няма да има стригане. И то няма да е само това..
  • 44 Казах

    30 0 Отговор
    Пак ще се напълнят с пари някои фирми, ако им дадем.Чисто изнудване.Нека държавата си плаща за измишльотините.Нали съхранява проекти, книжа и т.н.Ако5 души не платят, а шестият иска да си продаде жилището ще бъде изнуден да плати за целия блок?Вкарвате хората в разправии един с друг, насила ги карате да правят сдружения и ЮЛ, целта е ясна-лесно "скубане", конфронтиране и лишаване от собственост.
  • 45 БГ дуло

    24 0 Отговор
    Измислили са го. Първо паспортите . После задължително сградите трябва да се приведат в годни за живеене .пак по техен критерий.почва голямото лапане..
  • 46 chi

    16 0 Отговор
    Да извадят пари от шкафчетата и да ги плащат...
  • 47 Ами

    32 1 Отговор
    Струва ми се, че не почти никой не си дава сметка, че тези от 200 до 500 лева са при идеален имот. Сега си представете, че ви предпишат да смените цалат ВиК инсталация на блока защото щрангове текат, както и да изградите противопожарна инсталация в сградата иначе паспорт няма. А ако сградата бъде обявена за опасна и ви предпишат да я напуснете?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Борислав

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хмммм":

    Само,че няма да е 500 лева,по-към хиляда,защото в случая влизат и общите части,мази ,тавани ,стълбища!
  • 51 Къде ще шавате

    9 12 Отговор
    Бе,мамини,сладки агънца? Къде бе! Ще чукате по клавишите да се правите на диван- бабаити, и толкова.Но ще плащате.Чинно,на опашка и в срок.И паспорти, и дистанционно отчитане за всеки радиатор и водомер- между 550-800 лв на жилище( отделно за " отчетника" по 20 лв към сметката всеки месец, и зелена зона пред блока по стотачка на година( за сега) и стикери колко ти пръцкал автомобила, а по натам ,ще има през шест месеца ГТП..Нямало да плащат,ха! Ами Ние това искаме и се молим да се случва.Да не плащате. После аз ще си ги получа, директно от заплата,пенсия, банкова сметка и запорирана панелка. До като Аз не реша,не е Твоя собственост,милото ми агънцеДо последната стотинка.и с лихва- е , скромна,до 50% от главницата.Ще плащате и ще ми се молите на колене.Да ви оставя за хлебец и бобец.... Очаквам ви: ваше другарче чси.

    Коментиран от #77

  • 52 Помощ!!!!

    26 0 Отговор
    Искам си Родината, искам си свободата, искам си природата.Задушавам се.Ще спре ли този кошмар?

    Коментиран от #84

  • 53 Народът

    23 1 Отговор
    Ако иска държавата да си прави паспортите,както санирането щом го искат.Това си е техен проблем.С такива дивотии за пълнене на гушите на крадливите "архитекти" аз няма да се занимавам!От мен ще имат едно много здраве и си гледайте работата.Без мен!
  • 54 Тази наредба

    18 2 Отговор
    трябва да е съчинена от чистачката. Общината трябва да издава сертификат въз основа на определени критерии. Попълваш бланката с критерии и въз основа на това се получава съответната паспортна категория. Паспортът е определено изискуем при покупко- продажба. При грешно попълване се отива на съд. Световна практика. Защо е необходими да са хората във вечен страх? Трябва да има винаги предварителна информираност! Как без никаква информация, те просто се събуждат и Пена съседката вика- Ленче трябва да дадеме по 500лв. за някакви паспорти...
  • 55 А. Лоу

    26 0 Отговор
    Сградите по тогавашното законодателство когато са строени са били изрядни на някой му хрумва тех. паспорт хайде щавене след време нещо друго пак щавене тия пари да не растът по дърветата бе БЕЗДЕЛНИЦИ

    Коментиран от #59

  • 56 2626

    19 0 Отговор
    Уж безплатното саниране ще ни го извадят през носа. До 2022 год. пари за паспорти, след това ще измислят нещо друго. Кой знае и какви препоръки ще напишат след обследването. Могат да задължат собствениците да извършват ремонтни дейности по отстраняване на неизправности. Скъпи и прескъпи ремонти. Голямо дране ще бъде.
  • 57 Бай Стою касапина

    16 0 Отговор
    И как ще обследват панелките? Ще трябва да разбият около всяка една заварка. Ще стане доста интересно.
  • 58 закон на мърфи

    14 0 Отговор
    народа не протестира,затова го тупат като бръшлян чувал
  • 59 2626

    28 0 Отговор

    До коментар #55 от "А. Лоу":

    Точно! Когато хората са си купували жилища, всичко е било според стандартите за времето. Нямат право да измислят нови стандарти за стари жилища. По новите стандарти да си правят новите жилища. Това не е стара рокля, която да се преправя след 30 год.
    Започнаха много да налитат на личната собственост на хората.

    Коментиран от #66

  • 60 Е па народа си ги избира таквиз обирджии

    11 1 Отговор
    Ся ша плащате кат попове!
  • 61 Е па с таквиз обирджии така!

    21 0 Отговор
    Навремето през 10 години сменяха номерата на автомобилите,което беше загрявка за големото дране с тия "паспорти"!
  • 62 факт

    18 0 Отговор
    наредбата е незаконна!
  • 63 Нане

    15 2 Отговор
    крадливи и смърдливи порове (експерти) ще ни налазат с лоби у парламента! Едно време кой продава касов апарат и ония другарки на околовръсното имаха между краката. Познайте чие лоби издейства и достави ЕЛКИТЕ?! Никой адвокат не издава касова бележка що е?!
  • 64 Мишкарски народ,Бойко ни е страданието

    26 1 Отговор
    Някой пишещи уж пенсионери казваха : А ще гласуваме за Бойко даде 3а 5 месеца по 50 лв. отгоре. Ето даде ви 250лв,а ще ви вземе 500 лв. минимум. Вдигна заплатата с 30 лв,а ще ви вземе 300 лв,кой е на минус? Заслужавате си всичко
  • 65 2626

    22 0 Отговор
    В ЕС (Франция, Германия, Австрия, Скандинавието...) има милиони жилища на по стотици години, да не би да правят нови паспорти на тези жилища? Някои са даже дървени.
  • 66 А гаранции

    9 2 Отговор

    До коментар #59 от "2626":

    Точно така, когато са строени жилищата ни, всичко е било по законните стандарти и е даван документ за въвод в експлоатация. Обаче после разни гяволи започват да бутат стени и да прекрояват разпределението на апартаментите. Затова аз питам каква ще е гаранцията, че всички тези самодейни преустройства ще бъдат наистина обследвани добросъвестно от специалисти и че там, където има опасност от срутване, нещата ще бъдат поправени?

    Коментиран от #67

  • 67 2626

    8 1 Отговор

    До коментар #66 от "А гаранции":

    Бутат, ама преди това искат разрешение от съседи, домоуправители и пр. Даже общината им разрешава контейнер за строителни отпадъци.

    Коментиран от #69

  • 68 Блок в Перник

    5 1 Отговор
    За разлика от други панелки, този има комини. Обаче още при самото заселване на новодомците преди повече от 30 години, някои от тях си позволиха да разрушат тази част от комина, която минава през тяхната кухня. Иначе нямало място за миндерче. И по този начин лишиха от комин съседите под и над тях. От тези същите ТЕЦ-а още не може да си събере парите, интересно кой ще ги накара не само да платят за паспортизация, но и да възстановят комините?

    Коментиран от #70

  • 69 Примери много

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "2626":

    Пич, някои сигурно са искали разрешение, но тук в нашата жил.кооперация една много нахална бивша шефка от социалистическо време не попита никого. Не знам как е издебнала момента, но успя да събори стената между банята и тоалетната. Сградата е само с 8 апартамента и сигурно е изчакала момент да ги няма хората, които живеят под и над нея.

    Коментиран от #71

  • 70 2626

    12 1 Отговор

    До коментар #68 от "Блок в Перник":

    Само комините да бяха... Някои даже отдушниците в тоалетните запушиха, без да се замислят, че тези отдушници служат и за пожарна безопасност, а не само за някои миризми.
  • 71 разединени

    16 1 Отговор

    До коментар #69 от "Примери много":

    То така като се клепате един друг, като се мразите помежду си, никога няма да сте единни и нищо няма да отвоювате заедно. Разделението не води до нищо добро.

    Коментиран от #72

  • 72 Съседът

    1 5 Отговор

    До коментар #71 от "разединени":

    За какво да сме единни според теб? Да си мълчим, докато тази жена демонстрира, че не зачита нито нас, нито законите? Бяхме единни, когато на общо събрание поискахме госпожата да узакони преустройството, което е направила и да докаже как е укрепила мястото, на което по-рано е имало стена. Досега нищо не е направила. На теб кой ти гарантира, че когато отидеш на гости и се наложи да ползваш WC, няма да се окажеш точно над такова преустроено помещение? Ами ако в този момент стане силно земетресение?

    Коментиран от #74

  • 73 Маргинал

    15 1 Отговор
    Повече нищо не давам доброволно откак Бойко ни даде 000 лв за пандемията и ни нарече маргинали
  • 74 Съвет

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Съседът":

    Подавате жалба в общината, и си решавате проблемът с незаконните преустройства.
    Вместо да плащате кръвен данък на тунеядците!
  • 75 Монтанчанин

    13 0 Отговор
    Требват им пари и слачат от народа винаги е било така щото си мълчим,като искат паспорти да си ги прави държавата и кък изчислиха по колко лева на квадрат требва да взимат.Ако не се надигнем оня боклук Бойко ще вземе всичките пари на хората.
  • 76 Шматароци

    18 0 Отговор
    Госпожи,и господа бунт няма ли да има или само ще блеем🐑🐑🐑
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Шменти капели

    15 0 Отговор
    Нито имат апаратурата за да проверяват за пукнатини по конструкцията и качеството на заварките (за панелните блокове), нито имат познанията по дългосрочна надеждност. Те и досега смятат една сграда за санирана, щом е облицована със "стиропор". Ще минат, ще се правят, че нещо гледат, ще пишат формално и това е за замазване на очите. Важни са им мангизите!!!
  • 80 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въпросче":

    Ромите няма да плащат. За незаконни постройки не се изисква паспорт.
  • 81 Чичо Колт

    19 0 Отговор
    След като ограбиха труда на хората чрез разбойническата приватизация и откраднаха парите им с изкуствените фалити на банки и изкуствената хиперинфлация, сега са се прицелили да им вземат единственото, което им е останало - жилищата.
    С някакви измислени цени и проблеми ще ги принудят да продават на безценица на "наши хора" или ще ги конфискуват уж за неплатени такси.
  • 82 Народни душмани

    12 0 Отговор
    Имотите на хората са трън в очите, как така имаме собственост?
    Че къде го има това.Дайде веднага да измислим схеми да им веземем покривчето.Всички трябва да са рая безропотна, с протегната ръка за хляб и вода.
  • 83 БАСТА

    15 0 Отговор
    Нали направихте кадастър, имотен регистър, идентификатори за всеки обект, в общините се пазят проекти,строителни разрешения, отчуждителни преписки и т.н.
    Какво искате сега от хората. Имате цялата документация, обследвайте си, грижете се за нас, нали плащаме данъци, отчуждихте частни имоти, направихте блокове, сега искате документи, от кого?Регистър за това, регистър за онова и отново опряхте до бъркане в джоба ни.
  • 84 Нели

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "Помощ!!!!":

    Ами гласувай правилно!
  • 85 кои казва

    3 5 Отговор
    това ами комунягите които през 1986 година ни събориха къщите и ни набутаха в панелените гета без да ни питат щели да правят тогава модерни съвременни квартали пълни глупости недомислици
  • 86 Сър Пичук

    6 0 Отговор
    Паспортите на всички блокове строени от държавата трябва да се правят от нея!
  • 87 туй то

    7 0 Отговор
    Ако нещата опираха само до тези 500 лева , то с мед да ги намажеш . Всъщност паспорта указва какъв текущ или планов ремонт трябва да се извърши в ползваната от вас сграда . Предполага се , че на всеки 5 години в сградата са се случили някакви амортизации , във покриви конструкции фасади ЕЛ. ВИК , бани тоалетни , комини,вентилации нарушена топлопроводимост на дограмата , и проблемните места трябва да се ремонтират от специализирана фирма , със съответният документ за годност , можете сами да си представите за какви пари става на въпрос . С тази документ за техническа годност , ще се ходи задължително при застраховател , за задължителна застраховка на имота , подобно на ГО при автомобилите . И ако сега не излезете всички на площада и обявите гражданско неподчинение и бунтове , ще разберете след време защо 80% от германците живеят на квартира , ще разберете също , какво означава да станеш незаконен обитател на собственото си жилище.

    Коментиран от #89

  • 88 Горе долу

    8 0 Отговор
    Последното убежище на българина , останало като остров сред бурното море на демокрацията - собственото му жилище е на път да потъне . Собствени жилища ще могат да си позволят и поддържат само заможните с големи доходи , останалите ще бъдат принудени да продадат своите жилища на безценица , и излязат на квартира. хората с пари и тарикатите ще изкупят проблемните жилища , ще ги отремонтират, приведат в документален порядък и преотдадат под наем на армията разорени останали без жилища собственици . Това е западно-германският модел , който ни притискат да приемем .
  • 89 Сух

    6 0 Отговор

    До коментар #87 от "туй то":

    Интересното е момента също е дали за изготвянето на документите блока, входа, кооперацията трябва да стават сдружение, дали отговорността за състоянието на отделен апартамент няма да стане обща.. Сега ще видим за какъв народ става дума.
  • 90 Сух

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 11.за да си върнем България. Боли":

    Ти чу ли дългия каква е линията в която ще придържа Бг? Същата като тази къде плюеш в момента..
  • 91 ДОКО

    0 0 Отговор
    НАВЕДИ СЕ БЪЛГАРИНО..ХА ХА ХА
  • 92 ДОКО

    0 0 Отговор
    НЕ ГЛЕДАЙ УМНО БЪЛГАРИНО..НАВЕДИ СЕ ОСВЕЖИ СЕ..КИНТИТЕ ПРИГОТВИ И НА КАСАТА СЕ НАРЕДИ..ОПИ..
  • 93 БОКОКРАД

    1 0 Отговор
    ГЕРБ ПЛАЧАТ ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА , КРАДЦИ ДОЛНИ
  • 94 Шофер

    1 0 Отговор
    яка кражба хора-аз като шофер ми искат професионална компететнос 150 лв на 5 години .Абре плужеци .аз съм учил 3 г. и 1 г. УПК ЗА шлосер и ремонт на автотранспорта .а глупавия ДАЯДЖИЯ с килиино у-ще. ще ме прверява .дет са прости на галоши .Махам се от тая кочина -няма повече да храня буклочаци .лилави и простаци.кметове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове