Last news in Fakti

1 Април, 2021 12:10 7 695 13

Снежен циклон връхлита България в неделя

  • циклон-
  • дъжд-
  • сняг-
  • прогноза-
  • времето

Очакват се интензивни валежи от дъжд и мокър сняг в югозападните части на страната

Снежен циклон връхлита България в неделя - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Средиземноморски циклон ще напомни за зимата в деня на изборите в България. Зоната с ниско атмосферно налягане се очаква да се формира по Адриатическото крайбрежие в началото на уикенда, а в неделя центърът му да се придвижи над Гърция и да се отправи към Черно море, предаде "Нова телевизия". В същото време от Северозапад към Балканите ще се приплъзне и порция студен арктически въздух. Тази атмосферна конфигурация в първите дни на април ще създаде условия за краткотрайно падане на температурите в неделя през деня и в понеделник сутринта.

В деня на вота ще е облачно и ще вали почти в цялата страна. Валежите ще са по-интензивни до обяд в областите на Югозападна България, а в хода на деня ще се движат на изток. В часовете следобед и вечерта температурите в Предбалкана и високите места в Западна България ще паднат до критичните стойности, в които дори на по-малка надморска височина дъждът ще започне да се примесва с мокър сняг. А в югозападните планински масиви и Стара планина ще вали обилно с натрупване на снежна покривка.

Според европейския модел за пронозиране ECMWF, споделен от "Нова телевизия", снежната покривка в някои планински райони ще се увеличи с нови 15-20 см. В ниското снегът няма да успее да се задържа за дълго. Натрупване, макар и в скромни количества, все пак е възможно в райони като Драгоман, Годеч, Трън, Дупница и Перник и Кюстендил.

В района на София също се очертава пролетен мокър снеговалеж. В сърцето на столицата покривка трудно ще се задържи, но в по-високите квартали в полите на Витоша, както и в околните възвишения на запад към Перник, на север към Петрохан и на изток към Витиня е възможно натрупване на сняг за часовете с по-ниски температури.

Усложнения в трафика в неделя следобед и в ранните часове на понеделник могат да се очакват по планинските пътища и проходи в Западна и Централна Стара планина, както и по тези в Родопите, Рила, Пирин, Витоша и по западната ни граница.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    9 23 Отговор
    Хептен няма никой да ходи да гласува..

    Коментиран от #4

  • 2 България

    46 0 Отговор
    Това за какво го пишете да не излизат пенсионерите да гласуват ли?
  • 3 Туй

    22 0 Отговор
    да му е кусура - времето !
  • 4 русенец

    8 29 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    То така или иначе поне 60% нямаше да гласуваме.:)
  • 5 123

    40 4 Отговор
    И градушка да има отивам да гласувам
  • 6 Гребена

    13 1 Отговор
    Така е ПИЧ!
  • 7 Гребена

    5 1 Отговор
    Така е ПИЧ!
  • 8 шорош

    20 2 Отговор
    Борисов е поръчал и земетресение за 4 април.
  • 9 ТОЧКАТА

    11 0 Отговор
    Марче,много ни излъга бе!!!СИНОПТИК ДРУГО КАЗВА!А на теб ти ИМАМЕ ДОВЕРИЕ!Кофти майна....
  • 10 ЕМО ЧОРАПОВ

    4 14 Отговор
    Е И ТО МИНАЛАТА ГОДИНА АПРИЛ МЕСЕЦ ВЯЛЯ СНЯГ,И КВО БОРИСОВ СИ ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА ДО 2025година😀😀
  • 11 цербер

    0 3 Отговор
    Снежен циклон ще връхлети България в неделя.
  • 12 Пича

    0 0 Отговор
    Градушка бие слънце пече аз сьм си брат че курназ момче
  • 13 Баш Батка

    0 0 Отговор
    Ще направим пак километрични колони на кулата...да не ни мислят тук с тоз коФит.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове