Last news in Fakti

21 Април, 2021 22:33 5 628 48

Приеха мораториума за решенията за концесии и назначения

  • мораториум-
  • решени мс-
  • мая манолова

Манолова обяви, че "Изправи се! Мутри вън!" подготвя и промени в Закона за лечебните заведения, за да спре партийните назначения

Приеха мораториума за решенията за концесии и назначения - 1
Снимка: БГНЕС

С пълно мнозинство, с 16 гласа "за", Комисията по правни въпроси прие решението за мораториум, предложено от председателя на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Внасяме този проект на решение поради зачестилите сигнали, че партийни лица се назначават на висши длъжности. Утре се очакват поредни назначения във военно-примишления комплекс, в социалното министерство и в сектора на образованието. Скандално е трудоустрояването на партийни "калинки" в държавни дружества и на високи, и на ниски нива, подчерта Манолова и обясни, че добавянето на такова решение към решението за създаване на Комисията по ревизията, би довело и двете решения да се обявят за противоконституционни.

Манолова обяви, че "Изправи се! Мутри вън!" подготвя и промени в Закона за лечебните заведения, за да спре партийните назначения.

Проекторешението за мораториум, внесено от Манолова, съвместно с "Има такъв народ", бе обединено с това на БСП.

Решението обхваща назначенията за всички длъжности в държавната администрация - и висши, и нисши, както и промени в ръководствата на публични предприятия и държавни болници. В обхвата му са и предоставяния на държавни заеми.

Отпадна точката за мораториум върху сключване на нови договори за обществени поръчки над 1 млн. лв., предвид риска това да обхване доставки на лекарства и ваксини.

По предложение на Демократична България в обхвата на решението бе включено и предоставянето на решения за търсене и проучвания на подземни богатства.

Мораториум се налага и върху разпоредителните сделки.

Решението влиза в сила от момента на приемането му в пленарна зала.

Първоначално обсъждането на решението за мораториум отпадна от дневния ред на Комисията по прави въпроси поради отсъствието на Манолова заради участието ѝ в Комисията по ревизията, на която тя е председател.

С 9 гласа "за" обсъждането на решението бе включено в дневния ред на заседанието, продължило пет часа.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 така така

    76 10 Отговор
    Този път не ги оставяйте от ГЕРБиджа. Направо в кофата за боклук. Удариха на камък тоя път..

    Коментиран от #10

  • 4 Стойко

    74 11 Отговор
    А кога ще се сменят директорите на "тежко корумпираните РЗИ" в страната както се изрази един бивш депутат.. Това са 100% Герберски калинки
  • 5 Дъртият ✖✖✖✖1️⃣8️⃣✖✖✖✖

    54 20 Отговор
    Мачкай Мая.
  • 6 Исус Христос

    28 34 Отговор
    Мая Манолова след тежката диагноза,2016г, в предаването На кафе при Гала - Обещах в черква,че ако имам шанс да оздравея,няма да се занимавам повече с политика

    Коментиран от #7

  • 7 Trololo

    16 6 Отговор

    До коментар #6 от "Исус Христос":

    Още можеш, но ставаш за кашмер.

    Коментиран от #13, #14, #15, #17

  • 8 az #МУТРИ, ВЪН!

    51 5 Отговор
    Браво! Мутрите и калинките в канала!
  • 9 Новини

    18 48 Отговор
    Борисов още ли нее уволнил дъщеря ти и зет ти който работят при него? Мая помниш ли клетвата и обещанието което даде в църквата???? Господ не забравя. Който иска да знае на Мая обещанията и колко може да и се вярва.... Да гледа на кафе с Манолова 2016.или Радев гост при Слави. 💡💡💡💡Ще ви светне
    .

    Коментиран от #20, #48

  • 10 зъл пес

    26 29 Отговор

    До коментар #3 от "така така":

    Тъпаци сте и такива ще си останете,Не разбрахте ли че гласувахте за задкулисието на Славуца?не разбрахте ли че на него ще му нареждат какво да прави хората с парите,и за хора които са клиенти на съдилищата?Ако не сте го разбрали,скоро ще стане.
  • 11 Дъртият ✖✖✖✖1️⃣8️⃣✖✖✖✖

    10 25 Отговор
    Мая, върви да си почиваш и утре е ден.
  • 12 Електра

    20 40 Отговор
    Тая опулена скумрия, щеше да сваля депутатите от мерцедесите, но набързо си избра най новия. На нея като омбоцман, няма ли кой да и направи ревизия, че потроши няколко стотина милиона там, и то само за година.
  • 13 Мн си пр.... Т

    10 19 Отговор

    До коментар #7 от "Trololo":

    Преди да пишеш прочети и. Виж клетвата на Маями честната
  • 14 Исус Христос

    12 19 Отговор

    До коментар #7 от "Trololo":

    Гледай в ютуб,при Гала в На кафе, през 2016.Ако имаш акъл ще си го намериш и гледаш.Казва си го сестра Галева.Не съм го измислил аз.

    Коментиран от #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 смех

    12 22 Отговор
    Мая Галева много се развихри нещо!
  • 17 Исус Христос

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "Trololo":

    Пратих ти линка,да гледаш,но фактите трият,нали сме на 112 място по свобода на словото,хахахаха
    Беше под №15
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бацо

    16 5 Отговор
    Е позор, всички калинки гепи вън, спирам да давам пари в Софиямед, като видях как са оперирали бацо явно е имало ефект на здравия крак 😂
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Много лошо

    14 21 Отговор
    Да се правят закони, поправки,
    мораториуми така набързо, на инат,без обективност, а само от омраза, е твърде опасно. Това няма да доведе до нищо добро.
    Цялото поведение на новоизбраните , на БСП и ДПС говори за луд реваншизъм. Бързат, претупват процедурите, проявяват нетърпимост към депутатите от ГЕРБ. Това е много грозно и трябва да знаят , че - перифразирам малко - България цяла сега вази гледа, този връх висок е, тя ще ви съзре. ...
    Трябва да сте пример за единство, а не за разделение, защото вашето поведение, вашите отношения , едни към други, се копират моментално от хората на улицата и вие добре го знаете. Не използвайте вашата жажда за власт, вашата нахъсаност, за да създавате напрежение и хаос, за да предизвиквате агресия и безредици. И без това вече едва живеем от проблеми и болести. Сядайте и работете разумно и отговорно, проявявате уважение към опонентите. И не крещете,
    за Бога, толкова е грозно.

    Коментиран от #23, #27

  • 22 Някой си

    15 7 Отговор
    Сега се ухапете отзад тия дето гласувахте за Бойкикиев и Учиндолския Шоумен...........
    Та какво направиха до сега двамката?
    Единия взе Комисията по бюджет и финанси с подкрепата на ДПС, а другия се крие като бивитко и пеевски взети заедно на степен доган от сараите..........

    Коментиран от #24

  • 23 зъл пес

    14 13 Отговор

    До коментар #21 от "Много лошо":

    Тия няма да ги бъде дълго време,тъй че остави ги малко да се налудуват крещят.Скоро ще изчезнат от политическата сцена.
  • 24 пфу

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си":

    Нали знаеш,който каквото си направи сам,друг не може да му го направи.Опезилиха България,сега ще се чудим докъде ще ни докарат.Ще дойде време да ги почваме и тия.Няма милост.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Македонска

    12 21 Отговор
    М. Манолова-Мутро Вън!!!
  • 27 Не думай!

    20 4 Отговор

    До коментар #21 от "Много лошо":

    Вярно, че е лошо. И още по-лошо трябва да стане. Когато биеха зад колоните не беше лошо, м? Когато ни наричаха тулупи и мисирки не беше лошо, а? Когато пращаха бухалки на несъгласните не беше лошо, нали? Сега ревете за реваншизма. Сега ви е "лошо". Докато тая паплач крадлива и нагла не се заличи до последната управленска гадост - трябва да ви е лошо. Много лошо.
  • 28 Последния Софиянец

    19 1 Отговор
    Троловете квичат на умряло!Останаха без работа.ха ха ха
  • 29 оня с коня

    9 12 Отговор
    Наивната Мая разчита да впечатли ОЩЕ ПО - наивни хорица с това което прави "Активно" в НС за борба с "Лошите и Корумпираните".Самият Факт,че Комисията по ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ в парламента е приела с ПЪЛНО ЕДИНОДУШИЕ/16 гласа "За"/ Предложението за Мораториум говори НЕДВУСМИСЛЕНО за Миният Пишманлък по въпросите,защото както е известно в тая Комиси както и във Всички останали има Представители на ВСИЧКИ ПАРТИИ.А след като и Членовете от ГЕРБ са гласували съответно със "За",изводът е ясен - ГЕРБ ПРОСТО Й СЕ НАДСМИВА над Фаталното Й изоставане от Събитията и всичко каквото "трябва" да се върши по въпроса с назначаването ВЕЧЕ Е СВЪРШЕНО БЕЗВЪЗВРАТНО.Затова и Умният народ эпо Такива поводи е казал :"Сетила се Мара да се побара":)

    Коментиран от #34

  • 30 Авиаторъ

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Исус Христос":

    Това вече няма никаво значение. Пиши си, никой не ти пречи. ндсв направи преди време продажба на БТК в края на "управлвнието" си и съвсем нормално загубиха. Сега е същото. Ненужната концесия на летище София - печеливша държавна компания, с грантове от герб към концесионера за много милиони заради "ковида". На гърба на народа, естествено...
  • 31 потребител

    12 4 Отговор
    Нищо не е прието! Правна комисия,първо четене,второ четене,публикуване в Държавен вестник и отиде коня в ряката!(реката)
  • 32 ИМА ВРЕМЕ

    0 5 Отговор
    НИЩО НЕ Е СТАНАЛО ДРУГАРИ !
  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    9 0 Отговор
    ИМА МОРАТОРИУМ НА
    УПОТРЕБАТА НА ДУМИТЕ ЧЕКМЕДЖЕ , МУТРА И ДОГАН :)))))
    ...............................
    ВСИКИТЕ МЪЛЧАТ КАТО НАКЛЪВТАНИ ПЕТЛИ :))
  • 34 Не бе Мая се ораи на улава

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    Амабти си си УЛАВ
  • 35 кдйдндйу

    13 0 Отговор
    Да види Света Анна Варна.Там сегашния директор е като собственик на болницата.Щипе си от 2009та.Създаде един отдел "Контрол на достъпа",които се хвалят че от таксата паркинг не падали под 200лв на ден от неизсаване на касови бележки.Смятайте как се ощетява болницата
  • 36 пантата

    11 0 Отговор
    ШИШИ ,Толупа,Доган,Каскета,това са мутрите.Има и още ,много са.
    Преди 30г.ходеха със скъсани дънки и евтини маратонки.В началото на криминалния преход
    Разграбиха каквото има да се разграбва.Оплоскаха държавата.
    Разпределиха печелившия бизнес.Станаха миионери и милиардери.
    А сега накъде.Пари няма.Пенсии ниски,заплати ниски.
    Обрулен орех е България.Див капитализъм при който няма как и агнето(народа) да е цяло и валкът(мутри и олигарси) сит.
  • 37 Значи Гешев остава?

    3 2 Отговор
    Или?

    Коментиран от #38

  • 38 Остава ,остава....

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Значи Гешев остава?":

    и така трябва да бъде,да знаеш.
  • 39 чичо

    1 4 Отговор
    То дъщерята и зетя и са най-политическите назначения.НАРОДЕ,къде си?
  • 40 Колев

    5 0 Отговор
    ВЕРНО Е ТОВА КОЕТО ПИШЕ . НО ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С ОНБАШИИТЕ СКРИТАТА МАХИЯ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ПРОКУРАТУРА АДВОКАТИ!? БЕЗ ПРОМЯНА НА НЯКОЙ НЕЩА В КОНСТИТУЦИЯ ЗАКОНИ НЯМА ДА СТАНЕ НИЩО. ТО ТИЯ В БГ КОЙТО ИМАТ ВЛАСТ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЯКОЙ СА ПРОБЛЕМНИ. ИНАЧЕ СА СИ ДОБРЕ ДАРЖАВА В ДАРЖАВАТА ВЗИМАТ И ПО ЕДНА ТОРБА ПАРИ БАСТОСЛОВНИ ЗАПЛАТИ ОТ ДАНЪЦИ И ДР. ТОЧАТ БЮДЖЕТА НА БГ МНОГО .
  • 41 простотии

    7 7 Отговор
    Да пишете, че на протестите през лятото е имало кой знае какви репресии е лъжа. Да го разпространявате по целия свят, както направихте, беше нагло, защото тези твърдения са далеч от истината. Да, имаше арести, имаше и един -двама, върху които се приложи сила, но хора, криво да седим, право да говорим - на какво приличаше тази агресия ? С помнете си как постъпихте с полицаите, с мирни граждани, които бяха против това да се руши. Колко боклуци натрупахте и колко яйца изпотрошихте , хвърляйки ги по сградите на институциите ?
    И не ми говорете, че в България нямало свобода на словото и правото на протести. В коя друга държава властите щяха да позволят това?
    Не ви е срам . Бъдете достойни хора и кажете истината. Искахте комунистите да се завърнат. Добре. Разбирам, че не познавате историята.
    Можеше и без наглост и арогантност. И сега ? Върнаха се. Хайде радвайте се, но гледайте истината в очите и ако не ви хареса, бъдете така добри да си признаете грешката.
  • 42 До троловете на сикаджията

    11 3 Отговор
    Ревете си спокойно мутрата е пътник без обратен билет , скоро в пандиза и къде е ШИШИ ?
  • 43 ЧЕТЕТЕ В ПИКЪ

    6 1 Отговор
    Как всички други партий били мутри и .... Радев бил .... СМЕХ СМЕХ СМЕХ И четете как тук всеки ден лаят троловете на толупа - ЕЛЕКТРА , ОНИЯ С КОНЯ , БАЦЕ КОШМАРА , всики ден са тук .... ама сикаджията отлита с двеста ...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 проверка

    4 0 Отговор
    и на химика пръцконян той пълнеше чекмеджето на бибитко със златни кюлчета от челопеч
  • 46 Мая Манолова

    0 2 Отговор
    "Аз обещах в черквата, че ако имам шанс да оздравея, ще работя за хората и няма да се занимавам с политика".
    Можете да го гледате в Тубата, "На кафе" с Мая Манолова, 22.04.2016г. 26та минута.
  • 47 клептомани

    8 0 Отговор
    Герберастите са крали много. Повече от комунистите, башибозука и всички бай Ганьовски управления след Освобождението. Те са клептомани , облечени във власт.
  • 48 А ти помниш ли

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Новини":

    🎃 как сам си духна свещичката?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове