Last news in Fakti

15 Май, 2021 17:09 8 223 67

НАП: Румен Спецов няма участия във фирми, продал е ЕООД без данъчни задължения

  • румен спецов-
  • спецов-
  • нап

През 2018 г. Румен Спецов подава декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай

НАП: Румен Спецов няма участия във фирми, продал е ЕООД без данъчни задължения - 1
Снимка: БГНЕС

В позиция до медиите НАП отрича, че новият изпълнителен директор на агенцията Румен Спецов участва в управлението на фирми или че е продал дружество със солидни задължения към хазната. Такива информации се появиха вчера в медии и в социалните мрежи след обявяването на назначението му. Публикация за фирмата с данъчни задължения излезе в Bird.bg.

Спецов е излязъл от фирмите си, след като през 2018 г. е получил статут на постоянно пребиваващ в Дубай, където отива заради професионалните ангажименти на съпругата си, става ясно от позицията.

Публикуваме пълния ѝ текст:

"По повод постъпили медийни въпроси за наличие на участие в частна фирма на г-н Румен Спецов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, уточняваме следното:

Румен Спецов придобива фирмата “Гранекс Трейдър” ЕООД след напускане на системата на НАП през 2015 г. Дотогава не е имал дялови участия във фирми. От придобиването на компанията “Гранекс Трейдър” ЕООД до момента на продажбата ѝ през април 2016 г., фирмата не е имала задължения към фиска. Г-н Спецов няма информация, нито би могъл да коментира дейността на фирмата след продажбата ѝ преди пет години.

През 2018 г. Румен Спецов подава декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай, ОАЕ, където живее със съпругата си, която работи за голяма международна компания в Дубай.

Г-н Спецов е излязъл от управлението на дружествата, в които е имал участие, като е въпрос на дни това да стане видимо в Търговския регистър.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В кочината

    43 63 Отговор
    едни дебили се заменят от други още по големи дебили. Пълна дебилизация на територията.
  • 2 Т44444478б

    76 25 Отговор
    Мачкай Румене! Мачкай калинките.

    Коментиран от #12, #27, #30

  • 3 qwerty

    52 5 Отговор
    трябва да има жълто-кафяво иначе никой не кликва върху новината
  • 4 А съпругата

    28 33 Отговор
    в кои големи международни компании работи? Пак ли ще внасят фурми?

    Коментиран от #9

  • 5 Койчо Кочев

    40 15 Отговор
    Баааммааамуууу..Дубай...Череп...и кости....зайчето излезна иззад шипковия храст. Има ли още балъци..има дедо попе, имааааа...много са..и на тех се крепи света....
  • 6 Обаче

    60 14 Отговор
    пребързаха да го оплюят с любезното съдействие на медиите ! Сега интригантите да се извинят на всички !

    Коментиран от #15

  • 7 Фирмаджия

    26 10 Отговор
    Тея дето имат или имали по 100 фирми не ми ги хвалете.
  • 8 БОЛШЕВИК

    40 18 Отговор
    Това му прави чест, че си е продал фирмите като влиза в политиката. Малко са такива като него, повечето гледат да лапат и от държавното и да им върви далаверката в частното.

    Коментиран от #17, #21, #44, #47

  • 9 Киро Битоня

    22 8 Отговор

    До коментар #4 от "А съпругата":

    Не бе...май са отворили в Дубай филиали на''Лавка''та....
  • 10 Танцуващ от радост

    14 31 Отговор
    Както каза aдв.Хаджигенов -' Гeрбaджиите реват , народа ликува'. Недялко офшорката който е следващия да бъде разследван ( напишете в гyгъл медийната флотилия на КТБ ) реве горчиво - БРУТАЛНОТО ОТМЪЩЕНИЕ НА РАДЕВ

    През септември 2020 г. президентът Радев привика “на килимчето” главния секретар на МВР Ивайло Иванов да му държи сметка защо полицията “упражнявала насилие” над “мирно” протестиращите.

    Ивайло Иванов тогава не се огъна.

    „Не знам дали е удобно да казвам какво се случи – да ги бият с българските знамена...полицаите бяха удряни с дървени прътове, замеряни и стискани между краката, за слабините…Тези момчета и момичета също трябваше да се приберат вкъщи и да прегърнат семействата си.
    Елате да видите пораженията по тях от самоделните взривни устройства. Те са полицаи и дългът им е да пазят институциите, обучени сме и си знаем задълженията...
    Каквото и да кажа, може да се сметне, че съм пристрастен, но кадрите не са. Те показват какво се случи с тези полицаи. Бомбите падаха върху тях.
    Ами ако не бяха с каски и щитове, какво щеше да стане?! Имаме служител, чието зрение не се знае дали ще се възстанови. Какво да му кажа на него – че да се защитава с щита е полицейско насилие ли? Много повече са критиките от хората срещу полицията защо се търпят блокадите...
    Трябва ли да ме плашите г-н президент , че като дойдете на власт, ще се върнете за мен и колегите. Полицаите трябва да ги е страх да си вършат работата ли? Ние не живеем ли в правова д
  • 11 АнтиДиктатуров

    29 30 Отговор
    как ги назначават такива чехлювци да ръководят една от най важните институции, що за абракадабра е това бре, Фатмакоф, я си кажи черепа ли те командори тебе ???

    Коментиран от #48

  • 12 хихи хаха

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Т44444478б":

    Млък психо

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Т44444478б

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "хихи хаха":

    Ти си калинка. Хлебарка.
  • 15 цървулан

    16 18 Отговор

    До коментар #6 от "Обаче":

    А вие пък до този момент не знаехте за съществуването му,но бързате да му целувате там дето слънце не огрява.Цървули.

    Коментиран от #18

  • 16 Газ

    15 5 Отговор
    Пикаете сеха Аийййййй
  • 17 Шишо Бакшишо

    14 14 Отговор

    До коментар #8 от "БОЛШЕВИК":

    Шаран да си, на бастун шта ловя. Като знам как едно време (не толкова далечно) срещу известна сума и за определен период от време всеки длъжник от бакшишите ставаше чист като планински ручей в сървърите на НАП..та тоя ли , вече като директор , няма да излезе чист. Ай стига бе. Нал'знайш че най-важното ''копче на компутара'' е ''ентрито''..? Знаеш ли?
  • 18 Без

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "цървулан":

    агресия и обиди , моля !
  • 19 Последния Софиянец

    20 12 Отговор
    Сега простака Главчев трябва да бъде съден за клевета
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Ламби

    23 14 Отговор
    Абе я да каже тоя що не си е закрил фирмата ами я е продал за жълти стотинки на некъв паляк?И що придобива фирма през 2015г. и я продава през 2016г.?Май пак ще сменяме едни хрантутници с други ми се струва и така 30 години.

    Коментиран от #24

  • 23 БОЛШЕВИК

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "цървулан":

    Важно е жеста, баце - други нали знаеш се правят на умрели лисици.

    Коментиран от #58

  • 24 Ал Бунди

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Ламби":

    Браво бе. Толкова време ли ти бе нужно да загрееш че пак са си същите. Само вилите и косите оправят работата . Вж. Румъния. Иначе, като гледам какви ги вършат в министерствата, явно тече акция по замитане на следите. И после'' Елате ни вижте-нови сме, други сме''

    Коментиран от #25

  • 25 Бай Ламби

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ал Бунди":

    Бе то убао, ма веке ни вили има ни коси.Косите опадаха с годинките, а вилите ги разбиха патладжаните.
  • 26 РЕСПЕКТ

    10 4 Отговор
    ПРОКУРОРЪТ НА ГРАД СПРИНГФИЛД В ЩАТИТЕ Г-Н НОЦКОВ СЪЩО Е КУЛТУРИСТ ,СПОРТА САМО МОЖЕ ДА Е В ПЛЮС,сменената беше в мачу пикчо докато точиха данни
  • 27 Светлоносец

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Т44444478б":

    Страха е голям, щом толкова викат значи ги е страх, като прасе на заколение викат и цвърчат, но идва видов ден. Както казва Бойко за учебниците на КГБ - вземаш една истина и факт, залепяш е за една лъжа и пораждаш съмнение. Чак толкова умно не го е казал Борисов, но го прави. Левски - На всеки ще се държи сметка за делата му.
  • 28 Гого

    12 3 Отговор
    Е то ако не се изцепи някой от ГЕП, в случая Главчев, с някоя лъжа и клевета няма как да мине спокойно деня. Като дарителя на ДА България който се оказа съвсем друг човек от този който казваха, а и дарението беше от крупната сума от 100 лв. Просто трябва всички да почнат да ги съдят за клеветите Тея пумяри.
  • 29 Анонимен

    5 3 Отговор
    Главчев що той келепир. Угодия няма. Лвпенка на флавчевда си види сина той. Хората искат промяна. Сега се захванаха за мускулите, ако беше 177 см. Той нисък. Както казва моята реститутки снахичката ни. Те дс гледат къде ти е слабото място, може да е ено, но типно там удрят. И ресритутки много по уни са, дори и царя го убихте вие комунистите. Вие бб сте млади. Елита на нацията бяха. И за бедните. Хранеха. Няма как да меразбервте, сега прост народ дойде, по прост и от ТЖивковотовреме
  • 30 УПС

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Т44444478б":

    И ти и Румен да ми мачкате кайсиите (не калинките)
  • 31 Гоуст

    19 12 Отговор
    Две неща ме смущават: 1во- за шеф на НАП на РБългария е назначен човек със статут на постоянно пребиваващ в Дубай. 2ро-точно в Дубай има крупен бизнесмен от РБългария с повдигнати обвинения на база данни от НАП. Всеки сам да си направи изводите.

    Коментиран от #43

  • 32 Барни Ръбъл

    10 2 Отговор
    Мале,мале ! Кат ме няма,кво стана !
  • 33 Ничии

    6 2 Отговор
    Дубаеца е безпартиен, но машинките превъртане печеля ха милиони от хората. Добре че бяха деца на известнигинеколози
  • 34 Arnold Schwarzenegger

    12 4 Отговор
    Давай колега Спецов ! Терминирай гербавите
    Нискочели каскети и калинки !
  • 35 Го4о

    9 9 Отговор
    Културиста е резил за Фигуранта! Колкото по-рано го отстрани, толкова по- добре!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 нико

    8 1 Отговор
    Герберите дето скачат на амбразурата пред Бойко пак се натресоха на Радевия . Каквото и да правят золумите на Бойко ще се покажат , а и те сигурно не знаят за тях. Два самолета пилета за Дубай , обратно ФУРМИ . Но какво друго е имало в единия самолет за Дубай , че в него пътуваше министър , който
    се здрависа на пистата на летището с някакъв арабин и веднага се качи на самолета за обратно. КАКВО ВАЖНО Е СъПРОВОЖДАЛ
    по поръка на вожда ????. Беше уволнен а после преназначен .
  • 38 Никакъв резил

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "РЕЗИЛ":

    Арнолд Шварценегер беше дори Губернатор на Калифорния от 2003 до 2011 ! И такива тъпотии не бяха никакъв повод за дискусии и никой не джафкаше , че преди това е бил бодибилдер !
  • 39 ЧУЛИ

    5 5 Отговор
    НЕ ДОЧУЛИ, ВИДЕЛИ НЕ ВИДЕЛИ
    И ХОП ПРЕД МЕДИИТЕ ЗА ДА СЕ
    ОКИПАЗИ ЧОВЕКА. И СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗЕ В ТЪРГОВСКИЯТ РЕГИСТЪР
    ИСТИНАТА ЩЕ МЪЛЧАТ КАТО.......
    МНОГО СА НАХАЛНИ И ТЪПИ
    ГЕПИТАТА. МИ НА КОГО ДА
    МЯЗАТ. НА ПАДИШАХА.

    Коментиран от #41

  • 40 Божков кукловода

    8 11 Отговор
    чрез куклата си Румен Радев дойде на власт на!
  • 41 а ти чули

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "ЧУЛИ":

    в коя фирма в Дубай работят с жена си, и на кого е фирмата?!

    Коментиран от #46

  • 42 РЕСПЕКТ

    7 0 Отговор
    ПРОКУРОРЪТ НА ГРАД СПРИНГФИЛД В ЩАТИТЕ Г-Н НОЦКОВ СЪЩО Е КУЛТУРИСТ ,СПОРТА САМО МОЖЕ ДА Е В ПЛЮС,сменената беше в мачу пикчо докато точиха данни

    Коментиран от #59

  • 43 Ал Бунди

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гоуст":

    Вж,ком. №5....то май за същото става на въпрос. Ама на повечето тук им е ампутирана мислещата част от мозъчната кора. После, като излезе истината наяве...ма що станА така.
  • 44 Вида

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "БОЛШЕВИК":

    Да, но културиста е продал фирмите на клошар, който не може да обслужва задълженията към държавата (респективно НАП)
  • 45 Ъхъм

    8 5 Отговор
    По добре да бяха сложили бивша фолк певица начело на НАП.

    Коментиран от #54

  • 46 НЕ СЪМ

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "а ти чули":

    ЧУЛ. КАЖИ МИ. И ТАМ ЛИ "ПРАВЯТ"
    ДАЛАВЕРИ. У ДУБАЙ. ТА ТОЯ МНОГО СИЛЕН БЕ. После оди доказва, че
    НЯМАШ СЕСТРА.
  • 47 зъл пес

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "БОЛШЕВИК":

    Абе пич,какви ги говориш бе?Значи Руменчо е знаел от 2018 че ще става шеф на НАП през 2021г,и затова е продал фирмите си,а?Супер си.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 СИГУР Е МН УМЕН

    10 1 Отговор
    ЗА ДА НАПРАВИ ТИЯ МУСКУЛИ ТРЯБВА ГОЛЯМО БЛЪСКАНЕ ЧАСОВЕ, ДНИ, ГОДИНИ НАРЕД? И ТРЯБВА МНОГО АКЪЛ, КОЛКОТО НА ПИЛЕ.
  • 50 Другия с коня

    9 2 Отговор
    След Румен Гечев- фалирал цялата държава,Румен Овчаров - осъден за 12 милиона кражба и Румен Петков Шадравана,този Румен Спецове ще ви изненада,че освен в Свищов е завършил и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“. ...Та един щатен служител на ДС в повече няма да е проблем....
  • 51 Този човек

    7 1 Отговор
    Не е читав. Махайте го. Твърде много станаха нещата. Човека очевидно е нарцис и с амбиции за внимание. Тия неща с продажба на фирма и след година бам задължения за над 1 млн лева …. Очевидно, е нечии човек …. Но не е читав, и добър прпфесионалист да е, никой няма да го интересува това.

    Коментиран от #53

  • 52 Стоян Хлебаров

    3 2 Отговор
    Добре,че изритаха предишната калинка от шефското място на НАП,за да се даде гласност на клеветата! Знак,за края на калинките...
  • 53 ешщшщ

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Този човек":

    А ти си долен клеветник на ГЕРБ!
  • 54 Този човек

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ъхъм":

    Не е читав. Махайте го. Твърде много станаха нещата. Човека очевидно е нарцис и с амбиции за внимание. Тия неща с продажба на фирма и след година бам задължения за над 1 млн лева …. Очевидно, е нечии човек …. Но не е читав, и добър прпфесионалист да е, никой няма да го интересува това.
  • 55 микимаус

    3 1 Отговор
    Дубай
  • 56 Феликс Дж

    4 1 Отговор
    РуРа не спира да се излага. Първата излагация беше с Герджиков и Пламен Узунов. Тук същото. Халал да ни е. Революцията идва, такива я предизвикват - четете спомените на Буров и принц Кирил.
  • 57 Вярно ли е,

    5 0 Отговор
    Че за да стане човек, гражданин на Дубай , Трабва да даде, на държавата им, едни милиони долара?
  • 58 Демек

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "БОЛШЕВИК":

    все ти е тая кой ще ти го на чук@, стига да е с финес?!?
  • 59 Феликс Дж

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "РЕСПЕКТ":

    Знаем, ние не сме работили на ненормиран работен ден и не знаем как се тренира редовно и за кои е тази привилегия. Смях. Тази не е само тя.
  • 60 Всъщност

    7 0 Отговор
    Най-евтините дипломи за висше образование са в Свищов и Габрово . Имам лични впечатления за техните кадри - икономисти и инженери - пълни некадърници .
  • 61 оня

    4 2 Отговор
    на кого е продал? и с колко задължения?

    Коментиран от #67

  • 62 Доказано е

    7 1 Отговор
    Че Стероидите увреждат мозъка , Примери много , включително С. Трифонов и Р.Спецов .
  • 63 само да кажа

    1 0 Отговор
    Пише се 'помияр'. Казвам, защото много често се употребява тази думичка :)))
  • 64 Хахаха

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Г-н Спецов е излязъл от управлението на дружествата, в които е имал участие, като е въпрос на дни това да стане видимо в Търговския регистър. Въпрос: Не трябваше ли отдавна да е видимо? Нещо... ми намирисва.
  • 65 stan4o

    0 0 Отговор
    И тези се мислят за хитри, като ни мислят за прости. Защо ще продава фирмата си на клошар, ако всичко около нея е наред?
  • 66 stan4o

    0 0 Отговор
    В белите държави, само при съмнение се подава оставка. Тези са същите. Радев, махни си версиите.
  • 67 stan4o

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "оня":

    Не е продадена, а е прехвърлена. Човекът няма пари за хляб, а ще има да си купи фирма. За какъв мир му е?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове