Last news in Fakti

19 Май, 2021 13:24 5 499 20

ЕМКО сигнализира за злоупотреби от страна на Иван Гешев

  • емко-
  • емилиян гебрев

Защо главният прокурор е разпоредил публикуването на твърдения, за които му е било известно, че са неверни, питат от компанията на Емилиян Гебрев

ЕМКО сигнализира за злоупотреби от страна на Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Оръжейният завод ЕМКО, собственост на отровения преди време бизнесмен Емилиян Гебрев, прати сигнал до Министерството на правосъдието за злоупотреби със служебно положение от страна на главния прокурор Иван Гешев.

Ето какво гласи писмото на ЕМКО:

В рамките на шумната кампания в последните дни на управлението на Б. Борисов по повод поредните разкрития за дейността на агенти на руските специални служби в България, представители на изпълнителната власт и на прокуратурата си позволиха редица неверни твърдения по отношение на ЕМКО и г-н Емилиян Гебрев. Повечето от тях бяха публично, документално опровергани от ЕМКО. В този контекст считаме, че е важно да се добави и следното:

1. В официално съобщение на прокуратурата под ръководството на Иван Гешев от 21.02.2020 г., в което се съобщава за повдигането на задочни обвинения срещу руски граждани за опита за убийство срещу 3-ма български граждани през 2015 г. се твърди също, че разследващите са били „събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев".

Тогава, още на същия ден, в съобщение за медиите заявихме, че твърденията за „други опити" са измислици.

2. Вече е фактически установено, че подобни твърдения наистина е имало и те са били разследвани от компетентните органи. Официалните заключения, които категорично отхвърлят тези твърдения излизат в специален доклад още на 20.02.2020 г., преди цитираното официално съобщение на прокуратурата на Иван Гешев. Остава без отговор въпросът защо главният прокурор е разпоредил публикуването на твърдения, за които му е било известно, че са неверни?

3. Още по-възмутителен е фактът, че в условията на рецидив, на 15.09.2020, прокуратурата отново публикува в официално свое съобщение същите доказани неистини.

4. Извършената от български и чуждестранни независими експерти проверка по случая документално е установила, че източник на въпросните твърдения на прокуратурата е единствено и само лицето Веселин Бушев, български гражданин. Съществува изобилна информация за връзките на Веселин Бушев с кръгове, свързвани с лицата Делян Пеевски, Бисер Лазов и други, за които има данни за причастност към „усвояване" на активи на КТБ, възпрепятстване на строителството на газопровода ICGB с Гърция и пр. дейности.

5. Независимо от категоричното официално опровержение на гореспоменатите твърдения на Веселин Бушев, на среща неотдавна с журналисти, главният прокурор Иван Гешев, в официалното си качество е направил тези и други подобни лъжливи твърдения отново, при това в писмен вид. Тези действия на главния прокурор Иван Гешев представляват груба злоупотреба със служебно положение, а вероятно и нарушение на други разпоредби на Закона и на етични стандарти.

6. Погазването на законите от страна на най-висшия прокурор, който е назначен именно да ги брани от нарушения и посегателства е повод незабавно да му бъде поискана оставката. Ако няма доблестта да си я подаде сам.

7. Във връзка с горното е изпратен сигнал на Министъра на правосъдието, в качеството му на Председател на Висшия съдебен съвет с искане да се постави въпросът за дисциплинарно наказание на Иван Гешев за извършените закононарушения.

8. Ползваме се от случая да напомним за неистините и измислиците, разпространявани от прокуратурата във връзка с оповестените от Иван Гешев взривове на територията на България в периода след 2011. Както сме заявявали и преди, опитите да бъде приписана на ЕМКО причастност към всички тези инциденти, както и гореспоменатите лъжи за „други покушения" срещу г-н Емилиян Гебрев целят отклоняване на вниманието от истинските мотиви и факти зад терористичните действия на руската агентура в България. Отказът да се разследват истинските, очевидните мотиви и факти поражда обоснованите предположения, че прокуратурата съучаства в прикриването на истината. Надяваме се причините скоро да станат ясни за българската и международната общественост.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 NeXu s

    6 94 Отговор
    Много пречи Гешев на червените олигарси, много! Лош човек, ей! Да вземем да го махнем и да сложим и там наш човек! Нали така, червени другари?

    Коментиран от #7, #9, #11, #13

  • 3 сила

    70 5 Отговор
    бой по Каскета....ноу мърси
  • 4 Последния Софиянец

    72 5 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!
  • 5 563

    11 3 Отговор
    Байо, виж това:
    https://www.fakti.bg/mnenia/491419-2012-g-toma-bikov-borisov-e-karikatura-na-diktator
  • 6 Ланс Линк

    14 4 Отговор
    Ами така му е наредено-затова публикува
  • 7 436

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "NeXu s":

    ВИЖ ИНТЕГРИТЕТА НА ГЕРБ: https://www.fakti.bg/mnenia/491419-2012-g-toma-bikov-borisov-e-karikatura-na-diktator
  • 8 Българка

    41 3 Отговор
    6. Пoгaзвaнeтo нa зaкoнитe oт cтрaнa нa нaй-виcшия прoкурoр, кoйтo e нaзнaчeн имeннo дa ги брaни oт нaрушeния и пoceгaтeлcтвa e пoвoд нeзaбaвнo дa му бъдe пoиcкaнa ocтaвкaтa. Aкo нямa дoблecттa дa cи я пoдaдe caм."
    Многобройни са лъжите, гафовете, незачитане на законите от страна на Иван Гешев! Той още преди да стане главен прокурор беше глух и сляп за престъпниците от групата Борисов-Доган-Пеевски. Не видя името на Пеевски, който е теглил милиони кредите от КТБ. Не видя разграбването на активите на КТБ от Пеевски-Доган. Това не е случайно и не е грешка, а умишлено престъпно поведение
    Гешев е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ОСТАВКА

    30 2 Отговор
    ГЕШЕВ , А ТИКВАТА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН В КОКОШАРНИКА МУ В БАНКЯ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1234

    29 1 Отговор
    Емко бързо се ориентират в новата ситуация и коват Гешев...
  • 13 Трябва да се изстърже,до кота нула...

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "NeXu s":

    Това което е под каскета!Флекса яко стърже по бандитската организирана пристъпност!😎😎😎😎😎😁
  • 14 Демократ

    8 1 Отговор
    Абе и на тия не им е чиста работата ма току виш се отървьт
    Бьлгария е страната на неограничените вьзможности все пак
  • 15 Отровното трио

    10 2 Отговор
    Какво уволнение??? Направо Янаки да свиква народния съд и с няколко откоса да се приключи работата
  • 16 Айдеееее,

    14 1 Отговор
    Гешефта утече....
  • 17 Мдааааа

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Протестиращите нящо ги фана амнезията и тех!Забравиха за "Гешев,съд,затвор" откакто влязоха в парламента и ся се готвят за избори.Май цялата патаклама бешИ за депутатски заплати,а сполай и за министерски кресла и бъдещи длъжности в добре платени агенцийки,а?!Излезте на площада,бре!Опровергайте ме!!!Вижте кво е топло навън!
  • 18 2121

    5 1 Отговор
    Гешев да излезе от дупката си и да бие тревога ,след публикацията на в. МОНИТОР за секти-адвентисти и петдесятници,които са престъпни, зарибяват малолетни и цигани.Гешев и БПЦ да не спят ,а да вземат мерки,за премахването на тези секти.За всичко си има начин.България е Православна държава.Сектите са преспъпление към малолетни и цигани.
  • 19 без думи

    5 0 Отговор
    Защото е послушен слуга на краварите, есовете и Зайко Бойко.
    А ти защо не отиде в БНТ, БНР, БТВ, НОВА и не каза ИСТИНАТА?
    Нали сме "свободна", "демократична" държавица. Нали МЕДИЙТЕ са "СВОБОДНИ". Отвратен съм от 30 годишни дълги, безпардонни лъжи.
  • 20 Адвокат

    3 1 Отговор
    гебрев не е читав човек, не знам защо му тиражирате приказките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове