Last news in Fakti

31 Май, 2021 09:04 4 958 54

Татяна Дончева: Проверките за подслушванията са кръстосани

  • татяна дончева-
  • съд-
  • подслушване-
  • избори

Никаква опасност няма някой да избегне правосъдието, защото всички дела отиват в общата подсъдност и ги гледат съдии с по-висока квалификация

Татяна Дончева: Проверките за подслушванията са кръстосани - 1
Снимка: БГНЕС

Проверките за подслушванията обикновено са кръстосани и са извършвани различни проверки на МВР и ДАНС. Това обяви съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ и лидер на Движение 21 Татяна Дончева пред БНТ.

Тя няма съмнения във волята на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ще доведе нещата докрай. Кръстосването на материалите за подслушване е важно и е важно да се съберат колкото се може повече заявления“, отбеляза Дончева.

Самата Татяна Дончева била подслушвана от години. Тя посочи, че не е мината някаква граница, а служебният вътрешен министър оповестява пестеливо и точно информацията. Въпросът е, че това, което трябва да се направи е ефективен граждански контрол и ефективно Бюро за подслушванията, настоя Дончева.

Дончева настоя за сериозна проверка на частните подслушвателници. Тя посочи, че няма да бъде тайна за МВР да разберат кои са и с какво се занимават. „Нямаме най-големите служби. Ние тази работа я използваме за клюки и за да притискаме хора“, критикува Дончева службите.

По отношение на оценката на Дончева за първите действия на служебния кабинет, тя оцени като воля и решимост за разграждането на модела, установен у нас. Тя уточни, че ГЕРБ направили система, при която доскорошни заместник-министри да заемат професионални позиции от неподходящи и неподготвени хора. Дали обаче всички назначения са точни и правилни, нямало правителство, което да не бъде упрекнато, посочи Дончева.

В общи линии посоката на служебното правителство е правилна, похвали Татяна Дончева служебния кабинет. В нейните представи може да се сбърка назначаването на министър и областен управител, но другите назначения „могат да ти изядат главата на служебния кабинет и на партиите на протеста“.

Тя посочи, че новото правителство, ако е от партиите на протеста, ще бъде за запазване на част от служебните министри. Ние имаме нужда от човек, който е разбирач, визионер и прекрасен администратор, категорична бе Дончева.

Дончева подкрепя закриването на специализираните съдилища и прокуратура. Никаква опасност няма някой да избегне правосъдието, защото всички дела отиват в общата подсъдност и ги гледат съдии с по-висока квалификация, поясни тя.

Истинските дела за организирани престъпни групи приключват със споразумение. Закриването на специализираният съд и прокуратура партиите на протеста не са на различни мнение, завърши Татяна Дончева.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 перничанин

    23 40 Отговор
    Проверяват политик говорил с престъпник. Изненада, то повечето били от протестърите и си говорили с Черепа.

    Коментиран от #32

  • 2 Gowo

    72 19 Отговор
    Рашков е в правото си да не цитира имена и лица.Защото е подсъдимо.Но аз и целия разумен български народ му вярваме.

    Коментиран от #19, #20

  • 3 Реалист

    23 36 Отговор
    Нищо Танче, нали Майчето клекна и те сложи на избираема позиция и пак ще си в парламента. Просто си адвокатка на много опасни хора, кореспондиращи с името на партията. Сме е ли да не те вкара в парламента?
  • 4 гнус

    29 11 Отговор
    Всичко ще си остане само говорене по медиите.
  • 5 Българка

    38 10 Отговор
    "Иcтинcкитe дeлa зa oргaнизирaни прecтъпни групи приключвaт cъc cпoрaзумeниe. Зaкривaнeтo нa cпeциaлизирaният cъд и прoкурaтурa пaртиитe нa прoтecтa нe ca нa рaзлични мнeниe, зaвърши Тaтянa Дoнчeвa."
    Както винаги Татяна Дончева говори директно и разбираеми9 като назовава нещата с истинските имена. Приветствам следващото НС да гласува запазване на някои успешни министри от служебното правителство в следващо редовно такова

    Коментиран от #21

  • 6 Петър

    16 25 Отговор
    Госпожо Дончева и госпожо Манолова,защо не вземете и не набиете с една пръчка по дупето лошият Борисов?

    Коментиран от #22, #42

  • 7 Бончо лудия

    32 2 Отговор
    стига с тези подслушвания , давайте напред , хващате крадците и бандитите , конфискувате им крадените пари от гърба на бедния народ

    Коментиран от #11

  • 8 Отровното трио

    25 8 Отговор
    Затвор и разстрел за всички подслушващи. С #хунтата е свършено
  • 9 Севда

    21 24 Отговор
    Не вярваме на адвокати и бивши членове на бсп!
  • 10 Gowo

    29 8 Отговор
    Права е Дончева.Специализиран съд няма нужда .Защото така се прескачат съдилищата.А те за това са.Иначе да ги закриват.

    Коментиран от #18

  • 11 гнус

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бончо лудия":

    Никой на никого няма да конфискува нищо. В Бг на никой политик никога нищо не са му конфискували. Само наивник може да си мисли, че нещо ще се промени.
  • 12 ППППолитици

    19 3 Отговор
    Пoлитик у нac e cинoним нa дрънкaлник; пoлучaвaш тeмaтa и пoчвaш дa шльoкaш кaквoтo ти пaднe. Кoй му дрeмe зa фaкти, лoгикa, дocтoвeрнocт.. Тeзи бeзличнocти ca oлицeтвoрeниe нa ceдeмтe cмъртни гряхa и нaпълнo пoкaзвaт тoчнo кaчecтвoтo нa нaциятa. У нac нямa нaплив зa eмигрaнти прocтo зaщoтo нямa кaк дa ce хaрecвa дa cи бългaрcки грaждaнин т,e, бългaрин. Cтрувaми ce, чe мнoгo ca, кoитo cъжaлявaт зa лoшия къcмeт дa ce рoдят тaкивa и тук.
  • 13 Gowo

    23 3 Отговор
    А ,,Цецомобила " бързо го забравихме.Потънаха тайните в някой месокомбинат.Оперстора на Моника се спомина от неизвестна болест скоро след това.И Ценка му.От същата болест.Борисов притежава памет като на орангутан.

    Коментиран от #14

  • 14 Gowo

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "Gowo":

    А Цецомобила " бързо го забравихме.Потънаха тайните в някой месокомбинат.Оперстора на Мобила се спомина от неизвестна болест скоро след това.И женка му.От същата болест.Борисов притежава памет като на орангутан
  • 15 Доктор Менгеле

    19 5 Отговор
    Четох някъде че герб се оплакали на ЕНП. че демокрацията била в опасност.Небе боклуци,Бойко Гешев и вие сте в опасност.Мисля че трябва да се случи Жътвата.5265
  • 16 лют пипер

    4 6 Отговор
    Татяна Дончева: Проверките за подслушванията са кръстосани с Ухан- ен вирус с корона за парфюмен аромат и кислород.
  • 17 ГузниЗадници

    11 8 Отговор
    Кой се плаши от подслушване и защо? От подслушване се плашат престъпниците и техните покровители! Аз не се плаша от подслушване - съвестта ми е чиста!

    Коментиран от #24

  • 18 перничанин

    15 7 Отговор

    До коментар #10 от "Gowo":

    И в какво е права, съдилищата са задръстени с "кокошкарски" дела. Хората искат бързи процеси за политици и мутри. Сещаш се ,че тия имат пари и армия от адвокати ( включително Дончева) и могат да протакат с десетки години. Трябва да има специализиран съд за такива. В Италия има съд само за мафиоти и хората успешно се борят с нея.

    Коментиран от #23

  • 19 Народ

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Gowo":

    Ти, вярвай!:) Хубаво е да си вярващ!:) Ама, не намесвай целия Български народ във вярванията си!

    Коментиран от #35

  • 20 Пепо

    11 13 Отговор

    До коментар #2 от "Gowo":

    Рашков е юрист и изобщо не му отива да хвърля боНби без да ги е проверил. По лошото е ,че не му е за първи път и Аз не му вярвам .Ако се окаже ,че няма нищо , искам да му се повдигне обвинение за Лъжа . Какво стана с достъпа му до КИ, разрешиха ли му или не?

    Коментиран от #25, #26

  • 21 Песимист

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Ти, как рабра че министрите са успешни за толкова кратко време?!:) Браво! Умно момиче!:) Освен да разбираш толкова много от политика от друго разбираш ли?!:)

    Коментиран от #29

  • 22 Овчар

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Като нищо!:) Ама, нямат пръчка!:) Иначе до сега да са го направили!:)
  • 23 Филип Георгиев

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "перничанин":

    'ЩО ?!
    ТУКА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА ДА НЕ БИ ДА Е ПОВДИГНАЛА ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНИЦИ. СТАВА ДУМА ЗА ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ, НЕ ЗА НЕЩАСТНИЦИ КАТО ИВАНЧЕВА. ЗА БОРИСОВ, НАПРИМЕР. ЗА НЕГОВИТЕ ОЛИГАРСИ И КОПОИ, НАПРИМЕР.
  • 24 rule

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "ГузниЗадници":

    Там където работя е пълно с камери!:) Никой не се е оплакал! Като си вършиш съвестно работата няма от какво да се притесняваш!
  • 25 ДАНС

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Пепо":

    Друг път!:) По-интересно e защо му е отнет достъпа!:)
  • 26 Gowo

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Пепо":

    Няма как да бъде обвинен в лъжа.Защото казва,,подслушвани са политици".А това е общо казано.И е вярно.Рашков е умен.А не като Борисоф, единствения мин.председател осъден за лъжа.

    Коментиран от #31

  • 27 Зайо Байо дългоухи

    7 0 Отговор
    За подслушването на старите стационарни телефони с шайбите, някой от ДС да е понесъл наказателна отговорност - не, за подслушването на мобифоните и gsm-ите на ментел и обирането и изгонването на Майкъл Чорни, също. Как може да си ползваш смартфона като идентификационно и платежно средство, при положение, че тук всеки рови, бърка, подслушва и записва лични данни, при това съвсем "законно" и безнаказано?
  • 28 Електра

    7 5 Отговор
    Ха ха ха, кой луд ще слуша тишината в спалнята, на тая гнусна ялова стара мома...

    Коментиран от #48

  • 29 Gowo

    5 8 Отговор

    До коментар #21 от "Песимист":

    Един министър е успешен когато е на мястото си.Това върши Рашков .И е свършил толкоз колкото 11 години управление на ГРАБ не свариха.Не им стигнало времето.Искали още време.Още малко.Един мандат поне.И тогава вече ще я ,,свършат".За 11години не можаха да прихванат Доган.Още земи и имоти трябваше да заграби ли.

    Коментиран от #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Радев

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Gowo":

    E! И! Всички знаят че политиците извършват най-големите престъпления! Защо да не ги подслушват?! На Боби как му спретнаха компромата с парите, златото и пистолета!:) Как мислиш?! Кой го удари, като му прати Мата Хари?!:)

    Коментиран от #38

  • 32 Експерт

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "перничанин":

    Досега Бoриcoв "пeчeлeшe" избoритe
    c нaд милиoн фaлшиви глacoпoдaвaтeли "мъртви души"!
    И c "кoригирaни" прoтoкoли!

    Нo нa 11 юли Бoриcoв и ГEРБ щe ce бoрят дa прecкoчaт 4%!
    Зaщoтo при мaшиннoтo глacувaнe нe e възмoжнa нитo eднa мъртвa душa!
    И няма да има "кoригирaни" прoтoкoли!

    Лъжа е, че софтуерът на машината може незабелязано да се манипулира!
    Защото всеки гласувал веднага получава "касова бележка" как е отчетен гласът му!
    И на момента всеки гласувал веднага контролира дали всичко е наред с изборният процес!

    Лъжа е, че машинното гласуване затруднявало пенсионерите и неграмотните цигани!
    Щом пенсионерите се справят на банкоматите, за да си получат пенсиите!
    Щом неграмотните цигани се справят на банкоматите, за да си получат помощите!
    Нали?

    На 11 юли
    всички да гласуват!
    И всеки да гласува,
    както лично той
    за когото си желае!

    Спокойно!
    Без да се страхувате от нищо!
    Тайната на вота е още по-добре защитена!

    Невъзможно е даже "купувача" да разбере,
    как е гласувал продалият гласа си!

    Разни "експерти" по медиите и социологически агенции,
    умишлено с "експертни" лъжи разколебават избирателите!
    За да гласува само твърдият електорат на ДПС, БСП и ГЕРБ!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Електра

    6 6 Отговор
    ЧЕСТОТО ви, ново увеличение на ТОКА И ВОДАТА, от Каунско Импексово БСПлерадско правителство...
  • 35 Българка

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Народ":

    Той казва тази част от целия български народ, която е РАЗУМНА! Чети внимателно какво коментираш

    Коментиран от #39

  • 36 Песимист

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Gowo":

    Обясни ми моляте! Освен да уволнява политически противници, какво друго е свършил Рашков?!

    Коментиран от #40, #45, #52

  • 37 Електра

    5 6 Отговор
    Рашков си е един долнопробен кому.фашист в Каунското импексово правителство, нещо като Берия но по гнусен от него...
  • 38 Gowo

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Радев":

    Подслушванията също се водят с дневен ред.Иначе и те са престъпници Ако не спазват правилата.Точно това има в на предвид Рашков.Води се разследване.Ако се установи че са подслушвани политици само заради това , без необходимите препоръки за това , тогава това е своеволие.Както ползването на Борисов държавната резиденция за купони и компаньонки.Което също се наказва от закона.А закона е Гешеф.Зстова и няма наказани до тук....Но аз вярвам....че ще. И на истински съд.

    Коментиран от #41

  • 39 Комунист

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Аха! Значи щом някой е несъгласен с него е неразумен!:) Колко демократично!
  • 40 Gowo

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Песимист":

    Така ти е внушено от партийната централа на ГРАБ.Аз няма как да ти го натрапя.То е , да го измислил и разбереш сам.Остави мантрите и чети новините....Давани са пари на две фирми, на Пеевски с процент от 2%.За да погасят свои предишни кредити от 9% Това какво е.Политическо ли?.Това си е чисто криминално дело.А не политическо.За това са тези ,,чистки"

    Коментиран от #43

  • 41 Подслушвач

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "Gowo":

    Ти, пък! Сериозно ли мислиш че хората на Боби не са направили всичко по изискуемия съдебен ред!:) Рашков хвърля бомби, които ще му бъдат върнати и ще избухнат на него! Да не се окаже че хората, които са подслушвани, имат връзка с ОПГ?!:)

    Коментиран от #47

  • 42 Ами те

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Точно това правят
  • 43 Банкер

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "Gowo":

    Извинявай, ама всяка банка си има надзорен съвет! Той, е отговорен за решенията на банката! Има си акционери, които имат пълно право да търсят отговорност от н.съвет, но МВР няма какво да прави там!

    Коментиран от #46

  • 44 Истината за

    7 4 Отговор
    Татяна Дончева – от информатор на директора в училище до адвокат на „Мултигруп“.
    „Директорът я ползваше тя да му каже, нали, какво става между децата, такива работи…“
    Освободена е като прокурор в Софийска градска прокуратура поради липса на професионални качества и морал за заеманата длъжност.
    В тези години основният представител на задкулисието е групировката „Мултигруп“. Татяна Дончева става адвокат на групировката и лично на нейния главатар Илия Павлов, който е ликвидиран на 7 март 2003 г. в София. Една рядка снимка увековечава тази скандална близост. „Пак ще бъда адвокат на Мултигруп, ако те имат нужда от моите услуги и си платят хонорара“, казва тя без капчица свян в интервюта през 2000 г. и през 2016 г. Пет години по-късно четвърти в габровската депутатска листа на левицата, която тя оглавява, е бизнесменът Руен Панчев, който има общи фирми с вече покойния тогава Илия Павлов.
  • 45 Gowo

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Песимист":

    И кой ти е внушил че политиците са престъпници бе драги.Ми дай да връщаме еднопартийното управление.Това е било през комунизма и при Хитлер.

    Коментиран от #49

  • 46 Gowo

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Банкер":

    Кой казва че МВР е там.Напротив.Органите които трябва да са там и да се самосезират за това не да та.И в това е смисълът на тези,,чистки".Защото тези органи нщса проспали явни измами с държавни пари.А не че са политически чистки.

    Коментиран от #50

  • 47 Gowo

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Подслушвач":

    Нито аз съм сигурен.Нито всеки редови гражданин.Но вадя поуки от минали гафове с подслушвания с ,,Цецо Мобила" който остана непроверен.Затулиха случая , защото си сложиха свой главен прокурор.А и властта бе озурпирана от калинки и послушници.Затова съм склонен да вярвам на Рашков

    Коментиран от #51

  • 48 Микрофония

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Електра":

    Записите от твоята спалня сигурно са в топ сто на порнхъб, секция гейпорно.
  • 49 Песимист

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Gowo":

    Би ли ми казал един честен политик че аз не се сещам!
  • 50 Ралин

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "Gowo":

    Какво общо има Рашков с тези органи?! Нали казваш че заслугата е негова! Шегаджия!:)
  • 51 Подслушвач

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Gowo":

    Доверчив си! Първо проучи миналото му после се доверявай!
  • 52 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Песимист":

    Няма какво да питаш троловете.Отговора е : НИЩО !
  • 53 Дърдончева

    3 4 Отговор
    предизборната ти кампания е нефелава и води до обратен резултат да рейтинга ти.
    Ако си трайкаш е по-добре за теб, защото който е застанал на амбразурата, лошо му се пише.

    Ще ти излязат кирливите ризи - ама всичките. И на теб, и на галева, и на карпона.
  • 54 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ТЯ ТЯ ТЯНА - МУЛТАКУС - МУТРАКОС --- ВЕЧЕ СТАРОКОС !!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове