Last news in Fakti

1 Юни, 2021 18:41 8 655 26

Стефан Гамизов: Ето защо Йордания се отказа от реакторите за АЕЦ Белене

  • аец белене-
  • реактори-
  • ядрена централа

Всичко това говори за престъпления срещу Републиката,  безстопанственост в невиждани размери и съществуването на организирана престъпност по времето на правителството на Борисов

Стефан Гамизов: Ето защо Йордания се отказа от реакторите за АЕЦ Белене - 1
Снимка: БГНЕС

Днес публикувам изводите на консултант, които довеждат до отказ Йордания да закупи реакторите произведени за АЕЦ “Белене”.

Това коментира във "Фейсбук" Стефан Гамизов.

Самите изводи са унищожителни и показват цялата безстопанственост и рецидивираща наглост на правителството на Борисов, защото ясно показват за каква ядрена технология е ставало дума и става все още, като и че организираната престъпност в енергетиката закриляна до преди часове преди да започнат уволненията в българските служби за сигурност, упорито е извършвала престъпления срещу Републиката в опит да построи технически и икономически непригодна ядрена централа отхвърлена като проектен дизай (AES-92) от самите руснаци и заменена с друг (AES-2006).

Четете внимателно документа на английски! Сега публикувам на български само изводите. В английската част има неща, които не може да не са се знаели от хората взимащи решени в България, освен корупцията за стотици милиони да ги е довела до пълна загуба на адекватно психическо състояние.

Всичко това говори за престъпления срещу Републиката, безстопанственост в невиждани размери и съществуването на организирана престъпност по времето на правителството на Борисов действаща в органите на управление на държавата и службите за сигурност, която в стремежа си за криминално обогатяване е заплашила самото съществуване на държавата обременявайки я крайно и смъртоносно с технически и икономически непригодна ядрена технология.

Българският текст не е преведен от мен и не е технически идеален, но става ясно за какво става дума - държах на автентичността от източника.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Царь Батюшка

    5 7 Отговор
    Бидонете като ги не щете, я ще си ги нося у жайцарника.
  • 2 Гост

    38 27 Отговор
    Представеното от Гамизов не е експертен доклад, а дадени му съчинения от Цру, или от Ми6, които действат именно по този начин, като намират боклуците в дадена държава и им предоставят ЛЪЖИ, които да представят за "истина", а целта е пределно ясна!

    Коментиран от #5

  • 3 Лубянский кофе

    12 33 Отговор
    Кой ще ги иска тия атомни бомби, все едно не знаем, че руснаците имат код за взривяването им по всяко време. Затова нашите ги разнасят като панаирджийски мечки.

    Коментиран от #7, #23

  • 4 от жабата

    8 17 Отговор
    "Главният прокурор Иван Гешев е звънял на експремиера Бойко Борисов по повод разкрития и публикуван документ от Стефан Гамизов, сързан със съмнителни договори и разплащания с Москва по линия на АЕЦ-Белене и Турски поток. Шефе, какво да правя, - питал разтревожен главния прокурор Борисов.
    Не знам, трябва да се измисли нещо. Тези документи може да са фалшиви, а Гамизов да си съчинява...- гласял отговорът на Борисов.
    Говори се също, че от Москва ядосани персони на свой ред звъняли на Борисов. Не можели да повярват, че лидерът на ГЕРБ и ексминистър Теменужка Петкова са спипани „по бели гащи“, както се казва."
    Нали се сещате, че ядосаните персони не са Путин. Олигарсите, олигарсите...
    Заглавието на статията в жабата е "
    Питал ли е Гешев Борисов: Шефе, какво да правим с разкритията в енергетиката и милиардите за руснаците?"
  • 5 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    26 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Пълни глупости от гамизов....другарче на герб и верен слуга на САЩ.
  • 6 Be_google казва НЕ на бок...ците от гроб

    16 6 Отговор
    Това прилича на пост на барбарон от инвестор.бг,но не и статия с каквито и да е аргументи.
  • 7 asd

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лубянский кофе":

    Много ясно, че са "атомни бомби"...
    Вие в онова блато там останахте от кух по-кух!
    Кой ще ви повери АЕЦ на вас? Едно магаре и каруца даже са ви прекалено голяма отговорност!
    Като онези пияните убитаци в Украйна ще направите...
  • 8 Сандо

    13 2 Отговор
    Нещо са замислили,иначе защо са го активирали този субект?Той е отвсякъде провалена фигура,но явно още може да свърши някоя мръсна работа.
  • 9 питам

    9 5 Отговор
    Няма да има последствия за тези неща. За какво денонощно пишете за корупцията, злоупотребите, кражбите и пр.? Системата остава същата, само се сменят едни хора, промяна няма.
    Айде цъкайте минуси на истината!

    Коментиран от #15

  • 10 АНОНИМЕН

    18 3 Отговор
    Твърди се, че Красимир Първанов - началник-отдел в министерВството на Румен Овчаров е подписал допълнителното споразумение от 05.11.2008 година/през главите на Овчаров и Станишев едва ли не/, заради което са тия всичките неща! Защо Гамизов не споменава тая "света троица" е напълно ясно! Защо не споменава за тримата американски конгресмени дето "напляскаха" Орешарски и заминаха в небитието Белене и Южен поток също е ясно дори за падналите отвисоко на глава! Защо Овчаров е допуснал да се прави отхвърлената като проектен дизайн (AES-92) от самите руснаци и не е заменена с друг (AES-2006) също е интересно! Защо ли обаче Гамизов държи отговорен Борисов за стореното от Станишев и Овчаров?! Защо Гамизов смята, че само той е авторитет по историята на проекта АЕЦ-Белене?!
  • 11 КОНТРАТА

    10 2 Отговор
    Престъпници и нац. предатели мерзавци и майцепродавци искат да продадът реакторите от които БГ има спешна нужда за енергетиката си!
  • 12 Гостъ

    15 1 Отговор
    Абе Гамизов защо не проучиш кой ги поръча тия кютуци, а е ясно че Бойко ги плати

    Коментиран от #14

  • 13 Професора

    12 1 Отговор
    България скоро остава без атомна енергетиката ако не се построи втората АЕЦ Белене.Никой не инвестира в държава без най евтина енергия ка78765421. %вато излиза от АЕЦ!
  • 14 КитЮКА СТЕ ВИЙ.....

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гостъ":

    Ся сега щеше да бачка вече.В МОМЕНТА СЕ СПУКВАМЕ ДА ВНАСЯМЕ ТОК ОТ РУМЪНИЯ.....
  • 15 Проклетници

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "питам":

    Точно така - няма да има промяна в системата! Кучетата си лаят и кервана си върви.
    Но защо от тези, никой от тях не го интересува, че така, ако продължава, България се обезкървява. Млади и образовани напускат страната. А провинцията е застаряваща, а в София все по-малко млади хора. И докога така, докато загинем, като нация. А в същото време си се веят българските знамена по балкони и къщи...
  • 16 Доживотен

    7 1 Отговор
    Затвор за национално предателство. Това ни трябва. Като се почне от тиквата та чак до редовите в администрацията.
  • 17 Отговорност

    6 0 Отговор
    Персонална отговорност и реални наказания. Само фишеци без последствия не са интересни
  • 18 UYU EU

    2 0 Отговор
    Не втората Белене , а нов реактор в Козлодуй . По мое да ви влее нещо отзад , отлолкот под лимбите.
  • 19 Ама това е

    7 1 Отговор
    така, защото в тази територия живеят русофили национални предатели, които за пари ще продадат и майките си.
  • 20 UYU EU

    3 3 Отговор
    Скрап за милиарди след тройния шлем на другарите - друзя
  • 21 UYU EU

    6 0 Отговор
    Ква отговорност да са търси , като постоянно ги обличате с имунитет. То бива простотия , но българската е уникална
  • 22 ЧОБАНИН

    10 2 Отговор
    ГАМИЗОВ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА МНОГО УМНИ НО ПОМНЯТ ДЪЛГО ТАКА ЧЕ ТЪПИЯ ТИ НОМЕР НЯМА ДА МИНЕ
  • 23 Ех приятел

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лубянский кофе":

    Ти направо шчупи тъпомера!!! Достоен си за вожда си (и българския и американския)
  • 24 ТОЧКАТА

    0 2 Отговор
    има нещо ...странно!!!!!ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ СА ОДОБРЕНИ/НАЗНАЧЕНИ/ ОТ ..САЩ!!!!!!АЗ НЕ ВЯРВАМ ,ЧЕ САЩ СА ИДИОТИ!!!!!!ЗНАМ ТОВА!!!!!!ТЕ са ..........!!!!!!
  • 25 Сух

    1 1 Отговор
    А бе, как някой ще ни купува реакторите? Толкова ли прост материал има на тази територия??! И новината е как сме едва ли не за посмешище.. Не, новината трябва да е кк сме посмешище, щом искаме да продаваме нещо, което трябва да бъде създадено задължително за благото на народа.
  • 26 Република

    0 0 Отговор
    Кой-кой ги закупи тези реактори некой помни ли или тука си пишете само глупости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове