Last news in Fakti

2 Юни, 2021 09:42 10 495 101

Антикорупционният фонд: Министерството на отбраната си е поръчало Аудита А8 за 314 000 лева

  • красимир каракачанов-
  • армия-
  • отбрана

Обществената поръчка е направена две седмици преди изборите на 4 април

Антикорупционният фонд: Министерството на отбраната си е поръчало Аудита А8 за 314 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Антикорупционният фонд (АКФ) сезира Агенцията за обществени поръчки (АОП) за съмнителни поръчки на Министерството на отбраната (МО) на стойност 2,5 млн. лева, част от която изглежда разписана за конкретен доставчик на конкретен модел автомобил.

На 16.03.2021 г. (само 2 седмици преди изборите на 04.04.2021 г.) Министерство на отбраната публикува обществена поръчка за доставка на 36 леки автомобила на обща стойност 2,5 млн. лева. Поръчката е разпределена в три обособени позиции, като първата от тях съдържа изключително специфични условия. Първо за случая писа изданието “OFFNews.bg”.

По обособена позиция № 1 на поръчката трябва да бъдат доставени 2 леки коли от представителен клас с нормална проходимост, с технически допустима маса до 3,5 т. и обща прогнозна цена за двете 314 000 лева с ДДС.

В изискванията е посочено, че колата трябва да е „с кожен салон, със задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия.“ Максималната мощност на автомобилите трябва да е не по-малка от 200 KW, a максималната скорост - не по-малка от 240 км/ч.

Изложените изисквания за размерите на автомобилите са изключително конкретни - „дължина – не по-малко от 5100 mm” и „ширина – не по-малко от 2100 mm”. На така разписаните минимални изисквания отговаря само един модел и марка лек автомобил - Audi A8. Няма други модели на други марки автомобили с такива високи параметри на дължина и ширина.

„Техническите спецификации, формулирани по този начин, съдържат конкретен модел, характеризиращ продукта, който следва да бъде доставен“ заявява адвокат Лора Георгиева от правния отдел на Антикорупционния фонд. „Тези изисквания нарушават Закона за обществените поръчки (ЗОП), като ограничават свободната конкуренция и водят до облагодетелстване или елиминиране на определени лица или някои продукти.“

Съмнения за целесъобразността на поръчката будят и изискванията за дължината на автомобилите и по трите обособени позиции, и изискването за тип на купето – седан, които характеризират търсените автомобили като лимузини. Отделно от това има изискване 8 от всички 36 автомобили да имат задвижване 4х4, като 2 от тях следва да са с максимална скорост от поне 240 км/ч., а другите 6 – от поне 220 км/ч.

„Условията на поръчките повдигат въпроса дали Министерството на отбраната изразходва средствата си по най-целесъобразен начин, поръчвайки луксозни автомобили в ситуация на констатиран и от самото министерство сериозен недостиг на финансов ресурс. Освен това, конкретните параметри за минимален праг на максималната скорост и за задвижване 4 Х 4 трудно биха могли да бъдат обосновани, предвид предназначението на автомобилите за представителни цели, както и предвид пределната разрешена скорост на територията на Република България “

„Това не е първият случай, в който МО публикува обществени поръчки, предизвикващи съмнения за целесъобразността си. Проверка на АКФ установи, че през май 2020 г. е публикувана друга обществена поръчка за доставка на 40 000 бели тениски и още общо 80 000 ризи с къс и дълъг ръкав на обща стойност 5 824 989 лв. Индикативните цени за доставка на едро на тениски и ризи в тази поръчка са сравними с цените на дребно на същите артикули. Посочените случаи са показателни на фона на общата непрозрачност на плащанията към външни изпълнители от страна на МО, произтичаща от една страна от завишените прагове за поръчките в област сигурност, а от друга страна и от декларирания от бившия министър Каракачанов стремеж към заобикаляне на разпоредбите на Закона за обществените поръчки, дори и за случаите, в които той следва да се прилага.

Освен тези случаи на съмнителни обществени поръчки има още стотици милиони левове, които МО изразходва дори без да организира обществени поръчки, заобикаляйки ЗОП под предлог че разходите се правят в интерес на сигурността на страната.“

„Настояваме да бъде извършена проверка на описаните обществени поръчки, която да установи дали има нарушения на законодателството, които са увредили интересите на българските граждани“ заявява Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкембе войводата

    220 6 Отговор
    Абе,по принцип трябваше за лична кола да ми бъде..

    Коментиран от #34, #39, #94

  • 2 ФАКТ

    19 210 Отговор
    НАЛИ КАУНА РАОДЕФ Е ВОЕНАЧАЛНИК, ДА ИМА КЪДЕ ДА ВОЗИ ДЕСА МЕРЦЕДЕСА.

    Коментиран от #65

  • 3 Последния Софиянец

    135 5 Отговор
    В 12 пред Съдебната палата.

    Коментиран от #9, #97

  • 4 Българка

    209 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "Министерството на отбраната си е поръчало Аудита А8 за 314 000 лева"
    Явно за воеводата това са най-важните антикризисни мерки за справяне с последствията от коронакризата. Позор, престъпност, наглост, корупция..........
  • 5 JJJJ

    170 2 Отговор
    Войводата е мислил да се вози в а8 .За него баш му трябва ван

    Коментиран от #98

  • 6 До коментар 2

    80 25 Отговор
    Кауна си ти....
    Когато е правена поръчката не се е знаело е ще има служебен кабинет.

    Коментиран от #55

  • 7 Всички харчове в администрацията,

    124 2 Отговор
    в това число и заплатите на депутати и министри, и други високи постове трябва да се обвържст с медианата на работната заплата в БГ. За момента вместо А8 може по една Дачия на газ да си купят.
  • 8 А, 40 000 тениски

    68 2 Отговор
    и 80 000 ризи с дълъг ръкав? А чорапите не си ли ги сменят?
  • 9 Светослав

    7 52 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти заведение нямаш ли? В 12 почва обяда. Ясно защо не ти върви. Лош промер даваш на персонала. Добре е и те да те изчетъркат.

    Коментиран от #17

  • 10 ЧИТАТЕЛ

    77 2 Отговор
    АРТЕЛЧИКА Е ИСКАЛ ДА СЕ ВОЗИ НА СКЪПА КОЛА.
  • 11 този

    107 3 Отговор
    е за затвор! Армията изнемогва, той луксозни коли поръчал. Колко пари взе като комисионна. И пак за парламента се натиска!
  • 12 ТИР

    59 1 Отговор
    А те на чертежи ли са,,?
  • 13 само питам

    66 3 Отговор
    това човекоподобно чифтокупитно има ли охрана ?
  • 14 хаберих

    51 1 Отговор
    Антикорупционният фонд: Министерството на отбраната си е поръчало Аудита А8 за 314 000 лева. ЖИПЧЕТА,ЖИПЧЕТАААААААААААА! Като на Баце.
  • 15 Мнение

    89 3 Отговор
    Прасчо е поръчвал като за последно!
    Всички от герб и техните патерици трябва да бъдат разследвани!!!

    Коментиран от #25

  • 16 Сестра Галева

    4 55 Отговор
    Рашков почна да плаче че само тои трябва да уволнява и да прави каквото си иска и факти започнаха с пропагандата
  • 17 Последния Софиянец

    49 1 Отговор

    До коментар #9 от "Светослав":

    Втресе ли ви!?ха ха ха Много здраве на Гешеф!

    Коментиран от #21, #37

  • 18 гнус

    12 35 Отговор
    И ПОСЛЕДСТВИЯ НЯМА ДА ИМА.
    Мнооого ще четете как си пазаруват, как си отпускат милиони, как това, как онова и толкова. Важното е, е едни хора за кратко време си гласуваха 10 хил. лв. заплата. Това беше промяната.

    Коментиран от #24

  • 19 Bai Nudals

    56 1 Отговор
    Все за народа мисли иначе тоя глиган....

    Коментиран от #23

  • 20 Шкембе Войвода

    42 1 Отговор
    Ами това шкембе иска пълнене, няма как мои приятели..
  • 21 нм8и6

    5 41 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    От какво да ги втресе? Какво сте направили съществено, че да ги втресе? Сваляте хора на ГЕРБ, назначавате хора на БСП. През това време структурите спукват от обиски, призовки и пр. новите. И по форумите цъкате минуси на всеки, който ви напише истината.

    Коментиран от #26

  • 22 Защо

    2 20 Отговор
    показват на снимката торбалан войвода. той какво е виновен. с трабант ли да се вози или пеш да оди по ученията и да се бори с неговия приятел Заевски.
  • 23 Е, как няма да мисли за народа

    27 0 Отговор

    До коментар #19 от "Bai Nudals":

    Нали някой трябва да изкарва парите, които ТОЙ харчи.
  • 24 гроб

    21 2 Отговор

    До коментар #18 от "гнус":

    това с 10 000лв. беше лъжа ама пак си си играл с някои части на тялото и не си разбрал ...

    Коментиран от #30

  • 25 нм8и6

    34 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мнение":

    Никой няма да ги разследва. В Бг се разследват само кокошкари, като даже наркодилърите не закачат.
  • 26 плачи

    29 1 Отговор

    До коментар #21 от "нм8и6":

    плачи герберасте плачи , още по ладко е червени да ви таковат , понеже се кланяте на пребоядисан психопат комунист хахахахахах

    Коментиран от #33

  • 27 Осман

    38 2 Отговор
    ТОВА Е БГ"ПАТРИОТА" ДЕТО МИСЛИ ЗА БГ НАРОДА... ХАХАХАХХАХА
  • 28 хаха

    21 2 Отговор
    ПО МЯРКАТА НА ШКЕМБЕ ВОЙВОДАТА.
  • 29 Манталитет балкански

    4 24 Отговор
    А какво трябваше да си поръчат?Каруца с 2 коня ли?
  • 30 гнус

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "гроб":

    Даже малките деца вече не са наивни като вас. Пък иначе продължавай с аналогиите за анатомията на хората! При теб ''анатомията'' ще си остане на първо място.
  • 31 ВСЕКИ

    20 1 Отговор
    ДЕН ИЗЛИЗА ПО НЕЩО МЕРСКО
    ОТ БИВШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. НА
    НЯКОИ ТЕЗИ НЕЩА ИМ СЕ ВИЖДАТ
    КОКОШКАРСКИ, НО ПОЧАКАЙТЕ
    ЩЕ ИМА И ФУРОР ОТ ИСТИНСКИ
    ДАЛАВЕРИ.
  • 32 ха-ха

    24 0 Отговор
    Ами те, отдавна си падат по марката. А колкото е по-голям е автомобила, по-холям патрон си. Преди години охранявахме един 'екс' военен обект. Звъни охраната - ''едни мутри искат да влизат. От къде разбра, че са мутри? Ами, голи глави, черни очила и фланелки, златни ланци и черни аудита-от големите. '' После се оказа, че софиянци, тръгнали на почивка и да си оправдаят 'командировката', проверяват обектите в посока към морето. Мутри :-) :-) :-)
  • 33 нм8и6

    3 9 Отговор

    До коментар #26 от "плачи":

    Е, накрая си призна, че ''червените'' докарахте на власт. :)
  • 34 Ти пък

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шкембе войводата":

    Нали знаеш кое твърдение опровергава максимата на Хенри Форд, че най-добрата кола е новата? Това че най-добрата кола е служебната! Ведомството ремонтира, поддържа, плаща застраховки, щети и налива гориво, ползвателят само кара. Всички останали коли, дори и новите не предлагат подобни опции!
  • 35 Аха

    15 0 Отговор
    Е... Предиггодини ддаже бяха казали една поръчка точно определено междуосово разстояние в милиметри. За какво говорим?!
  • 36 Айайай

    15 0 Отговор
    Каква е тази наглост?
  • 37 Светослав

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Определено не. Гледам ви сеира и се радвам за такива комсомолци. Имам нивичка, елате да я обърнете, аз ще почерпя по ракийка. На село при мен е свеж въздух, всичко е домашно производство има дебела сянка, като се изморите. Отделно има 2 кученца, да ги научете да лаят, че са големи мързел, лежат и нищо не правят и ядене искат
  • 38 Чегърт чегърт

    15 1 Отговор
    Никога повече Тикви и Шкембета
  • 39 Дядо ви КуРтИ от село ПиПеРкОвО

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шкембе войводата":

    Тия са толкова нагло в грабежаз,че сигурно и катализаторите са свалили вече...
  • 40 Kmiteva

    18 1 Отговор
    Да вземат пример от скандинавските политици. Вместо с аудита последен модел да ходят на работа пеша или с колело. Е, добре де може и с метро:)

    Коментиран от #83

  • 41 Майстор Манол

    6 0 Отговор
    Аха, значи ще ги режат и ще монтират тежкокалибрени картечници върху тях (абе като талибаните - с бързи и леки БеТееРи).
  • 42 Реалист

    13 1 Отговор
    Къракачане кви уайна дробиш ве:) нали беше национал; за наш интерес работеше:)
  • 43 голф 4

    10 1 Отговор
    Е,може ли Шкембата да не се вози в Ауди А8?срамота!
  • 44 българка

    20 1 Отговор
    Ботев !!!
    "Патриот е душа дава за наука, за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа!"

    Изедници!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Зомбита

    4 11 Отговор
    В какво са се вози министърът на отбраната на Европейска държава?Предложете,може би Дачиа логан?

    Коментиран от #59

  • 47 праси

    21 1 Отговор
    Тази мръсна св иня, що да не ги поръча на гърба на бедните българи.Нали друг плаща, пък ако е спастрил и комисион, ще си купи още една тераса и ще ни обяснява какъв голям "патриот" е и как ще ни оправи. Никакъв глас за патериците лъже патрЕоти.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 О. Р. полк. Павлов

    22 2 Отговор
    Още има законсервирани УАЗки без пробег... Защо не се возят на тях?? Нали е военно министерство?
  • 50 Миро

    22 0 Отговор
    Беше преди по малко от година във Великобритания командир на самолетоносач в събота сутринта взима служебната си кола и си отива в къщи. Заради това бе освободен от длъжност и разследван. Изводите всеки може да си ги направи сам къде са другите и къде сме ние.
  • 51 Повярвала си е шкембе воевода

    9 1 Отговор
    С ТИЯ габарити вие каква кола да си поръча?? Някое ТИКО ли??
  • 52 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Какво искате от хора на,които дядовците и бащите са копали ЧОВЕЦИ с мотика???Въпреки образованието им написано на хартия те още държат Химикалката ,кАто тояга и слагат Бомбето ,като каскет....Моля ви не си присвоявайте тези мисли!Те са мои от моята младост,преди много години!
  • 53 Браво

    23 0 Отговор
    Доста патриотично. При положение, че умират толкова български дечица понеже няма пари за лечение, при положение, че събираме капачки,при положение, че има толкова български майки в затруднено положение...., нашите войводи с лека ръка харчат народни пари, именно взети от залъка на българина.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ШАЛТЕТО

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "До коментар 2":

    Този екземпляр не е каун - луд е и е прост повече от патрона си Тиквун.Говори насън с Москва ,използва русизми и е "другар".Сънува Бриджит Бардо - 4 и е ятак на Говедаров.
  • 56 Избирател

    19 1 Отговор
    Този псевдопатриот, не бива да бъде допускан никога повече до власт! Срам и позор!
  • 57 ПСР

    22 0 Отговор
    Моделите са предварително договорени и избрани-затова се подават точно зададени параметри към ОП.
    Капачки събираме за детска линейка за недоносени и тежко болни новородени.Спасителни хеликоптери нямаме,за разлика от цялото ЕС.
    Виж,за Ауди,Мерцедес и пр.екстри,пари винаги има!
    Как не ви е срам,безобразници нагли!

    Коментиран от #77

  • 58 МАЛКА пенсИЯ

    4 3 Отговор
    Ми след като не произвеждат,трабант,запорожец,кво да си купят.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тоя

    16 0 Отговор
    да си хваща BILLA - та и към ареста !
  • 61 Соросоид

    12 0 Отговор
    Шкембе войвода не може да се побере в друга кола, освен А8.
  • 62 240 км/ч

    10 0 Отговор
    Явно ще заменят Ф16

    Коментиран от #69

  • 63 Това са

    11 0 Отговор
    уродливи свине!
  • 64 шопендар

    12 0 Отговор
    и тоя плондир,,патриот" си мислеше че ще векува в парламента.със сигурност са прибрали комисионните,схемата е отработена и 30 години работи без усложнения,няма нито един случай на потърсена съдебна отговорност.малко медиен шум,и толкоз.ето за това е този неистов стремеж на разни отрепки,,патриоти" да се докопат до властта.
  • 65 ФАКТ Е...

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ФАКТ":

    ...,че си ... Тъпанар...!!!
  • 66 ДЖОТО

    8 0 Отговор
    А БАРБЕКЮТА ЗА ПЕЧЕНЕ НА МРЪВКИ ЗА КАНИБАЛИТЕ ОТ ГЕРБ,НА КАКВА СТОЙНОСТ СА?
  • 67 Абревиатура

    11 0 Отговор
    Партия-,,ОПА" означава-партия-,,Огради Паспорти и Аудита"...😂😂😂!!!
  • 68 крадливи пат

    6 3 Отговор
    Честито! На Каракачанов му трябва автомобил с по-голяма товароносимост! Някакъв Хамър би му подхождал.
  • 69 Амчи то...

    10 1 Отговор

    До коментар #62 от "240 км/ч":

    ...в това министерство явно обичат високоскоростните технологии...!
    Първо-Ф-16...,а сега и-,,Ауди"...😉!
  • 70 Фактъ

    15 1 Отговор
    Гешев го возят в Ауди и толупа да не е по - назад . Скоро ще ви возят на члена на бай Ставри .
  • 71 ПСР

    17 1 Отговор
    Търбухът дали знае значението на понятието"дебелоочие"?!
    Дали е чувал,че централна,специализирана детска болница от година моли за нови кувьози за недоносени?!Цена....75 хил.лева....Понеже има за Аудита,чертежи на Ф16,бойни кораби,не останаха парички...75 хил.лева за бебета!Колко патриотично!
  • 72 Георги

    14 0 Отговор
    Този пацул е за затвора !
  • 73 Ботев и днес

    15 1 Отговор
    звучи актуално:"патриот е душа дава,но не своята душа братя,а душата на народа"!
  • 74 асдасдд

    13 0 Отговор
    И къде точно смятат да ги карат с 220-240 км/ч тия коли?
    Нали максималната разрешена скорост в България е 160 км/ч?????
    Или за едни закона важи, а за други - не?
  • 75 Сър Алтън Джон

    0 1 Отговор
    Че добре бре😁Ауди не е зле...
  • 76 асдсд

    9 1 Отговор
    Каракачанката в затвора, при бай Ставри....
    Фирмите, които са изпълнили нагласените поръчки - пълна ревизия + конфискация. Освен, ако не си признаят какво и как се е случило.
  • 77 Срещу цената

    13 0 Отговор

    До коментар #57 от "ПСР":

    само на едно от тези Аудита,можеше да изпрати в Израел две дечица ,и до сега да са излекувани.А не хората да събират дарения.Кой щеше да го осъди или накаже? Прокуратурата,или разни контролни органи? Дори да се беше случило,Народа щеше да побеснее,и да застане зад него,като каменна стена.Тениски за милиони, последен вик на модата автомобили за милиони- не е " гъонсуратлък" а чиста проба подигравка с целия народ.Не ровене,а дълбаене до чиста почва.Но не съм сигурен,че следващия Парламент,ще сформира МС който да довърши започнатото.
  • 78 Перо

    7 1 Отговор
    Е това е истински патриот,да кара ауди
  • 79 Ghost_13

    12 0 Отговор
    Те си поръчаха за няколко милиарда изтребители на чертеж, та тази поръчка нищо не е.
  • 80 Пламен

    11 0 Отговор
    12:00 пред Съдебната палата. Изриваме Гешев.
  • 81 Артър

    12 0 Отговор
    Защо са ги поръчали? Със аудитата ли ще се защитаваме? Ще ни погубят тези депутати....
  • 82 Гост

    9 0 Отговор
    "В изиcквaниятa e пocoчeнo, чe кoлaтa трябвa дa e с...... мaкcимaлнaтa cкoрocт - нe пo-мaлкa oт 240 км/ч."
    Коя е тая магистрала, която разрешава скорост над 240 км/ч., че изискването към колата е да развива "не по-малка" от такава максимална скорост? Вероятно предвиждат да я карат с поне 240 по пътищата!? От самолет е видно, че съгласно техническите характеристики са готови да платят за определена марка и модел автомобил! Класически случай на корупция!

    Коментиран от #84, #87

  • 83 Гледам и виждам

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Kmiteva":

    Те нашите са надути гайди. И с тия шкембета не могат се наведат, освен на говедарите...
  • 84 Тъпанджия

    7 0 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    Аааа могат разбира се... питай Местанчо спрял ли е на стопа като уби детето и обвини бащата? За тях всичко може, само на някой да те му пречернее, че тогава ни имунитет, ни връзки, ни пари ще ги спасят.
  • 85 Вуте

    8 0 Отговор
    КаракаЧантичков си угажда на голямото ду.пе!
  • 86 Я пак

    7 0 Отговор
    Кой казва, че сме бедни?! Народът си брои стотинките, защото е управляван от комплексари!
  • 87 ПСР

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    Точно така е.Този от фотото,изобщо не слуша призива на ПКП-"ХодИ пеша,бе,ходИ пеша!"Знаете ли как добре би му се отразило на снагата,пък и не само той и не само на неговата....
  • 88 Gost

    3 0 Отговор
    Но пенсионери лекари, учители, хуманитаристи са с по 400 лв. пенсия. Из*оди.
  • 89 Сашо

    1 0 Отговор
    За тези пари,няколко танка от раша!
  • 90 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Не забравяйте, че става дума за хора с наднормено тегло, голяма кола си им трябва да им превозва телесата. Като не слушат ПКП и не одят пеш, така ще е.
  • 91 майна

    2 0 Отговор
    То тия военните въобще са едни лапачи с притенции , все на герои в мирно време се правят.
  • 92 Пурко

    1 1 Отговор
    Цената обаче не отговаря на А8!!! Няма как и двете да сруват 314000 лв. при положение че само едната е на по-висока от тази цена!
  • 93 Каунь до каунья братче!

    3 1 Отговор
    Тоя попикан бивш министър наистина си е въобразявал,че пак ще бъде МО.Да живееш с мисли далеч от реалността си е чиста лудост!Прибирайте го и ТоА у Карлуково барабар с БМБ и бившите му министри!
  • 94 стоян

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шкембе войводата":

    До 1 ком -другарю - важното е да плюеш без аргументи -Защо му е на Каракачонов тая нова кола като знае че мандата му свършва след 5 дни -Къде пише че той ги е поръчал а не негов замесник

    Коментиран от #96

  • 95 Знайко

    3 0 Отговор
    За да може да се ходи на военни учения на пресечен терен на Шкембе Воевода му трябват "високопроходими" автомобили, а не ниски, високоскоростни и луксозни. С тези ниски АУДИ-та как ще отиде на военен полигон или пък как ще направи инспекция на оградата на границата? Сигурно ще се движи с 250 по черния път с дупки на границата. Защото по нормалните пътища максималната скорост е ограничена на 90, а на магистрала 140. Хора мислете хубаво как ще гласувате след месец. Толкова са некадърни, писалите заданието, че дори не знаят, че днес е по-важно какво е ускорението от нула до 100 км/ч и от нула до 200 км/ч, а не каква е максималната скорост. Като му трябва бързо на генерала да отиде някъде, не се качва на автомобил, а се качва на хеликоптер, който развива 500 км/ ч и за който няма ограничение с каква скорост да се движи.
  • 96 Ицо

    7 0 Отговор

    До коментар #94 от "стоян":

    Щом знае, че мандата му изтича след 5 дни и поръчва коли, значи за него ще има доста добра комисионна. В единия случай се прощава със заемания от него пост с прилична печалба, като за последно. Във втория случай, ако неговата групировка успее да спечели изборите, освен гореспоменатата комисионна, ще се вози в нова кола. Елементарно!
  • 97 Приятел

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    И как да те позная кой си?
  • 98 До номер 5

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "JJJJ":

    Ван ли? На него му трябва самосвал с ремърке само за л@йната
  • 99 Пед@л от брюкселския коптор

    1 1 Отговор
    А къде е г@йшата джамбаски , той на какво се вози
  • 100 Гост

    0 0 Отговор
    Защо да им плащам данъци?
  • 101 инчхай

    0 0 Отговор
    Русенски бок--к за това ли ходи с дънки в сащ бе толуп
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове