Last news in Fakti

17 Юни, 2021 16:49 2 887 32

Николай Витанов: Внимателно и умната с индийския щам

  • индийски щам-
  • българия-
  • плевен-
  • николай витанов

Ако се появят клъстери, докато са малки, пак може да се контролират

Николай Витанов: Внимателно и умната с индийския щам - 1

Във връзка с множество въпроси за детектирания случай на индийска версия на вируса.
Спокойно. Това е единичен случай.

Това коментира във "Фейсбук" математикът Николай Витанов.

Наблюдателните системи при мен не засичат масово разпространение и върлуване на тази версия на вируса на територията на страната.
Имайте наум обаче, че ще има непрекъснати опити за влизане на индийската версия на вируса в България.

Нали знаете:
Иде в чужбина. Прави се на герой. Лепне вируса. Няма здравна застраховка. Тича обратно. Карантинират го. Реве за права. Мъчи да заразява наред. Тръшне се. И тук няма здравна осигуровка.

Чака да се докара до насипно състояние. Тогава вика бърза помощ. Спасят го. Оздравее. Държавата му виновна че се разболял.
Въпросът е защитата да издържи максимално дълго. Единичните случаи се изолират бързо.

Ако се появят клъстери, докато са малки, пак може да се контролират.
Пазете се, спазвайте елементарните мерки, ваксинирайте се.
Засега друг алгоритъм за спокоен живот няма.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Счупи тъпомера

    37 2 Отговор
    Знаех си ,че тоя няма да пропусне да се из@ка по темата. Няма щам, преди месец е станало, щом не се е рапространил, значи го няма. Изчисли си го, ползвай и теория на вероятностите.
  • 2 Железаров

    37 2 Отговор
    Тоя математик,дали може да ми сметне ,колко пъти го ,,,похвалих ,,наум.

    Коментиран от #23

  • 3 Витанов каза

    28 0 Отговор
    "Луд съм за трима"!
  • 4 Бибитко

    21 1 Отговор
    Незабавно трябва да върнем бай Шиле на работа. Тез от чужбина ни разказаха играта. Първо ни изпозаразиха после гътнаха ГЕРБ. Ха ха ха
  • 5 Мангъров

    34 2 Отговор
    Тоя е по-голям боклук и от Мутафчийски
  • 6 Някой

    36 0 Отговор
    Наистина, не разбирам защо тозе е канен като голям експерт по COVID-19? Може да е математик, но не означава, че е наясно с положението, още по-малко с бъдещото развитие на тази "пандемия". Може би задачата му е да всява страх и паника в обществото, че да не би да се видят белите конци, с които е съшита тази история?
  • 7 Пим

    26 0 Отговор
    Най големия пушман доктор сред математиците
  • 8 Корона глад

    26 0 Отговор
    Тоя математик ли е или махленска врачка?
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    23 0 Отговор
    Оффффф, пак ли тоя палячо?!
  • 10 Дърт козел

    22 0 Отговор
    Глупости блеееше
  • 11 dfu

    24 0 Отговор
    На мен ми е интересно коя медия се прецаква да го кани тоя, да си отвращава зрителите? :D
  • 12 Кресливия

    11 0 Отговор
    Хйумне
  • 13 Бай Ставри

    14 0 Отговор
    Ще та оправям с 200по 6 на квадрат
  • 14 хаве

    18 0 Отговор
    тоз измеслен спец защо го пускате?
    математически да изчесли кво ву мисла!
    калинка нещастна ,дали знай нещо от медицина??

    Коментиран от #16

  • 15 Ккккк

    16 0 Отговор
    Тоя клошар кво му давате думата???
    Ай спрете се вече, ваща ммммамммааааа
  • 16 отговор

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "хаве":

    Щ+Щ !!! пее загубену!
  • 17 Гнус

    16 0 Отговор
    Витанов,ти не си математик,а врачка.Как и какво смяташ като уравнението е само с неизвестни?Нямаш реален брой заразени,а само регистрирани.Покожи най- сетне формулата която използваш и откъде черпиш данни за изчисленията.Врачката Витанов е срам за математиците.
  • 18 Големкурев

    13 0 Отговор
    Тоя математик ли е най големия доктор в България!? Освен да го турят за здравен министър....
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор
    Преди да кося трева -гледам го тоя,почивам след това пак тоя ....го виждам на сън...,със страх влизам в тоалетната да не му видя изведнъж физиономията....,излизам гледам мач,пускам факти и пак тоя,Да не би да иска с това НЕЩО да се пенсионира този???Кажете ми :Какъв математик си,когато не говориш с Цифри,числа,изчисления а само с Думи????Българите са Втори в Евросъюза след Румъния по НАЙ МАЛЪК БРОЙ ВИРУСОНОСИТЕЛИ на 2 Седмична БАЗА!!!България
    3.06–16.06
    Общ брой случаи 1 739
    Смъртни случаи 210
    с 25,202/100000 днес,а утре ще сме малко под 24!Другите българи от запад ,вкараха гол преди 5 минути на крайна и аз се изкефих.Все пак сме ги научили и на език и на шахмат и на футбол!!!
  • 20 Майна

    8 0 Отговор
    Д-р Монтание казва, че е допусната огромна грешка, недопустима грешка, научна и медицинска грешка. Ваксините Covid причиняват нови варианти, които продължават проблема.

    Д-р Монтание каза, че епидемиолозите знаят, но мълчат за явлението, известно като „Подобряване, зависещо от антителата“ (ADE). Проф. Монтание обясни, че тенденцията се случва във всяка страна, където „кривата на ваксинацията е последвана от кривата на смъртните случаи“.

    Тезата на Монтание се подкрепя от информация в отворено писмо от дълъг списък с лекари до Европейската агенция по лекарствата. В писмото се посочва, че „има многобройни медийни съобщения от цял ​​свят на домове за грижи, пострадали от COVID-19 в рамките на дни след ваксинацията на жителите“.

    В неотдавнашно изявление френският вирусолог Кристин Руцио заяви: „нарастването на новите случаи се наблюдава при ваксинирани пациенти в домовете за възрастни хора в„ Монпелие, в Сарт, в Реймс, в Мозел
  • 21 yordan

    12 0 Отговор
    драги ми смехурко влизай в чувала с кантарджиев и там си гукайте
  • 22 Няма ли Прокоратура, няма ли мин, на

    8 0 Отговор
    Здравеопазването??? На този Витанов да му бъде забранено да прави Маниполации по Медиите!! Този е физик и Явно има здравословни проблеми, този Опсихясваше и маниполираше Народа година и половина!! Прокоратура, Самосезирайте се!! Министър Кацаров, спрете е тази Врачка, прекалено много вреда нанесе въпросния Витанов!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 .......

    8 0 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ
  • 25 Алфа Ромео

    5 0 Отговор
    Има статия в Дефендър, казва се "Направихме голяма грешка с шипчестия протеин", има го в РНК ваксините. Според д-р Бридал той е патогенен невротоксин и може да доведе и след години до патогенни невротоксични заболявания като Алцхаймер и д-р., дано не е вярно!
  • 26 Max

    5 0 Отговор
    ИДИОТ!
  • 27 Този Витанов е Психо!! Няма ли прокурори

    2 0 Отговор
    Психятри този да го Озаптят?? Този е луд за връзване, продължава да Нагнетява страх в Хората!! Като какъв се изживява!!
  • 28 Витанов!!! Този, се, гледа като Идиот!!

    2 0 Отговор
    До кога ще ни го показвате???
  • 29 Витанов!! Спрете го тоя, този нее със

    2 0 Отговор
    Всичкия си!! Някой, нарочно го пуска, този е, с някакви психически отклонения!!
  • 30 Виноват!

    1 0 Отговор
    За една минута го изтървах от поглед, докато си налея кафе, а нашият навързал чаршафи и се спуснал през прозореца. Като го заловим, ще го затворим вече в отделението за опасни луди. Внимание: много е подвижен, обикаля на случаен принцип телевизиите и се представя за професор по математика. Вманиачил се е на тема Ковид и предсказания за края на света. Който го локализира, да звъни незабавно на 112! Не се опитвайте да го уловите с голи ръце, искат се специални умения и риза с дълги ръкави.
  • 31 Витанов нее в Ред с Главата, този

    0 0 Отговор
    Професор по всичко??? Нее Математик, ное "превключил" нещо в главата, Бази Господи от луди с титли!!
  • 32 Психара Витанов отново се показа!!! Този

    1 0 Отговор
    Е луд, за настаняване в психиатрия!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове