Last news in Fakti

6 Юли, 2021 21:27 3 392 111

Проф. Гигов: В момента сме в затишие пред буря

  • красимир гигов

Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и популярни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и препоръчват ваксинации

Проф. Гигов: В момента сме в затишие пред буря - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това обясни в интервю пред БНР проф. Красимир Гигов от Националния обществен съвет по ваксинации, бивш шеф на Ваксинационния щаб.

"При положение, че има много страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини - при това ние имаме свободен достъп до която искаме и когато поискаме, недопустимо е да допускаме изхвърляне на ваксини", подчерта той и добави, че в момента има "затишие пред буря", защото хората са се успокоили и не се имунизират срещу Covid-19.

"Създадена е една много добре смазана машина - от доставки до приемане, съхраняване и снабдяване на здравни институции - а няма желаещи да се ваксинират.

Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и популярни водачи, също и духовни водачи - ги увлекат със себе си и препоръчват ваксинации".
По думите на проф. Гигов от Българската православна църква, от мюсюлманското вероизповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се включили в процеса, координиран от обществения съвет по ваксинации.

Бившият шеф на Ваксинационния щаб подчерта, че изборът е персонален и никой не може да бъде принуждаван да се ваксинира или да бъде санкциониран, ако откаже.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    35 3 Отговор
    Аман от платени проф.ЛИЗА.И
  • 2 На хората

    31 3 Отговор
    Им оръзна това
  • 3 ЕС Натовец

    6 9 Отговор
    Като си дойда от командировка и бурята почва.
  • 4 Точка Омега

    30 5 Отговор
    Имайте вяра само във вашия Бог Христа и на никакви фалшиви пророци.
  • 5 Няма смисъл

    20 4 Отговор
    Явно за когото и да гласуваме пак ще ни затварят та тогава за какво да гласувам
  • 6 Народа

    9 16 Отговор
    За когото и да гласуваме тока цените храните ще се вдигат и ще затварят заради ковид не се хабете да гласувате

    Коментиран от #35

  • 7 Гггг

    13 5 Отговор
    Стойчо стойчо а дойдохте за промяна
  • 8 до премиера

    30 2 Отговор
    Според мен трябва да се бракуват известен брой професори.Един вече излезе в заслужена пенсия.Масова пенсионизация му е майката за справяне с тия платени подлоги.

    Коментиран от #28

  • 9 Майна

    28 3 Отговор
    За какви ,,духовни,, водачи говориш ????...Бог ни е създал по свое пособие...Човекът е съвършенно създаден, имунната система е това, което е заложено в нас за самолечение и ,което Фармацевтичната индустрия винаги е пренебрегвала, защото е в неин голям ущърб...С ГЕННИ ТЕРАПИИ , КОИТО ПРОМЕНЯТ ЧОВЕШКОТО ДНК САМО НЕМИСЛИЩИТЕ МОГАТ ДА СЕ ИМУНИЗИРАТ....ПО КАКВО СИ ПРОФЕСОР ТИ, БЕ?????

    Коментиран от #15

  • 10 Ангелов

    11 5 Отговор
    Ми те новите като старите пак герберси заплахи
  • 11 Глори

    26 3 Отговор
    Затишие пред буря, Ами да спрат да пръскат отрови във въздуха и няма да има буря
  • 12 Лъжеца

    9 17 Отговор
    Радев радев а уж дойдохте за промяна а още държите мерките въведени от бокича
  • 13 Маска

    18 3 Отговор
    Нали герб мерките са грешка вие защо не ги спирате а ги продължавате
  • 14 Майна

    24 2 Отговор
    ААТАКАВА Е ЦЕЛТА -ДА СЕ ПРОМЕНИ ЧОВЕШКОТО СЪЗНАНИЕ, Т. Е. ДА НЯМА ТАКОВА....ПЛЮЯ НА ТАКИВА БЕЗГРЪБНАЧНИ...!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ваксиниран1403

    2 31 Отговор
    Бурята е сигурна за всички страни. Въпроса е в коя страна каква ще е бурята и какви ще са щетите които ще нанесе. За съжаление с отказа си от масова ваксинация като общество ние си гарантираме условията за перфектната буря. А щетите ще са пагонни. Ощети десетки хиляди жертви, дълбока икономическа криза и още няколко десетки милиарда международни кредит, които ще се връщат още много десетилетия.

    Коментиран от #19, #29, #31, #33

  • 17 CCCPE

    1 33 Отговор
    Браво! Браво! 3атова се ваксинирайте и бъдете безотговорни хора!!!
    Ваксинирането трябва да стане задължително за да преборим тая пандемия, в други държави почти вече са я пребили, само България не иска!!!

    Коментиран от #22, #32

  • 18 Centurion

    34 3 Отговор
    Не бих се ваксинирал! Опитите за плашене и Призивите за безплатна ваксинация са ялови.Който е боледувал да не си помисля за подобна глупост.Да знаете ,че в тази кампания Стоката сте Вие!
  • 19 Майна

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран1403":

    Ти чувал ли си за цитокинова буря...Вземи прочети, щото е смъртоносна за ваксинираните..., съжалявам те

    Коментиран от #27

  • 20 Ваксиниран1403

    2 31 Отговор
    Всеки трезво мислещ човек при първа възможност се ваксинира така е в цял свят с малки изключения. Разликата при нас е,че трезво мислещите хора невярващи на търтите терори е в пъти по-малак отколкото в другите страни. Хроничната липса на доверие към властта води до съмнение и отричане на ваксинацията. Това от своя стана е идеалната почва за разпространение на глупави и неоснователни теории, че ваксините били “най-голямото зло” За съжаление всички ще плащаме за това. Може би най-успешната рекламна кампания за ваксинация в България би се получила ако управляващите призоват хората да не се ваксинират изобщо. Голяма част от българите разсъждават щом ни казват, че е добре и трябва да направим нещо значи това е лошо и ние няма да го правим, но ако ни казват да не правим нещо значи искат да ни минат и ние ще го направим.

    Коментиран от #24, #86

  • 21 Айде религиозната мафия е впрегната

    15 1 Отговор
    Да ни облъчва ча иглата е хубаво нещо и требва да се съгласим 😂😂😂😂може срещу милион евро кеш в пликче веднага след иглата може да се ваксиниргам даже 2 пъти ше мина за 2 мил евро
  • 22 Centurion

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "CCCPE":

    С какво призоваваш хората да се ваксинират???С тези отрови ли?Нито един производител не пое гаранция за безопасност на продукта.Защо подписваш информирано съгласие???Аз ме съм бяла мишка за да участвам в експеримент и проучване.Ваксините не са тествани ,и никой не знае какви нежелани реакции ще отключат за в бъдеще .Първо бяха на -70 градуса и срок от 8 дни след отваряне на флакона,как така срока на годност се увеличи толкова много???Имунитета придобит от болестта е за цял живот.

    Коментиран от #34

  • 23 Безсмъртните

    2 16 Отговор
    Българина ще се ваксинира само ако има келепир,😂😂Нали знаете той се бои да не настине и да не се мине😂😂😂Така, че всички от които зависи да събудят някакъв страх или отговорност за другите, ако не за себе си, нищо няма да постигнат.А и дебилите нека се заразят, последствията са за цял живот, то и без това няма много полза от такива😂😂😂
  • 24 Майна

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    ЖАЛКО Е, ЧЕ ЕЙ ТАКИВА ,, МИСЛЕЩИ И НАЧЕТЕНИ,, КАТО ТЕБ ЩЕ СИ ЗАМИНАТ...ГЛУПОСТТА МОЖЕ ДА БЪДЕ И СМЪРТОНОСТНА..., ЖАЛКО
  • 25 Hoho Boho

    17 1 Отговор
    Тия фашисти със спринцовки казват:
    "Трябва да променим съзнанието на хората"

    Вече всичко ми стана ясно.
  • 26 Ваксиниран3

    4 20 Отговор
    Бай Ганьо него интересува здравето на другите хора и мисли само за себе си ! 3атова и сме на последно място във целия свят по всичко.
  • 27 Ваксиниран1403

    2 16 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Хубаво четете, но е още по-хубаво да знаете кои са достоверните и кои са недостоверните места за четене. Не всяка написана глупост, която се тиражира масово е вярна.Всеки сам решава, въпроса е да го прави на базата на факти и доказателства и логика, а не голословни спекулации.
    На никого не казвам какво да прави, а единствено да мисли самостоятелно, а не да се доверява на всяка глупост която се тиражира в най-достоверния клюкарник след пазара социалната мрежа.

    Коментиран от #36

  • 28 серсем

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "до премиера":

    Ами малки са им заплатите явно та гледат на припечелят нещо покрай платените кандърми за ваксинацията:)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мислещ

    11 1 Отговор
    ЩОТО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ЗНАЯТ ЧЕ СЕГА МЕДИЦИТЕ В БГ СА ТАРГАШИ ЕДНОЛ.ФИРМИЧКИ И ДРУЖИНКИ БОЛНИЦИ И САМО ГЛЕДАТ ОСНОВНО ДА ИЗКАРАТ КОЛКОТО ПАРИ ПОВЕЧЕ КЕШ. И ИМ НЯМАТ ЗАГУБИЛИ СА ДОВЕРИЕ НО ОТ НЕМАЙ И КАДЕ ЩЪТ НЕЩЪТ ПРИ БОЛЕЖКИ ХОДЯТ ПРИ ТЯХ В.БГ ИМА МАЛКО БОЛНИЦИ С ДОБРИ ЛЕКАРИ ТЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИЕ НАЙСТИНА СА ДОБРИ ПИРГОВ,СВЕТА АНА ,И Т.Н .ТЕ СА ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ.
  • 31 Много си се загрижил

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран1403":

    Гледай да не те отнесе делтата.
  • 32 до вчера

    0 6 Отговор

    До коментар #17 от "CCCPE":

    миришеше на офча тор, днес вече отговорен бил.
  • 33 Гого

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ваксиниран1403":

    За да се избегне фалит на държавата,предлагам да продадем праворо за членство на македонците,ЕС да плати примерно 500 милиарда,и слд това тея пари да се разделят аболютно по равно между всички,но само живеещите в Бг.При около 6 000 000 население идва по около 8300€
  • 34 Ваксиниран1403

    3 18 Отговор

    До коментар #22 от "Centurion":

    Не е така при ваксинация за грип също се разписваш и това е така не отсега. Стига манипулации и лъжи. Когато в болницата ти правят определени манипулации също се разписващ, че си съгласен и си запознат с това което ще ти правят, но то не значи, че не можеш да си търсиш правата по съдебен път ако смяташ, че са ти накърнени.Откъде на къде твърдите подобни глупости за съгласието което се подписва при ваксинация. Това е гнусна пропаганда в която няма нищо вярно. Това много лесно може да се провери, но никои не си прави труда да провери и това се използва като “сигурно доказателство” от антиваксърите.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ваксиниран1403

    3 11 Отговор

    До коментар #36 от "Майна":

    Всеки уважаваш себе си човек формира своето мнение на базата на информация и аргументи, а не на вътрешно чувство или изказвания на други хора които не мога да бъдат защитени с логика и аргументи, а само твърдят, че нещо е по определен начин. Аз приемам всяко мнение което може да бъде защитено и доказано, но голи твърдения от които и да са изказани не приемам за достоверни по никакъв начин. Когато твърдиш нещо трябва най-малко да можеш да кажеш защо го твърдиш. Защото така ми харесва или защото еди си кой го казва, а той е най-великия не е аргумент. Специалисти има, но те си служат с аргументи и могат да защитят своите изказвания, а ако не могат дори и да са специалисти значи просто спекулират и правят самореклама и пропаганда.

    Коментиран от #38, #39, #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 въх

    12 1 Отговор
    Тея вземат народа за ултра прост... Това да не ти е Америка, че да минат тези номера??

    Коментиран от #52, #54

  • 41 Covid 19

    3 8 Отговор
    Не се ваксинирайте! Така ще има по малко глупаци след 2 години.
  • 42 до ваксинирания

    12 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ваксиниран1403":

    Ваксинирането е личен избор. Всеки сам решава какво да прави с тялото си. Никой няма право да ми налага ограничения за това какво правя с тялото си. Какво ям, пия, какви медикаменти взимам си е лично мой избор и никой няма право да ме ограничава.

    Коментиран от #49, #55

  • 43 Ваксиниран1403

    4 8 Отговор

    До коментар #38 от "Майна":

    Човек да е наивен и да вярва на всяка глупост си е негово право.
    Благодаря, но късмет за това не ми е необходим на тото не играя.
    Разумните хора разчитат на достоверна информация знаят какво и защо правят и нямат съмнения, че да разчитат на късмет.

    Коментиран от #47, #48

  • 44 Сух

    2 2 Отговор
    Чакате да минат изборите ли??? Гадове!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 нннн

    8 1 Отговор
    КОЙ иска да ме лиши от правото ми на избор???
  • 47 хахахах

    10 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ваксиниран1403":

    Пич, ти наистина ли мислиш че информацията в медиите е достоверна. Скоро ще разбереш как си се прецакал с енджесията.

    Коментиран от #51

  • 48 дай си

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ваксиниран1403":

    малко почивка бе, успокой се.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Hoho Boho

    8 1 Отговор
    Ваксинирането може да стане след информираното съгласие на потърпевшите.
    Тези, които не са съгласни - в газови камери ли ще ги вкарвате, фашисти?
  • 51 Ваксиниран1403

    2 7 Отговор

    До коментар #47 от "хахахах":

    Достоверната информация се познава по това,че е аргументирана и може да бъде проверена от независими места, а не от своя източник. Фалшива информация има навсякъде, човек трябва да е наясно, че всяко нещо може да лъжа и манипулация за това нищо никога не трябва да се приема на доверие, а трябва да се поверя да се търсят доказателства втори трети мнения зад които не стоят просто думи, а аргументи доказващи тези мнения.

    Коментиран от #57, #88

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Християнин

    7 1 Отговор
    До 17 никой не може да ми нареди да се боцкам със тази отрова, ако ще се умира искам да съм свободен
  • 54 Ваксиниран1403

    1 9 Отговор

    До коментар #40 от "въх":

    В другите развити страни се ваксинират масово защото са “прости” и не разбират “достоверните” теории за ваксините.
    Същите тези които са “прости” скоро ще забравят за проблема и икономиката им ще се изстреля нагоре. За сметка на това ние и такива като нас “много хитри” ще се редим за спасителни заеми които ще ни отпускат “простите” при “перфектните” лихвени условия. Бъдещите поколения ще имат да изплащат много десетилетия тези заеми, но какво да се прави ние сме умните , а другите са тъпите. Това което човек сам си направи никои друг не може да му го направи.

    Коментиран от #56

  • 55 Ваксиниран1403

    1 10 Отговор

    До коментар #42 от "до ваксинирания":

    Никой, не ви задължава да се ваксинирате. Може да бъдете спокойни страните от Европа никога няма да въведат задължителна ваксинация за всички.Но и всеки трябва да е готов да понесе последствията от своя избор.Интереса на обществото винаги е над правата на индивида. Ограниченията са следствие от личен избор и са логични.Когато не искате и не правите нещо си търпите последиците от това.

    Коментиран от #61

  • 56 dfu

    11 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ваксиниран1403":

    В голяма заблуда си и пишеш манипулации. Тия държави, с многото ваксинации няма да се оправят, защото цирка още не е свършил и няма да свърши скоро, или ще го заменят с нещо друго. И това се вижда от резултатите в тия страни - много нови заразени въпреки големия брой ваксинирани. Освен това още миналата година организаторите на ковид кампанията директно си казаха, че това ще е вече новото нормално, и хората да свикват и да не се надяват да се върне старото. България е много назад в дълговете, държавите, които ти прдполагаш, че щели да се съземат, отдавна са се набутали с огромни дългове, с които са си вдигнали жизнения стандард, и които никога няма да върнат, а даже всяка година взимат нови дългове. Държави фалирали отдавна, и крепящи се на финансовата пирамидата захранвана от бедните държави по света.

    Коментиран от #58

  • 57 нашия

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ваксиниран1403":

    ами направи го де ....иди и прочети какво пишат водещите институти създавали през годините до сега всички безопасни и най-ефективни ваксини в света за този продукт наречен "ваксина"...стига досажда с бръмченето си....за да ти е по-лесно почни с института Луи Пастьор и карай нататък подред....

    Коментиран от #60

  • 58 Ваксиниран1403

    1 6 Отговор

    До коментар #56 от "dfu":

    Затова във Великобритания въпреки голямата вълна отменят ограниченията сигурно.Една подробност е, че го правят след като си решиха проблема с многото тежки и смъртни случаи, чрез масова ваксинация. Не го направиха по рано, а сега когато могат да си го позволят.
    В цял свят се ваксинират масово сигурно защото са “прости”
    Ние обаче тука сме “хитри” и не се ваксинираме. И ще платим за тази си “хитрост”. Поредната вълната при нас ще бъде каквато беше в Индия и е в Русия , а не каквато е във Изриел или във Великобритания където са “прости”.

    Коментиран от #62, #63, #66

  • 59 сисито

    7 1 Отговор
    Ще попитам само едно,защо 50%от докторите и медицинските лица се страхуват да се ваксинират и не желаят.От там почнете,първо тях убедете,не първо джоба.

    Коментиран от #65

  • 60 Ваксиниран1403

    1 8 Отговор

    До коментар #57 от "нашия":

    Прочел съм всичко и съм го осенил. Зад много от написаните неща стоят преки интереси. Когато човек чете трябва да гледа нещата от много гледни точки. Ваксините произведени по старите класически технологии срещу вирусите вече са минало. Да няколко години повече изобщо няма да се използват и поизреждат. Именно заради това се ваксинирах без грам съмнение или колебание още март. Както го направиха всички мои роднини и не малко познати. Нито един не е имал никакви оплаквания и не съжалява за това. Лично аз още септември отново без никакво колебание или съмнение ще сложа трета доза.

    Коментиран от #64

  • 61 Неваксиниран

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран1403":

    Преди да заспиш сложи си oще една ваксина шмайзер.
  • 62 миро

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран1403":

    искам и аз да получа малко пари,помагай ще пиша каквото кажете според заплащането,благодаря.
  • 63 Сигурен ли си

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран1403":

    чё цял свят се ваксинира масово
  • 64 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ваксиниран1403":

    при преки научни доводи и изпробвани във времето институти номера с интересите -като довод-не върви....а ако е за спора като спор .....нямам време ще ме извиниш /надявам се/....можеш да продължиш да теоритизираш със съмнителни и не свързани със същноста на разговора доводи

    Коментиран от #68

  • 65 Ваксиниран1403

    1 6 Отговор

    До коментар #59 от "сисито":

    Аз лично знам, че на определени места ваксинираните са над 90%. В малките гадове няма да се учудя и нито един лекар от някоя болница да не се е ваксинирал. Колко е средния процент аз нямам достоверна информация и не мога да твърдя колко е. Това, че си лекар не значи, че не си податлив на манипулации. Които използват социални мрежи често са много облъчени, но то си е индивидуално до човек. В другите страни обаче има статистика и процента на ваксинация сред лекарите е огромен. Да не говорим, че в някои страни ваксинацията за тях е задължителна. Отказалите и напуснали работа са изключително малко като процент това говори, че няма основателни опасения сред тях.

    Коментиран от #70

  • 66 Ваксъра

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ваксиниран1403":

    Проваксъре, какъв е % на глава от населението на починали от Ковид в Англия и България??

    Коментиран от #71

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ваксиниран1403

    1 7 Отговор

    До коментар #64 от "нашия":

    Реномираните институти също се борят за пари. И ако трябва да сме коректни зад публикациите не стоят директно институтите, а отделни специалисти работещи в тях. Вчера имаше скандал с едно много реномирано научно издание което публикува манипулативна статия на трима специалиста която твърдеше за “за многото страшни странични ефекти” на ваксините. Резултата беше вълна от десетки оставки на останалите специалисти заради неоснователната и подвеждаща манипулация. Човек трябва много да внимава на какво да се доверя и на какво източника на информация не е гаранция за качеството и.

    Коментиран от #72, #73

  • 69 Vladi

    9 1 Отговор
    Ако успеем да ваксинираме хората преди изтичането на срока на годност на ваксините , няма да се наложи да ги изхвърляме ! Гениално професоре , сам ли го измисли или го чу свише ? ето ти още нещо , ако изядеш бахура тази вечер , на който му изтича срока на годност днес , няма да се налага утре да го хвърляш в кофата ! Професоре ти си завършен Идиот !!!!

    Коментиран от #92

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ваксиниран1403

    1 8 Отговор

    До коментар #66 от "Ваксъра":

    Ако се сравни смъртността от ковид за последните 15 дни в Русия със смъртността във Великобритания и да видите, че тя е 16 пъти по-голяма от тази в Великобритания въпреки, че там също има пик, но и голяма степен на ваксинация за разлика от в Русия. Ако се сравни със смъртността в Русия с тази в Изриел излиза, че в Русия е 4568 пъти по-голяма.Сравнявам тези стани защото при тях в момента има вълна на епидемията причинена от индийския вариант на вируса. Изводите да си прави всеки сам и да се замисли хубаво дали да вярва на антиваксърски нелепи теории и простотии.

    Коментиран от #75, #80

  • 72 нашия

    8 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ваксиниран1403":

    от това ка се изразяваш изглежда ,че си завършил гимназия поне,но също е ясно .че си бягал от часовете по биология....не се притеснявай....ще наваксаш,но за сметка на здравето си....недей да караш и другите да плащат заедно с теб...
  • 73 Vladi

    8 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ваксиниран1403":

    Баце я хубаво си помисли дали са те ваксинирали или са те кастрирали ?ти май не правиш разлика и двете думички са ти непознати а си и приличат малко

    Коментиран от #74

  • 74 Ваксиниран1403

    1 11 Отговор

    До коментар #73 от "Vladi":

    Поредната опорна точка на антиваксъри. Вече има ваксинирани които имат деца.

    Коментиран от #81

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Добави

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Майнатапи":

    Забравил си буква та М.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Hoho Boho

    8 0 Отговор

    До коментар #74 от "Ваксиниран1403":

    А има и ваксинирани, които няма да имат деца, но те не го знаят все още...

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #80 от "Ваксъра":

    Починалите на милион в Русия за последните 14 дни са 59,17 човека срещу 3.66 във Великобритания 59,17/3.66=16.17.
    Ново заразените на милион в Русия за последните 14 дни са 2026 човека, а във Великобритания са 4249. Въпреки двойно повечето случаи на заразяване при англичаните смъртността при тях 16 пъти по малка отколкото при Руснаците.
    Ето това е ефекта от 50% ваксинирани срещу 10% ваксинирани.
    Не се правя на ударен а давам факти. Изводите да си прави всеки сам.

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ваксиниран1403

    1 7 Отговор

    До коментар #81 от "Hoho Boho":

    Има и не ваксинирани такива. Е и какво доказва това? Аман от антиваксърски тъпотии.

    Коментиран от #90, #94

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ваксъра

    4 4 Отговор

    До коментар #83 от "Ваксиниран1403":

    Актуална ситуация (Covid-19)
    Последни данни, статистически данни, процент на починали и на заразени от коронавирус в света. Интерактивна карта по която може да се проследява подробна информация и да се следи актуалното положение в страните в света.
    Великобритания заразени-4.958.868, при население 55 000 000
    България заразени-422.151, при население 7 000 000
    --------------------
    Проваксъре, докога ше манипулираш, изместваш въпроса и правиш на дръш ми щапката?Можеш ли да превръщаш в проценти? Или да помагам.

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ваксиниран1403

    1 7 Отговор

    До коментар #82 от "Vladi":

    Да бе сигурно. На 3.25 милиарда поставени дози ваксини в света къде скриха многото умрели. В повечето от развитите стани ваксинираните с поне една доза ваксина са повече от 50%. Къде са толкова много труповете. Може би половината американци вече са умрели и труповете им плават из океана А не трупове плаваха из реките на Индия защо ли?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #87 от "Ваксъра":

    Да сам ти говорил за общи случаи от началото на епидемията. Говоря за данни на база 14 дни които оценят текущото състояние на съответните страни.
    В България няма вълна в момента за да я сравняваме със страните във вълна.
    Ние ще се сравняваме скоро когато настъпи поредната вълна.
    Поредната вълната при нас ще бъде каквато беше в Индия и е в Русия , а не каквато е във Изриел или във Великобритания за съжаление

    Коментиран от #95

  • 92 Мартин

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Vladi":

    Подкрепям, идиот е...
  • 93 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #90 от "Мари":

    Защо, да млъквам, защото разбивам нелепите ви антиваксърски теории на пух и прах ли? Всеки които не се подава на безпочвените манипулации и може да мисли сам взема правилното решение.
  • 94 Hoho Boho

    5 1 Отговор

    До коментар #85 от "Ваксиниран1403":

    А ти какво очакваш? Да бъдем обективно информирани какви поражения нанасят ваксините?
    Нали точно тези фармацевтични компании наливат милиони за реклама на ваксините; плащат на платени клакьори за да им се харчат ваксините.

    Защо не се ваксинирате без да вдигате много шум и да оставите останалите на спокойствие?
    Какъв ТИ Е ПРОБЛЕМЪТ, че аз НЯМА да се ваксинирам? А?

    Коментиран от #96

  • 95 Hoho Boho

    6 1 Отговор

    До коментар #91 от "Ваксиниран1403":

    Това, което си написал е толкова аргументирано, колкото и "яко ще се мре". По-добре кажи, че си ясновидец за да ти повярваме..

    Коментиран от #97

  • 96 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #94 от "Hoho Boho":

    Справянето с епидемията става единствено чрез масова ваксинация .Докато има много не ваксинирани вируса има как да съществува и да се разпространява. Това означава, че ще има епидемия и ще се вземат мерки за нейното ограничаване което води до потъване на икономиката. Това ми отнема правото да живея не в продължителна и дълбока икономическа криза и рецесия която е гарантирана от не желаещите да бъдат ваксинирани. Тоест нежелаещите да се ваксинират отнемат правото на нормален живот на разумните хора невярващи на тъпотите които се генерират и тиражират масово относно ваксините.

    Коментиран от #98

  • 97 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #95 от "Hoho Boho":

    За тебе статистиката която не се връзва с твоите представи не е аргумент, но за много хора тя е доказателство.

    Коментиран от #99, #102

  • 98 Hoho Boho

    6 1 Отговор

    До коментар #96 от "Ваксиниран1403":

    "Справянето с епидемията става единствено чрез масова ваксинация"
    - не е вярно, в Израел има масова ваксинация, но не се справиха с епидемията.

    "ще се вземат мерки за нейното ограничаване"
    - не е вярно, никъде по света мерките не премахнаха епидемията

    "Тоест нежелаещите да се ваксинират отнемат правото на нормален живот на разумните хора"
    - не е вярно, ако под разумни, разбираш ваксинирани - можете да си живеете спокойно без да се притеснявате от вируса.

    Коментиран от #100

  • 99 Hoho Boho

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Ваксиниран1403":

    Хи хи:)щ
    Според тебе
    За този, за когото статистиката не се вързва с неговите представи, тя не е аргумент,
    но за онзи, за когото статистика се вързва с неговите представи, тя е аргумент.

    ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКАТА!

    Коментиран от #101

  • 100 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #98 от "Hoho Boho":

    Първо в Изриел върнаха единствено и само маските на закрито. Второ вижте хубаво статистиката им. Трето ваксинираните в Изриел са много но все пак не са над 60% това далече не е достатъчно за да се прекъсне напълно епидемичния процес за това срещу индийския варят са необходими поне 85% ваксинирани. Въпреки това и 60% дават резултат при тях до миналата седмина за последните 14 дни имаха само един починал сега починалите им на 14 дневна база нараснаха на трима.
    Англичаните които имат огромно разпространение на вируса в момента се готвят да облекчават мерките защото видяха че нямат такъв проблем с тежките случаи и смъртността какъвто имаха в началото на тази година.

    Коментиран от #103

  • 101 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #99 от "Hoho Boho":

    Добре.Дай статистика за страна в която има масова ваксинация с ваксина която не е китайска и смъртността нараства със скоростта на нарастване на новите им случай, което е характерно за страните с ниска степен на ваксинация
  • 102 Vladi

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "Ваксиниран1403":

    Добре бе човек , ти наистина ли вярваш ,че САЩ бомбандираха Ирак ,Сирия , Либия и тн за доброто на бомбандираните и убити граждани и тяната свобода? Наистина ли вярваш , че една змия ухапала един прилеп един китаец изял прилепа и се зразил с коронавирус и сега Бил Гейтс се загрижил за Китаеца и плаща милярди да направи ваксина да спаси китаеца или тебе па точно ? Бил Гейтс се притеснява единствено че човеството вече приближава 8 милярда души през 2021 и 3 милярда преди само 100 години официално по телевизията казва , че хората трябва да бъдат намалени поне на половина , има го в нета , е защо тогава да ги прави тези ваксини? , айде помисли малко понапъни си мозъка

    Коментиран от #104, #105

  • 103 Hoho Boho

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "Ваксиниран1403":

    В Израел върнаха единствено и само маските на закрито...
    В България премахваме маските на закрито...

    И за какво им бяха необходими ваксините?
    За да им върнат носенето на маските на закрито?
    Ами да са живи и здрави и да си сложат, и трета ваксина!

    Коментиран от #106

  • 104 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "Vladi":

    Наивни сте ако смятате, че целта на ваксини нацията е намаляване населението на земята. Ако това беше целта масовата ваксинация най-малко щеше да главно е в пренаселените развиващи се страни а не в развитите които нямат никакъв проблем с пренаселване, а даже обратното. Отелно от това има много по ефективни методи за редуциране на населението от ваксинация с нещо. Нима ако това беше целта не можеше вируса да е по смъртоносен. А дали не е по-лесно да се сложи нещо в водата или храната на хората. Хайде замислете се малко.
    Разбира се не смята, че няма задени мисли зад ваксинацията, но си давам ясна сметка каква е тя.Разбира се, че става дума за пари и то не просто пари, а много пари.

    Коментиран от #107

  • 105 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #102 от "Vladi":

    Ваксината е безопасна и ефективна, но действието и ще е кратко и от тук нататък тя ще бъде периодична всяка година или няколко пъти в годината. Няма да се ваксинират всички и вируса ще продължи да циркулира сред хората. Това е целта на кампаниите срещу “вредните” ваксини. Просто се прилага доброто старо разделяй и владей. Така ще е защото фармацевтичните компании, тяхното политическо лоби и собствениците им не биха изпуснали тази златна възможност всички правителства да се абонират за техните продукти завинаги и да получават сигурна и гарантирана печалба за години напред. Ако ваксините не са ефективни или имат странични ефекти тази цел няма да се постигне. Ще се продадат еднократно и край, а те не преследват еднократна продажба. Също така ако се ваксинират всички и вируса изчезне отново няма как да се печели дългосрочно
  • 106 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #103 от "Hoho Boho":

    Една подробност изпускаш. Сегашната спокойна ситуация при нас е временна и скоро ще се помени коренно. Тогава ще видиш за какво са им бели ваксините. Да ще си сложат и трета защото си знаят и защитават интереса за разлика от нас.

    Коментиран от #108

  • 107 Vladi

    2 3 Отговор

    До коментар #104 от "Ваксиниран1403":

    Наивен си ако смяташ , че САЩ нападнха Ирак зради петрола , САЩ нанесоха въздушни удари на Ирак за да донесат Демокрация , Сега Ирак е прекрасно място за живот ако искаш отиди на екскурзия там , заведи жената и децата да се увериш сам
  • 108 Hoho Boho

    4 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ваксиниран1403":

    Защо говориш глупости?

    Каваш:
    "При нас спокойната ситуация била временна".
    А при тях, ваксинираните - неспокойната ситуация е перманентна.

    Ами ние сме си екстра!
  • 109 Човечец

    2 0 Отговор
    Българите имаме най-високото самосъзнание. Не сме като другите нации, които доброволно тръгнаха на заколение. У нас 3-4 % само са за факсините. И около 12-13 % са платените клакьори, които се опитват да излъжат хората да се факсинират. Затова е тази всеобхватна акция на пландемиците срещу нежеланието за факсини и свободната воля на хората.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Мутации

    1 0 Отговор
    Тоя вирус за има-няма година и половина - и вече си има повече разновидности от хепатита. Много нестабилен излезе... Явно не се чувства добре в природни условия :D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове