Last news in Fakti

26 Юли, 2021 14:53 6 325 66

Димитър Луджев: Трифонов няма качества за министър-председател, ще имаме проблеми с него

  • димитър луджев-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • трифонов-
  • бсп-
  • 46-то народно събрание

"БСП ще бъде зависима, ако окаже подкрепа на ИТН", смята Луджев

Димитър Луджев: Трифонов няма качества за министър-председател, ще имаме проблеми с него - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

"Консултациите на ИТН с партиите са добър знак. В момента се търси неформална парламентарна коалиция. Консултациите все още нямат някакъв резултат, но показват добри намерения и подаване на ръка за стабилизиране на политическата ситуация“. Това каза пред БНР проф. Димитър Луджев, историк, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров, съобщи Евроком.

Луджев определи като "доста нелепа реакция" представянето на проектокабинет от Слави Трифонов, без да са обявени окончателните резултати от проведените на 11 юли предсрочни парламентарни избори:

"В ИТН явно вече са проумели, че връщането към парламентарните процедури на преговори, търсенето на някакво рамково споразумение по приоритетите и задачите на бъдещото управление, търсенето на разумен компромис с възможните партньори и създаването на една неформална коалиция за подкрепа, е единственият начин да си осигурят едно стабилно управление", каза още той.

Според Луджев при тази конфигурация в 46-ото Народно събрание няма друг вариант, освен сформиране на неформално парламентарно мнозинство, в което да са протестните формации и среди от БСП, които приемат да подкрепят приоритетите на бъдещото управление: "В това няма нищо лошо или странно", смята той.

Проф. Луджев подчерта, че ИТН трябва да разберат, че не те ще бъдат зависими от подкрепата на БСП, а обратно - БСП ще бъде зависима, ако окаже подкрепа, защото всеки опит да се отклонят от постигнатите общи приоритети, ще е удар по техния имидж.

Той подчерта, че бъдещото правителство не зависи само от целите, които се поставят пред него, но и от личностите, които ще станат министри в него: "Слави Трифонов беше опиянен от победата и от своята самонадеяност, предлагайки бъдещ състав на Министерския съвет. Той трябва да разбере, че да имаш образование и да знаеш езици, не са достатъчни да управляваш. В световната демократична практика има два други много важни критерия за подбор - единият е професионална кариера, а другият е обществена биография, тоест какво си правил в полза на обществото. Действително е проблем, че Слави Трифонов го няма. Той трябва да поеме политическа отговорност, дори за злополучния кабинет, който предложи. Ще имаме проблеми с него, но се надявам разумът да надвие. Той няма качества за министър-председател“.

По думите на проф. Луджев проблем на Прехода в България е, че често в управлението са се оказвали хора с твърде оскъдни професионални и обществени биографии. "Да не говорим за случая с Бойко Борисов, който не само няма професионална биография, но има антиобществена биография с принадлежност към един ченгеджийски и мутренски кръг, който съсипа страната", допълни той.

Димитър Луджев посочи служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков като човек с добра професионална и обществена биография и определи като добър вариант оставането му на този пост и в следващото правителство.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    52 13 Отговор
    Не харесвам учиндолския, но тоя пияница като какъв се изказва ???

    Коментиран от #53

  • 2 Той

    32 7 Отговор
    се е покрил , носа си не пока
  • 3 мислещ

    34 13 Отговор
    Че то няма да е той, с 99% сигурност. Ама и той да е, кажете честно, че виждате вариант да е по-зле от тиквата? По-зле от тиквата може да е само шиши, примерно. Иначе е спорно дали би бил и по-добре чалгарят, де, но както казахме, нито ще е той, нито еднолично ще може да посочи министри (Опита, както видяхме и не му мина номерът). Така че, при всички случаи ще е по-добре от управлението на ГРОБ/Шиши.

    Коментиран от #59, #61

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    48 5 Отговор
    Ти пък щото много имаше качества за министър !!!

    Коментиран от #26

  • 5 Венци

    45 3 Отговор
    Че кво друго да каже комсомолски секретар от СДС. Нали сега са СДС-ГЕРБ.
  • 6 Снайперист

    26 2 Отговор
    ТЯХ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ ГИ !
  • 7 тхйт

    10 30 Отговор
    Абсолютно прав си Луджев!
    Ти отново трябва да станеш министър на отбраната.

    Коментиран от #43

  • 8 пръд

    38 6 Отговор
    Той доскорошният мин председател беше един висококачествен.
  • 9 Тони

    40 8 Отговор
    Слави никога не е искал да бъде премиер.
    Освен това е и много болен.
    А Луджев винаги си е бил под лога
  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    12 5 Отговор
    Ало ред. , що е то ПЪЛНО МНОЗИНСТВО ???????
  • 11 Румен

    28 5 Отговор
    Абееееее лъжльо, ти кат беше в Парламента кво направи? Само кебабчета и до кенефа с парите на данъкоплатците. Айде бегай у лево пенсионер скапан
  • 12 Болшевик

    8 13 Отговор
    България се "управлява",конспиративно, чрез назначени от Кремъл, "политици".
  • 13 прав е Луджев

    23 1 Отговор
    Нужна е дарбата от Бога. Хиляди са завършили литература,но не могат да пишат,като Ботев
  • 14 така е

    15 6 Отговор
    ТИКВАТА СИ Е ТИПИЧНА И СЕГА МУТРА.
  • 15 хаберих

    16 10 Отговор
    Десет пъти писах да не се гласува за Суафчо Босоногов Дънков,ама на! Хак да ни е! Никой не слуша.
  • 16 Последния Софиянец

    20 8 Отговор
    Комунисте, в коя свят живееш. Слави никога не би се изложил като Тиквата да стане премиер. Много добре му е ясно че няма качества. Затова ще сложи за премиер този който го посъветват

    Коментиран от #45, #57

  • 17 За тоя прочетете в интернет

    19 5 Отговор
    Какви золуми е правил като министър.
  • 18 Хаджигенов

    20 2 Отговор
    Луджев, медузо мръсна. Провален си от всякъде, а даваш акъл. Намали пиенето, че то живот не остана.
  • 19 Българка

    14 12 Отговор
    Като цяло не бих казала, че харесвам Луджев като политик. Но в случая е абсолютно прав!

    Коментиран от #37

  • 20 Скорпи

    19 0 Отговор
    То никой не го вижда като министър председател...
  • 21 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 3 Отговор
    Че защо лидера на една партия трябва да става премиер? Това е български "патент"! Премиер трябва да бъде едудиран и експерт, подготвен да управлява държава и във всички случаи отличен икономист!

    Коментиран от #24

  • 22 офицер

    29 4 Отговор
    Луджев, ти си престъпник и послушко. Ти и твойте господари от американското посолство, ведно с продажните атлантици и СДС политиканстващи човечета, убихте БНА така, както и Ньойският договор и западните ви господари не успяха. Ти плачеш за съд и затвор защото продаде българските национални интереси и разби националната сигурност в периода 1990 - 1994 година.

    Коментиран от #27

  • 23 Абе

    10 9 Отговор
    страха от ИТН е голям! Сигурен знак, че не могат, така да се каже, да ги опитомят!

    Коментиран от #44

  • 24 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Поправка - ерудиран.
  • 25 ами

    19 2 Отговор
    всички олигарси и корумпирани лица от герб сдс бсп и дпс трябва да бъдат разследвани, имуществото ѝм конфискувано и ефективно осъдени, партиите забранени. Това трябва да е по отношение на всеки влезнал в съучастие със задкулисието, дори и новите ѝм проекти, като итн.
  • 26 Имах имах

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Всичко окрадохме ! от сдс и ние пълнихме чекмеджета!! Майтап бе!! Ние честно забогатяхме!!
  • 27 тхйт

    9 6 Отговор

    До коментар #22 от "офицер":

    Луджев е бил МО само 2 години... къде го видя тоя период от 1990-94?? И какво точно е "разбил" не става ясно... или искаш да ни кажеш прословутото клише, че сме имали една много силна армия при бай ти Тодар, ама като дошла демокрацията и всичко изведнъж се "развалило"?

    Коментиран от #33

  • 28 И тъй нататък уйде в ряката

    11 4 Отговор
    Абе какъв Славчо?!😂😂😂Не се е появявал от последния път, когато имаше интервю пред френския журналист!! Представяте ли си Тошко да е на този пост😂😂😂понеже знае езици ще псува на френски Макрон, на немски Меркел и на английски Байдън!!!Само за Ердоган ще се въздържа щото не знае турски, а пък Путин няма да допусне такъв като него, с огромно его, нищо, че на ръст са равноправни😂😂😂😂😂

    Коментиран от #49

  • 29 Стършел

    9 7 Отговор
    То от Космоса се вижда, че и за кмет на Учин дол не става, но не там е заровено кучето. Зависимостите, които му се приписват са вредното за държавата! Той е с манталитет на слуга на който му е дошло времето да зависи нещо от него. Когато и да си посипят главите с пепел гласувалите за итн, винаги ще е късно! За ИБГНИ също.

    Коментиран от #41

  • 30 ДоуниКепеуета

    16 0 Отговор
    Споко, ще се научи и той да краде .
    Много от вас - старите айду ..и също нямахте никакви качества, но това не ви попречи да изкормите и ощавите държавата- кой като министър-председател,кой като министър,кой като депутатин.
  • 31 Глупак

    17 2 Отговор
    И тоя цървул, Митьо пържолата, се обади. И СДС краде, колкото можа!
  • 32 Луджев? Само ти ли не разбра, че Слави

    14 1 Отговор
    Няма желание да става мин Председател??? И ти си един от КухитеПрофесори!! Един от лъжците на Прехода!!
  • 33 БАЙ Х@Й ‼️

    16 3 Отговор

    До коментар #27 от "тхйт":

    Лично Митко Дамаджанката/Луджев заведе американския посланик при ракетите за които САЩ мислеха, че ги нямаме !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Последния Софиянец

    5 5 Отговор
    Или Трифонов или Служебното правителство
  • 35 chi

    18 3 Отговор
    Ей тоз, дето унищожи армията, и той акъл ще дава? Трябва да бъде съден за престъпление срещу нацията!
  • 36 Варненец

    8 1 Отговор
    Някой да е чувал, че Слави изявява желание да става МП? Аз не съм.

    Коментиран от #50

  • 37 някой

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Те, старите муцуни, знаят какво и как да приказват!
    По- кратичко, някоя похвала, някоя критика, но в тон с времето!
  • 38 Анонимен

    4 1 Отговор
    Наивни циг сте. Заето е държавното. Ит държавно в твхни частни фирми. Няма бачкатори. Всеки нечтае за стола, а стомиве резервирани. Идвайте на обекта да строим България. Слтнце, дъжд, кой иска да оцелее, трябва да се рабити, а димитър лужжев, някой си любо, дитектора, милиционера, сергей джебел и тайгата не ги мисли, имат запаси за години, а вие като змийски сте, няма да ви се отвори чадъра. Късно е. Ше ядем малко, то е здравословно 3 глави лук с три филуйки на ден и вода от църкватабезплатно. Беден, болен, носи богатите
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пипи Чорапчето

    5 2 Отговор
    А кога Трифонов е декларирал намерения да става премиер?
    Доколкото си спомням - никога,той даже и депутат отказа да бъде и го направи навреме;) - преди изборите!
    За разлика от други лидери, които първо се набутват в колкото могат и където могат листи и после, след като електората е гласувал за тях, се отказват!;)
  • 41 изрод от ГЕРБ

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "Стършел":

    Още една подлога на т.н. градската десница-вятър и мъгла.Пребоядисани комунисти от бояджията ив. костов. Слави е от 20Г.в публичното пространство и е зависел само от себе си,умньо. Стършел бил ..........смях.......
  • 42 Анонимен

    7 0 Отговор
    На луджев, Вълчо, номенклатурата им е широко около врата. Кой както можа се оправи, а и децата им са възпитавани по същият начин. Леко и меко всеки търси. Станаки на 70 години, виж как драпад за власт. Там е келепира отдолу без връзки загиваш прав или те убиват именно те, стара и нова номенклатура. Те знаят как, с набеждаване, с техни си похвати и това е не от 30,а от 77 години. Бъдете здрави. Парите никога на никому не стигат. Богатство е здравето, че и както в много провинции липсват. Тежки времена и за имащите, тяхният проблем е, че не могат да си ги харчат, да обикалят света, има човек има проблем. Най-важно е за мен, семейство, деца, но така направиха, докараха от селата и в града преди 20 г оставиха ги без работа и ги прокудиха, а кой остана умре.. Геницид спрямо белибг
  • 43 Пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "тхйт":

    Луджев - министър на ОБРАНАТА държава.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Психo от Курило

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Именно , очакваме голяма изненада. За мен такава е да поканят за министър председател Бойко Борисов. Аз съм твърдо ЗА. Само за да им видя физиономиите, както и вашите разбира се:))))
  • 46 Да,

    3 1 Отговор
    отхвърлен като цяла плеяда отвън назначени БКП(БСП/СДС и накрая ГЕРБ) сатрапи, но сега пак дава акъл!...
  • 47 В виж ти,кой...

    10 2 Отговор
    ...изпълзял изпод нафталина...?!Другаря Луджев...-бивш Комсомолски Секретар...!Един от няколкото гада,закопали Майка България по време на управлението на СДС...

    Коментиран от #54

  • 48 1618

    6 2 Отговор
    Още един провален и омразен политик предал надеждите на хиляди хора изпълзя от дупката си! Като някакво нашествие на отрови змии са!
  • 49 изрод от ГЕРБ

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "И тъй нататък уйде в ряката":

    Е Баце беше казал:"Аз съм прост и вие сте прости" и е бил прав .......ама много прав
  • 50 Не му стиска, а и си знае, че не

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Варненец":

    става. Искат се много неща като качества и "топки", а Слави не притежава нито едното, нито другото. Единствената разлика между него и Борисов е, че на Слави още не сте му сърбали попарата. Само не ми казвайте, че през управлението на Борисов сте живяли много зле. И това не се дължи на него естествено, а на много други фактори, включително международни, икономически и т. н. В момента ситуацията е съвсем различна-пандемии, ваксини и т. н. А на служебното само изчегъртване им е в главата. Сякаш това решава някакви реални проблеми в държавата.
  • 51 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Какъв страх може да има от":

    Какъв страх ли? Ами платени коментари по форумите! Защо? Нали са въздух и няма страх! Кому е нужно тогава да си харчи парите! 😃 Ежедневно и ежеминутно знайни и незнайни социолози, политолози и не знам си какви лози още! Защо? Отде се пръкнахте, де бяхте! 😃 Всички Доганови медии, тема номер едно, с всякакви лъжи и манипулации! Защо се харчат толкова пари? Нали са въздух и няма страх! Защо джанам се харчат толкова пари за простотия? Най вероятно е за "благоденствие и патриотизъм" харченето на пари, за да ни предпазят от това "зло" ИТН! Не е страх! 😃
  • 52 LOSHIA

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Какъв страх може да има от":

    ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ВИЕТЕ КАТО ЛИНЕЙКИ.........
  • 53 И ОТНОВО

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Като много,ама много по умен от тебе!
  • 54 Чичо Тончо

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "В виж ти,кой...":

    На времето едно приятелче чуло от агенция ЕЖК, че износа на цигари-полулегалния е сладка работа! И щото нямал достатъчно парички събрал още трима като него, купили цигарите и ги натоварили в един нает за целта TIR! за по-сигурно строили техния зад четирите камиона с цигарите на Луджев и станало какво?! Камионите с цигарите на Луджев минали и заминали, а техния останал на митницата! Приятелчето още ходи кат обит с мокър парцал, предъвква нещо, плюе къдрави косми и говори с изтънено гласче!
  • 55 Стефан

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Димитър Луджев: Трифонов няма качества за министър-председател, ще имаме проблеми с него. КОЛКО ПЪТИ ви го каза Трифонов че той НЯМА ДА Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, но нали и тебе те бяхме забравили и ти реши да изпъкнеш като свинско мъдо, а да не би мутрата да имаше качества за политик въобще, не знае езици, не разбира от икономика, политиката му е непонятна материя, зависимостите му от запад и изток бяха толкова големи че НИКОГА не каза НЕ на Путин, Меркел, Ердоган, или на Тръмп, толкова скъпи самолети няма никоя друга държава, газопровод на руснаците строен с НАШИ пари, това КАКВО е, бедни ми Луджев умния човек говори КОГАТО ИМА защо, а глупавия САМО ДА КАЖЕ НЕЩО.
  • 56 Въй

    4 1 Отговор
    Да не са отвлекли Славчо?
  • 57 зъл пес

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    И кой ще е съветникът?
  • 58 КуКу Къш

    4 4 Отговор
    Четох го, четох го този Луджев и като стигна до Рашков, на езика ми започнаха да идват най-популярните сръбски и български изрази...

    Коментиран от #62

  • 59 Jacques Yves Moineau

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Както са казали китайците : внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се случи.
  • 60 потребител

    0 0 Отговор
    Този пък алкохолик откъде изпълзя?
  • 61 КуКу Къш

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Ти може да си "мислещ", но има и помнещи, които помнят много по-лошо от ГЕРБ и то с участието на някои от днешните "спасители".
  • 62 Северозапад

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "КуКу Къш":

    Аз също. Но съм по-добре от теб, щото освен българските и сръбските "благопожелания" владея достатъчно добре и руските, и влашките такива!
  • 63 ТИКВИИИ

    2 1 Отговор
    той НЯМА КАЧЕСТВА ДА РЪКОВОДИ НО РЪКОВОДЕШЕ И СПЕЧЕЛИ !, СЪЩИЯ Е И БОЙКО , МНОГО ЗНАЕТЕ АМА НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ !
  • 64 Watchdog

    2 0 Отговор
    България не е суверенна държава и въпросът за качествата на премиер министъра не е от особена важност. Доколкото тази личност е добър и предвидим изпълнител на решения взети от чужбина той би бил подходящ за позицията. Това е самата истина.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове