2 Август, 2021 23:15 19 814 51

Ето какви са били последните думи на Хамстера

  • антон петров-
  • антон петров – хамстера-
  • хамстера

Противоречиви са версиите за смъртта на кримигероя

Дръжте се! Това били последните думи на кримигероя Антон Петров-Хамстера, преди да полети фатално с джип при офроуд приключение в Рила. За случилото се в събота вечерта проговарят пред ченгетата авери на Хамстера, станали свидетели на трагичния инцидент, научи “България Днес".

Той става около 20,30 ч в местността над село Пастра. Няколко джипа, сред които и този на 48-годишния Антон Петров, се връщат по черен път към град Рила. По неизяснени още причини Хамстера губи управление над мощната машина, полита в стръмна урва и се преобръща. С него се возят още трима души.

Противоречиви са версиите за смъртта на кримигероя. Според едни той е загинал на място. Според други все още е бил жив при пристигането на спасителите, но въпреки усилията по реанимацията му е починал.

Заради дълбокия и скалист терен в м. Илийна река освен полицията е извикан и екип на Планинската спасителна служба. Авери на Петров и бизнесмени от района се включват в акцията по ваденето на пострадалите. Към мястото се втурват три линейки от Благоевград, Рила и Дупница.

Тримата спътници на Хамстера са закарани в “Пирогов" без опасност за живота. Трупът на Хамстера е откаран за аутопсия в кюстендилската болница. Очаква се заключението на съдебните медици за причината за смъртта.

Цяла нощ екипи на полицията правят оглед на мястото, което е високо в планината. По нареждане на дежурния прокурор във вчерашния ден е извършен повторен оглед в светлата част на денонощието. По случая е образувано досъдебно производство за произшествие с настъпила смърт.

Разпоредени са необходимите процесуално-следствени действия, поясни пред вестника говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Разследващите ще възложат изготвянето на автотехническа експертиза, която да установи състоянието на джипа. Така криминалистите ще могат да се ориентират дали произшествието е заради неизправност, или се дължи на стръмния терен.

Антон Петров е знакова фигура в криминалния свят в последното десетилетие. Името му “изплува" в операция “Наглите" в края на 2009 г. Тогава бе задържан при втората вълна арести при разбиването на групата за отвличания. От МВР го сочат като човека, посредничил за вземането на откупите. В действителност кримигероят попада на мушката на ченгетата, след като при обиска у дома му в чантата на жена му Красимира Иванова е намерена банкнота от 100 лв. Номерът ѝ съвпада с една от банкнотите, с които е платен откупът на студента Румен Гунински-младши. Поради липса на доказателства Хамстера не попада сред обвинените като група похитители.

Малко след това той е закопчан при ювелирната акция “Октопод". Като двигател на схемата за рекет е сочен бившият съветник на ДАНС Алексей Петров. При шумната операция Хамстера е обявен за общодържавно издирване, след като не е открит на адреса му. На другия ден той сам се предава в Съдебната палата, придружен от адвоката си. След като излиза от кауша, Алексей Петров коментира, че Хамстера има проблеми с правосъдието само защото е негов приятел.

Сагата “Октопод" се точи 11 години и приключва окончателно преди две седмици. Тогава става ясно, че апелативната спецпрокуратура не е протестирала оправдателните присъди на втората инстанция на Алексей Петров, Антон Петров и Кирил Топалов и те са влезли в сила. Повечето от останалите подсъдими също са оправдани. Единствено Марчело Джотолов и Янко Попов обжалват 3-годишните си условни присъди пред Върховния касационен съд.

Междувременно разследващите отделят материали в отделно дело, станало известно като “Нежния Октопод". По него Хамстера е погнат заедно с Мистър България Мирослав Йончев и други като група сводници на проститутки. Крах настъпва и за това дело, тъй като прокуратурата не внася обвинителния акт в рамките на 2 г. Обвинените, които прекарват месеци в килията, се заканват да съдят България.

През май 2012 г. се появява информация, че Хамстера е закопчан заедно с несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, защото готвели убийството на висш антимафиот. Като жертва е спряган тогавашният шеф на отдел “Контратероризъм" в ГДБОП Валентин Цоновски. Оказва се, че Хамстера е извикан за беседа при антимафиотите и е предупреден да не прави повече така. Седмица по-късно Хамстера отново е при антимафиотите след сигнал от информатор, че организирал атентат срещу тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева. Достатъчно улики за повдигане на обвинение не се намират.

Името на Хамстера е споменато от друг кримигерой Валентин Янев – Вальо Бореца като боса, възлагал мокри поръчки на бандата за убийства “Килърите 2". На подсъдимата скамейка по случая са изправени Бореца, ММА боецът Мартин Антов и други.

В началото на 2014 г. Хамстера отново попада зад решетките. Този път причината е сбиване пред столично заведение на ул. “Оборище". Според адвоката му той е бил вътре, докато е ставало мелето, и е закопчан само защото е известен.

Извън проблемите си с правосъдието, приживе Хамстера участва в управата на 5 фирми. Преди време върти и охранителната компания “Спартак секюрити", която се свързва с “Лев инс". В последните години се ориентира към изграждане на ВЕИ в партньорство с местната власт в родния си край Рила.

Като останалите обвинени, и Антон Петров осъжда България в Страсбург заради скандалната акция “Октопод". Магистратите присъждат 5 хил. евро на Хамстера и 10 хил. евро на половинката му Красимира, която при нахлуването в дома им на 10 февруари 2010 г. е била бременна

Антон споделил, че отива към родния си край, където е минало детството му. “Карали са бавно, искали са да се разходят. Нелепо се е случило – колата е поднесла на някаква трева", разкрива Алексей Петров за фаталния инцидент с Хамстера.

Изкараха го кримигерой, а той завърши ядрена физика и международни икономически отношения. Твърдяха, че е джамбазин, а той всъщност въведе система за противодействие на автокражбите. Напоследък премина от имобилайзери към киберсигурност, посочи бившият съветник в ДАНС за близкия си приятел.

По думите му авоари на Хамстера са били запорирани в последните 10 години, което му е нанесло солидни щети. “Октоподът" се бавеше, за да ме държат на трупчета и да не съм обществено активен. Това се стовари и върху Антон Петров", коментира Алексей Петров.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 последните думи

    39 20 Отговор
    Слави е мой човек
  • 2 BigBulgarianBoss

    38 10 Отговор
    Аз си мислех, че са,, изправи се мутри вун,,
  • 3 Според мен е било

    14 0 Отговор
    всичко е идинвидинуално ,г-це Мъринова
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СпирУ

    88 1 Отговор
    След такива статии на мен вече ми е жал за Хамстера. Бива ли толкова несправедливост и страдания за бедния човечец?! Добре, че се е отървал...

    Коментиран от #22, #42

  • 6 Пияния

    55 2 Отговор
    Един пияница умира, под бурето пиян, и заръка последна оставя,;- "Грижете се за лозето"
  • 7 ТаУмВзе

    35 2 Отговор
    Последните дими, “я то имало ад”
  • 8 Мишо Бирата

    63 2 Отговор
    На българите ли разправяте тези приказки ? Просто Бог си знае работата
  • 9 Гладен брокер

    53 5 Отговор
    Майка си ли дири с джип в планината.
  • 10 Хамстера си е чист плъх

    149 2 Отговор
    Втурнали се 3 линейки спасители,бизнесмени,а за бай Иван кадето бачка 40-50 години и не е откраднал лев лекари и линейки няма,няма и бизнесмени и спасители .Гадна нация, объркани приоритети.
  • 11 ОТ ОФ то

    48 5 Отговор
    Другарите от ДС загубиха един от своите. Слава на БКП !
  • 12 Фрг

    81 0 Отговор
    Какво ни интересуват последните думи на една мутра бияч???

    Коментиран от #43

  • 13 Браво

    49 5 Отговор
    Да Живее вечно паметта на Хамстера!
    Айде сега некой книга да напише ама не много страници.
    И после сериал за живота му, радиопиеса и евентуално спектакъл на Бродуей.

    Коментиран от #16

  • 14 Амстера

    24 2 Отговор
    "Ъй Ся си Йбамакйата
  • 15 Covid

    11 1 Отговор
    И държа ли се?
  • 16 0895313

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Браво":

    Е то и затова, докато ги отразяват тези маши на да, ще ни оправляват, такива, като пунта мара!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 психо

    24 0 Отговор
    Хамстер а говори!?
  • 19 Амстера

    13 0 Отговор
    Юпи кайе мадафака
  • 20 Антон Петров Хамстера ,български будител

    37 1 Отговор
    Да се светят името ,муцуната ,шкембето и свинските му очички
  • 21 Гошо

    23 1 Отговор
    Към 19:27 пръднал и промълвил "опааа" ама мисирките и куките мълчат
  • 22 ЕВРО НЮЗ

    28 0 Отговор

    До коментар #5 от "СпирУ":

    Тъкмо да стане и професор и виж какво нещастие.. Няма ли някое интервю на тема Корона вирус с него.. Те специалистите като отворят уста утре сутринта нямат разлика
  • 23 Хамстера

    25 1 Отговор
    е олицетворение на най- ниското ниво на съществувание ,левъл пиявица
  • 24 Хайзенберг

    48 0 Отговор
    Хм и на мен ми приличаше на ядрен физик ама не бях сигурен!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Природен парк Рила

    31 1 Отговор
    Където може да се кръстосва с джип и багер...
  • 27 Веселина Томова

    7 9 Отговор
    Хамстера ни беше като брат. Мир на праха му.
  • 28 Гвинейско Прасе

    8 2 Отговор
    Хамстара беши ни кът папа Везулвий ,чуек ,беши ,и не пийши много ,литър-две
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 fks99 мada

    10 1 Отговор
    боли ме моркова за хамстера
  • 31 Пръцко

    21 0 Отговор
    Хамстера - ядрен физик и виден икономист - посмъртно да го назначим за Премиер на републиката!!!
  • 32 Не бе дебелака е умрял от

    8 0 Отговор
    КОВИИИИД 19 🤣🤣🤣😂😂
  • 33 Именит

    17 0 Отговор
    Ако беше осъден на 20г като другите щеше да е жив , НО в затвора...
  • 34 Обикновен

    16 0 Отговор
    Местя го
  • 35 АМОН

    4 1 Отговор
    С КАКВАТО МЯРА МЕРИТЕ С ТАКАВА ЩЕ ВИ СЕ ОТМЕРИ И ДОБАВИ.

    ТОВА НЕ Е СПЛАШВАНЕ.
    ТОВА Е ПРИСЪДА

    СКОРО АСАН ОМЕРОВ ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ В БЪЛГАРИЯ СА МУ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ.
  • 36 ХАМЗАТА

    7 0 Отговор
    Не треаше да се отклоняваме от магистралата копеуе, за да спестим от винетка видя ли кво станааааааа.... The End
  • 37 Всеки си получава

    6 1 Отговор
    Заслуженото
  • 38 Лост

    5 1 Отговор
    "Цял живот си пълних бузите като хамстер. И защо? Сега ще ги взема ли с мен? ". Да се сещат и другите с големите бузи и дисаги.
  • 39 Човек

    3 0 Отговор
    Не може да избяга от съдбата си.

    Коментиран от #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Jacques Yves Moineau

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "СпирУ":

    Дааа, в предна статия на Факти дори писаха че е местен благодетел. Как да не съжалиш такъв човечец. ..😂😂😂
  • 43 Нюз

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фрг":

    И какви са били последните му думи...- ,,Дръжте се"...?!Такова гръмко заглавие и накрая едно няма нищо...
  • 44 Аман от турцизми...

    4 0 Отговор
    -Хамстера е пътувал с ,,авери"...
    -След като Хамстера излиза от ,,кауша"...
  • 45 Галина

    0 0 Отговор
    Е, може и филм да направите....
  • 46 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    кой е хамстерът !?
  • 47 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Да беше Крали Марко, нямаше да пишете толкова много за него.... Като знам що писане се изписа за Митьо Очите , но сега вече го титулувате "бизнесмен" !?
    Може би, лалугер ли, хамстер ли, ако бе оживял и той щеше да е почетен "бизнесмен"
  • 48 яко ни лъжат

    10 1 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИДОЛИЗИРАТЕ ЕДНА МУТРА,БАНДИТ ОТ НАГЛИТЕ!!!! ПРЕМЕСТИХ СИ ГО ОТ ТОЯ НАШМЪРКАНИЯ И ЯВНО ПРЕБИТ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ. ГОЛЕМИЯ ФАКТОР НА БЪЛГАРИЯ-УБИТ МУТРАФОН.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 То това не е човек а уорд

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Човек":

    Недоразумение на природата ! Всички боклуци от СИК и ВИС Тия ттрепане и до десето коляно конфискация! Да не се скатават откраднатото ще се вземе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове