Last news in Fakti

6 Август, 2021 08:00 6 288 34

Колега на загиналите горски отправи тежки обвинения

  • загинали-
  • пожар-
  • горски

Ние сме обречени от гледна точка и на екипировката защото през годините ни се дадоха десетки костюми за банкети и по 200 000 лева за джипове с екстри за началниците, но екипи за работа нямаме, пише Димитров

Колега на загиналите горски отправи тежки обвинения - 1
Снимка: Фейсбук

Бивш колега на двамата загинали горски служители в борбата с пожара край село Петрово, Сандански, е разказал "ужасяващи неща" за случващото се там. Това твърди в свой фейсбук пост Стоян Димитров, който явно също е работил като горски.

Димитров директно посочва "директора Дамян Дамянов" и обяснява, че за пред камерите той бил герой, но "такива" като него си седели "долу в построения щаб и "често дават грешни команди".

"Ние сме обречени от гледна точка и на екипировката защото през годините ни се дадоха десетки костюми за банкети и по 200 000 лева за джипове с екстри за началниците, но екипи за работа нямаме. Нямаме дори кислородни маски. Влизаме в огъня с голи ръце, лопата и топалки, и фланелки на лицата, защото нямаме кислородни маски! Понякога влизаме и там, където оборудвани пожарникари често не смеят да влязат", пише Димитров.

След това описва случай от 2017 година и твърди, че още тогава един от сега загиналите е можел да загине, след като била дадена заповед на екип от 10 души да влизат навътре срещу огъня, но Димитров, който ги ръководел, се възпротивил.

"Това са истинските герой на България раждани от български Майки!!! Буквално с голи ръце без оборудване застават срещу огнените стихии за да предпазят хората и България! (...) Не ме е страх да кажа истината както тогава с откровеност и загриженост спасих десетки души така и сега се надявам да спася други хора за напред ако се обърне внимание на казаното от мен за ситуацията и директора Д.Д. (...) Готов съм да застана и с лицето си пред камерите ако това помогне повече да няма подобни неща!", добавя Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 62 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    107 7 Отговор
    Вървете да протестирате в Банкя при Боко, който раздаваше жипове за 200000 !!
  • 2 Бойко Разбойко

    67 9 Отговор
    Как с голи ръце?Осигурил съм ви по една бухалка.
  • 3 Мдаа

    39 8 Отговор
    Герои,не герой-в бг.език няма дума,която в множествено число да завършва с "Й"

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    57 3 Отговор
    БОГ да ги прости загиналите ХОРА
  • 5 Даскал

    40 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Прав си ! Пълна простотия са тези Й в множествено число. Но от поколение живяло с щатски супермени и турски сапунки не чакай нищо добро !
  • 6 Ооо

    21 15 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Аман от буквояди!

    Коментиран от #8

  • 7 ВИНЕТУ

    34 3 Отговор
    Аз съм пожарникара на Републиката !

    Коментиран от #30

  • 8 Мдаа

    32 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ооо":

    Защо "буквояди",трябва да пощряваме неграмотноста ли?

    Коментиран от #19

  • 9 Поп Дъньо

    7 39 Отговор
    Айде сега всеки , който е настъпан да започне плювнята...
    Такива приказки как се доказват?А доброволците с каква екипировка са?
    Да се възползваш от такава трагедия е грозно и отвратително!
  • 10 5kof

    53 8 Отговор
    Абе защо навсякъде, където служебното правителство разрови само смрад и леш? Има ли една област, или дейност, в която тиквата от Банкя и неговата шайка да са свършили нещо като хората. Ако е Да - нека го посочат уважаемите служебни министри. Ако е Не - т.н. народни избраници, посочени от Суверена да излъчат един Народен съд и един по един всички крадливи гащници да минават по процедурата. Кой на въжето, кой при бай ти Ставри. Малко от малко да се изчисти утайката от това общество. Или пък друго: Закон, забраняващ участието на мафията ГЕРБ в политическия живот на страната.

    Коментиран от #33

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 цербер

    19 0 Отговор
    Това са истинските героИ на България!
  • 15 Начу

    49 2 Отговор
    Кислородни маски няма никъде по света. Има апарати, а маската е част от тях. Това за което говори тоя бивш герой е въздушен апарат. Но за да го използваш трябва да отговаряш на условия. Горските са обучават всяка година за действия при горски пожари. Това, че не са обучени е друг въпрос.Бг територията изхранва 7000 бр професионални пожарникари 99% от които са като чекмеджан - дебели, мързеливи, разбирачи от всичко и некадърни. Техника за гасене на горски пожари нямаме. Въртолета е военен със смешно приспособление за гасене и не става. А тн координационни щабове координират единствено броя кафета и гащите на секретарките.

    Коментиран от #17

  • 16 Валя

    27 4 Отговор
    Защо мълчахте досега? Хубаво ви беше Бойко като ви тупаше по рамото и говореше врели-некипели, а всички се хилехе самодоволни!!!
  • 17 Гражданин

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "Начу":

    Не плюй по пожарникарите! Че да не ти се наложи да ти гасят къщата! И нито са дебели, нито са чекмеджани! Вършат си работата и нямат време да коментират по сайтове!

    Коментиран от #22

  • 18 ТРД

    9 2 Отговор
    За борисовата хунта тези хора нямат значение. Достатъчно да си пълни чекмеджетата мутрата.
  • 19 Ъхъ...

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    Прав си. Не бива да я поощряваме. В този ред на мисли - думите "пОщряваме неграмотносТа" в коментара ти правилно ли са написани? Апропо, след запетайка се оставя 1 интервал. 😉
  • 20 студена

    11 0 Отговор
    Дамарнчо пак се е намърдал на топло място. Беше управител на резиденцията на Бай Тошо над язовир Студена, после се прочу с бутафорните глигани, теглени от готвачките за да прибнира еврата на пишман ловците от Западна Европа, а сега гаси пожари дистанционно .
  • 21 ХХХ

    15 0 Отговор
    Необходима е спешна лустрация, всички свързани по
    някакъв начин с ДС и ГЕРБ да нямат право да заемат
    длъжности в държавната администрация и управление.
  • 22 Абе,

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гражданин":

    Ти си пожарникар, нали. Ся дращиш по форумите от службата. Естествено, е че се чувстваш засегнат, ама наистина сте гола вода.
  • 23 пожар

    8 4 Отговор
    до кометар 17.
    Пожарникарите не гасят пожари. Те само пишат констативни протоколи след като всичко изгори.
  • 24 защото

    13 0 Отговор
    Доган сече горите и раздадоха на шефовете Секвои да си затварят устите и това е!
    Бойко и Доган са заедно в играта, за съжаление и всички останали!
  • 25 Перо

    13 1 Отговор
    Ако служебните задължения задължават горските служители да се борят с пожарите,основната вина за липса на екипировка и техника е шефа на Сгенцията по горите или ако е закрита,на Министъра на земеделието от режима на толупа. Къде е паркетния,мутренски маршал и армейски генерал с пет звезди и лампази,командващ групата армии Николов и неговите 8000 оборудвани пожарникари? При тази бройка пожарите могат да бъдат загасени и с крака! Новото правителство трябва незабавно да го махне и извади пожарната от МВР,както е по цял свят!
  • 26 isus

    2 0 Отговор
    Ефесяни 6:12 VBG

    Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните владетели на мрака на този свят, срещу духовете на злото в небесните места.
  • 27 До 8 Мдаа

    3 2 Отговор
    В 5 думи две огромни грешки. Поощряваме е с две оо и неграмотността с две тт. Мълчи си, че така много се излагаш.

    Коментиран от #29

  • 28 МАФИЯ НА ББ

    2 2 Отговор
    НАЩЕ ПОЖАРНИКАРИ ГА ГОРЯТ НАЩЕ ГОРИ СА В МАКЕДОНИЯ ДА ПОМАГАТ НА МАКЕДОНЦИТЕ. А НИЕ ТУКА ДА ГОРИМ В ОГЪНЯ. НАЛИ ТАКА РАЗБОЙНИК БОЙКО ОГРАБИЛ И УНИЩОЖИЛ ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ?????
  • 29 Прав си, обаче...

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "До 8 Мдаа":

    "Поощряваме" с две "оо" (?!) и и "неграмотността" с две "тт" - т.е. 4 пъти "о" и 4 пъти "т"?! Хм... 😉
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БЕЛИЯ

    4 0 Отговор
    Да, само скъпи дрехи и скъпи автомобили за горските шефове в цяла България, без да бъдат нужни.
  • 32 Гост

    3 0 Отговор
    Горските са като доброволците с една разлика; понеже познават местностите, са изпращани за логистика да направляват пожарникарите, а това, че не се стои срещу вятъра, когато отпред има пожар би трябвало да е ясно на всеки.
    Никой здравомислещ човек не застава на пътя на пожара, а го следи от страни.
  • 33 БоБо

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "5kof":

    Смрад и леш на думи, а когато стане въпрос за доказателства - йок.
    - Минеков в културата много бърбори - и нищо
    - в спорта - нищо
    - хазната била празна, а се оказа, че не е. Излязоха и 2 милиарда уж от повишена събираемост на данъци, а всъщност - от отложените заради пандемията данъци.
    - уж раздаваните големи пари от ББР се оказаха обезпечени и редовно изплащани.
    - "стотици" подслушвани, а все още никакви доказателства, както и отказ да се образува специална комисия в Парламента, защото е ясно, че няма нищо.
    Само пушилка, за да имат оправдание за смяна с техни хора.
    А сега се знаеше от много време, че идват пожари, а главният чегъртач Рашков не направи нищо и загинаха невинни. Заради несвършена работа в неговото ведомство. Виновни са и той и Янев и Радев. той персонално, защото е калпав милиционер, а другите - защото са го сложили там и не са го притискали и контролирали.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове