Last news in Fakti

10 Август, 2021 08:36 7 593 55

Николай Хаджигенов: Шансовете за трети мандат са добри

  • николай хаджигенов-
  • итн-
  • итн кабинет-
  • слави трифонов правителство

Петър Илиев сам ликвидира шансовете си

Николай Хаджигенов: Шансовете за трети мандат са добри - 1
Снимка: БГНЕС

“Качества? Какви качества? Арогантна самодостатъчност е качество за изчегъртване на Гешев? Че то това е Гешев. Слагаме ги един до друг, абстрахираме се от визуалната прилика, слушаме ги как говорят и получаваме две страни на една и съща монета”. Така коментира интервюто на Петър Илиев от ИТН пред NOVA в понеделник съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

По думите му Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било. „Той сам ликвидира шанса си. Интервюто му е самостоятелно основание да гласуваме срещу правителството. Защото то показа, че кастингът за политици не е правилният начин. Кастингът за политици всъщност се нарича избори”, посочи той в студиото на „Здравей, България”.

„ИТН взеха нашите приоритети, на „Демократична България” и социалната част на БСП и ги плеснаха при тях в декларация. В петък половината юристи в НС не си вдигаха телефоните, защото неистово търсеха кандидат за правосъден министър. Причината да гласуваме против, а не просто въздържали се е механизмът, по който се сглобява това правителство”, категоричен е Хаджигенов.

По думите му за прословутото изчегъртване, за което говори Слави Трифонов - ИТН нямали идея какво правят. „Друг е въпросът колко им стиска? На тях им стиска да ни се карат от телевизора. Но да направят трудните неща – за това се иска друг тип стискане”.

Промяната на модела започва с премахването на Иван Гешев, но се завършва там. Нужна е гражданска квота на ВСС и е крайно време адвокатите да влязат на такива места. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ИСБНИ адвокат Николай Хаджигенов.

По думите му "дори парламентът да направи нужните промени, не виждам как правосъдната реформа може да се изпълнява от изпълнителната власт. Политическите квоти във ВСС са зло", казва Хаджигенов.

Предложенията за вътрешен и за правосъден министър от "Има такъв народ" (Петър Илиев и Иво Атанасов - б.р.) са несъвместими, оцени Хаджигенов.

Той разкри, че още миналата седмица са получили от Австрия потвърждение, че предложеният от ИТН за премиер Пламен Илиев не е посещавал местен университет. Съзнателно задържахме и скрихме информацията. Очаквам от Пламен Илиев да обяви, че е посещавал детска градина във Виена, пошегува се Николай Хаджигенов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Национален протест пред НС

    47 35 Отговор
    Срещу Слаби и чалгарите от 7/8 .

    Коментиран от #44

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бсп

    24 11 Отговор
    ще си кажете всички, че обслужвате другата част от модела срещу когото се борят българските граждани, именно БСП
  • 4 русенец

    46 20 Отговор
    Та**шакът ще е пълен ако утре ГЕРБ и ДПС подкрепят правителството на ИТН. Имат и интерес да го правят, ИТН могат да се манипулират по начина, по който се манипулира дете-идиотче.

    Коментиран от #8, #10, #18

  • 5 КрадиГенчев

    35 17 Отговор
    Аз не съм спечелил нито едни избори ама трябва да раздавам правосъдие,защото затова ми плащат и съм нагъл и дебилен!

    Коментиран от #28

  • 6 LOSHIA

    19 14 Отговор
    Национален протест на платените от статуквото!
  • 7 Както винаги

    32 31 Отговор
    извадка от контекста. Аз гледах цялото интервю. Какво да кажа, освен прав е. Всяка една негова дума беше в десятката.
  • 8 ще видим

    30 22 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    И аз имам такива опасения, след като ИТН показаха че са ГЕРБ2.
  • 9 1618

    28 23 Отговор
    В мoмeнтa cлeд прeдaдeния вoт oт Cтaниcлaв Трифoнoв и ИТН тoвa e нa- дoбрoтo рeшeниe зa Бългaрия!Прeдocтaвя ce възмoжнocт БCП дa върнaт Cлужeбнoтo прaвитeлcтвo!A,ИТН трябвa дa нaпуcнaт Пaрлaмeнтa!В прoтивeн cлучaй нaрoдния гняв щe ce изcипe върху тях и щe пaк щe бъдaт изритaни!

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 10 LOSHIA

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Не се прави на по умен отколкото си!Те няма да го признаят (ако се случи)

    Коментиран от #37

  • 11 Пич

    29 23 Отговор
    Ако ИТН да глупаци , какви са гласувалите за тях... Доста представители на народа да със селяндурско мислене , чакат месия да ги спасява , и после мигат като плъх в брашно , като видят каква са я свършили... Особено по провинцията и чужбина , реват че нямало работа , ама какво очакват , Славчо да им направи офиси на 7/8 и да ги назначава на работа ли... Егати... Който се е образовал , работи добре платена работа в София или чужбина , който го е мързяло , копа картофи , и тука , и в Англия... Това е положението...

    Коментиран от #21, #47

  • 12 Отговори

    26 18 Отговор
    Хаджито Божковист нагъл алчен кой те избира бе Наглец
  • 13 хайде

    18 15 Отговор

    До коментар #9 от "1618":

    Cтигa cтe прoбутвaли БCП, тe ca чacт oт зaдкулиcиeтo и пoрeднaтa пoдмянa. Oтдaвнa трябвaшe дa cи oтидaт в иcтoриятa и зaбрaвeни. Тe ca cъздaдeни и нa пoдчинeниe нa чужди нa Бългaрия cили. Нямa кaк дa oчaквaш нeщo пoлeзно и някaквa прoмянa c хoрa, кoитo прoдължaвaт дa пoвтaрят "ниe cмe нa 130 гoдини и никoй нямa прaвo дa ни прoмeня". Тoвa ѝм e миcлeнeтo, нямa кaк дa ce прoмeнят. Държaт в ceбe cи мнoгo кaпитaл и влacт, и щe ce бoрят зa тях. Зaпитaйтe ce caмo, кoи хoрa cтигaт дo виcoкитe eтaжи нa йeрaрхиятa в БCП нa нaциoнaлнo и мecтнo нивo, и нe caмo при тях. Хoрa милиoнeри, c хoтeли, c джипки. Тoвa ca oргaнизирaни групи. Нимa oчaквaтe чecтнocт и cъпричacтнocт към бългaрcкитe грaждaни? Или държaвничecкo миcлeнe? Ъпcурт. Oчaквaйтe caмo дaлaвeри зa нaшитe, милиoнчe зa тук, и зa тaм. Хaйдe взeмeтe cи пo eдин eкocтикeр. Пoлeзeн e зa миcлoвнaтa дeйнocт.
  • 14 Българка

    24 26 Отговор
    Достойна позиция . Целият предложен от ИТН кабинет е авантюристично нагло недоразумение. Това си е гавра с обществото. Тези самодоволни, жадни за власт сламени същества с противоречиви, дори скандални биографии и зависимости няма как да извършат реформи, по-скоро ще осигурят спокойствие на мутрите. За отстраняването на Гешев ИТН дори не говорят като преоритет
    Слави предаде българите!
  • 15 Отговори

    24 18 Отговор

    До коментар #9 от "1618":

    Хаджито Божковист нагъл алчен кой те избира бе Наглец
  • 16 анализ

    32 21 Отговор
    Хаджигенов, държиш се като политическо мекотело. "Сложи се" на БСП, и на ДПС (ДБ са по подразбиране), независимо от "статуквената" им позиция. Остана да "пристанеш" и на ГЕРБ. Само и само да си във властта. Безпринципен лъжец...
  • 17 LOSHIA

    16 7 Отговор

    До коментар #9 от "1618":

    А да си чувал нещо за контра протест,ако знаеш що е това ?????

    Коментиран от #29

  • 18 Няма

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    да стане. Върл противник съм на ГЕРБ и персонално на Борисов, но разсъждавам обективно. Борисов е политическо животно , което се научи да оцелява. Мислиш ли , че иска да се самоубие като гласува подкрепа. Колкото до ДПС, те пък са хитри йезуити - или ще се въздържат, или ще излязат от залата, но няма да подкрепят. Цяло чудо ще бъде да гласуват против.

    Коментиран от #38

  • 19 Пази Боже

    24 22 Отговор
    БСП-то и президента им ще управляват.
    Явно възрастните забравиха 90-те, а пък младите не знаят.
  • 20 Гандалф

    11 5 Отговор
    Единственото което си прав е, че не трябва да има политически квоти и намеса на изпълнителната власт в съдебната власт...за квота на адвокатите във вишия съдебен съвет 50/50...не мисля, че адворакатурата трябва да определя кои да е главен прокурор....
  • 21 LOSHIA

    20 5 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Най много селяндури,както ги наричаш,има в София.Причините са исторически!!!!!
  • 22 Анонимен

    21 5 Отговор
    Адвокатите да получат квота във ВСС? Така престъпниците, които те защитават, ще имат свое лоби в най-висшия орган на съдебната власт. Чудна идея на Хаджигенов!

    Коментиран от #27

  • 23 дивака

    6 6 Отговор
    СЕГА ВЕЧЕ ОТИВАТЕ НА 5-ТО МЯСТО . БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ
  • 24 данъкоплатец

    17 10 Отговор
    Докога Мутафчийски ще бъде шеф на ВМА!? Защо там няма одит!? От 120 млн дългове през 2018г., 90 млн бяха покрити с цесии, защо!? Това са парите за децата ни и възрастните ни родители!

    Коментиран от #50

  • 25 Бамбука

    4 5 Отговор
    Хъм, това че човека е преписвал показва, че е грамотен - сиреч заслужава адмирации.
  • 26 ХАИРЛИЯ ДА Е

    12 12 Отговор
    ВРЕМЕ Е НА ИСТИНА ДА ИЗРИНЕМ ВСЯКАКВИ БЕСЕПАРСКИ МУТАЦИИ ПРЕЗИДЕНТСКИ МЕРАЦИ И МАЛОУМНИ ПРОТЕСТАРИ

    Коментиран от #35

  • 27 мммдаа

    16 3 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Адвокатска държава.
    На бандюгите адвокати отдавна им текат лигите по това.
  • 28 LOSHIA

    23 15 Отговор

    До коментар #5 от "КрадиГенчев":

    Петър Илиев е единствения който е спечелил дело срещу Конституционния съд,което на Хаджигенов е невъзможно да му се случи,дори и 5 пъти да се прероди!За това е тази злоба и злъч и от Дончева
  • 29 Гечко

    15 14 Отговор

    До коментар #17 от "LOSHIA":

    Контра,реконтра,ташкънконтра… Ето това е резултата от управлението на Радев- Българи срещу Българи
  • 30 Не е имал

    13 2 Отговор
    въпросния никакви шансове ! Той , че не става е едно на ръка , но който го извади - дваж !
  • 31 Димо

    20 6 Отговор
    Тоя с процент и половина иска да реди политиката в БГ!Е как да ни се получат нещата?
  • 32 Реалист

    22 3 Отговор
    Шансовете за 3ти мандат са равни на абсолютната НУЛА!
  • 33 LOSHIA

    19 4 Отговор
    ТОЗИ ИСКАШЕ ДА СТАВА МИНИСТЪР,НО НЕ СТАНА И СЕ ЧУДИ КАКВИ ДА ГИ ИЗМИСЛЯ!!!!!
  • 34 Ахахаха

    6 13 Отговор
    Да бъдем справедливи, ИТН не можаха да представят отговорни и сериозни хора за управляващи. По-скоро предлагат едно нищо. Вярвах, че ще могат да се справят с експерти, а предлагат изключително зависими хора с много проблеми. Дошъл е моментът да управляват изключително достойни хора. Не се ли намерят това ще означава край за България!
  • 35 LOSHIA

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "ХАИРЛИЯ ДА Е":

    ПЛАТЕНА ПОДЛОГА!!!!!
  • 36 LOSHIA

    12 5 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТИ ВСИЧКО СТАРО ,ГНИЛО И НЕПРИГОДНО!!!!!
  • 37 русенец

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "LOSHIA":

    Ако пуснеш фиш от тотото и не уцелиш числата, това ще значи ли, че си се правил на по-умен отколкото си? Не ми отговаряй, това е тема за размисъл.:) Бъди здрав! И повече не гласувай за месии!
  • 38 русенец

    6 15 Отговор

    До коментар #18 от "Няма":

    Именно защото Тиквата е изключително витален, а ситуацията около него в момента е доста гадна - всички срещу него, защо да не подкрепи по-малкото си братче Слави, който очевидно се оказа абсолютен лаик, страхливец и некадърник? ИТН ще направят правителство, което поради липса на капацитет ще е в пъти по-лошо от тези на ГЕРБ и във вътрешен и във външен аспект. След като нещата се сбаталясат и хората излязат на улиците - нови избори и идва Спасителят.:))) Още повече този цирк вече е оттрениран.
    Дано не съм прав обаче, защото държавата без друго е достатъчно забита в дъното.
  • 39 Бибияна

    4 7 Отговор
    Хаджигенов, прав си за повечето неща. Само една молба: недей да фъфлиш и за говориш прекалено бързо, на моменти тихо, изяждайки срички и цели думи. Така се губи ефектът от казаното.
  • 40 Българка

    9 1 Отговор
    Този Schwuchtel се е взел много сериозно.Явно добре му плащат.
  • 41 оня с коня

    17 8 Отговор
    Ето как стои въпросът с Мандатите:Първият се дава на Партията с най-много Депутати,т.е. на ИТН.Ако не успее,ВТОРИЯТ Мандат се предоставя на ГЕРБ и ББ,които имат САМО С 2 депутата по-малко.Хаджигенов обаче си слага не само тъмни очила за да не вижда тоя ОЧЕВАДЕН ФАКТ и изобщо не го споменава.За сметка на това обаче Ентусиазирано говори за Третия Мандат,който като последен вариант отива при най-малобройните Партии,т.е. при Партиите-помияри.А дали Мандатът ще бъде даден на "Изправи се" или БСП,това няма никакво Значение,защото и двете партии ще предложат вместо тяхно Правителство да бъде признато за "Редовно" Временното на Радев,като по този начин Президента ще сложи ръка на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ.А не осъзнава ли Хаджигенов че дори Цялата ГЛУТНИЦА Портии-Дребосъци да се обедини от тая Идея,то достатъчно е ИТН и ГЕРБ да гласуват "Против"/нормално за гледните им точки по Въпроса/ и със своите 63+65=128 депутати буквално изтриват с "Голямата гума" всякакви такива Фантасмагории?Според Адвоката обаче Третия мандат бил с "Добри " Шансове.Ако и така заблуждава Клиентите си наели го да ги защитава в Съда,Жална им майка!:)

    Коментиран от #45

  • 42 Бойко

    14 1 Отговор
    Чакайте адвокати да НИ оправят от ДБ ИЛИ ИЗПРАВИ СЕ. ТЕ ТАКИВА НИ НАЧУКАХА КОНСТИТУЦИЯТА ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ПЪЛНА С ДУПКИ ЗА ДА СПАСЯВАТ ОЛИГАРСИ И СУТЕНЬОРИ
  • 43 Пончо

    4 2 Отговор
    бойко ще те награди
  • 44 МнениЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Национален протест пред НС":

    Иди се закачи, че си се Откачил нещо.
  • 45 Това може би е

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "оня с коня":

    Най верното предположение. Но аз все пак се надявам да има и изненади. А БСП май наистина ще докажат, че са недоностче.
  • 46 Служебното Правителство

    7 4 Отговор
    Закъснява с изплащането на пенсиите! Такова правителство ли искате, будали.
  • 47 Разликата

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    е само в това ,че вие пържите картофите.Иначе като тренд сте на нивото в Чепръчене!
  • 48 Centyrion

    3 4 Отговор
    Шансовете не са добри.Дори и при първоначална подкрепа ,после при провеждане на политиките ИТН ще са контра.
    При положение ,че имат зависимост от задколисието те няма да подкрепят политика насочена срещу самото задколисие.Изборите са неизбежни.

    Коментиран от #52

  • 49 Комунистите водят свещена война

    5 3 Отговор
    Против християните и църквата затова лансират имена започващи с Хадж която е арабска дума за свещена война срещу неверниците
  • 50 Непознат

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "данъкоплатец":

    Нима смяташ,че ген. Мутафчийски е слаб ръководител? Та той е един от най - добрите лекари в света.
  • 51 Българка

    5 5 Отговор
    Направих си труда да изгледам интервюто на Петър Илиев при Николаев.И не намирам нищо скандално в него.Така ,трябва да се отговаря на нападките на наглите червени манипулатори.Кой разбрал ,разбрал.
  • 52 Освен, че

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Centyrion":

    си слаб анализатор,май си отсъствал доста и от часовете по български език.
  • 53 Някой

    6 1 Отговор
    Сърдит чичко обяснява, че не иска вече да гледа сърдити чичковци да му се карат.На всичкото отгоре той за действията си от миналото лято и есен е и престъпник,контингент на прокуратурата!
  • 54 Хора

    5 6 Отговор
    Огледайте се освен ИТН всичко останало гледа да ни скапе и да краде . Събуди се Народе.И Да Подкрепим ПРОМЯНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА ИТН
  • 55 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    САМОВЛЮБЕННИЯТ ПУЯК ГАНЬО ХАДЖИ -ПЕЕ СЛЕД : СВИР-СВИР ---- УРУЛЮЛЮЛЮЛЮУР -ПУЕШКЕЯТ ОТГОВОР -ВИНАГИ !!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове