Last news in Fakti

14 Септември, 2021 11:21 5 067 46

Шефът на БЛС: Да кажат истинските причини за отстраняването на Балтов

  • иван маджаров-
  • асен балтов

Той е един от най-добрите хирурзи, перфектен лекар, няма връзка с персоналните му качества, категоричен беше шефът на Лекарския съюз

Шефът на БЛС: Да кажат истинските причини за отстраняването на Балтов - 1

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се обяви в защита на уволнения преди ден от "Пирогов" бивш негов директор проф. Асен Балтов. Маджаров ясно подчерта пред БНТ, че тук става въпрос за нещо друго и изтъкна аргументи за това си убеждение.

"Той е един от най-добрите хирурзи, перфектен лекар, няма връзка с персоналните му качества", категоричен беше шефът на Лекарския съюз.

"Именно в тази връзка се изисква максимално бързо да разберем истинските причини да се освободи спешната болница от един от най-добрите специалисти. Би било добре и за обществото, и за реномето на Пирогов да разберем мотивите. Това ще даде увереност на лекарите, че няма да бъдеш преследван по други причини, когато си добър професионалист", изказа мнението си д-р Маджаров.

Той изтъкна още, че всеки има право да ползва болничен - по повод факта, че проф. Балтов беше в отпуск по болест два месеца. Той бе приет на лечение в собствената си болница, където работи от 21 години. Маджаров подчерта, че не бива да се правят аналогии със злоупотребите с болнични.

"Всеки има право на болничен, тук става въпрос за човек, който беше отдал изключително много енергия и сили в борбата с Covid", коментира шефът на БЛС, който предположи, че това се е отразило на здравословното състояние на бившия шеф на "Пирогов".

Проф. Балтов бе уволнен вчера от новото ръководство на спешната болница, след като се завърна за първи ден на работа след отсъствие по болест. За това, че го уволняват дисциплинарно, му бе съобщено след като хирургът извърши две операции. Той е отказал да подпише заповедта за уволнението си, а от здравното министерство заявиха, че не са знаели за това, но и нямали право да се месят в решенията на "Пирогов".

Уволнението на редовия вече хирург предизвика възмущението на негови колеги и политици от всички цветове, които разчетоха в този ход реваншизъм.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    39 21 Отговор
    Ето ти една гербава подлого. Незаконните трансплантации. За ттях и доживот трябва да лежи любимото ти дофторче, пудела на банкянски.

    Коментиран от #7, #30

  • 2 Кажи

    25 8 Отговор
    ги ти !
  • 3 Ами, защо така?

    22 5 Отговор
    Вие нямате ли оценка
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    36 4 Отговор
    Вижте му декларацията пред КПКОНПИ и ще разберете за какво иде реч.
    Един добър лекар винаги ще си намери работа веднага, а професор на момента.
    Та явно причината е друга.

    Коментиран от #46

  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    35 8 Отговор
    "Той бе приет на лечение в собствената си болница"- е няма такава наглост ‼️

    Коментиран от #21

  • 7 сектант

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    много е забавно как за изборите се говори кой ще ИЗДИГАТ а не кой ИСКА или МОЖЕ. трябва да те назначат на позиция президент вече.
  • 8 Това

    33 13 Отговор
    че е добър хирург не означава , че е честен и почтен , че не е алчен и за лична изгода готов на какво ли не , включително и да го разхождат като дамаджана в джипката , господине !
  • 9 666

    32 5 Отговор
    Маджаров и аз чакам ИСТИНАТА ама май няма да я дочакам .Всяка година в КРАДЛИВОТО БЪЛГАРСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ се наливат милиони левове а ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ нямаме ...Маджаров ,краде се и никой не се спира ,ако тоя е крадял от моя джоб и на всички останали българи трябва да бъде наказан без значение колко е добър в работата .ЗАКОНА не подбират добър или лош ,щом си погазил ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА в затвора .
  • 10 Шефьор

    33 5 Отговор
    Според мен го уволнямат заради ДМС от над 500 000лв. и за това, че независимо, че е прекрасен хирург, болницата е начетена от НЗОК с над 1 000 000 ,00лв. Иначе, има право на болничен, но има право и на адвокат, като го погне Прокуратурата.
  • 11 Кандидат

    6 13 Отговор
    Предизборната кампания за президент започна. Балтов ще е кандидат на ГЕРБ!
  • 12 лекар

    29 11 Отговор
    Патерицата на Борисов - вън от медицината!
  • 13 дедо

    24 6 Отговор
    Краднал е апаратура и после като шеф се е опитал да замете следите. Тривиално! Колко частни клиники се обзаведоха по тоя начин - бракуваш старата работеща апаратура, а приватизираш новата, която подменяш със старата...
  • 14 напомня

    5 23 Отговор
    М,даа напомня на онези години от 30-те, когато хората с жълти звезди или са с различно мислене са лишавани от професията си.

    Искам много минуси

    Коментиран от #28

  • 15 малушев

    30 6 Отговор
    Уважаеми д-р Маджаров или Манджаров по какви критерии определи професионалните качества , професионалния опит и криминалния капацитет на нарушителя на законовият ред , лекарската етика - Балтов : жалка политическа креатура на партия ГЕРБ и маша в ръцете на нравствено нечистоплътният проф. Диян Енчев , който в момента трепери от страх да не го уволнят и него !
  • 16 мафия

    23 5 Отговор
    На всички трябва да ви изкарат на светло далаверите, нормално е мафията да се защитава. Мафията в бели престилки е една от най-големите. И фармацевтичната. Може и да се доближават по размер до оръжейната и наркотичната, и трафика на хора.
  • 17 Деймос

    23 6 Отговор
    То е ясно ,като всеки ПРАВОВЕРЕН ГЕРБЕР -кражби в огромни размери!
  • 18 Българка

    21 7 Отговор
    А тази гербераска подлога кой и кога трябва да отстрани, за да не манипулира с лъжи, инсинуации и опорки.? Всички знаем за мафиата в бели престилки, която е в съучастие с ГЕРБ-ДПС. Дори от чатовете на Гешев изплува името на най-богатия лекар, собственик на няколко болници
    Относно Балтов- той е покривал фалшиви ковид пътеки, в качеството си на лекар обикаляше предизборно с джипката и разглеждаше маркировките на магистрали в най-големия ковид пик, вместо да изпълнява лекарския си дълг. А предполагам и много и други гафове
  • 19 Мутри вън

    20 1 Отговор
    Истинската причина - от бялата мафия е като този на снимката!
  • 20 Гост

    17 3 Отговор
    Лол нагли бе за 1 милион злауботреби … уволнвнието е най-малко! Кога ще бъде подведен под съдебна отговорност? Докато тия са точили касата по несъщесвтуващи диагнози и пациенти хора нуждаещи се от лечение вероятно не са го получили!!!
  • 21 Българка

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    И къде да бъде приет, за да не е нагъл? Нали Пирогов е спешна болница, къде да отиде един спешен случай?
  • 22 Българка

    8 15 Отговор
    Отговора на въпроса, при днешната политическа реалност е: Защото пречи на фатмака.

    Коментиран от #25, #43

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Уж така

    9 4 Отговор
    Вчера излезе информация, че след приключване на болничния му, не се е явил на работа известно време. Та затова било дисциплинарното уволнение. За такъв вид уволнение, има законови ясни причини. Дали е така, предстои да разберем, евентуално.
  • 25 Уфффф

    8 5 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Сигурна ли сте, госпожо Българка???? А ако се окаже нещо друго? Дисциплинарното уволнение е сериозно нарушение на трудовата дисциплина, така че, много бързате с изводите.
  • 26 Истината

    16 6 Отговор
    Причината е, че е откраднал само 1 милион, ако беше присвоил 70 млн като Ботокса сега щеше да е депутат. Аз пък имам въпрос към крадците от БЛС: Щом Балтов е такъв добър специалист защо не си отвори собствен кабинет или не го назначат в частна болница? Май също като Кантара е една калинка, годна само за чиновник.
  • 27 иван

    12 4 Отговор
    крадците се подкрепят,цял месец 6те се занимаваме с Балтов,аман

    Коментиран от #29

  • 28 Тц Тц

    15 5 Отговор

    До коментар #14 от "напомня":

    Да напомня, че сме в 21 век и крадци в особено големи размери като Балтов е нормално да са в затвора с доживотни присъди! Но щом искаш пример от началото на миналия век ето ти един - по това време в много държави крадците са оставали без ръце.
  • 29 Нормално

    16 3 Отговор

    До коментар #27 от "иван":

    Преди това два месеца се занимаваха с хленчещия пенсионер Кантарджиев, докато Фандъка не го уреди отново на държавна хранилка
  • 30 Чукча - писател

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Не - читател. Щото ако беше чел, щеше да знаеш, че трансплантациите не са правени в Пирогов. А Балтов като ортопед и травматолог най-много да присади още един крак, например. Ужас! ЗатворБай Ставри и т. н. ! Простотия до шия!
  • 31 UYU EU

    5 2 Отговор
    Виждам , че се настоява за върховенство на закона , но не да важи тотално , а по усмотрението ганювско. Случая не е единичен , уволняват някого , без да се излагат мотиви д Скоро един зам. министър на енергетиката сам не се интересуваше защо е уволнен!?

    Коментиран от #33

  • 32 пенсионер

    15 4 Отговор
    и без да кажат причините - ясни са ! корупция, бе джанъм !
  • 33 свидетел

    10 4 Отговор

    До коментар #31 от "UYU EU":

    по-добре да не казват причините, че малко неудобничко става за изгонения !
  • 34 Анонимен

    8 8 Отговор
    Колко е удобно анонимно да повтаряш лъжи и опорки, да унищожава човешки животи и после да спиш спокойно. Защото ако излезеш с името си, подлежи на съд за клевета. Кой от вас, папагали, притежава доказателство за твърденията си? Но днес е Балтов, а утре няма да сте вие, защото сте само дребни, завистливи души и и нищо добро в живота си не сте направили!
  • 35 big

    12 7 Отговор
    Когато един лекар замени Хипократовата клетва с политически лъжи и витиеватости, престава да е лекар и не бива да работи като такъв!
  • 36 ами

    2 1 Отговор
    Гешев ли да ги покаже , е сега малкочка търпение . А понеже си много напорист - участие в ОПГ за насаждане на паника , устройва ли те.
  • 37 Хипократ

    1 1 Отговор
    Уфффф! Писна ми! Прочетете я поне веднъж тази клетва, бе! В Гугъл търсиш, четеш и спираш да пишеш глупости. Просто е!
  • 38 Петко

    8 3 Отговор
    Балтов да не беше Енчев слушал не би чудо видял!
  • 39 Недоразумение

    9 4 Отговор
    Лицето Маджаров ни светна,че Балтов бил превъзходен лекар, което не си спомням някой някъде да е оспорвол. Лицето не е разбрало, че тук не става въпрос за това дали Балтов е превъзходен лекар, а за това дали е крадец и политически слуга.
  • 40 САМО ПИТАМ

    10 4 Отговор
    Този,който така ревностно защитава професор Балтов /Д-Р Маджаров/ знаете ли от коя партия е и КПКОНПИ кога ще проверят имотното състояние на Маджаров и по какъв начин е придобито? Не ще да е от докторските заплати!
  • 41 Чичо скрудж

    7 4 Отговор
    На защитаващите Балтов да попитам дали великия ортопед е декларира покупката на 2 къщи в Бояна, местност Гърдова глава. Двете общо за 800.000 Евро. Редовния професор да обяви тези доходи, ама дали???
  • 42 Бай Онзи

    7 4 Отговор
    А къде е каскета ? Да се беше самосезирал още когато му изкараха далаверите и кражбите на този "достоен"лекар , и да го беше предал на съда досега ?!!! Къде си бе , каскет , или си чатиш със севдето ? А , тъпан гологлав !!!
  • 43 Бай Онзи

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Пречи ти липсата на СИВО ВЕЩЕСТВО !!! Имаш само една хубава черта ! Не, не е тая която ти разделя мозъка , та да може да пазиш равновесие(това ти е ЕДИНСТВЕНАТА гънка на мозъка) ! Друга хубава черта имаш ...сещаш ли се коя е и къде е ??? А , моме ?!!! ...
  • 44 Кико

    2 0 Отговор
    Злоба и завист! Да е жив и здрав ,той спаси синът ми!
  • 45 Жени

    0 0 Отговор
    https://fakti.bg/bulgaria/613814-skandalno-pismo-ot-prof-baltov-do-dans-sreshtu-kolegi-ot-pirogov-zaradi-protesti
  • 46 baj huej

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ръководителят на болничното заведение не е нужно да е добър лекар, трябва да е добър администратор и човек, най вече. Същото важи и за други области на общественият живот например ние постоянно се опитваме да направим от добри бивши футболисти, добри треньори и т.н и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове