Last news in Fakti

24 Септември, 2021 18:46 2 806 21

Eлена Йончева: Прокуратурата в Испания не е прекратила работа по „Барселонагейт“

  • елена йончева-
  • прокуратура-
  • испания-
  • барселонагейт-
  • спирала работа

Иван Гешев е обещал да предостави неизвестна досега информация за снимките с кюлчетата и пачките, каза евродепутатът

Eлена Йончева: Прокуратурата в Испания не е прекратила работа по „Барселонагейт“ - 1
Снимка: БГНЕС

„Имахме много добра среща, бих казала, с г-н Гешев. Всички задаваха конкретни въпроси, защото те са запознати със състоянието на върховенството на закона. Аз и мои колеги попитахме какво става с такива знакови дела като т. нар. случай с Барселона, който беше разследван от испанската прокуратура и върнат на българската, за да продължи тука“, разказа Елена Йончева в „Лице в лице“ по bTV за посещението на евродепутатите от Мониторинговата група на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи у нас.
По думите ѝ е заблуда, че прокуратурата в Испания е прекратила работа по случая. Според нея тази информация, която се е появила в български медии е била платена. Самата тя е провела телефонен разговор с испанския специализиран прокурор същия ден. „Попитах го дали това е вярно, той ми каза, че това не е вярно. Но когато в една европейска страна, в две европейски страни се води едно разследване, то се прехвърля на тази, която е по-напреднала“, каза журналистът.

„Второто е така наречените „кюлчета“, от което всички бяха много впечатлени в кавички, така да кажа. Другото, което впечатлява моите колеги, е как е възможно един министър-председател да каже в аудиозапис, че трябва да бъде смазан негов политически опонент и бизнесмен и да няма последствия“, каза Йончева.
По думите ѝ Гешев е обещал да предостави допълнителна информация, неизвестна на медиите, за разследването на снимките на чекмеджетата с пачки евро и кюлчета злато. Йончева е категорична, че не търси отмъщение, макар че във въпросния аудиозапис е ставало въпрос за нея.

„11 милиарда евро губим в резултат на корупция всяка година“, заяви евродепутатът, позовавайки се на данни на ЛИБЕ, според които се връщат между 50% и 70% от парите, дадени за обществени поръчки.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вонбон

    8 4 Отговор
    A докога не се знае
  • 2 ужасен

    25 12 Отговор
    Срам , позор и затвор за каскета и тиквата!!!!!!
  • 3 Гатанка - автор Меркел

    17 11 Отговор
    Върху злато спи, а все без пари, с евра се завива, но доход не скрива, магистрали строи, по дупки върви, що е то?

    Коментиран от #7

  • 4 Комунист

    14 12 Отговор
    Крадеца вика ,дръжте крадеца.Колкотоэи да търсиш под вола теле ,няма да намериш.Най много нещо трибуквено.
  • 5 Maf1ata BG

    9 7 Отговор
    Там го няма Гешо да помага !
  • 6 Кирил

    16 7 Отговор
    А кога прокуратурата ще разследва дворците на дамаджаната
  • 7 Точно описание

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гатанка - автор Меркел":

    На комундрел-приватизатор от БКП - БСП.
  • 8 Биби Долапчиев

    16 11 Отговор
    А ти чесна ли си ма гугутке пембена?
  • 9 БСП на Бунището

    19 13 Отговор
    А Имунитета на Йончева кога , та да я разследват за Офшорки и източване на КТБ....Кога бе...???
  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    15 11 Отговор
    Йончева, ти като не си "чиста" защо хвърляш пърия камък по Борисов?
  • 11 Капитан Хук

    12 11 Отговор
    А освен кюлчета, имаше ли перли диаманти рубини и сапфири? Нещо като Търновското съкровище? Евтин компромат предоставен за евтиното въображение на простолюдието.
  • 12 Прегунтас

    12 12 Отговор
    От Елена Милиончева очаквам само лъжи, компромати и далавери. Ама като гледам с какви леви екстремисти е пълен ЕП, май оттам трябва да се почне чистката. И не бяха ли точно левите от ЕП, които всячески натискаха Борисов да прави коалиция с ДПС и Делян Пеевски, а не с патриотите? А не беше ли същият Делян Пеевски лансиран като шев на ДАНС от тогавъшната лидерка на партията на Елена Милиончева, а днес пробутвана ни като "нов десен политик" Мая Манолова? Ами тогава не трябва ли закона Магнитски да обхване и евродепутатите, които са настоявали за такава коалиция? Не трябва ли и Мая Манолова да бъде в списъка на Комисията Магнитски и разследвана от европейската прокуратура? Ами ако партията на Радев и Милиончева беше успяла да наложи Пеевски за шев на Данс? Какво щяхме да правим днес?
  • 13 Здравейте приятели

    11 7 Отговор
    Супер мисирка Цветанка Ризова каза че,, Днес Бойко Борисов е бил на празника на тиквите в село което аз не знам къде е. Съжалявам че не му запомних името но явно неговата супер джипка наред със супер мисирките е била на границата на възможните на село. Да живеят тиквите и днешният тиквен ден.
  • 14 Ами

    12 10 Отговор
    Тя сама си противоречи.Първо казва,че няма правосъдие и не се разследва "Барселонагейт".После пък казва,че Испания е прехвърлили делото на страната,която е напреднала повече в разследването ,т.е България. Е...как хем не се води дело,хем са по-напреднали от Испания.Ей не спря да РЕЗЕЛИ България тази жена.
  • 15 Онзи

    11 6 Отговор
    Явно климакса и се отразява много лошо.На нея главно в горната част на тялото.
  • 16 Subaru STI

    10 12 Отговор
    Борисов е престъпник!
  • 17 Активист на БКП

    6 9 Отговор
    Бойко Кюлчев незабавно в затвора!!!
  • 18 Комунист

    8 3 Отговор
    Другарката пак има халюцинации.
  • 19 Папи

    6 3 Отговор
    Йончева иска пак кекс! Но всичко е точно.
  • 20 Рашков

    6 2 Отговор
    На тая пак и говорят извънземните.Ега ти и ЕП ако някой и обръща внимание.
  • 21 Ахъъъ

    6 1 Отговор
    А дали са се интересували докъде е стигнало разследването срещу самата Елена Йончева по обвинение за пране на пари, получени от КТБ?
    А дали са се заинтересували, защо Елена Йончева е осъждана за клевета?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове