Last news in Fakti

27 Септември, 2021 09:34 1 944 29

Акад. Петрунов каза трябва ли да бързаме с третата ваксина

  • акад. богдан петрунов-
  • covid-
  • трета ваксина

Според него трябва да са минали поне 10 месеца от втората доза

Акад. Петрунов каза трябва ли да бързаме с третата ваксина - 1

"Не е необходимо да се бърза с третата доза ваксина срещу COVID", каза пред БНТ акад. Богдан Петрунов.

Според него трябва да са минали поне 10 месеца от втората доза. С възрастта над 65 години болните от злокачествени заболявания имат имунен дефицит и трябва да си поставят третата доза, но здравите могат да изчакат до 1 година.

Трябва веднага да се каже, че всички страдащи от хронични заболявания, трябва също да се имат предвид за трета доза - хора със сърдечни заболявания, белодробни заболявания, при всички тях се компрометира имунната система и на тях трябва да им се постави тази бустерна трета доза. Хората, които са изложени на постоянен контакт с други хора също - военни, медици, търговски представители и др., защото те са опасни не само за себе си, но и за околните.

Относно хората с антитела, които са го изкарали, дори и да имате високи антитела, те постепенно ще спаднат. Философията на тази бустерна доза е точно тази, това е бъдещето в борбата с COVID. Това ще стане и с коронавируса, както с грипа, всяка година се прави ваксинация.

По принцип няма противопоказание за поставяне на две ваксини едновременно - и за грип и за ковид, но се препоръчва между тях да има 14 дни период. Миналата година нямахме грип, добре ще е да се направи имунизация, много фирми готвят комбинирана ваксина и за двете.

Относно сегашната ситуация с ваксинацията у нас, той поясни: Не е причината само във ваксинационната кампания, а в народопсихологията ни, ние сме скептични като народ, не вярваме. А това е вредно действие - пропагандирането на това антиваксърско убеждение. Особено лекар да заяви, че е против ваксините.

Не мога да си обясня хората с настроените против ваксините. Две са постиженията в света- ваксините и антибиотиците. Иначе нямаше да сме толкова много като население. Още при раждането ни правят ваксини.

Вълната продължава, не сме достигнали върха, над 400 души се намират в интензивни отделения и това е тревожно и може би ще ги загубим.

Едно грамадно проучване гласи, че на 600 хил. починали, в анализа, който е направен, се установява, че за неимунизираните 11 пъти е по-голям рискът да починат, 10 пъти е по-голям рискът да влязат в болница и 4 пъти е по-голям рискът да се заразят.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде

    18 2 Отговор
    Да удариме четвъртата !
  • 2 др Гей Билтс

    27 1 Отговор
    Този дъртак не се ваксинирал, още обикаля из студията, ама зове за детска ваксинация..
  • 3 Майна

    18 2 Отговор
    Уважаеми господа/госпожи,

    1. Официалните източници, а именно EudraVigilance (ЕС, ЕИП, Швейцария), MHRA (Великобритания) и VAERS (САЩ), вече са регистрирали много повече смъртни случаи и наранявания от разпространението на „ваксината“ COVID-! 9, отколкото от всички предишни ваксини комбинирани от началото на записите.

    По -долу са най -новите данни към 15 септември 2021 г. (по -ранните данни се появяват в приложението по -долу):

    ЕС/ЕИП/Швейцария до 11 септември 2021 г.- 24 528 смъртни случая, свързани с инжектиране на Covid-19, и 2 292 967 ранени , според базата данни EudraVigilance.
    Обединеното кралство до 1 септември 2021 г.- 1632 смъртни случая, свързани с инжектиране на Covid-19, и 1 186 844 наранявания, съгласно Схемата за жълти карти на MHRA.

    САЩ до 3 септември 2021 г.- 14 506 смъртни случая, свързани с инжектиране на Covid-19, и 3 146 691 ранени , според база данни VAERS.

    ОБЩО за ЕС/Великобритания/САЩ- 40 666 смъртни случая, свързани с инжектиране на Covid-19, и 6 626 502 наранявания, докладвани към 15 септември 2021 г.

    Nota Bene:

    Важно е да се знае, че официалните данни по -горе (докладвани на здравните органи) са само малък процент (1 до 10%) от действителните цифри.

    Освен това хората продължават да умират (и получават наранявания) от инжекциите с всеки изминал ден.

    Коментиран от #13, #16

  • 4 Пич

    25 2 Отговор
    Тези поддържат огромна армия от платени клакьори на ваксините... По целия свят..." За да получиш , трябва да дадеш , Седларов " ... Помните ли...???
  • 5 др Гей Билтс

    15 1 Отговор
    "Относно хората с антитела, които са го изкарали, дори и да имате високи антитела, те постепенно ще спаднат." Абсолютна лъжа, вече 9 последователни месеца си меря IgG и бройката им непрекъснато нараства, което значи, че са ме отровили с як пестицид.
  • 6 Още един

    16 1 Отговор
    Днес всичките ли сребролюбци ще се отбележат в статии?
  • 7 Бай Знай

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: акад. Богдан Петрунов. е АЛЕРГОЛОГ: т.е. може да каже как да облекчите сенната хрема, но за информационна РНК ваксини съм сигурен, че нищо не знае. Не е от възрастта....
  • 8 цербер

    4 0 Отговор
    ...да имате високи антитела...Високо съдържание,висок процент на антитела. Антителата не са високи,нямат ръст.
  • 9 Истина е

    14 2 Отговор
    Мумията се завърна . Сега чакаме и Лили Иванова да дойде :)
  • 10 Копипасте

    12 0 Отговор
    26.09.2021г. Публикувaнo във фaкти.бг:
    Прoф. Ивa Хриcтoвa: Трeтaтa дoзa вaкcинa пoвишaвa мнoгoкрaтнo пoвeчe имунитeтa
    Вчeрa тaзи прoфecoркa и зaмecтничкa нa Кaнтaрджиeв кaзa тoвa! Днec Кунчeв кaзвa oбрaтнoтo! Крaйнo врeмe e дa ce нaпрaви тийм билдинг нa вcичкитe aкaдeмици, прoфecoри, дoцeнти, мaтeмaтици, имунoлoзи, вируcoлoзи и прoчee eруптирaщи пo тeмaтa! Дa ги зaтвoрят кaтo кaрдинaлитe при избoр нa пaпa! И кaтo излязaт дa гoвoрят eднo и cъщo! Щoтo нaрoдa cлушa eдиния, пocлe другия, трeтия и cи викa нaум : a бe щo нe cи трa-лa-лa и хъм-тръм-тaрaръм тaкoвaтa и нa тaкoвaтa тaкoвaтa!
  • 11 COVID

    9 2 Отговор
    ТОВА Е БЪДЕЩЕТО, ТАКА ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА СВЕТА !
  • 12 Грульо

    11 1 Отговор
    Петрунов, за грип се ваксинираха само 2% от пенсионерите, бъдещето на ковид ваксинациите си го заври отзаде. :D Пари им дай на хората, недей им давай акъл, че мизерстват и се разболяват от стрес и не могат да си позволят профилактики и лечения.
  • 13 Някой

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Напълно съм съгласен. Това са официални данни от ЕС и САЩ. При това, на официалнитенсайтове се казва, че само от 1 до 10 % от случаите се рапортуват. Т.е., реалната смърност е поне десет пъти по-висока. Обаче медиите не споменават за тези официални данни. Защо ли? На хранилка ли са? На чия ли?
  • 14 Рошко

    9 1 Отговор
    Тоя изперкал новоизлюпдн академик така и не каза, дали си е ваксинира внучетата
  • 15 болен ковидар

    2 1 Отговор
    Аз имам трета доза, вече искам четвърта! И пълно затваряне, дори и на паркове, плажове и планини.
  • 16 болен ковидар

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Ама у нас и без ваксина умират най-много хора! Преди ковида бяхме на първо място по всякаква смъртност, но ваксината срещу ковид ще ни спаси и от детска смъртност, рак на дебелото черво, всякакви сърдечно-съдови заболявания... Направо лекува, пенкилер е тая ваксина, шибайте си я по два пъти на ден. И са знаете, тия другите заболявания нямат тищо общо с високата смъртност!
  • 17 Истина

    7 0 Отговор
    Поредният български терорист
  • 18 big

    9 1 Отговор
    Всеки човек си има собствен акъл, страхове или способност за поддаване на чуждо влияние, в този смисъл оставете ги да действат според това! Някой изследвал ли е влиянието на тези ваксини върху здрав организъм и перфектно работещ имунитет? Не, ако по някакъв начин те разбиват имунитета, какво ще правят тези хора? Според статистиката много по-малко от един процент от заболелите умират, а значителна част от тях поради неадекватно лечение!
  • 19 за ХОРАТА

    5 1 Отговор
    ...и мишките

    "Целта на просветлението не е да бъдеш почитан като велик сред своите събратя, а по-скоро да се стремиш към просветление с надеждата да се освободиш от естествената лудост, в която живеят повечето хора. Човекът, който култивира здрав разум, винаги ще бъде смятан за луд от масите, обхванати от вечна лудост."
    Марк Аврелий
  • 20 ЦСГкремация

    6 0 Отговор
    г-н Академик що стана с прилепите от Ухан?
    Един от привържениците на теорията сте)))
    Ще се абонираме ли за ваксини от сега нататък с РНК илачите?
  • 21 ivan

    2 1 Отговор
    ахахахах, за6то да бързаме, Петрунов като много иска да си слага,той си мисли ,4е с ваксината 6те живее 100години хаахахахаах
  • 22 Дозата Дозов

    4 1 Отговор
    Вече имам сложена трета ваксина дори и четвърта.Искам пета ваксина. Дайте ми дозата дайте ми я сега веднага дайте ми новата ваксина!
  • 23 акад Перуков

    5 1 Отговор
    Според мен трябва да бързате с третата ваксина защото иначе ще дойда да ви я сложа лично. Един по един ще ви ваксинирам.
  • 24 Дозата Дозов

    3 1 Отговор
    Бъзах да си сложа новата доза ваксина и сега искам още дози!
  • 25 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ХА ХО МЕДИК ПЪРДИНОВ -ПОЛУУМРЕЛЯК -ОТ ВАМПИРЯСАЛОТО МИНАЛО НА "ДРУГАРЯ ЖИВКОВ " !!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 якуууу

    1 1 Отговор
    Искам да попитам този човек - той лично, ЛИЧНО ТОЙ, ваксинира ли се, кога се ваксинира, тъй като е над 80 години, лекар и постоянно обикаля да дудне по телевизиите. Той е в силно рискова група и вече трябва да си е сложил и трета игла. Нека бъде така добър и да каже кога се е ваксинирал, с какво и коя му е третата доза.

    Роден е през 1936. В момента е на 85 години! Типичен български академик, сигурно сутрин не може да си намери ченето и четката, но иначе помни всичко от медицината.
  • 27 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Е нямам такова търпение да чакам,ако има не през месец,а през седмица ме устройва.
  • 28 И аз да кажа

    1 0 Отговор
    Чудя ви се на ума! Академик Петрунов има кабинет , в който приема пациенти и се записват с месеци предварително, идват хора от цяла България. Нито търси слава и пари, нито се бута в политиката- търсят го за мнение. Аз пък вярвам само на него, лекуваше успешно майка ми много години. За това, че е работоспособен и с ума си на тази възраст, заслужава само адмирации! В медицината опитът от дългата практика е безценен. Дано не пишете тези мерзости по убеждение, защото си вземате голям грях, но и за пари да е ...
  • 29 Луди всякакви

    0 0 Отговор
    Съдейки по стилистиката на коментарите, са писани от 1-2 тъ.поглавци, които нямат въображение да си представят колко сериозен е Ко-вид ът. Сам го изкарах доста тежко, мои роднини починаха ОТ него, други с месеци се мъчиха, отделно последствията. И да, можеш да се разболееш повторно или ваксината да не те опази- и какво? Да не се вземат мерки ли? Даже и да не е напълно достатъчна, ваксината е един от начините да му противостоим. А личните нападки срещу доктора са низост. Той от десетилетия помага на хора с имунни проблеми и е спасил или подобрил живота на стотици! Което положително не може да се каже за плюещите го.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове