15 Ноември, 2021 08:19 7 045 30

Сандански в шок от ареста на кмета

  • сандански-
  • атанас стоянов-
  • склаве-
  • павел пъхнев

Градоначалникът, кметът на Склаве и приятел на Стоянов от с. Склаве останаха за 24 часа в полицията

Сандански в шок от ареста на кмета - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Сандански Атанас Стоянов е задържан за 24 часа, след като снощи той попадна в полицейски капан в село Ново Делчево. С полицейско задържане е и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, с когото кметът Стоянов се е виждал минути, преди да бъде спрян за проверка. Има задържано още едно лице В. К. от Склаве, който е приятел на кмета Стоянов, съобщи struma.com.

Малко преди 18 часа снощи в МВР София е пристигнал сигнал, че се готви плащане на гласове в някои от селата на Сандански. Според информацията за един от кандидат-депутатите на ГЕРБ, но не е за кандидата от Сандански - Стоян Стоев. Незабавно е направена оперативна комбинация и кметът е бил спрян за проверка минути по-късно.

Операцията се наблюдавала лично от министър Бойко Рашков и прокурори от върховна прокуратура. При проверката автомобилът на Стоянов е бил запечатан до пристигането на дежурен прокурор. Успоредно с кмета на Сандански е задържан и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, с когото Стоянов е имал среща. Говори се, че Пъхнев ще бъде свидетел по образуваното дозание. В присъствието на прокурор полицаите отвориха пакета, намерен в жабката на автомобила "Ауди" на кмета Стоянов и откриха там няколко плика с пари и списъци.

Още при отварянето на първия плик лъснал списък с имената и ЕГН-тата на 37 човека. Имало и 60 банкноти от по 20 лева До късно през нощта продължи огледът на колата, след което кметът Стоянов е заведен в полицейското управление и останал зад решетките със заповед за 24 часово полицейско задържане.

С такава заповед са и кмета на Склаве, както и близкият приятел на кмета Стоянов В. К. от село Склаве. Дали прокуратурата ще поиска 72 часово задържане ще стане ясно днес. В момента на откриването на плика в жабката на автомобила на Стоянов той буквално изкрещял, че му е направена постановка, че пликът е подхвърлен.

Полицаите обаче твърдят, че по пакета има отпечатъци на кмета. Миналата седмица полицаите са правили тараш и в дома на още един политик от града, приближен до сегашното управление, но около това полицията мълчи. Предстоят експертизи.

Случаят шокира Сандански. От снощи там никой не говори за парламентарните и президентски избори. Всички обсъждаха ареста на кмета. Градските легенди ескалираха и се чуха какви ли не слухове около купуването на вота в курортния град. Твърдят, че преди време в известно заведение кандидат-депутат от ГЕРБ, заедно с криминалнопроявени лица са извикали на среща кмета Стоянов и там е станала договорката за купуване в полза на този кандидат и оттогава участниците в тази среща са били обект на сериозно наблюдение от службите.

Това е първата подобна акция и първият кмет в Пиринско, залавян по подобен начин.

Някои санданчани са склонни да вярват, че кметът е жертва на добре скалъпена постановка, други твърдят че не изключват да участва в купуването на гласове.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 перник

    120 4 Отговор
    Герберските похвати мафиотски до сега вървяха, сега по затворите!
  • 2 тиква

    85 3 Отговор
    Няма по голямо зло от помака, продава се за всичко!

    Коментиран от #14

  • 3 цигани

    58 4 Отговор
    Помака разбира само от меч до врата му!
  • 4 ВИЖДА СЕ

    66 2 Отговор
    ГерП е в умрЕла кома !!!
  • 5 Щуро маке

    85 1 Отговор
    Въобще не сме потресени. Знаем си местния циркаджия! Този трябва да бъде линчуван. Единственият кмет, който подписва с колекторски фирми прибиране на данъци и такси от хората.
  • 6 шефа

    75 1 Отговор
    Мачкайте герберастите,мачкай тая измет,но най важния въпрос е Главатаря на ОПГ ГРОБ за България кога ще го видим в затвора,КОГА!
  • 7 proi4o

    42 1 Отговор
    Кметът на Симитлий--как е ?
  • 8 ЕВРО НЮЗ

    6 38 Отговор
    Това че се купуват гласове е ясно. Но трябва да си много тъп точно в деня да тръгнеш да плащаш.. Или е тъпа милиционерска постановка

    Коментиран от #19

  • 9 Станко

    33 6 Отговор
    Тоя кмет как не знае, че ГЕРБ и ДПС са обречени, т.е. зачертани от ул. "Козяк"?? Американците пряко дириджират нещата в България! Искат харвардците и това е!

    Коментиран от #12

  • 10 Виж

    32 1 Отговор
    му физиологията и ти стига !
  • 11 Ковеши

    36 1 Отговор
    А водачът на ДС-МВРо-листата в Пиринска Македония Джандбаз (кандидатирал се за втори изборен пост без да се откаже от евродепутатсването), за когото са купувани гласовете, кога ще го разследва Ковеши?! Ами масовите лични покупки на имоти от Райна Дрангова (ДС-"Кремена") с пари от какъв произход са купувани?! Ами Фондацията (В ЧАСТНА ПОЛЗА и с обществени имоти и бюджетни пари) "ВМРО" ще бъде ли разслевана и финансово ревизирана за произхода на парите?!
  • 12 Амии

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Станко":

    Друго си е та па ци като теб да ни крадат, а.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да бее.

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "тиква":

    И нема по тъпо и идиотско нещо от тиква като теб.
  • 15 Последния Софиянец

    27 1 Отговор
    Току що излязох от Арена Армеец.Спечелихме изборите, време е да арестуваме всички крадливи герберасти.
  • 16 vinety$

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Амии":

    Вий на герберасти - симфония за ушичките ми.😁😁😁😁😁😁
    🎃 е пътник
  • 17 гр. Сандански е...

    23 0 Отговор
    Извънредно мафиотски град,много тежки зависимости между местната власт и криминалния контингент.
  • 18 бабомравке

    19 1 Отговор
    Чак шокирани, не бих казал , но очаквано. Време беше.
    Шкембе вайвода с него ли е бил ,че обича тукашното вино.
    Как дойде на власт ВМРО с неговата кандидатура преди години?
    Мравка с белезници!
  • 19 да бе да

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЕВРО НЮЗ":

    Простият човек по рождение си е такъв!
  • 20 Реалист

    1 0 Отговор
    Шайдеяррак:)
  • 21 Несебър

    14 0 Отговор
    Кмета на Несебър който е сочен от прокуратурата за шеф на Опг за купуване на гласове управлява вече две години, всичко е от ден до пладне.
  • 22 ddddd

    10 0 Отговор
    всичките кметове са подкупни предтъпници какво падат в истерии толкова не само от този град а в цялата страна
  • 23 Андон Тотев

    6 0 Отговор
    Абе говорих му на Мравчо да не тръгва срещу мен , че ще го наглася , ама той не вярваш. Само чичо ви Дончо знае как да краде и управлява.
  • 24 Барба Ганьос

    7 0 Отговор
    Този цирей е кмет благодарение на ВМРО когато имаха финансов ресурс. Сега се е врътнал към ГЕРП защото там са безотчетните пари, а и може и кьотек да има, ако не слуша и изпълнява. Сандански да се готви за предсрочни избори за местна власт.
  • 25 гражданин

    3 0 Отговор
    ГЕРБератска патерица продажна...ВМРОвски шмекери...
  • 26 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Първите "насекоми" се хванаха в мрежата! Ще имаме богата колекция!
  • 27 Мачкай,Киро!

    2 0 Отговор
    Този е първият при бай Ставри.
  • 28 ВМРО

    3 0 Отговор
    НАСКО - МРАВКАТА ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ СЕ ЗАНИМАВА С ДАЛАВЕРИ И МРЪСНИ ИГРИЧКИ ПОД ПРИКРИТИЕТО НА ВМРО, НО ЯВНО ВЕЧЕ СЕ ОРИЕНТИРАЛ КЪМ ГЕРБ, ТЪЙКАТО ВЪВ ВМРО ВЕЧЕ НЯМА ХЛЯБ ! НАСКО Е ПРОДАЖЕН И АЛЧЕН, НИЩО ЧЕ Е ДРЕБЕН НА РЪСТ ! ДОБРЕ Е, ЧЕ ГО ХВАНАХА, А СЕГА НАЙ-ДОБРЕ ДА ОТИДЕ В ЗАТВОРА ЗА 10 ГОДИНИ, ЗА УРОК НА СЛЕДВАЩИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ !!!
  • 29 НЕмаЛабаво

    2 0 Отговор
    Бас държа,че каскетурата ще осе.е работата,така ме накрая ще ги изкара чисти,като росна сълза,а Сийка и Кастета ще се снимат и дават интервюта пред плета на кмета.
  • 30 бокошкафа

    0 0 Отговор
    и на мен ми напрайха постановка с чекмедже .на шефа на дай постановка с гардероб. абе мани мани
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове