Last news in Fakti

1 Декември, 2021 10:02 8 347 28

Адв. Петър Славов: Преди да ограничат до 90 км/ч злополучната отсечка от "Струма", да прочетат позицията си отпреди 5 г.

  • петър славов-
  • струма-
  • отсечка-
  • мррб-
  • 90 км/ч

"Предвид, че участъкът е строен със средства от ЕС, дали г-жа Кьовеши няма да се заинтересува от казуса", посочва още той

Адв. Петър Славов: Преди да ограничат до 90 км/ч злополучната отсечка от "Струма", да прочетат позицията си отпреди 5 г. - 1
Снимка: ФАКТИ

"Преди АПИ и МРРБ да въведат ограничения от 90 км/ч по злополучната отсечка от автомагистрала "Струма", нека прочетат собствената си позиция отпреди 5 години. По мой въпрос в 43-тия парламент, в който 2014-2016 г. бях народен представител, относно статута на проблемния участък "Даскалово -Долна Диканя" и защо след като е открит като "автомагистрала", е с ограничения от 120 км/ч, ето както пише тогавашният министър на ГЕРБ:

"Действително отсечката е с автомагистрален габарит 29 м., с 2 платна по 11,5 м., с 2 активни платна и аварийна лента, но поради неприключили отчуждителни процедури, въвеждането в експлоатация все още не е приключило, поради което допустимата скорост за отсечката е 120 км/ч."

Едва ли е нужно да цитирам и уверенията на министърката, че проблемът скоро ще бъде разрешен.. скоро, скоро - повече от 5 години оттогава".

Това написа във Facebook адв. Петър Славов, народен представител в 43-тото Народно събрание, като публикува отговор на свое питане по реда на парламентарния контрол. Питането е относно АМ "Струма", а отговорът е на тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Адв. Петър Славов: Преди да ограничат до 90 км/ч злополучната отсечка от "Струма", да прочетат позицията си отпреди 5 г.

"Надявам се отговорните институции да се съобразят със собственото си становище, да предприемат нужното за обезопасяване на отсечката, но и да не превръщат този участък от още недовършената "Струма" в хранилка за катаджии, подобно на отсечката с бабуните Чирпан-Стара Загора на магистрала "Тракия", както изкарахме близо 2 години...", пише още Петър Славов.

"Предвид пък, че участъкът е строен със средства от ЕС, дали г-жа Кьовеши няма да се заинтересува от казуса и най-после някой висш чиновник да понесе отговорност за това (поредно) безхаберие?!", завършва той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да Славов

    77 5 Отговор
    ама сега Лилянчето е в Люксембург щото ногу умна, ногу способна и ногу дибела.
    Оправи си живота тя.
    Само не знам как се движи в Люксембург щото малка държава, не е като прериите в Арканзас или необятните руски степи.
    Пък може и да е отслабнала.

    Коментиран от #4, #6, #13

  • 2 SH BG

    68 3 Отговор
    А бе къде е Свинетка?...

    Защо не е при Айшето в Сливенския?...
  • 3 1234

    81 3 Отговор
    Никой не говори за Лиляна Павлова, а колко нередности е сътворила!
  • 4 Лиленчето

    63 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да Славов":

    Цел живот е плюскала. Дедои от птряд Чавдар само със сужуци я е ранил и после ма боку сужуците
  • 5 Истината

    90 6 Отговор
    Адмирации към г-н Славов.Постепенно лай ната на ГЕРБ почват да изплуват ...

    Коментиран от #7, #17

  • 6 ценител

    51 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да Славов":

    верно е ногу! да я пита човек, що към люксембург е напънала, а не към стамбул - там фурор щеше да предизвика!
  • 7 физик

    30 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    не могат всичките - повръхността е ограничена. няколко корпулентни, като лилка, и свободна площ няма да остане.
  • 8 Възмутена

    13 43 Отговор
    ТОЗИ НЕКАДЪРНИК ЗАЩО НЕ МЛЪКНЕ.ОТСЕЧКАТА Е СТРОЕНА 2002 ДО 2007 Г.КАКМА КЬОВЕШИ,КАКВИ ЕВРОСРЕДСТВА КАТО ВЛЯЗОХМЕ В ЕС 2007ГОДИНА

    Коментиран от #14, #20, #23

  • 9 По принцип

    45 1 Отговор
    Строителството съгласно законодателството (и ЗТСУ и ЗУТ) винаги е било - проектиране, изпълнение, документиране и въвеждане в действие. Добре, ама кога за последен път в това министерство и структурите му е имало група експерти от грамотни инженери ? Всичко друго са но не и експерти. Най толерираните в момента са "управление на проекти" !? Абе той един чертеж не може да разчете, камо ли да проследи на база кой норматив е одобрен, но "управлява" проекта !!!
    Е от такива "екперти" сме и на това ниво ! Видяхте ги на 90% в "медиите" след пожара с македонския автобус. Харесаха ли ви ? Разбрахте ли какво ви говорят ? Разбрахте ли колко им е компетентността ?
  • 10 Горски

    29 2 Отговор
    Къде е тиквичата на тиквата, да отговори?
  • 11 Кьовеши

    39 3 Отговор
    Кьовеши където и да бръкне в кочината, все ще се натъкне на фашкии.
  • 12 Беги беги

    17 1 Отговор
    Всеки ,които стъпи на нещо което прилича на магистрала, той си мисли, че е магистрала и въобще не гледа знаците за скорост. Така, че този знак 120 км/ч е дрън-дрън та пляс.
  • 13 Бай Ставри

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да Славов":

    Да я преместят в Сибир, там има големи пространства, в посолството в ГУЛаг сигурно има място.
  • 14 О, да, герп са невинни и чисти като роса

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "Възмутена":

    А толупката Лилянка се търкаля по поляна!
  • 15 Един от Банкя

    11 2 Отговор
    ЛилитУ е мой човек и не я закачайте.
  • 16 Перо

    28 0 Отговор
    Това е типично по български! Още преди много години е мислено за 1000 г.напред да сме с каруци,за това и пътищата и улиците са проектирани толкова широки. Сега на скапаните пътни платна,когато има ПТП, се решава всичко по най-тъпия,мързелив и евтин начин: ограничаване на скоростта,светофар,легнал полицай, камера! Никога не се проектират модерните пътища, да не създават конфликтни ситуации, да не ограничават скоростта и да няма задръствания! Тук винаги първо се строят сградите, после се нагаждат пътищата и се получава ад!
  • 17 Цани

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Магистралата е строена при Станишев а баце реза лентички.А Комитова спря подръжката с боята . Накратко верига.Няма нужда да намаляват скоростта до 90 тогава ще почнат повече ПТП заради задръствания Просто да си сложат знаците маркировката да почистват веднага и подменят мантинелите.
  • 18 3.14К

    18 2 Отговор
    Адвокате, че Лиляна и всички министри на регионалното развитие на герб са за затвора няма спор, но Кьовеши гледа проекти след 2018г. и ти трябва да го знаеш. Трябва да знаеш, че съществуващия наклон и завоя в ниската част налагат да има ограничение поне от 100км. А от всички нови пътища, този като изпълнение е най-добре, но няма подръжка и инхауса пълни чекмеджето.
  • 19 Б.М.Б от Банкя

    11 2 Отговор
    Тия новите са маскари. Аз не съм виновен за нищо. Пачките евра в шкавчето не са от кражби и злоупотреби с пеблични финанси а от пестене от закуски. Пари за жени не давам, сами едват пли мене...
  • 20 Боко

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Възмутена":

    Лиле, ти ли си ма или е Севда
  • 21 Тодор Колев

    10 2 Отговор
    Лиле, къде си, каква кочина ще ти скова, пордон ще ти реализирам в Сливен
  • 22 Абсолютна грешка

    8 2 Отговор
    е да се намалява скоростта! Това ще доведе само до предпоставки за ПТП!
  • 23 Незнам

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Възмутена":

    Дали си възмутена но определено си ограничена. Говори ли ти нещо термина Предприсъединителни фондове? Знаеш ли колко години преди да влезе една държава в Европа ги ползва?
  • 24 Нонсенс

    5 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: някой висш чиновник да понесе отговорност"
    Ще понесе -глоба от милиони, която ще плати институцията, а не той, с парите от тол такси и винетки, събрани от нашите джобове. На хайрлия да му е на чиновника! И така и ще е, ша знайш...
  • 25 Българин

    2 2 Отговор
    Водят се магистал вкраен случай излиза че не са
  • 26 Баро

    5 0 Отговор
    Защо продължаваме да дрънкаме само глупости магистрала път калдъръм този автобус трябва да кара с 90 точка ако ще има писта за самолети да е
  • 27 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Максималната скорост по всички магистрали в РБ трябва да е 120 км/ч и нито сантиметър за секунда отгоре !!! Автобусите не трябва да превишават 100 км/ч, тежките камиони - 90 км/ч !!!
    ТОВА ТРЯБВА ДА ВАЖИ И "ЗА ЦАРЯ И ЗА ПЪДАРЯ" !
    Само КАТ при определени ситуации да може да се движи по-бързо !!!! И СТРИКТЕН КОНТРОЛ СЪС ЖЕСТОКИ НАКАЗАНИЯ - ГЛОБИ, АРЕСТ И ЗАТВОР !!!
    Явно българчето разбира само от БОЙ, ГЛАД И СТРИГАНЬЕ.........
    Друг начин да станем "европейци" просто не виждам !!
    КАКВА Е БИЛА СКОРОСТТА НА АВТОБУСА-КРЕМАТОРИУМ ОТ РСМ ?
  • 28 незнайко

    0 0 Отговор
    Вече се самоизлагат !!! Магистралата от Варна след Слънчево и преди Девня завоя на върха с каква крива и наклон е ??? Защо се пишат тези глупости по отношение на пътя ??? Който иска да се ОТРЕПЕ ще го направи и на права отсечка !!! По добре да разберат защо е отишъл към мантинелата и да не търсят под вола теле !!! ТАКА СЕ САМОИЗЛАГАМЕ ПРЕД ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове