Last news in Fakti

10 Декември, 2021 20:47 2 907 14

Стотици жители на Красно село поискаха оставката на кметицата си

  • красно село-
  • протест-
  • кмет-
  • росина станиславова

Мащабен протест блокира сградата на общината, въпреки студа

Стотици жители на Красно село поискаха оставката на кметицата си - 1
Снимка: Фейсбук

Многолюден протест, с искане за оставката на кмета на район “Красно село”, блокира сградата на общината в петък вечерта. Стотиците, недоволни от управлението на Росина Станиславова, се събраха в градинката пред кметството и обвиниха кметицата в занемаряване на кварталите, липса на комуникация и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на района.

Официално срещата беше обявена като обществено обсъждане за бъдещето на Красно село. На нея бяха поканени представители на „Демократична България“ – партията, която я издигна преди две години, но те така и не се появиха. Кметицата също отказа да се срещне и да изслуша протестиращите, но въпреки това те ѝ оставиха подарък на входа на общината - билет за влака „София – Сливен“, където се намира женският затвор.

На събитието гражданите споделиха, че са организирали общественото обсъждане, защото такива вече в техния район нямало и решили да си направят сами.

"Вече две години се борим срещу безобразията и закононарушенията на Росина Станиславова, но образуваните прокурорски преписки и производства от КПКОНПИ - преляха чашата!", споделиха инициаторите. „Дълго давахме толеранс на кметицата. Днес сме тук да кажем: Стига! Стига корупция, стига кражби, стига безумни управленски решения, от които страдаме всички жители на квартала. Тук сме, за да кажем оставка на Станиславова и нови избори“, заяви Цанко Донков от инициативния комитет за оставка на кметицата.

„Красно село тъне в боклук и дупки, а парите от бюджета изтичат в незнайни посоки. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Състоянието на зелените площи е ужасяващо“, заявиха жителите на квартала на протеста.

Станиславова бе избрана преди две години, но откакто е на този пост тя успя да се забърка в множество скандали. През последната година кметицата бе обект на проверки от антикорупционната комисия и беше установено, че в конфликт на интереси тя е назначила дъщеря си в европейски проект, на който е била надзорник. От нея се разграничи даже коалицията, която я издигна за кмет. А когато Станиславова отказа да върне парите, които си е писала като заплата за ръководен от нея проект, от политическата формация направиха дарение за същата сума.

Според жителите на Красно село, Станиславова използва изборната си длъжност, за да обогати себе си и тесен кръг свои приближени. По думите им, тя и семейството ѝ получават финансови облаги, отново в конфликт на интереси, което се доказва и от решенията на КПКОНПИ.

В работата на Станиславова липсва каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от парите на хората като данъкоплатци от страна на районната община.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    15 10 Отговор
    това са тия, пси.хо.десните, с "експертния" капацитет. новото поколение не е сърбало на ваню църния и на кръжеца олимпийски попарата и се лови на правото на бастуна. ще научат всичко, пак по трудния начин, като родителите им.
  • 2 От квартала

    24 3 Отговор
    Дано усилията на всички тези хора да успеят.

    И нека се види как отговорно подбират кандидатите, които да подкрепят някои партии.
  • 3 Пич.Демон

    4 3 Отговор
    Референдум България далеч от Източна Ромелия
  • 4 СЪД ЗА КРАДЛИВИТЕ АНАДОЛЦИ НА

    15 6 Отговор
    РИСТЮ ПЕДЕРАСА!
    СЪД И ЗАТВОР ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ШИШИ
  • 5 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    10 4 Отговор
    РИСТЕ ПЕНДЕЛОТ ДАЛИ СИ НАПРАВИ ..СЕЛФИ СЪС... ПЕЕВСКИ?!?
    ЗА ЕДИН ДС-ДОНОСНИК ....ТАНАС ПЕДЕРАС...ПИТАМ
  • 6 Без мисъл

    17 2 Отговор
    ДБ, да ви имам кадрите - преди оня цървул със селфито (ухилил се като ряпа, сякаш е хванал тулупа за шлифера) ,сега тая "кметица" ?! Ристе, толкова ли нямате свестни хора, или всичките са такива?! Чудя се кой гласува за вас, обаче имате претенции? Тоя със селфито ми напомня на герой от "Под игото".
  • 7 Ти да видиш

    3 7 Отговор
    Гербавите са се развреднали - "Империята отвръща на удара"!
  • 8 Анджело

    11 7 Отговор
    Кметицата на Приморски Варна е също умна колкот една крава ма е от ГЕРБ
  • 9 Сътрудник

    10 3 Отговор
    Лично съм срещал кметицата, в Белите брези и в нейния кабинет. Рядка лицемерна личност със силно изявени финансови интереси и склонност към наркомания. Жестока комбинация която,уви хората избраха, затова си я заслужават да го краде. Аз също съм потърпевш от тази некадърница, но какво да се направи оказа се че е слугинаж на Фандъкова и ГЕРБ и ако има схема то тя задължително участва в нея.
  • 10 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 1 Отговор
    В българското законодателство трябва да има процедури за отзоваване/отстраняване/ на кметове, депутати, общински съветници. В която да участват всички, които са са ги избрали, но не и тегласулите. Еднакво лошо е както да са безнаказани изборните длъжности през целия мандат. Така и улична тълпа от сто или двеста човека да сваля кмет/депутат.../, зад който стоят 10 000 или 30 000 или 50 000 избиратели, които продължават да го подкрепят. Демокрация не е улична тълпа от 200 човека да налага своиге интереси на 5-7 млн. народ.
  • 11 Браво!

    2 4 Отговор
    И нека чегъртането да започне!
  • 12 Грую

    5 2 Отговор
    На снимката има няма 20 ,30 човека.Мисира, написал статията как ги прочете до стотици!?
  • 13 кяури

    4 2 Отговор
    честита ви промяна !😄
  • 14 АБВ

    1 1 Отговор
    Напълно съм съгласна с описанието,което правят на Станиславова-лицемерна, користна жена.Безобразие е,че не я махат. Да я съдят за далаверите!Красно село е по-мръсно от всякога. Презастроено е. Тя не се върши работата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове