Last news in Fakti

12 Декември, 2021 05:53 2 133 15

Денков: Не беше трудно да се съглася с оставането ми на поста

  • николай денков-
  • министър-
  • образование-
  • учебна година-
  • матури

Просветният министър призна, че е в отлични отношения с Петков и Василев

Денков: Не беше трудно да се съглася с оставането ми на поста - 1
Снимка: БГНЕС

"Рано е да се говори за удължаване на учебната година, защото това е доста тежък процес, свързан е с изпитите".

Това заяви служебният министър на образованието и науката Николай Денков, цитиран от NOVA.

"Никога досега по никакъв повод не съм казвал, че трябва да се отменят външното оценяване или държавните зрелостни изпити. Това би било изключително тежък проблем за цялата образователна система, защото това задава определена мотивация за децата и родителите и също така ни дава възможност да разберем къде се намира образователната система, включително и дефицитите, които са се натрупали междувременно", допълни Денков.

По думите му, друг е въпросът може ли да се подобри форматът на тези изпити и това е въпрос, който е залегнал в коалиционното споразумение. Той обясни, че не е въпрос за нова формула, а дали може да се повишат проверките, които са свързани не просто със зазубряне на знания, а разбиране и компетенция. Денков посочи, че в коалиционното споразумение е залегнал и преглед на учебниците и учебните програми, който ще отнеме време.

"Нека да видим как ще се развие вълната в началото на следващата година, коментира още Николай Денков. Той посочи, че вече са разменили няколко думи с предложената за министър на здравеопазването Асена Сербезова, и че първата им задача е да седнат заедно с медицинските специалисти и да обсъдят какъв ще бъде подходът. Той трябва да бъде последователен, т.е. когато се направи план, той да се спазва, всички да знаят какво ще се случва", допълни просветният министър.

Николай Денков коментира, че за него не е било трудно да се съгласи да остане на поста, защото има добри отношения с Кирил Петков и Асен Василев. Ние имаме общи идеи за развитие на България, каза той. Като първи приоритет Денков посочи качеството на образованието, качеството на висшето образование, на научните изследвания, а като друг приоритет - професионалното образование, не само, защото по думите му трябват кадри на икономиката, а защото има деца, младежи, които нямат афинитет към академично развитие.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    13 0 Отговор
    Възрастен човек съм и това за зазубрянето го слушах и аз в далечните години, когато бях ученик, а сега от на възрастта стигнах до извода че зазубряне винаги ще има, защото човеците са различни, едни разбират от математика и естествено ще зубрят по литература и обратното. Не става да разбираш от всичко, така ще си върви.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    КОЙГО се УЧИ той ще СПОЛУЧИ
  • 3 Денков

    9 0 Отговор
    Запиши тиквата на английски.
  • 4 Георги v.

    18 0 Отговор
    Горкият! Такъв келепир къде? Като принципал на БАН(парите на БАН се отпускат от министерството на Денков) стана набързо академик.

    Коментиран от #5

  • 5 Сух

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Георги v.":

    Не знам дали е така както казваш, но пари за БАН трябва да се отпускат.
  • 6 3445949

    9 0 Отговор
    Този е много зле, за какво го оставиха, алчен за власт и пари, селски, в главата хаос, жалко това смотано мимистерство ще си остане бърдак
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ргго

    4 0 Отговор
    Не барай ваканцията септември месец е морска почивка, традициите не се пипат, ясно?!!
  • 9 Госあ

    4 0 Отговор
    За какви научни изследвания говори този, след като отрязаха науката от това министерство ? За тези неща трябва да говори евреина. Срам и позор. Не може един сериозен учен да се занимава със сокове от моркови. Това е нелепо.
  • 10 малеййй

    2 0 Отговор
    Се е дърпал кат префтасала мома.
  • 11 Защо ли в училищата на НРБ не сме научил

    1 3 Отговор
    Защо ли в училищата на НРБ не сме научили почти нищо за европейската история? А каквото сме научили, е било цензурирано, изкривено и манипулирано.
  • 12 Ясно

    3 0 Отговор
    И тоя се е жертвал. Абе толкова сте плоски.....
  • 13 Пич

    3 0 Отговор
    ПЛЪХ.
  • 14 Silver fox

    1 0 Отговор
    Защо в цяла Европа децата са в училищата,а у нас -пред компютъра.И в Европа има пандемия,но учениците са е клас.
  • 15 За тая огромна незаслужена заплата

    0 0 Отговор
    Изобщо не е трудно да останеш! Калинке, гербава! Защо не се хванеш да работиш нещо по честен начин като нормалните българи! Май никъде няма да те вземат натегачо безгръбначен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове