Last news in Fakti

12 Декември, 2021 10:51 15 267 56

Ето какво пожела на премиера най-добрият му приятел

  • кирил петков-
  • борис георгиев-
  • премиер-
  • правителство

Възможността да поеме поста на служебен министър дойде внезапно

Ето какво пожела на премиера най-добрият му приятел - 1
Снимка: Нова ТВ

Какво обича да прави кандидатът за премиер Кирил Петков извън политиката и защо решава да се насочи към властта? Само за "Нова телевизия" от Виена говори най-добрият приятел на Петков - Борис Георгиев.

Откога се познавате с Кирил Петков?

-Запознахме се в първи клас. Сложиха ни на един чин и оттогава сме много добри приятели.

Какво дете и какъв ученик беше Кирил Петков?

-Винаги е бил такъв, какъвто и досега – лъчезарен, позитивен, много комуникативен човек. С него винаги е много хубаво да си прекарваш времето, защото разказва весели истории. Винаги има нещо ново около него.

Кой е най-яркият Ви детски спомен заедно?

-Вероятно ще е интересно на хората да знаят от кога Кирил се интересува от политика. Стана явно че го влече натам, защото първата му политическа изява беше в 4 клас. Ние бяхме чавдарчета. Пионерчета така и не станахме, защото тогава цялата тази система рухна. Тогава хванахме двете сини връзки, направихме първото ни синьо знаме и с него отидохме на митинг. Това в 4 клас. Оттогава явно има нещо, което го дърпа натам.

Вие вярвали ли сте някога, че той ще стигне до политиката?

-Аз винаги съм усещал, че има потенциал това да се случи и ние много сме си говорили на тази тема, че трябва нещо да се случи, трябва да има промяна. Хора като нас трябва не само да дават акъл и да се възмущават, а да се хванат и сами да направим нещо.

Когато Ви каза, че ще напусне Канада, за да се върне в България, Вие какво му казахте? Подкрепихте ли го?

-Реално ме постави пред свършен факт едно лято, когато се появи със семейството си и каза "Ние сме тук и оставихме зад гърба си Канада, Ню Йорк и Брюксел, защото искаме да живеем в България". Бях много учуден, но те бяха много мотивирани. Съпругата му Линда много го подкрепяше в това решение.

Той сподели ли с Вас намеренията си да влиза в политиката? Помните ли този момент?

-О, да, естествено. Възможността да поеме поста на служебен министър дойде внезапно и тъй като нашият общ приятел Асен беше поемал тази функция през 2013 година , аз му казах, че това за мен е много добра стъпка, тъй като все пак е някакъв опит. Нито той, нито аз обаче неочакваше, че нещата ще се развият така динамично. Неговото очакване беше няколко месеца да е служебен министър, а след това да отидем отново да караме кайтсърф.

Ще се случи ли това при новото положение?

-Предполагам, че няма да се случи скоро, за което съжалявам, но това е малката жертва, която аз давам в името на това България да получи нещо повече. Кайтсърфът няма да ни избяга.

Опитаха ли се да привлекат и Вас към управлението?

-Кирил ми е и кум. Ние сме почти семейство. Той беше наясно, че при мен не е толкова лесно да се освободя от моите ангажименти, но аз съм му казал, че това е един дългосрочен проект и той ще има нужда от хора не само сега, но и в годините напред, така че може да дойде и за мен моментът.

Защо избрахте Кирил Петков за Ваш кум?

-Той ми е приятел цял живот. С него съм минал през всякакви изпитания. Няма да забравя речта, която направи по време на сватбата.

Сега обаче в новата си роля ще има ли достатъчно време за Вас, за своето семейство?

-Убеден съм, че няма да има, но това е ясно, че ще е така. Не може човек да има всичко. Нашето приятелство е толкова дългогодишно, че това няма да ни повлияе.

Какво обича да прави той извън политиката, извън икономиката?

- Много обича да спортува. Това е неговият винтил, с който успява да отпусне напрежението от ангажиментите. През зимата е по планините, а през лятото всеки уикенд на морето, за да кара кайтсърф. Много обича да пътува.

Чухте ли се с него след като беше официално номиниран за МС и какво си казахте?

- Казах му, че това е сигурно последният шанс да си поговорим приятелски по лични теми, защото влиза в друга роля.

Ако той Ви слуша в момента какво бихте искали да му кажете?

-Бих искал да му кажа, че му пожелавам успех, да не губи силите си, да не губи увереността си, защото прави нещо важно и се надявам от все сърце да има успех, защото това ще е добре за всички българи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 132 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динку

    67 25 Отговор
    Не бих се смял като него знаейки че има много хора едвам за хляб имат.Кое му е смешното?Че младите бягат от геноцида или че заплатите са по 700 800 лв а някой не си знаят парите.

    Коментиран от #54

  • 2 📌🇧🇬

    22 58 Отговор
    В момента който Турция се обедини в една Светска Мюсолманска Държава с България е свършено. Въпреки че “терминът” светска/мюсолманска държава е “оксиморон” такива съществуват и на тях принадлежат рекорди като Малайзия-повече от 40 години (GDP) 6.5%, няма друга държава в светът да е с 6.5% за 40 и повече години без прекъсване. Ако Турция успее да “озапти” велико османските амбиции на Ердоган ще го разберем по трудният начин ако не променим България да бъде действително модерна Европейска Държава а не Азиатска Губерния! По м/у другото, Путин е отрязъл пътищата на Ердоган към Близкият Изток, Сирия с надеждата че Турция ще се обърне за експанзия в посока Европа което се случва и ше се случва тепърва, не случайно Гърците закупуват всичкото “джепане” което могат да намерят на международният пазар, и така ние Българите сме под опашката на коня както винаги, с разрушена икономика, несъществуваща армия и т.н.!

    Коментиран от #5, #7, #10

  • 3 Обесен Язовец

    98 17 Отговор
    На Бойко Методиев Борисов, класната му много неща пожела на времето. После се скри. С лупа не можеш я откри. Потъна в дън земя от срам жената, от това на, какво го е учила!
  • 4 Последния Софиянец

    75 35 Отговор
    Мачкай Кирчо!

    Коментиран от #12, #33, #46

  • 5 Алоо болен мозък

    47 12 Отговор

    До коментар #2 от "📌🇧🇬":

    Ромелия не ти е България.Баба ти Юргана ли те лъже така бащата ти Мюмюн ли.Ти не си добре с главата.

    Коментиран от #31

  • 6 JEFF

    85 22 Отговор
    Най-после нещо хубаво и позитивно . Желая ви успех , г-н Петков !
  • 7 Не можеш да се интегрираш

    22 6 Отговор

    До коментар #2 от "📌🇧🇬":

    Не може бе.Ромелец не можеш интеграция в Ромелци няма.Ходи да се лекуваш.
  • 8 йоло денев

    23 36 Отговор
    Ама моля ви са,новото правителство от соросоиди и масони ще доубие българската държава.На 27 декември да излезем пред министерски съвет да спасим България от новото робство,контра на нежната революция на американското посолство,събудете се,заклевам ви братя и сестри българи,ако трябва ви проклинам,нямаме повече време за губене,сега или никога да възродим България.Заповядайте днес в НДК да си купите вестника,книгите на Йоло Денев и календар за 2022 с Тангра и амулет за късмет.
  • 9 Много

    33 4 Отговор
    ми се иска да повярвам, но като знам чий проект е, хич не съм оптимист! Шикалкавенето му за срещите със Слави, също не говори в негова полза! Все пак имам някаква макар и малка надежда, този път да се случат добри неща за България!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 реалистъ

    36 37 Отговор
    Кирчо е усмихнат лъжец, един по-красив и по-образован вариант на Боко Тиквата.

    Коментиран от #36

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 наистина

    33 10 Отговор
    петков показа какъв трябва да е един политик . сега се надявам да продължи така и за напред . но не смятам , че бсп ще му позволят да направи нужните реформи. виждайки как и дб се дънят(снимката с пеевски и т.н ) а за итн не ми се говори не съм убеден , че пп ще услеят да наравят заявеното. но ако покажат , че го желаят и се отитват то на следващите избори се надявам да гласуват повече хора за тях и да не им се налага да правят коалиции -орел,рак и щука
  • 14 Луд

    35 7 Отговор
    Интелигентен е Кирчо и явно такова му е и обкражението.Само материята в България не мога да си представя как ще стои и ще креда как някой и спира кранчето.Под мафия разбирайте всичките и форми.Белите престилки,противостоене,ченгетата,земеделците и класическата мафия която май е наъ-слаба с оглед другите които изброих
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 На какво попаднахме...

    20 30 Отговор
    Абе Кирчо и Кокорчо имат приятели. Все пак: имат ли приятелки?

    Коментиран от #20

  • 17 Невероятен

    28 15 Отговор
    шанс е той , както за България , така и българския народ ! Успех и все така напред !
  • 18 БАЙ ГЪН

    30 9 Отговор
    Четох до там ,дето се споменава ,как в ІV-ти клас , от две СИНИ "чавдарски " връзки , си е направил знаме ...по-нататък не успях, че много се смях ...Стана ми ясно ,че Плевньо не е бил сам,само ,че Кирчо е бил още малък, тапети не е могъл да лепи, но ВЕЧЕ Е ЗНАЕЛ ,че сред "правилните" ли си и РАЗВЕЕШ било ,знаме,било плакат ...ще има и за семки и за бонбонки ...Малък е бил, НО ВЕЧЕ ГОЛЯМ ...ТАРИКАТ :)))
  • 19 Нона

    27 14 Отговор
    Успех на господин Петков!Пожелавам да оправдае надеждите на гласувалите за него,да не ни разочарова.Бог да го пази и му помага в битката с корумпираните хора на ББ,завзели почти цялата държавна администрация!
  • 20 добре е

    13 6 Отговор

    До коментар #16 от "На какво попаднахме...":

    все пак най напред да прочетеш статията преди да ръсиш глупости
  • 21 Васил

    21 12 Отговор
    Щом още в първият ден опиха да шикалкавят със сертификатите значи не очаквайте нищо по скоро същото като преди.
  • 22 12 ТИ

    12 1 Отговор
    Не ме трийте ,ами пращайте "Софиянеца" да ходи да мачка тестото ...Знам ,че е сред вас .
  • 23 Валери оградата

    5 4 Отговор
    Слушайте бе пуснал съм Дани Митов в ефир.Кузо е в студиото.Подлога съм на ГЕРБ с плешивио водещ
  • 24 Стамат

    16 6 Отговор
    Леле, ще се разплача
  • 25 Леко

    16 8 Отговор
    ... Киряк, да не ти се схванат лицевите мускули от непрестанната канадска захиленост.
  • 26 Некой си

    22 11 Отговор
    Кирето е пич ! Няма да му е лесно да изрине авгиевите (тиквенските)обори .Успех момче !

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай Стою касапина

    19 6 Отговор
    Сега хвалебствена статия за кумчо вълчо, а за кокорчо кога да чакаме?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ОЧЕВИДНО

    14 9 Отговор
    добре е да се общува с образовани и интелигентни хора, а не като другаря Буда Тиквеника !!!
  • 31 шуме

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Алоо болен мозък":

    Да не си от Източния вилает, мякащ селянин такъв?

    Коментиран от #32

  • 32 Динку

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "шуме":

    Ти миукаш.Източноромелецо
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пич

    17 4 Отговор

    До коментар #26 от "Некой си":

    Ама друг път - почти всички от "ПП" са членове на фондация "Америка за България". А зад нея стои С.рос. Ако смятате и че той е пич или пък,че членуващите във фондацията му няма да му служат , жестоко се лъжете. Потърсете информация по темата и ще се убедите в написаното от мен.
  • 35 Наркос

    7 5 Отговор
    Интересно кога работи ако цяло лято е на море и цяла зима е на балканите. Как точно жена му твърдо е решила , че предпочита да живее в бг при положение , че дори не е българка?
    Как ще се справи с цялата корумпирана администрация и изпълнителна власт при положение , че е живял в чужбина и влиянието му тук е слабо.

    Все пак е по-добре от Тиквуна по много други показатели ..образование, визия, стил, ораторски умения и тн...не очаквам нищо съществено, но в крайна сметка поне не е поредния дърт плешивец

    Коментиран от #55

  • 36 хе хе

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "реалистъ":

    Това ли са ви новите отчаяни опорки? Всички са маскари като "незаменимия"?
  • 37 asd

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "📌🇧🇬":

    А ти обръсна ли голата тиква? Фон дьо тен да скриеш зелената кожа сложи ли? Феса нахлупи ли?
  • 38 Въпрос

    5 2 Отговор
    Какво пише на фланелката на средната мутра, "Im with Stupid" ли?
  • 39 📌🇧🇬

    4 6 Отговор
    Кирил Петков и новото Правителство имат “tall order”, за да разберем какво ни очаква е добре да оценим историята на България 1944/1989 година. Цялата история на СССР, от началото до края е абсолютен “мордобой”, като Пол Пот в Камбоджа но с обратен знак, в Камбоджа избиват Интелигенцията и зоват за аграрна държава, докато в Русия “съветските комунисти” избиват Интелигенцията и натирват селяните в Заводите на СССР, като преди това им отнемат земята, същият процес е повторен в България. Партията на Корнелия Нинова, БКП/БСП отнема земята на селяните и ги натирва в “селските стопанства и заводите” на БКП които по късно БСП унищожава /поради несъстоятелност на комунистическата икономическа практика и теория/ и разпродава за 0.05 ст. до 0.10 на “лев” за скрап и лично обогатяване на Червено Кафявата Мутро Мафия организирана от “апарата” на ДС- Държавна Сигурност.
  • 40 📌🇧🇬

    4 6 Отговор
    Червено Кафявата Мутро Мафия/Олигархия е проклятието на България, БКП/БСП и Корнелия Нинова са продъжаващото проклятие на България.
  • 41 Селчо костов

    3 3 Отговор
    Хм ,бил е най добрият му приятел от първи клас е как така единият живее в канада а другият на други място,тва е като любов от разстояние
  • 42 📌🇧🇬

    5 3 Отговор
    През 20 ти Век България преминава пре 5т Национални Катастрофи, а те са Втора Балканска Междусъюзническа Война, Първа Световна Война, Втора Световна Война, 1944/5 “Национализация” тоест кражба на частна собственост под водачеството на БКП, 1989/1999 година Приватизация на веднъж откраднатата земя и собственост от БКП, бива “приватизирана” тоест повторно открадната от приемницата на БКП/БСП.
  • 43 📌🇧🇬

    4 6 Отговор
    Сега ясно ли Ви е, защо България е на това “дередже” питам за някои комунисти/социалисти и т.н.?
  • 44 райберЪТ

    4 1 Отговор
    По-важно е какво ХОРАТА пожелават на ШАЙКАТА и ВОЖДА ? Предположете сами ?
  • 45 КРОКОДИЛА

    4 2 Отговор
    РАДОСТА ЩЕ Е ЗА МНОГО КРАТКО ВРЕМЕ ............................
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 хихи

    5 1 Отговор
    Няма успял в професията си българин, който да иска да се заеме с политика! Професията му носи, комфорт, доходи и уважение. Политиката само пари, ако краде..
  • 48 Биби Долапчиев

    3 1 Отговор
    И тоа туфлек лъже ка Киро Келепиро! Явно са си гълтали клеза од малки деа!
  • 49 Киркорчо

    5 2 Отговор
    Умря циганката, която го хвалеше, та хванаха баща му, приятелите му и всеки друг, който може да му оправи имиджа на шмекер. С нетърпение очаквам думите на баба му, на съседката от Н-тия етаж, която го помни като чавдарче и от дружинната му ръководителка.

    Коментиран от #50

  • 50 хихи

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Киркорчо":

    Първата му учителка, отрядната ръководителка, първото му гадже...

    Коментиран от #51

  • 51 Киркорчо

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "хихи":

    Сега чакаме интервю и с другарчето му по гърна от детската градина!
  • 52 Кироки

    3 0 Отговор
    Предлагам местенето да започне сега.
  • 53 Кокорчо

    5 1 Отговор
    А чекийки правили ли са си един на друг.
  • 54 шт штш

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Динку":

    тези заплати за които говориш са доста по ниски я кажии за безработните кака са живи моля
  • 55 гиш иш

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Наркос":

    ако българите искат да гледат красива крадла щяха нея да изберат а не тоз назначен от сащ също като бб
  • 56 gyj tjt

    0 0 Отговор
    вчера гледах омбудсманката всичко което беше -трябва .....а накрая секи ден антинародни закони и кирчо гела ще е същия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове