Last news in Fakti

17 Декември, 2021 09:18 3 927 30

Божидар Божанов: Скандалният случай на "Дунав мост" ще бъде проверен

  • дунав мост-
  • скандал-
  • божидар божанов-
  • апи-
  • обществен контрол

Подобно поведение от служител на администрацията, е недопустимо

Божидар Божанов: Скандалният случай на "Дунав мост" ще бъде проверен - 1
Снимка: БГНЕС

„Със сигурност ще последва проверка. Това е недопустимо поведение. Трябва да се запозная с детайлите по случая. Въпросът е да се види казусът с плащането. Човекът вероятно е искал да плати с карта. В администрацията навсякъде трябва да приемат плащания с карта. На много места това вече е факт”. Така новият министър на електронното управление Божидар Божанов коментира в студиото на „Здравей, България”, скандалният клип с грубо отношение към преминаващи на „Дунав мост” от страна на служители на администрацията.

Той обясни и някои от новите приоритети, над които ще работи по време на мандата си. „Личната карта няма да бъде премахната, тя ще остане и като пластика”, успокои министърът. „Хората не трябва да се притесняват, че трябва да имат смартфон за целта. Но за да се идентифицираме електронно, тоест когато сме пред компютър и искаме да ползваме електронни услуги, идентификацията ще може да стане през телефона. Така не се налага да разполагаме с електронен подпис или ПИК”.

По думите му електронната лична карта ще има само един идентификатор. „Всички останали данни са в централизираните регистри на държавата”, увери Божанов.

„Отпадането на удостоверенията е един от приоритетите, които са залегнали в коалиционното споразумение. В момента гражданите са куриери на администрацията. Това са документи, за които ние си знаем, държавата може по служебен път да събере тази информация”, посочи той. И уточни: „Идеята е администрацията да не ни занимава със себе си”.

Според него няма да има проблем със защитата на личните данни на гражданите. „Има няколко гаранции за това. На първо място всеки достъп до наши лични данни се записва – кой служител и каква справка е направил. Дори ще може да получите известие по избран от вас канал за комуникация”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еййй

    40 3 Отговор
    Не проверка за герберасткия примат а уволнение и съд за уронване на престижа на Р България

    Коментиран от #8, #22

  • 2 😃😃😃😃😃😃😃

    25 1 Отговор
    "И тоя филм сме го гледали". 😃 Ама сигурно ще го уволнят 😃 Както казала проститутката на Пинокио като седнала на носът му - Излъжи ме, моля ти се, излъжи ме.
    Нн Само дето след година маааааксимум ще началник ПОНЕ на пункта, а най-вероятно ще го направят шеф в управлението в София.
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    24 0 Отговор
    А нещо за разликата в таксите между дясната и лявата лента на моста ‼️‼️‼️
  • 4 Виктор

    35 1 Отговор
    Този гербаджийски простак от Толл трябва да бъде незабавно уволнен!! Е, не е избил 20 хилки за назначението си, но това е, като е без акъл..
  • 5 джаба

    25 1 Отговор
    първо съд за примата ,иефективна присъда
  • 6 АННА МИЛА

    31 1 Отговор
    ДИЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ
  • 7 Павел пенев

    16 1 Отговор
    Какъв казус ще решаваш? Казуси се решават в правораздаването.
  • 8 СЪД

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еййй":

    НЕ САМО УВОЛНЕНИЕ А И СЪД ЗА ВСИЧКИ СЪУЧАСТНИЦИ ОТ КЛИПА ЗАЩОТО КОЛЕГИТЕ НА ТЕРОРИСТА НЕ ПРЕДПРИЕХА НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ А ГО ПОУЧТРЯВАХА В УБИДИТЕ И ЗАПЛАХИ ЗА ПОБОЙ НА БЪЛГАРИНА С МОЛДОВСКО ГРАЖДАНСТВО ПОРАДИ ДРУГАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ДАВА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО НА КОРЕННИ БЪЛГАРИ УБИДАТА НА МАЙМУНИ Е ПРЯКА УБИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ ГЕН И РОД!

    Коментиран от #24, #27

  • 9 Master of Computer Technology

    11 1 Отговор
    Някога, някой си Ленин бил писал за полезните идиоти, като го слушам този разбрах що е това, прочел няколко учебника, изслушал някоя и друга лекция, а може и нечии съвети и решил, че трябва да ни вкара в цифровия концлагер
  • 10 той

    21 0 Отговор
    Тия от тола са назначени от гроб със заплати от 2 до 3000 лв, за нищоправене
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Спиди

    15 2 Отговор
    Същия дебил ,като предишните.
    Щял да провери...
    Кое да провериш ,льольо герберастски?
    Накрая оня илетерат ще,, накажат,, и ще преведат у София.
    Тоя филм гледаме,стана 30г.
    Никаква промяна, по-скоро подмяна.

    Коментиран от #23

  • 13 хах

    18 0 Отговор
    Мен ме интересува, кой му е вуйчо владиката на тоз примат.

    Коментиран от #17

  • 14 гост

    19 2 Отговор
    Втори закон на Паркинсон: Администрацията сама си създава работа чрез многобройни справки и никому ненужни документи ЗА ДА ОПРАВДАЕ СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
  • 15 КВО ШЕ ПРОВЕРЯВАШ, БЕ НЕЖНЯК

    15 3 Отговор
    БАЦЕ ТАКИВА ГИ УВОЛНЯВАШЕ НА МИГА!!
    ТОА..."УМНО-КРАСИВ" ДЖЕНДЪР- Е ЗА ТЕЛЯК У САРАИТЕ
  • 16 Перо

    11 0 Отговор
    Често се налага да се набиват обръчи на селяндурите-чиновници,в прованса,които се вживяват често като местни феодали!
  • 17 НОВИЯТ ШЕФ НА МИТНИЦАТА НАЗНАЧЕН

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "хах":

    ОТ ФАТМАШКОТО ДС-ПРАВИТЕЛСТВО!
    ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НА МИТНИЦИТЕ ГИ СМЕНИХА ОЩЕ АПРИЛ МЕСЕЦ!
    "КОПРИНКАТА" И ХИТЛЕРА (С ТОРБИЧКИТЕ)...ЗНАЯТ ЗАЩО

    Коментиран от #21

  • 18 Просто човек

    12 0 Отговор
    За разлика от габровския Главоч, този ще свърши работа...Оня го питайте къде са 2-та милиарда...
  • 19 Перо

    13 0 Отговор
    Ако новото правителство не прочисти мутренската държавна администрация до чистачка,свършено е с него! Окупирали са всички институции и саботажите няма да спират,организирани от примата-толуп!
  • 20 Навалний

    7 0 Отговор
    Браво! Много добри идеи с казва човекът! а за този от Дунав мост нямам думи! Те всички са такива да не им попадаш в ръцете!
  • 21 Мендоса

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "НОВИЯТ ШЕФ НА МИТНИЦАТА НАЗНАЧЕН":

    Не знам като какъв да те определя!
  • 22 Толаджиите

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еййй":

    карат частни автомобили от 50-60 хиляди нагоре.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Всяко

    13 0 Отговор
    Заплащане по границите на кантарите ,митнически такси,преминаване на мостове трябва да бъде издадена заповед да е с карти. Защото служители и митничари се самозабравиха от кражби. Такива служители с непристойно държание са криминални бандити гербажии ски мутри.
  • 26 Бивш гербаджия

    12 1 Отговор
    Aко това правителство не направи чистка на гербаджийските калинки, то нищо няма да направи за промяна. Специалистите да останат. а те знаят кои са калинките. Всеки гербаджийски началник държеше специалисти, които се изкривяваха от работа и калинки клисачки, роднини разни негови и на любовницата му. Така с народните пари ние плащахме не само на шефа калинка, ами той имаше чуството че за обладаването на подчинените дами затова му се плаща. Така е от върховете до кмета на село.
  • 27 Добре си

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "СЪД":

    го написал, но изкарай някой курс по провопис, че много се излагаш.

    Коментиран от #29

  • 28 Със свинетка

    8 1 Отговор
    Тоя какво ще проверява бе ? Кьорав ли е ,глух ли е ..има видео със звук даже -цяла България го е гледала и е единодушна . Че и в чужбина известни ще станем . На ръкава на този, освен фирменият е и ...Националния ни флаг .Не за уволнение ,ами даже за подвеждане към нак. отговорност .Какво ще проверяваш и размишляваш бе охлююв ???Иде ми да хвана сопата, че и тебе да оправя .
  • 29 Тор

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Добре си":

    Курс не се изкарва, ако си толкова грамотен! А се посещава и се завършва!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове