9 Януари, 2022 08:53 2 353 32

Автобусните превозвачи искат среща с министъра

  • автобусни превозвачи-
  • министър-
  • пътници-
  • пандемия-
  • бдж-
  • автобуси-
  • николай събев-
  • транспорт

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично

Автобусните превозвачи искат среща с министъра - 1
Снимка: БГНЕС

От БДЖ отчитат увеличаване на превозените пътници - за отминалите празници то е с 30 процента, в сравнение с 2020 година. Обратна е ситуацията с превозените пътници с автобуси заради липса на интерес към използване на услугата. От бранша обмислят още следващата седмица да поискат среща с министъра на транспорта Николай Събев и настояват за мерки в настоящата ситуация, предаде БНР.

Пътувалите с влак в сравнение с 2019 година, преди да се разрасне COVID пандемията, са с 16% по-малко, каза Калин Маринов, ръководител на отдел "Маркетинг" в БДЖ: "Интересът към пътуване с железопътен транспорт продължава да се възвръща, макар и с бавни темпове, и се надяваме това да продължи, за да можем да достигнем нивата отпреди пандемията".

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично. Проблем за тях е не само намалелият пътникопоток, но и увеличението на цените на горивата. Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи обясни, че за една година цената на метана се е повишила три пъти: "Освен намалелия брой пътници се завиши драстично и цената на горивата. След нова година цената на метана стана 3,25 лв."

Предстои следващата седмица от бранша да поискат среща с министъра на транспорта Николай Събев. Целта е да се търсят варианти за компенсиране на превозвачите заради условията, в които работят в момента, каза Милтенова и допълни, че се увеличават фирмите, които преустановяват транспортната си дейност: "Когато в един момент вие имате само разходи и нямате приходи, няма транспортна фирма, която може да издържи".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а такситата?

    13 7 Отговор
    годините за такситата нещо за отпадане ще има ли такава компенсация?
  • 2 пожелание

    32 4 Отговор
    Плачете пред зайчарника и сараите!!!
  • 3 Последния Софиянец

    41 4 Отговор
    Шефа на Юнион Ивкони върна ли Горанов от Сърбия?
  • 4 Пич

    16 21 Отговор
    Министърът ще гледа " Еконт " да е добре ! Него го устройва срива на БДЖ и автобусите !

    Коментиран от #18

  • 5 гадно

    45 1 Отговор
    Ами да фалират, нали уж пазара определя според търсенето и предлагането.
  • 6 Да фалират

    55 3 Отговор
    Когато Бойко Тиквата /и не само той/ съсипваха БДЖ, за да може тия нищожества - шефовете на автобусните фирми да оберат целия пътникопоток и да трупат милиони всичко бе ОК, но станаха толкова нагли че вече искат и от парите на данъкоплатците, за държавна помощ
  • 7 ха ха

    9 1 Отговор
    поредните
  • 8 Ако

    44 1 Отговор
    БДЖ започне да предлага качествено , сигурно и удобно пътуване , много хора масово ще предпочетат пътуването с влак ! Далеч по - приятно от автобус !

    Коментиран от #19

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    ДПС
    БОРИСОВ фалирахаб БДН
    АВТОБУСНИ ПРЕВОЗИ
  • 10 Автобусите

    22 1 Отговор
    на скрап !
  • 11 АВТОБУСНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ СА НА ДПС

    30 1 Отговор
    МИНИСТЪР ИМ Е ДОГАН - ДА ИДАТ ПРИ НЕГО !
  • 12 КРА

    26 2 Отговор
    Още едни, които искат само да вземат но не и да дават. Това си е направо социализъм.
  • 13 Хахо

    36 1 Отговор
    Искат държавни помощи?! И откъде накъде? Правят фирми, които предлагат ненужни услуги и искат държавата да им плаща загубите. Ми тогава във всички браншове да почнат и те да искат пари. Който не може да работи фалира и на негово място ще дойде нещо друго, това е нормалната логика
  • 14 цербер

    4 2 Отговор
    Магдалена Милтенова, председателКА на Конфедерацията на автобусните превозвачи

    Коментиран от #17

  • 15 бомбата

    12 6 Отговор
    Дискавъри ченъл. Да ни заснеме транспортните средства! Хората имат високоскоростни влакове,а ние си кретаме още с 50 километра в час. Поставят ни камъни по стрелките,дерайлират влакове,простотии отвсякъде.
  • 16 Mmm

    29 2 Отговор
    Да фалират. Защо трябва ние всички работещи да дотираме някой да прави пари от нас. Когато горивата тръгнах надолу с един лев тогава всичко беше добре и билетите останаха на високите цени. Социализма го няма другари.
  • 17 ДДС

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "цербер":

    ПолковничКА Мария Георгиева, командирКА на 5-ти зенитно-ракетен батальон! ПрофесорКА Мария Георгиева, деканКА на факултета или инженерКА Мария Георгиева началничКА на транспортния отдел!
  • 18 Порно

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Да , в негова полза е. От София до Варна пътувам със самолет, а баща с Еконт, за по евтино. И не съм сам. Знам и хора , които пътуват с влак ,но пак си пращат багажа с Еконт, за да не го мъкнат.

    Коментиран от #25

  • 19 жорко

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ако":

    Огромен + на БДЖ е че, можеш да ставаш да се разхождаш, ако пафкаш може и да пафкаш, ако чкаш може да си лопкаш-нпр.Имаш тоалетна, може да лопкаш пак , абе през цялото врме може да си на черешата, лопкаш, GTA..бате

    Коментиран от #20, #30

  • 20 robi

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "жорко":

    И да Тропкаш :)
  • 21 Е па

    9 0 Отговор
    Никой не ще да гори като факла на магистралата в тея катафалки
  • 22 Чоко

    10 0 Отговор
    Айде и тия ревнаха. Корубите им пълни а те още пари искат .
  • 23 От Варна

    18 0 Отговор
    Защо всички частници в България, когато печелят, укриват доходите си от държавата с фалшиви отчети, а щом им намалеят приходите, веднага тичат при същата тая държава? В случая, намалял пътникопотока. Ами ще намалее, хората обедняват и не им е до пътуване, младите ползват личен транспорт. Явно пазарът няма необходимост от толкова фирми - превозвачи. Колко народ остана в България, нищо няма да е както преди . Държавата да си гледа държавните работи, частниците, техните си работи! Не искам от моите данъци да се помага на всеки , пропищял че му пада стандарта на живот. И моят стандарт е паднал, но гледам да се справя, живот и здраве да е само!
  • 24 хатче

    5 0 Отговор
    превозвачите требва да се запознаят с КОЛЕГИТЕ СИ от ТЪРГОВИЩЕ как общината им дава сусидии ате печелят от наште ДАНАЦИ ИСТОЧВАТ ОБЯИНСКАТА ХАЗНА
  • 25 ААААААААААаааааа

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Порно":

    Не знаех, че пускаш БАЩА си в куфар по ЕКОН докато пътуваш със самолета за Варна, за по евтино?
  • 26 дрфт

    13 0 Отговор
    Автобусните превозвачи бяха галеници на ГЕРБ и ДПС. Пуснали автобуси по нощите, не влизат в градовете, минават и спират на околовръстното, през деня автобуси няма, сега реват. Да връщат влаковете, цял свят пътува с влакове и метро, с удобства във влаковете.
  • 27 дрфт

    10 0 Отговор
    Автобусните превозвачи не обслужват пътниците, а пътниците обслужват автобусните превозвачи. Ако искаш да пътуваш от Североизтока за София, трябва да станеш посред нощите, близките ти да те закарат или да платиш солено за такси извън града, където да чакаш важния автобус. Да оправят влаковете и хората да се връщат към БДЖ.
  • 28 Някъй

    2 0 Отговор
    Пътувам от София за Пловдив около Пазарджик ме настига автобус. Давам газ той настъпва. Изпреварва ме със скорост от 125км. Как да се качиш на този автобус. Бургаска регистрация, пълен до тавана. Това се случи 2020 г.

    Коментиран от #29

  • 29 Аз пък трябваще да пътувам

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Някъй":

    през лятото от едно градче. Естествено, отивам на автогарата. Няма никой. Разписание отпреди няколко години. Хм, странна работа. Питам случаен човек има ли автобуси за... Отговорът беше "ами те не спират тук, а в центъра". С влака поне знаеш, че няма как да подминат гарата или да спрат другаде. Познахте ли градчето?
  • 30 Това с пафкането

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "жорко":

    не е вярно. Глобата е 20 лева. Всичко е наред, обаче невинаги има локомотиви... А понякога и се чупят по пътя. БД има сайт - преглеждайте го, там всеки ден пишат кой влак с колко е закъснял. Списъците са дълги...
  • 31 Бате

    1 0 Отговор
    Абе И транспортните фирми ли ще искат пари 😊 полудяхте ли всички? Правителството да престане да раздава пари защото фалира държавата! А и някой трябва да връща тия пари! И тези пари ще ги върнат бедните хорица
  • 32 Батко

    1 0 Отговор
    Това си е лично тяхна работа това е пазарна икономика нали това искахме какво ни интересува нас, че нямало пътници? Да Ви кажа честно, че ако министъра се оправи със железопътения транспорт аз със сигурност и удоволствие ще го ползвам само да съкрати времето за пътуване от Варна до София Дори да са еднакви времената предпочитам ЖП по комфортно е и има постоянно тоалетна не замърсява въздуха много предимства има дано да се справи! Общо взето свърши тяхното време да вземат да учат за машинисти😊
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове