Last news in Fakti

15 Януари, 2022 14:42 2 346 50

Йончева: Проблемите в прокуратурата са по-големи от оставката на Гешев

  • елена йончева-
  • проблеми-
  • прокуратура-
  • оставка-
  • гешев

На 27 януари ще заседава мониторинговата група на ЕП и членовете ѝ ще поканят Кирил Петков, обяви евродепутатът

Йончева: Проблемите в прокуратурата са по-големи от оставката на Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Елена Йончева (БСП/ПЕС) коментира от Брюксел за bTV исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев и намерението на Сотир Цацаров да се оттегли преждевременно от поста председател на Антикорупционната комисия. В отговор на въпроса дали и Гешев ще си тръгне сам тя обяви: „Смятам, че проблемите в прокуратурата са много по-големи. Нужни са реформи в прокуратурата и реформи в съдебната система. Трябва ефективен механизъм за отчетност и отговорност на главния прокурор“.
Тя припомни, че това е записано в препоръките на Венецианската комисия 2017-2019 г.

„Фигурата на главния прокурор не трябва да бъде зависима от никоя политическа партия, от никоя икономическа групировка“, допълни Йончева.

Евродепутатът напомни, че заедно с мониторингова група от Европейския парламент тя се е срещнала с Иван Гешев и са му задали много въпроси за това как функционира прокуратурата в България. „Всички са убедени, че трябва действителна реформа в българската прокуратура. В същото време ние търсехме и отговори докъде са стигнали разследвания свързани с корупция по високите етажи на властта. Питахме за „Барселонагейт“, за т.нар. чекмеджета с кюлчета със злато и банкноти с евро. За звукозаписа, в който чуваме как бившият български премиер Борисов заплашва бизнесмени и не само. Ние разбираме от всичко това как функционира в последните 10 години властта в България, това еднолично управление на г-н Борисов“, коментира още евродепутатът.
Елена Йончева съобщи, че мониторинговата група на ЕП, която наблюдава демокрацията и върховенството на закона у нас, ще заседава на 27 януари. Намеренията на членовете на групата са на това заседание да поканят премиера Кирил Петков, представители на правителството и прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лаура Кьовеше

    22 12 Отговор
    Прокуратурата ви ще почне да се оправя, когато назначите без връзки първия си прокурор.
  • 2 Пич

    44 10 Отговор
    Народа се чуди как да си купи храна , и да си плаща сметките , такива като тебе , с прокуратурата го занимават ! Много ви се иска да крадете безконтролно , но по умните знаят , че никога не е добре , всички властови механизми да се дават в едни ръце ! Така че , като комунисти се погрижете за доходите на българите , а не мислете как да крадете ! И енергийната мафия е основно от ваши представители ! Наглеци !

    Коментиран от #12

  • 3 Българка

    26 27 Отговор
    По-голямата чат от прокурорите са копие на Гешев. Те са със същите зависимости и са прикривали бойковата шайка, за сметка на преследване на техните опоненти и неудобните за мафията. Така че е важно СПЕШНО ЗАКРИВАНЕ НА СПЕЦ.СЪДА И ПРОКУРАТУРА. Очаквам най-после Рашков да разсекрети и обяви имената на съдии и прокурори, които са нарушили закона и не са декларирали пари, офшорки, имоти и фирми в чужбина. Очакваме имената на 28 корумпета и отстраняването им от правосъдната система !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9, #32, #46

  • 4 djemmil

    24 20 Отговор
    ДОГАН И НЕГОВАТА ЧЕТА СА ПОД КРИЛОТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
  • 5 ХА ХА ХА

    45 9 Отговор
    АБЕ ДРУГАРКО ЙОНЧЕВА , ЗАЩО ТЪЙ ЗАБРАВИ ДА ПОСТАВИШ ВЪПРОСА , ЗА ФАЛИТА НА БАНКА КТБ ...ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТВОЯТА ПАРТИЯ ПРЕЗ 2014г. ТОЛКОВА ЛИ БЪРЗО ЗАБРАВЯШ ЗА ЖАН ВИДЕНОВ И ГЛАДНИТЕ ГОДИНИ НА КОИТО ОБРЕКОХТЕ БЪЛГАРИТЕ ПАК ПО ВРЕМЕТО НА БСП ??? ЗАБРАВИ И ДА ПИТАШ КАК ТЪЙ ТВОЯТ ЩЕФ СЕ СДОБИ СЪС ИМПЕКСА И ОТ КЪДЕ ВЗЕ ПАРИТЕ ЗА ТОВА ХУБАВО ПРЕДПРИЯТИЕ ??? ВСЕ ВЪПРОСИ КОИТО ПРЕМЪЛЧАВАТЕ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ????
  • 6 5577

    42 4 Отговор
    Какви промени само, епични. Снощи гледах новините и видях две калинки от новите. Министъра на правосъдието и нарочената единствена кандидатура на ВСС. Тези хора се притесняват да говорят пред аудитория, па камо ли да устояват интересите на обществото. Като им скочат двама Божковци на главата и те на цяло ще си глътнат граматиката. Не е възможно тези две личности които и не им запомних името да се занимават с правосъдие. Самото им притеснение е причинено от зависимости. Губят си мисълта и говорят глупости камо ли да свършат нещо за обществото. Важно е май да паднат обвиненията от мутрите засегнати от прокуратурата. Всичко е много прозрачно. СРАМОТА.

    Коментиран от #16

  • 7 Пророк

    21 3 Отговор
    Мдаа! Фигурата му няма да зависи от никои, освен от жена му, любовницата му, баджанак му, шуранейката , балдъзата и най-добрият му приятел от студенстките години!:)
  • 8 Ленче

    12 5 Отговор
    Колко по-големи са
  • 9 Ами

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ходи да им кажеш , като толкова ги разбираш тези работи ! То , от акъл ти пращи главата , не го крий !
  • 10 пффф

    34 5 Отговор
    Тая злобарка не се беше появявала скоро.От къде я извадихте?Няма мира от тия комунистически лелки, ако не е Галева ша е тая,ако не е тая ша е Дончева,ако не е Дончева ша е некой друг комуняга изваден от прахта.
  • 11 Дядо Коледа

    12 26 Отговор
    Гешев поквари с корупция българската прокуратурата и Държава!
  • 12 Вярващ

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Абе, Пич!:) Ти, не разбра ли че щом не си в далаверата, завинаги ще си останеш беден! Ти, пак продължавай да си вярваш че като се смени властта ще ти се оправи живота!:)

    Коментиран от #15

  • 13 истина е

    12 22 Отговор
    Няма ли вкарани министри начело с боко в затвора , нищо няма да се промени !!!

    Коментиран от #29

  • 14 Да По големи са

    8 18 Отговор
    Но Гешев и той не малък. И добре подбран главен може да промени много и без законодателни промени. А в това време може да се правят и последващите промени. Гешев доказа, че или не може или не иска. Което и да е от двете означава, че не е за това място.
  • 15 Пич

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Вярващ":

    Не се заяждам , но или си от новаците във " Факти " , или не си разбрал , какво съм написал !

    Коментиран от #17

  • 16 Металург

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "5577":

    Недей така!:) Хората нямат подготвени кадри, а кадрите решават всичко!:) Ако, искаш да ти го напиша в оргинал на руски!:) Но, те ще изковат новите си кадри също както се калява стоманата!
  • 17 Вярващ

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пич":

    Извинявай! Трябваше ми повторен прочит! Първоначално си помислих че си от тези които са им повярвали и сега са разочаровани.
  • 18 Мимч

    6 15 Отговор
    Абе този прокурор Гешев ли беше Мешев ли,ама много инат излезе,дори по голям и от макетата и от Джокович дори,не иска и неиска да остави захапания кокал.Аз имах едно куче и като му покажа кокал захапва го ,то дърпа и аз дърпам да видя дали ще пусне,ама не пуска и аз му го оставям,та и той сега се надява да го оставят,като им омръзне с него да се занимават..

    Коментиран от #22, #24, #28

  • 19 Gost

    24 3 Отговор
    Тая червена кукумявка жива ли е мърда ли още
  • 20 мисир

    6 20 Отговор
    Първо гешо-келешо, след това ясеновци, дряновци и Всички с дипломи от "университета" в Благоевград и многобройните Свободни "такива" и Естествено започнете с кадрите от милиционерската школа в Симеоново.

    Коментиран от #27

  • 21 Опонент

    19 0 Отговор
    ✔„Фигурата на главния прокурор не трябва да бъде зависима от никоя политическа партия, от никоя икономическа групировка“, допълни Йончева.✔
    Не трябва и трябва са разтегливи пожелателни и много лицемерни понятия при чуждозависимата госпожа.👎
  • 22 Хммм

    27 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мимч":

    Замислял/а ли се по коя причина искат цялата власт в ръцете си? Нали в основата на демокрацията е разделението на властите,или не е така!?
    Не че Гешев ми е любимец, но тая шуробаджанащина, която се вихри при новите управляващи, надмина и Боко и Бай Тошо...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Опонент

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мимч":

    Какъв "кокал" под дамоклиев меч, мразен по подразбиране и от най-първобитния престъпник. А колко по доходоносно е да си на мястото на адвокат? Удивително е, че има мъж, който да не се поддава на всевъзможни заплахи и никаква защита от държавата. От МВР - ежедневни нападки!😊
  • 25 Дааа

    7 14 Отговор
    Болезнено права е ,
    ние сме си ,,прокурорска република,,
    На нея се крепи държавата и така се стигна до момента в който:
    ,,тия които нищо не знаят и нищо не могат,, започнаха да ни казват какво да правим и как да живеем,после ни продадоха на американците и резултата е ТОВА.
  • 26 БСП на Бунището

    20 2 Отговор
    А докъде стигна с Имунитета на комунистката Йончева и разследването на Офшорните сметки с които е Източвала фалиралата КТБ???Наистина има Проблем в Прокуратурата!!!
  • 27 Правилно

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "мисир":

    Си се определил.МИСИР СИ.
  • 28 На теб

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мимч":

    Какъв ти е проблема с Гешев!?
  • 29 Истина е,

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "истина е":

    Че много си далеч от ИСТИНАТА.Но ти не си виновен.Толкова ти е булгура.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 big

    14 0 Отговор
    За някои неща несвързани с БСП и Нинова, тя има много точно виждане, а за другото явно е подвластна на други влияния! Относно нейния фаворит Крум Зарков, не се учудвам, той не е и не може да бъде силен председател на партията! Той си е зависим човек, а защо мисля така, целия му външен вид и изказвания го показват, а такъв човек е нужен на Станишев и неговите съмишленици! Майн.ата и на партията!
  • 32 Пак очакваш

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Не разбра ли ,че принца го няма.Поне при теб няма да дойде никога.
  • 33 Грульо

    7 7 Отговор
    "Йончева: Проблемите в прокуратурата са по-големи от оставката на Гешев"

    Така е. Освен Гешев, има още много продажни калинки на конци.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сивата чапла

    14 1 Отговор
    Нов министър-председател, нови черни облаци.
    А смяната на прокурора с нов, така и не се чу предложение, дайте да видим поне един кандидат.

    Или Мустафата ще ни го извади като заек от ръкава си, също като канадчето завършило седми клас в България. Все ми е чудно, Кирил Петков е учил финанси, а има патенти в биотехнологията.
    Няма как толкова посредствен и елементарен човек да е и биотехнолог и финансист, и то преди да стане на 40.
  • 36 Тая кукундрела!?

    18 2 Отговор
    Да спре да кудкудяка и грачи! Толкова противна и мрачна особа! Без никакво чувство за самооценка! Отврат!
  • 37 Българин

    5 9 Отговор
    Права е Йончева - Гешев , Бориcов ...cа проcто имена .
    Ако продължаваме да вървим по cъщия модел на Кривоcъдие , Липcа на морал и Медийна тъмнина , които ни cъпътcтват в поледните 30 години американо-турcка влаcт , нищо няма да е промени .

    Коментиран от #42

  • 38 Дренчо

    18 0 Отговор
    Червена долна мърла🖕🖕🖕
  • 39 Вълк

    17 0 Отговор
    Милионнчева отдавна трябва да е в раиран костюм.
  • 40 Злобарка Йончева

    11 1 Отговор
    Ами то ако имаше прокуратура ниЙ ,цялата рода трябваше да сме в затвора ,ама няма
  • 41 niko

    5 1 Отговор
    И ТВАИТА ГЛААА КОГА ША СА ОПРАЙЙЙЙ............................НИКОГА ...................
  • 42 Рушляк

    13 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Каква американска и турска власт те гони тебе ,разровиш ли всичко е червено

    Коментиран от #43

  • 43 Въпроcче

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Рушляк":

    А Гешев cлучайно не отиде ли във Вашингтон , където е затвърди като единcтвен кандидат .?

    " Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са в САЩ от началото на седмицата. Прокуратурата огласи тази информация чак на третия ден от визитата. Ден по-рано Свободна Европа зададе въпрос във връзка с посещението, но не получи официален отговор...
    Посещението на Цацаров и Гешев в САЩ е в навечерието на избора на нов главен прокурор, насрочен за 24 октомври"

    Коментиран от #44

  • 44 ОтговорчИ

    10 2 Отговор

    До коментар #43 от "Въпроcче":

    Това кой каде е отишъл не означава ,че всичко назад не е червеногъзенчета.Да не искаш да кажеш ,че преди Цацата и Гешев всичко беше мед и масло,а и Милиончева е последната където ще дава съвети ,а не обяснения пред разследващите
  • 45 Абе,

    14 3 Отговор
    Руска манипулатора!Докога ще си на държавна хранилка?!И не се прави,че много ти пука за България!Троянски кон ,такъв!Какво си се вторачила в измислените компромати за Борисов,а не обелваш нито дума,за съпартийците ти,които опоскаха държавата,за олигарсите с милиарди ,дошли незнайно от къде?!Хора като Бобокови,зарили България с токсични боклуци,Баневи,унищожили десетки заводи,заграбили лъвски пай от Черноморието,Арабаджиеви,Черепа и т.н и т.н.Все от вашето котило!Захванала се някаква къща в Барселона,някакъв мизерен апартамент на някого си!Нагла пасмина!А,твоите командировки в Чечня и къде ли не,все дестинации,които са без голямо значение за нас,кой ги плащаше и кого обслужваха?!Я,млъкни вече!
  • 46 Божеее

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Точно Рашков ли ,бе моме да огласява незаконно забогатели те?!Мили Боже!Я,се освести!
  • 47 Петко

    9 1 Отговор
    Ленчето Милиончева ...подсъдима за пране на милиони и пратена на топло в ЕП с имунитет....има наглостта да се бори срещу орокуратурста, която я очаква след падането на имунитета и??! Наглост и явен конфликт на интереси!
  • 48 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 0 Отговор
    И КРАДЛИВАТА ЕЛЕНА СЕ ЯВИ НА ТЕРЕНА......
  • 49 ЙОНЧЕВА ЗАПОЧВА СЕ ОТ Главата, не от

    1 1 Отговор
    Опашката! Всички са наясно, че около Гешев има Кръгове от верни само на него Прокурори! За 3 Март да се надяваме на двоен Празник,????
  • 50 Тончо

    1 0 Отговор
    Внимание! аз съм баба яга, най червено русата мата космата, скрий се ма отврат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол