Last news in Fakti

21 Януари, 2022 14:00 18 399 247

Искането на Лавров "взриви" българския парламент

  • сергей лавров-
  • нато-
  • българия-
  • парламент

България е направила своя избор

Искането на Лавров "взриви" българския парламент - 1
Снимка: БГНЕС

Една новина днес разбуни духовете в парламента и нажежи още повече така или иначе създалото се още от сутринта напрежение сред депутатите, съобщи "Нова телевизия".

Русия поиска силите на НАТО да напуснат Румъния и България като част от предложенията си за гаранции за сигурността, съобщи руското външно министерство, информира РИА Новости. Москва поиска юридически обвързващи гаранции от НАТО да спре разширяването
си и да се върне в границите си от 1997 г.

"Един от стълбовете на нашите инициативи, упоменат от вас, е съзнателно формулиран много ясно и не позволява двусмислени тълкувания. Става дума за изтеглянето на чуждестранните сили, оборудване и въоръжение, както и други стъпки за връщане към конфигурацията от 1997 г. на територията на държави, които към тази дата не са били членки на НАТО. Това включва както България, така и Румъния", заяви външното министерство в писмени отговори на въпроси за годишната пресконференция на Сергей Лавров.

Засега все още няма официална позиция и коментар от българската страна.

ГЕРБ-СДС поиска в парламента да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на отбраната, за да обсъдят заедно заплахите срещу националната сигурност на България. Предложението беше направено от председателя на групата Десислава Атанасова.

„Току-що Министерство на външните работи на Русия обяви, че желае НАТО да изтегли войските на Алианса от България и Румъния, като начин за започване на преговори, каза Атанасова“, като се позова на информация на Ройтерс. По думите ѝ, това пряко засяга суверенитета на страната ни.

„Затова правя процедура в почивката, която предстои да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на отбраната, за да можем да обсъдим заедно заплахите срещу националната сигурност на България“, посочи тя и изрази надежда, че председателстващият заседанието Кристиан Вигенин ще се съобрази с това тяхно искане, оценявайки сериозността на ситуацията, и ще направи всичко необходимо да има Председателски съвет и да бъдат обсъдени конкретните заплахи за националната сигурност на България и евентуални бъдещи реакции или решения.

Кристиан Вигенин каза, че ще информира председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев за искането. „Не съм убеден, че веднага в тази почивка може да се случи нещо, но приемам вашата загриженост и вероятно НС ще трябва да реагира по някакъв начин“, коментира той.

По-късно до медиите от ГЕРБ-СДС пратиха декларация. „Преди около месец Руската Федерация публикува пакет неприемливи ултимативни искания към НАТО. Най-съществените от тях, които засягат пряко Република България, са исканията НАТО да изтегли всичката си техника, персонал и въоръжение до състоянието от 1997 г. А второто изискване бе – НАТО да спре своето по-нататъшно разширяване, практически лишавайки от право на избор суверенни държави като Украйна и Грузия, да избират самостоятелно в какви съюзи да членуват. Подобни условия противоречат на всякакви установени норми в съвременните междудържавни отношения. Стремежът на Русия е да отслаби НАТО и де факто да елиминира ефективното членство в Aлианса на цяла Източна Европа. Тази Европа, която след падането на Берлинската стена, буквално „избяга“ на Запад, за да не попадне отново в лапите на империя, която към онзи момент, а и сега, не предлага нищо друго, освен остарели разбирания за международните отношения“, посочват от партията.

„Очевидно е, че съветските имперски рефлекси умират трудно, а уроците от Карибската криза от 60-те години на миналия век не са научени. В днешния свят няма начин да разпределяш зони на влияние като в 19-и век и да потъпкваш волята на съседните нации. Българите сме суверенна нация и сами вземаме решения за гаранциите, от които се нуждае отбраната на страната ни. Неприемливият руски наратив говори, че някой се заиграва с хипотези, които насочват вниманието на Северноатлантическият алианс директно към чл. 5 от Вашингтонския договор“, допълват още те.

„България е част от политическо пространство, върху чиито вътрешни решения Москва отдавна няма нито контрол, нито влияние. Подобни провокации правят още по-наложително Руската федерация да преосмисли сигналите на агресивност, които излъчва към околния свят и да приеме призивите на всички страни от Алианса за деескалация и за въздържане от политика на „дрънкане на оръжие“, посочиха в своята декларация от ГЕРБ-СДС.

Няма да се поддаваме на руските провокации, България е направила своя избор за националната сигурност - това заяви пред медиите в кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Тези изявления днес са поредният елемент от руската стратегия да постави под съмнение избора на страните от Централна и Източна Европа, включително България, да се присъединят към НАТО. Сами ние, суверенно и самостоятелно да изберем как да изберем да защитим своята национална сигурност и в какви съюзи да влезем и да се върнем в ситуацията, в която някой друг – Великите сили, Русия, САЩ, решават кой да бъде в НАТО или не“, заяви Иванов.

„България е направила своя избор, той е ясен и еднозначен. Нашата национална сигурност е гарантирана в съюз с НАТО и от името на „Демократична България“ искам да заявя, че ние потвърждаваме този избор и ще развиваме нашето участие в НАТО. Няма да се поддаваме на руските провокации – да се опитат да ни върнат към политиката на т.нар. Сфери на влияние. Защото това е същността на позицията на Кремъл“, допълни той.

Нагнетява се напрежение. Не трябва да има крайни изказвания между Русия и САЩ, а българският глас трябва да започне да се чува. Българската позиция трябва да е за деескалация на конфликта. Такава позиция изрази пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него "в момента се забелязва единствено и само в последните 20 дни заявки как едва ли не руснаците ще нахлуят в Украйна, а от другата страна всеки ден се обяснява, че няма да стане и е невъзможно да се случи", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САМО ПИТАМ

    277 38 Отговор
    А МНЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЗНАЕТЕ ЛИ ГО ??????????? ИЛИ ПЛЕ.СА НЯМА ДУМАТА ???

    Коментиран от #17

  • 3 Мнение

    113 166 Отговор
    Руските дипломати в София, Варна и Русе са поне 10 пъти повече от българските в Русия! Цялото Черноморие е изкупено от руснаци, поне за 300 000 имота се говори. Построихме им "Руски поток" за 3,5 милиарда лева народна пара...Факти!
  • 4 Селянин

    72 225 Отговор
    Три месеца след излизането на България от НАТО и ЕС светът ще види канибализъм в 21ви век наживо по нашите земи

    Коментиран от #187

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грульо

    292 94 Отговор
    Прав е Лавров. Точно в България няма никаква нужда от сащански войски. :D

    Коментиран от #23

  • 7 АУУУУУ

    139 21 Отговор
    Интересно колко опасно може да ще стане в България да се обявяваш за русофил.....

    Коментиран от #32

  • 8 доган

    202 48 Отговор
    Пак сме от грешната страна!

    Коментиран от #22

  • 9 коко

    216 61 Отговор
    Сороснята изперка.Путин ще им разкатае фамилията.
  • 10 тикви

    45 96 Отговор
    ГЕРБ и СДС са за завръщане на социализъма!
  • 11 Тотеми на окупатора

    84 162 Отговор
    Кога ще махнем всичките 4000 тотема на окупатора в България. Да започнем с тотема на окупатора в центъра на София, след това на този в Пловдив.

    Коментиран от #41, #130

  • 12 палячовци

    168 30 Отговор
    Дани Митов и Христо Бойкикиев да не скачат много, че ако САЩ и Русия се разберат, тези двамцата бързо ще подвият опашки и ще подсмърчат в ъгъла.
  • 13 Последния Софиянец

    214 46 Отговор
    Не искаме чужди войски в България!

    Коментиран от #28, #136

  • 14 Русский

    41 50 Отговор
    Глядя на расию, Сатана испуганно крестится и читает Отче наш.

    Коментиран от #52, #126

  • 15 Пламен Калинов

    243 39 Отговор
    България не е направила никакъв избор. Избора го направиха продажните политиканчета, които сега четат лекции в американските университети, за да узаконят и получат обещаните кинти.

    Коментиран от #85

  • 16 Делю Хайдутин

    161 29 Отговор
    България е направила своя избор да стане радиоактивна пустиня.

    Коментиран от #33

  • 17 ха ха

    29 64 Отговор

    До коментар #2 от "САМО ПИТАМ":

    Честно, не ми се иска да чуя мнението на българския народ при 8 лева за евро... Тогва и Ердо не може да помогне на българския потребител... ;)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АНКЕТА

    81 223 Отговор
    Искате ли натовски войски на българска територия? ДА(+) или НЕ(-)
  • 20 Азим

    108 22 Отговор
    Що тъй от Герб скочиха, а дали в Румъния реагират така бурно? Пък решаването на този въпрос дори не зависи от България, ама нали трябва да се дракат в парламента...
  • 21 Варна

    55 69 Отговор
    Варна и Бургас уже русские губерний. Скоро проведем референдум за присоединение к РФ.

    Коментиран от #196

  • 22 ДЕЖА ВЮ

    52 10 Отговор

    До коментар #8 от "доган":

    ЗА КОИТО ОБИЧАТ ДА СА БУЛКИ , БИТИ , Е.АНИ И БЕЗГЛАСНИ..............ЧУДНО ПОПАДЕНИЕ !
  • 23 Ами ...

    54 125 Отговор

    До коментар #6 от "Грульо":

    Точно в България има нужда. Сега вече е ясно, че имперските интереси на Русия включват и България. Разбира се никакво изтегляне няма да има. Нашите съюзници го казаха пределно ясно. Освен това заявиха, че въпроса не подлежи на обсъждане. Но е крайно време ние, българите да почистим дома си от руски петоколонници.

    Коментиран от #47, #117, #152

  • 24 хр. иванов

    105 12 Отговор
    лен4ето с крем4ето, пасито, а. генов и други такива да отиват да се борят с Русия
  • 25 Ганьо

    60 110 Отговор
    Най-после истинското лице на освободителя излиза. Пак иска да ни окупира...

    Коментиран от #37

  • 26 гошо

    100 11 Отговор
    "а уроците от Карибската криза от 60-те години на миналия век не са научени" ами, не са! очевидно "творците" на въпросното пасквилче нямат и най-малка представа какво се е случило по време на въпросната криза. добре поне, че не са я объркали с някоя друга, кризата "ало, ваньо!" или кризата "мата хари". примерно.

    Коментиран от #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ами ...

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Най-вече руски. 😀
  • 29 пламен

    26 81 Отговор
    Искат да ни окупират,ама ще ядат пердаха
  • 30 az #Контрапропаганда

    107 20 Отговор
    Много шум за нищо! Наивници! Така както изчезна СИВ и ОВД без да ни питат, така както влязохме в НАТО и в ЕС без да ни питат, така и сега и ЕС и НАТО ще изчезнат без да ни питат..... С малките е така - слушат и изпълняват, а решенията ги вземат големите!
  • 31 Зззз

    103 17 Отговор
    Какво пък толкова, защо НАТО да не се изнесе от България, или по точно супер елитните говедарски части .Както едно време нямаше съветски войски ,така и сега нямаме нужда от говедарите. Утре да очаквам гневен пост от отцепредатели като атлантическата вода, Чехльл Десин ,няколко руски възпитаници станали на 10 11 върли защитници на колонизирането на България.

    Коментиран от #34

  • 32 дедо

    26 3 Отговор

    До коментар #7 от "АУУУУУ":

    Това настина е Тема за размисли на доста персонажи от политспектакала!

    Коментиран от #59

  • 33 Радиоактивен рай

    18 54 Отговор

    До коментар #16 от "Делю Хайдутин":

    Путкистан и той ще бъде така..не си мисли че ще сте напред
  • 34 Защото

    30 38 Отговор

    До коментар #31 от "Зззз":

    тогава руските войски могат да се "нанесат" в България. Нямаме достатъчно силна армия, за да сме неутрални.

    Коментиран от #43, #131

  • 35 удри Вова

    71 28 Отговор
    Аз пък искам натовските джендъри да дойдат у нас,та руснаците да имат повод да влязат в България.Тогава ще гледате шоу със сороснята.
  • 36 Един

    96 17 Отговор
    Малии, ГЕРБ реши да се мазни на "Козяк", белким ги пощади... Вие питахте ли пряко българския народ, иска ли в НАТО и ЕС?

    Коментиран от #141, #153

  • 37 гошо

    31 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ганьо":

    това къде го прочете, убавецо?
  • 38 Ами ...

    1 9 Отговор

    До коментар #26 от "гошо":

    И какво се е случило?

    Коментиран от #128

  • 39 Смех

    89 16 Отговор
    Ма да се изнасят, повечето българи са против чужди сили да са на наша територия още от преди да поиска Русия каквото и да е било.. А и разбирамо от Руска страна, окопирана от всякъде от сили на НАТО буквално на прага и докато Американците си щракат с пръсти от другата страна на земното кълбо... Ако Русия разположи бази в Мексико какъв рев ще да е... Американците искат ВОЙНА и за това така продължавата да притискат в ъгъла Русия...

    Коментиран от #155

  • 40 хаберих

    86 22 Отговор
    Америте трябва да си ходят от България час по-скоро. Те са лъжливи "партньори".
  • 41 Швепс

    88 14 Отговор

    До коментар #11 от "Тотеми на окупатора":

    Първо махни тотема пред американското посолство на ония, които с бомбардировки избиха десетки хиляди невинни граждани!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Зззз

    80 20 Отговор

    До коментар #34 от "Защото":

    Е който не храни своя армия ,храни чужда, но нека влезнат по добре руснаците.

    Коментиран от #48

  • 44 Добре де

    26 60 Отговор
    Ако Русия толкова много иска да привлече Украйна в своята сфера на влияние защо окупира Крим? Това е гаранция, че украинците ще мразят руснаците. Много тъп ход.

    Коментиран от #49, #69, #176, #222

  • 45 Превод

    23 50 Отговор

    До коментар #5 от "Путинизм":

    Какво щяхте да правите без мен, факти.бг. Превеждах от иврит, от гръци, сега ето ви и превод от руски:
    Путинизмът култивира у масите кучешки наклонности: агресивност, чувство на дълбока благодарност към водача на стадото и чувство на преданост към него просто така, без нищо; готовност без да се замислиш да ръфаш в полза на стадото.

    Коментиран от #50

  • 46 Кинжал

    87 25 Отговор
    Нуждаем се от спешен референдум за напускането на тази компрометирана организация наречена НАТО ! Очевидно е, че навсякъде по света сеят разруха и терор без да се съобразяват с решенията на ООН и международното право и доказателствата за това са безкрайни. Сега е момента да видим колко струват новите ни политици и ако не са адекватни накрая наистина ще усетят народната любов, защото братска Русия не е никакъв наш враг. Врагове са ни политици като Соломон Паси и цялото му продажно обкръжение!

    Коментиран от #150

  • 47 Ами

    70 25 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    изселвай се в демократичния Запад.. ще те спукат от работа и няма да имаш време да пишеш коментари, че и да ги четеш. Ние искаме с Русия!

    Коментиран от #82, #164

  • 48 Не благодаря

    22 54 Отговор

    До коментар #43 от "Зззз":

    И тук да стане авторитарна държава като Беларус, Казахстан и самата Русия? Не, благодаря. Аз искам демокрация, поне доколкото я има в момента.

    Коментиран от #58, #149, #173

  • 49 простичко си е бе

    58 14 Отговор

    До коментар #44 от "Добре де":

    Верно е тъп , защото хамериканците го предопределиха , а те доказано са тъпи . Просто Русия си прибра Крим да не и садят хамерикански бази там.
  • 50 Спасибо

    10 10 Отговор

    До коментар #45 от "Превод":

    Отличный перевод!
  • 51 почтен

    6 29 Отговор
    Не знам за вас, но откакто плюя по сайтовете Борисов, ГЕРБ и Патриотите, никога не съм имал проблеми с парите, нито с цените в магазина, нито с бензина, нито с тока, нито с газа, нито с парното! Изплатих си кредитите, взех нови и тях изплатих, и те така..а па чувам някакви "мафиоти" пищели, та се късали! Що така не знам? Ей я бабичката от долния етаж и тя се оказа "мутра и мафиотка", щото пиши и реве, че не и стигала пенсията, па и онова младото семейство от партера и то пищи, па и комшията от горният етаж, па и .... Лъжат естествено, те са такива долните Герберасти, затова никой не им вярва!
  • 52 Превод

    29 9 Отговор

    До коментар #14 от "Русский":

    Като гледа Росия, Сатаната изплашено се кръсти и чете "Отче наш".

    Коментиран от #57

  • 53 БАНКЯ

    60 8 Отговор
    Баце да узапти гербаджийските си калинки.Мисля,че точно Бойко знае най-добре в момента,че с приятели като американците,врагове не ти трябват.Толкова им слугува горкият,спря Белене,за да им угоди,плати маса пара за някакви хвърчила на чертеж,които никога няма да пристигнат и какво ли още не.А те за награда му биха шута,че и доста парици му гепиха от арабските банкови сметки.
  • 54 Преминаващ оттук

    63 12 Отговор
    Историята помни как София е срината за отрицателно време от американски и английски самолети.
    Само че сега самолети и бомбадировки няма да има. Хората са много напред в ракетната техника. Четири пет ядрени глави над градовете с бази, не казвам какви, да не забравяме и Козлодуй която също е стратегически обект... и какво правим по нататък заради нашите приятели.
    Нека си помислят двамата трима измислени журналист чета които всекидневно възхваляват една държавица и плюват по Руската федерация.

    Коментиран от #159

  • 55 big

    56 16 Отговор
    Няма нищо лошо в това искане! Дано да стане, а тези национални продажници, вкарали България в тази терористична организация и поддръжници, да си събират партакешите и изчезват!
  • 56 ха ха хааа

    17 38 Отговор
    Русоснята изтреще от злоба ... Неколко многоникови ошанки ..
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Зззз

    67 9 Отговор

    До коментар #48 от "Не благодаря":

    Бъркаш за демокрацията, нея я няма не само тук но и в Европа и САЩ. При двата строя живях по 32 години ,никой не може да ме убеди, че сега има демокрация. И не не съм бил нито комунист, нито роднина на такъв.

    Коментиран от #65, #171

  • 59 АУУУУУ

    22 32 Отговор

    До коментар #32 от "дедо":

    Другарите искат Гражданска война......Проблемът им е че новото поколение е СРЕЩУ РУСИЯ...... Да не говорим че сега ще наизлязат последователите на Луков марш ...... и ще стане страшно ......едно е да пишеш глупости в инетрнет ....съвсем друго е реалността

    Коментиран от #183

  • 60 Мамул

    65 4 Отговор
    Направила е България избор, друг път! Досега Русия и Америка са се договаряли в коя зона на влияние да бъдем и нашия " елит" само се съгласява АВСОЛЮТНО безропотно. Единственото което прави е да надува тромбата на уж политически избор само за да извлече материални девиденти за себе си. На македонците не можете да се направите на мъже, та камо ли на Русия и Америка. Да не говорим, че когато те се разберат помежду си подчинението е и към двете сили. Престанете циркаджиите да се правите на нещо което никога не сте биле, нито бащите ви. Проамерикански демократи с бащи проруски комунисти! Само имотите ви растат. И китайски шапки ще сложите, както сте носили турски фесове, само за някой имот повече.

    Коментиран от #182

  • 61 да питам

    28 13 Отговор
    Имам един въпрос към нашите "копринковци" .. Ако Русия нападне България , за кои ще сте ?

    Коментиран от #67, #80, #118

  • 62 не може да бъде

    54 6 Отговор
    Големият проблем ,който възниква след джафкането на групата на ГЕРБ е някой питал ли е българския народ дали иска България да бъде в НАТО,какво точно иска и кой успя подмолно ,без референдум,без допитване да вкара България в тази организация!?Също така възниква въпросът ГЕРБ и Даниел Митов чие мнение изразяват ,като правят такава прибързана креслива и нервна декларация!?Ще се наложи да познаем до 3 пъти!Аз считам,че повечето хора в България са си взели поука от предишните национални катастрофи и няма да се подведат по крясъците и квиченето на една де факто вече шайка!Това вече е преживявано в историята -напр.на 13.12.1941г,котато обявяваме война на САЩ и Англия!Считам,че ние в болшинството си сме миролюбив народ ,изтрезнял от предишни илюзии и няма да се подведем по акъла на тази шайка!
  • 63 ПараШут

    56 15 Отговор
    Краварите знаят че Русия като братска страна има специално отношение към България и затова ще се опитат на наша територия да прикрият възможно най-много оръжия и войска, надявайки се руснаците да не ни закачат. Сбъркали са сметките, обаче! Нашият народ застава твърдо зад приятелска Русия, а политиците които не се съобразят с това този път наистина ще бъдат гонени с камъни!!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Не баш

    16 36 Отговор

    До коментар #58 от "Зззз":

    Има поне някаква демокрация. Погледни например Китай - там заключват цял многомилионен град за 100-200 случая на ковид. Това демокрация ли е или не е? Погледни Казахстан - там им спряха всичкия интернет. Демокрация може би? Или Беларус и Русия, където един човек управлява от десетилетия? Като Боко тук. Но Боко поне го махнахме, не съм убеден, че Лукашенко могат да го махнат, пък камо ли Путин. Много демократично. Да не говоря за свободата на словото.

    Коментиран от #79, #190

  • 66 ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!!!

    36 6 Отговор
    днес ще познаете ВОЕНОЛЮБЦИТЕ - ПО ДЕЛАТА ИМ!!!! КОЙ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА И КОЙ ИСКА МИР???
  • 67 Ами

    29 8 Отговор

    До коментар #61 от "да питам":

    Ще ти кажат, че "Русия ще нападне България точно защото е в нато". Аз имам един по - добър въпрос. Ако руснаците окупират България и след това поставят руска марионетка на власт на чия страна ще бъдете?
  • 68 Коко Н

    10 12 Отговор
    Ванка с танка
    отново иска луканка
    Била по вкусна
    Б.Б.я кръсти "Добруджанка".
  • 69 Мамул

    51 10 Отговор

    До коментар #44 от "Добре де":

    Пред Крим имаше две възможности. Или руски или американски. По нормално и редно е да е руски.

    Коментиран от #73

  • 70 Читател

    62 12 Отговор

    До коментар #18 от "Има е нужда от сериозна отбрана срещу":

    Бомбандировки на София през втората световна война от западните ни партньори: разрушени над 12 хиляди сгради, убити над 4700 души... Важното е, че руснаците са лошите.

    Коментиран от #78

  • 71 Голямо удоволствие...

    28 4 Отговор
    Да гледаш как се джавкат като куче край камион....По точно като бълха на гърбът на Бивол, или Бизон или мечка.Не им е ясно че БИ няма никаква стойност нито за НАТО нито за ЕС. НА ТО ги интересува пътят от адриатическото към Дунав,Варна.....А ЕС ....те и за пазар не ни интересуват.Сигурно потребляваме 0.0001% от произведеното в Европа. Бъдете реалисти и не се палете....
  • 72 гуньо

    27 7 Отговор
    Ко се пънат тез цървули каточели нещо зависи от тях каквот решат краварите и руснаците това ще е.
  • 73 Според мен

    9 33 Отговор

    До коментар #69 от "Мамул":

    беше най - добре Русия да върне Крим на Украйна след като го окупира или въобще да не напада, а само да заплаши с нападение и да се договорят, че Украйна няма да влиза в нато и ще е буферна зона.

    Коментиран от #91

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 НИМРОД

    45 5 Отговор
    Според чл.5 от договора за участие в НАТО, България трябва да е поискала помощ от съюзниците за разполагане на войски на територията й.

    ИСКАЛ ЛИ Е РАДЕВ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗПОЛАГАНЕТО НА НАТОВСКИ ВОЙСКИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ НЕ?!!
    Каква опасност и от кого видяхме , че сме се разпищели като ощипани моми?!!

    ПИЩЕТЕ! Така привличате безсмислено вниманието върху себе си.

    Всъшност с разположените вече на ТЕРИТОРИЯТА НИ чужди войски ВЕЧЕ СМЕ ФРОНТОВА ДЪРЖАВА.
    ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА ГОСПОДА.
    Недай БОЖЕ да има война. ТЯ ВЕЧЕ ЩЕ Е И НАША.

    ЯВНО НЕ СМЕ СЕ НАУЧИЛИ ОТ ИСТОРИЯТА.
    Пъхаме си носа там където не ни е работота.

    ТРИТЕ МОРЕТА НА КИРЧО, СКОРО ЩЕ СИ ДАДАТ РЕЗУЛТАТИТЕ.

    Коментиран от #151

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Георги

    28 5 Отговор
    Точно Дуловската и Вагинин ще обсъждат националната сигурност на България.

    Коментиран от #156

  • 78 123321

    21 7 Отговор

    До коментар #70 от "Читател":

    Тогава сме били противници. Какво можеш да очакваш. По същата логика Германия не трябва да е в нато.
  • 79 Зззз

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "Не баш":

    Аз мога да дам обратни примери ,но има ли смисъл.Само ПЕРГЕЛА ще спомена 16 години на власт за демокрацията при нея да не говорим.

    Коментиран от #90

  • 80 Ихтамнет

    17 16 Отговор

    До коментар #61 от "да питам":

    Ти какъв отговор очакваш от шумкари и крадци на мандри естествено че ще застанат на страната на Кадировците
  • 81 Това е нормално....

    40 9 Отговор
    Защото такива бяха ангажиментите поети между западът и СССР. И това е записано в стенограмите.Потърсете и ще ги намерите.Що се касае Крим-той е руски от Екатерина Велика.Украйна....та дуварът в къщата ми е по стар от тая измислена страна....хайде че имам работа.
  • 82 гражданин

    18 38 Отговор

    До коментар #47 от "Ами":

    Като искате с Русия, купувайте билет и заминавайте за там.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 гост

    17 12 Отговор

    До коментар #15 от "Пламен Калинов":

    За Варшавския договор да не би да ви питаха?

    Коментиран от #112

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Пак превод

    18 23 Отговор

    До коментар #57 от "Спасибо тебе":

    "Руснакът изпитва безкористна любов към подлостта. Той може дори да няма сметка от това, но непременно ще направи нещо лошо на ближния". Н.В.Гогол
    Больше переводить не буду, а то Факти.бг. все сотрут.

    Коментиран от #160

  • 88 Ддд

    34 7 Отговор
    Защо не направим РЕФЕРЕНДУМ :::
    РУСИЯ или НАТО !!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Така е

    6 4 Отговор

    До коментар #79 от "Зззз":

    Но се махна. Както и Боко. И то не с мащабни протести и революция.
  • 91 Мамул

    34 10 Отговор

    До коментар #73 от "Според мен":

    Събитията в Украйна бяха под контрол на американците чрез зависими и корумпирани властници. Америка щеше да се разпореди с тази държава изцяло в свой интерес. Крим щеше да стане натовска военна база. Руснаците проспаха цялата операция и след това действаха на пожар, като отнемането на Крим беше единствена опция.
  • 92 Димитров

    25 11 Отговор
    Този призив е към
    Н
    А
    Т
    О,А не към нас!
    Той има основание,има договорка,известна на света!
    Всъщност тези войски от какво ни пазят?
    Кой ще ни напада нас?
    Изобщо трябва да сме по-реалисти!

    Коментиран от #97

  • 93 Коко Н

    7 15 Отговор
    Ванка идва с танка,
    отново иска да яде луканка
    Б.Б.я кръстил "Добруджанка".
  • 94 Наглеци

    13 20 Отговор
    Петолъчниците може да се разпореждат само с тях От какъв зор ще гледат в чуждите канчета
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 мунчо

    37 11 Отговор

    До коментар #18 от "Има е нужда от сериозна отбрана срещу":

    А ЗАЩО НЕ КАЖЕШ НЕЩО ЗА АНГО-АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ ПО ВРЕМЕ ВА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,КОЛКО МИРНО НАСЕЛЕНИЕ Е УБИТО ОТ ДОБРИТЕ АНГЛО-АМЕРИКАНСКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД СОФИЯ И ДРУГИ ГРАДОВЕ. А.... ГОСПОДИНЧО ..... ИЛИ ЗА ЕДНИТЕ ДА ПОМНИМ А ЗА ДРУГИТЕ НЕ. ДАЖЕ И ПАМЕТНИЦИ ИМ ПРАВИМ.НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВА ДА ВЛИЗА В НИКАКЪВ ВОЕНЕН СЪЮЗ НИТО НАТО ,НИТО КОЙТО И ДА Е ДРУГ. ТОВА С НАТО МУ ТРЯБВАШЕ НА ОНЯ СМРАДЛИВ ЕВРЕИН МОНИ ПАСИ,ЗА КОЕТО МУ ПЛАЩАХА. ПАК КАЗВА НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВА НИКАКЪВ ВОЕНЕН СЪЮЗ ,ТРЯБВА И НЕОТРАЛИТЕТ.ОТ ТЕЗИ СЪЮЗИ ВИНАГИ СМЕ ГУБИЛИ И НАЙ-ВЕЧЕ БЪЛГАРКИ ТЕРИТОРИИ.

    Коментиран от #165

  • 97 Ами

    9 6 Отговор

    До коментар #92 от "Димитров":

    Турция например? Долколкото знам това е една от причините да влезем в нато

    Коментиран от #115

  • 98 ИМПЕРАТОРА

    39 11 Отговор
    Управниците да се разходят из социалните мрежи и да видят какво мисли българския народ по тая тема.То е видно и от гласуванията под тази публикация.А иначе Владимир Путин (респ.Лавров) никога не говори празни приказки.И нашите американски марионетки като Ристю Талибана скоро ще го усетят.
  • 99 развийш ли

    17 34 Отговор
    България е в ЕС и НАТО Точка
  • 100 Хаберий

    47 13 Отговор
    Русия иска войски, военни структури на НАТО да бъдат изтеглени от България. А не да се спекулира, че искат България да напусне НАТО. Излизането на натовски структури и военни е изгодно за нашата независимост и отхвърляне на васалитет от янките. Янките няма да ни гърмят по свои или наши структури, но руснаците ще ги гръмнат за 5 минути с ракети от Крим. Какво му е лошото да не заплашваме Русия явно и без да имаме сили за това. Каква работа има да върши тоя щаб на НАТО във Варна?! Кому му трябва, освен че става мишена на Искандер или Бастион! Какво правят янките в Корен, плащат ли 1 стотинка за това?! - Не. Вън янките от България. Референдум за това. Янките като искат да сме силни, вместо да режат свои Ф-16, да ги отремонтират до годност и ни ги подарят, поне 2 ескадприли могат. Нали са богати и щедри?! Малко ли ни ограбиха досега, било с мозъци, работна сила, с 2 милиарда за Ф-16, с милиарди загуби от спрения ЮП и т.н. И без това им платихме двойно повече за едни хвърчила на чертеж.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 гост1

    35 11 Отговор
    Руснаците, които са добре запознати с Българите и България и в частност руските политици, знаят, как стоят нещата. Знаят, че Българите са на едно мнение, а българските политиц в разрез с българското мнение, за съжаление. За това и Русия не би предприела агресивни мерки. В наши дни, не съм чел или разбрал Русия да проявява агресия, където и да е било, дипломацията й е била винаги на високо. Относно създалото се това напрежение, попитайте и американците на какво мнение са, хората искат да си живеят кротко и спокойно. В България икономическата война е достатъчна, ниския стандарт на живот = ниските заплати и високите цени...
  • 103 Гост

    16 3 Отговор
    Направо да си поискат Източен Берлин за по-лесно.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 угрижен

    21 6 Отговор
    ✔Москва поиска юридически обвързващи гаранции от НАТО да спре разширяването
    си и да се върне в границите си от 1997 г.✔
    🎁Москва изостави ангажиментите си не само към страните от Варшавския договор, но и към 15-те си републики. Ако Путин е позабравил да пита Горбачов ЗАЩО?. Пазарлъкът е искай много, за да получиш по-малкото - Украйна. А нашия шанс през 1878г. наистина се оказа щастлив шанс в последния момент и помним.🎁
  • 106 болярин

    33 9 Отговор
    Как сте господа политици , гадно ли ви е ...и нас ни е гадно с ниските заплаати и фирмите и законите , които създадохте за да ни ограбват и малкото , което сте ни дали . Народа от Русия не се страхува , вместо да четете самоволно декларации , направете референдум , за да се чуе какво искат хората . Макар , че ако НАТО не си тръгне , руснаците сами ще дойдат в България . Това е положението.
  • 107 Ало, Русия !

    15 33 Отговор
    Втората световна война свърши през 1945 година! Тогава наложихте условията си като победители. Сега сте "лузъри" и ще си триете! Ясно!

    Коментиран от #113

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ВЪХ, МАРИ МАЙКООО!

    24 4 Отговор
    ДЕСА, КАТ ЗЕМИ ДА СА ПРАЙ НА ДИПЛОМАТ.... И БОКО Л..А..Й..Н..О .Т..О, ВСЕ ЕДНО СЛОН Е ВЛЯЗЪЛ В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН!!!!!
  • 112 Тост!

    25 8 Отговор

    До коментар #85 от "гост":

    Да пием за разпускането на нато - българските враждебници!

    Варшавският договор се разпусна.

    Да разпуснем нато!
  • 113 Като го начукат

    23 8 Отговор

    До коментар #107 от "Ало, Русия !":

    на натовците, отново ще са победители!

    Путин полека им го начуква...

    Де им го начуква, де се пукат българските натовци!?..
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Димитров

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Ами":

    Добре,но нека управляващите уточнят!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 да се махат

    33 8 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    Какво добро направиха Фащ за България , освен ,че подкрепят РСМ и чак ни заплашват заради тях... това ли им е защитата. Айде бягай от тук .
  • 118 РУСИЯ НИКОГА!

    23 10 Отговор

    До коментар #61 от "да питам":

    НИКОГА НЯМА ДА НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ! ВСЕ ЕДНО АЗ ДА "НАПАДАМ" МРАВКА!
  • 119 Референдум за нато

    33 10 Отговор
    Вън НАТО от България.Българите не са избирали НАТО-избраха го продажниците.
  • 120 Сър Пичук

    9 23 Отговор
    Когато се търси договореност трябва да има две страни - какво се иска и какво се предлага. Например, искат НАТО в границите от 1997, но тогава и Русия да се върне в тези граници. Да върне Крим, да спре необявената война срещу Украйна, да даде и тя някакви гаранции, че няма да заплашва и напада съседни държави. В случая Русия само иска, без да предлага нищо, което си е ултиматум. Въпреки, че има някои модерни оръжия Русия не е в състояние да говори от позиция на силата и да дава ултиматуми. Ако те не го разбират това, толкова по-зле и за тях и за много други хора, които биха загинали или пострадали при един евентуален конфликт. Смятам, че който започне пръв война, ще се окаже в положението на Хитлер и светът ще се обедини срещу него.
  • 121 угрижен

    10 14 Отговор

    До коментар #5 от "Путинизм":

    👍Близка ни е Русия, затова аплодираме ръководителите й (Ленин, Сталин,Хрушчов,Брежнев,Черненко,Андропов,Горбачов,Елцин), уважаваме и Путин, защото сме от другия край на Черно море. А след това ги ругаем заедно с руския народ. А децата си пращаме в Европа, дори зад океана, а те искат, но не се връщат. Дълъг разговор.👍
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 dron

    11 24 Отговор
    2-3 руски трола, използвайки лайк генератори, се опитват да създават впечатление за русофилски настроения
    в БГ ,каквито отдавна няма. Това го пиша ,за да не се ядосват българските читатели на "факти".
    Селските парчета на орките скоро ще им докарат глад и купони . Днес Блинкен ще им покаже в прав текст
    къде им е мястото и зануления ще отчете голяма пол. победа /верно само за вътрешна употреба/ .
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Госあ

    8 20 Отговор
    Са, на всеки трябва да е ясно, че все още Европа би смазала Русия, а сащ Китай. Не че евроатлантиците са ми любимци, но фактите са си факти. Да, и с ядрено оръжие и без.

    Коментиран от #133, #195

  • 126 чукотка

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Русский":

    МНОГО НЕГРАМОТЕН РУСКИ ЕЗИК. ПОЛЗВАЙ ГУГЪЛ ПРЕВОД ЗА ДА СЕ САМОВПЕЧАТЛИШ!
  • 127 И. Енчев

    8 15 Отговор
    А Лавров може ли да ни даде икономическа стабилност и сигурност на границите ни.Тоя филм вече сме го гледали 90те години.
  • 128 гошо

    16 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ами ...":

    не сме образователен център тук. но като за теб (явно имаш проблеми със знанието): ссср изтегля ракетите си, като в замяна сащ се ангажират да не атакуват куба и да изтеглят ядрените си ракети от турция. а, да - и един u-2 (да не се бърка с групата) е дал фира над куба. прецени си сам кой е спечелил, кой е загубил.
  • 129 1520

    23 6 Отговор
    нато вън от България а заедно с него и пасито с трабанта
  • 130 Махни и този

    25 7 Отговор

    До коментар #11 от "Тотеми на окупатора":

    на тези които пускаха бомби над София и избиха хиляди цивилно население. А с бомбите играчки е направо геноцид за тотално унищожаване на българите от страна на американците,а вие паметник им издигнахте.Как не ви е срам предатели долни.
  • 131 А кой ви съсипа

    26 7 Отговор

    До коментар #34 от "Защото":

    армията бе цървул,налитези които ти натресоха тази "демокрация" и си направиха военна база на наша територия и я имат за американска земя,нещо което при предния строй нямаше.Така руснаците ни предпазват от евентуален ракетен обстрел при горещ конфликт,и ето пак мислят за нас и нашето съществуване в бъдеще.А тези политически проститутки в парламента да вземат бързо решение да се иднасят тъпите нагли кравари от наша територия и да се махаме от НАТО,защото то е е идн кърлеж които ни пие жизнените сокове,а после и от ЕС,че и той е същата воня която не се трае.Не ми е зор че няма да им ходя в сакпаните им страни и безз тях мога да живея добре и спокойно,да се храня с исгтинска храна и зеленчуци,а не с внесените от там 15 качество храни и продукти..

    Коментиран от #137, #163

  • 132 И види се

    21 11 Отговор

    До коментар #18 от "Има е нужда от сериозна отбрана срещу":

    пак ще посрещаме руснаците за трети път да ни освмободят с хляб и сол и вино.Дано този момент дойде по-скоро.
  • 133 И. Енчев

    8 3 Отговор

    До коментар #125 от "Госあ":

    Иди им обяснявай на пияници кой печата парите.Иначе на маса сме оле Мале.Хора а да мислим малко по трезво.
  • 134 Джони

    11 26 Отговор
    Искам много ясно да напиша, че тези уж българи пишещи срещу членството на България в Ес и Нато са най обикновени предатели обслужващи интересите на Русия. Няма как истински българин да плюе по тези които ни пазят от агресията на държави като Русия и Китай. Нашата национална сигурност е дълбоко свързана с структурите на Ес и Нато и цялата руска агентура на Русия не може да спре този необратим процес. Руските тролове на руските бизнесмени регистрирани в България пак се разшаваха за да изкарат някой лев за сметка на истинските българи родолюбци.

    Коментиран от #143

  • 135 жалко но е така

    17 4 Отговор
    България е в НАТО, за да се пази от самото НАТО. Това е очевидната истина.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Сър Пичук

    8 14 Отговор

    До коментар #131 от "А кой ви съсипа":

    Говориш глупости.
    Армията ни беше на директно командване от Кремъл в рамките на Варшавския договор. Когато СССР се разпадна и Варшавския договор го последва те ни изоставиха. Ние останахме без поддръжка за въоръжението ни, без стратегия за действие, която до тогава беше изграждана на съвместни действия със СА, без съюзници, без нищо. Това, което имахме беше скъпо и трудно за поддръжка и на практика нямаше да ни помогне особено при атака от страна на Турция и дори Гърция. Трябваха ни съюзници
  • 138 Когато-со ро спийте квичът на умряло...

    10 3 Отговор
    То тогава нещата са добре.
  • 139 Цезар

    10 20 Отговор
    Стига сте се опитвали да манипулират и лъжете за събитията от ВСВ. Англоамериканците са бомбардирали София по искане на Сталин. Жертвите на тези бомбардировки са много малко. А какво да кажем за жертвите след окупацията на България от съветско руските войски които заедно с примитивните комунисти избиват по най жесток начин стотици хиляди невинни българи унищожавайки цвета на нацията. Явно сте забравили подвига на българската кавалерия начело с генерал Колев разбил руската конница гонейки ги до границата, но руската. А руските бомбардировки от руски бойни кораби над Варна и Каварна колко жертви са дадени. Най големия враг на България винаги е била Русия. Явно тези ватенки искат пак да ни яхнал и цицат държавен ресурс. Няма нито една успешна държава благодарение на Русия. Няма нито една държава от бившия социалистически блок която да е поискала пак да се върне в орбитата на Русия, защото много добре знаят какво ги чака под руска окупация. Предателите на България да си заминават в Русия, но без право на връщане.

    Коментиран от #202

  • 140 Сисо

    7 12 Отговор
    МО на БГ поиска Русия да изтегли войските си от границите с Украйна и да напусне Крим. И ако искат да се присьединят кьм НАТО. То и без това няма друг който ги иска
  • 141 456

    3 9 Отговор

    До коментар #36 от "Един":

    Явно си много малък и не знаеш , но да , народът е питан

    Коментиран от #194

  • 142 Сисо

    6 9 Отговор
    МО на БГ поиска Русия да изтегли войските си от границите с Украйна и да напусне Крим. И ако искат да се присьединят кьм НАТО. То и без това няма друг който ги иска

    Коментиран от #193

  • 143 Хенде хох

    14 7 Отговор

    До коментар #134 от "Джони":

    А на джони-то му е позволено да бъде агент на ЦРУ.?!! Така може, нали?! Какво ни е дало ЦРУ, какво ни помогна бе, сандък? Всичко получено от тях е със знак минус, загуби, щети, грабежи!
  • 144 Цезар

    8 17 Отговор
    Стига сте се опитвали да манипулирате и лъжете за събитията от ВСВ. Англоамериканците са бомбардирали София по искане на Сталин. Жертвите на тези бомбардировки са много малко. А какво да кажем за жертвите след окупацията на България от съветско руските войски които заедно с примитивните комунисти избиват по най жесток начин стотици хиляди невинни българи унищожавайки цвета на нацията. Явно сте забравили подвига на българската кавалерия начело с генерал Колев разбил руската конница гонейки ги до границата, но руската. А руските бомбардировки от руски бойни кораби над Варна и Каварна колко жертви са дадени. Най големия враг на България винаги е била Русия. Явно тези ватенки искат пак да ни яхнал и цицат държавен ресурс. Няма нито една успешна държава благодарение на Русия. Няма нито една държава от бившия социалистически блок която да е поискала пак да се върне в орбитата на Русия, защото много добре знаят какво ги чака под руска окупация. Предателите на България да си заминават в Русия, но без право на връщане. Членството на България в Ес и Нато е ратифицирано в българския парламент. Престанете да говорите от името на българския народ. Никой няма това право,а най малкото комунистите и слугите на Русия в България

    Коментиран от #170, #179, #188, #214

  • 145 И тези

    9 4 Отговор
    изпадат в истерия като укринския клоун. А чичко Бойкикев защо е с такава угрижена дзурла? Нал майкя му не може да говори български правилно, до сущ като рускиня? Може би се е шубелисал да не му потърсят сметка за предателство? Емииии . . . над 90% от тея в парламента са с много тъмночервен произход. Да се чуди човек на тяхната еволюция. Родители и деди най - верни на СССР и КПСС, а деца и внуци най - отявлени евроатлантици и амеканофили. Как става таз работа, може би учените ще отговорят. Да ама батюшката в Кремъл е известен с това, че каквото е казал и решил го прави и не е много добър и щедър кат Дед Мороз с тез които мрази. За жалост както казват китайците, живеем в интересни времена.
  • 146 Водния дух

    7 10 Отговор
    След прочит на коментарите стигнах до убеждението ,че тука върви пленум от ; Позитано 20 ;.

    Коментиран от #192

  • 147 1111

    16 6 Отговор
    Сега трябва да има Референдум и нашият народ да реши,но най доброто за България е да бъде мирна зона на балканите без войски на НАТО и на Русия.Както има една много умна българска поговорка два се карат третия печели, защото при това положение България може да иска и от двете държави САЩ и Русия най доброто за себе си, който предостави най доброто за България и НАРОДА реши,че е съгласен с тези условия пак чрез РЕФЕРЕНДУМ от НАРОДА така ще бъде за всички нас глас народен глас божи

    Коментиран от #148, #178

  • 148 Като "референдума"

    5 11 Отговор

    До коментар #147 от "1111":

    В Крим ли 😂😂😂😂

    Коментиран от #174

  • 149 Сигурно искаш

    11 3 Отговор

    До коментар #48 от "Не благодаря":

    демократично, с гъвкава китчица да развяваш знаменцето с цветовете на дъгата, начело на прайда. Мигрирай на запад и гаранция, онези учени от Азия и Африка ще сбъднат и най - бленуваните ти мечти.
  • 150 Kresi

    6 10 Отговор

    До коментар #46 от "Кинжал":

    Ти бъркаш обичта на нашия народ към руския с омразата към техните управници и техния феодален начин на управление

    Коментиран от #154

  • 151 Базите на

    12 1 Отговор

    До коментар #75 от "НИМРОД":

    америте ги даде Герги Седевчов Първанов га беше прецедент. Интересно, преди комунизд, са демократичен евроатлантик
  • 152 Баро

    1 14 Отговор

    До коментар #23 от "Ами ...":

    Вчера влизам в едно нонстопче и ме обслужва рускинче представяш ли си колко са ни завладяли на зимния дворец на спирката към центара боже боже време е да си отвориме очите

    Коментиран от #177

  • 153 Kresi

    7 10 Отговор

    До коментар #36 от "Един":

    Както ни попитаха дали искаме да влезем в СИВ и Варшавския договор.Защо всички бивши соц. държави избягаха от СССР.За това русофилите нямат отговор
  • 154 Управниците им

    2 3 Отговор

    До коментар #150 от "Kresi":

    са от народа
  • 155 Kresi

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Смех":

    Ти пък къде слагаш и мексико да даде на руснаците да разположат ракети на тяхна територия.
  • 156 Не подценявай

    9 0 Отговор

    До коментар #77 от "Георги":

    Деса Дуловска. Тя е бойно, отровно вещество(БОВ), направо химическо оръжие. Колко от гавазите натръшка та Кратуната се намеси да не остане НСОто без персонал? Хубав скандал беше.
  • 157 Ганчо

    13 5 Отговор
    Баба Ванга е казала: спасението на света е в Русия.А истината за Македония ще излезе на бял свят.
  • 158 Илко38

    12 4 Отговор
    Добре е да не подскачат политиците. България трябва внимателно да формулира позицията си относно Русия. Тези 200000 жертви които са дадени за възстановяване на нашата държава са много ценни.

    Коментиран от #189, #209

  • 159 Kresi

    6 16 Отговор

    До коментар #54 от "Преминаващ оттук":

    Да и нато ще посрещнат руснаците с прашки.Та само стратегическите ядрени подводници на нато .които имат на борда си могат да сринат половин русия.Ти сам вярваш ли си че Русия може да победи толкова технологични нации които участват в нато

    Коментиран от #191, #207

  • 160 Хайде без

    8 0 Отговор

    До коментар #87 от "Пак превод":

    стъкмистика шорошчи жалко. Точно това стихотворение на Гогол е писано за хохлите. Беги на прайда да се радваш.
  • 161 Сергей(ламбо)

    4 2 Отговор
    Мислех да емигрирам въФ любимия се се сре ама нема нужда он че дое при мене
  • 162 Опълченец

    8 5 Отговор
    Тия дръгели в събранието да си седят на задни части и белким свършат нещо, вместо да блеят по Русия
  • 163 Малка справка

    21 5 Отговор

    До коментар #131 от "А кой ви съсипа":

    През 1997г. на семинар в Боровец, тогавашния американски посланик най - цинично заявява: Вие не ни трябвате повече от 4 милиона.
    Планът ран-ът за унищожението на българите и България още се изпълнява. Може да се намери в мрежата.
    Под натискът на англия, турция, исраел и най - вече фащ, огнян герджиков и камелия касабова председателстват промяна на закона, забраняват на чужденци да купуват земеделски земи, горски масиви и водоизточници в България. Така започва изкупуването на земи и извори от турци и евреи. Последните и изграждат селища затворен тип. Така е било и вПалестина на времето.
    Унищожихме си армията, отбраната и военнопромишления комплекс.
    Булгар табак беше основен конкурент на филип морис, с много по - голямо производство и пазари. Сега унищожен.
    В света на 3 места се произвеждаха мотокари : Япония, фащ и България. Унищожено под натискът на фащ. Много може да се пише на тая тема. Вреди колкото искаш, полза никаква.
  • 164 барбикян

    8 8 Отговор

    До коментар #47 от "Ами":

    а ние не искаме русия
  • 165 Гунчо

    10 5 Отговор

    До коментар #96 от "мунчо":

    България в във война със САЩ ,а с Руската империя и СССР не!
  • 166 Чипът

    10 13 Отговор
    Няма по-добър руснак от мъртвия руснак

    Коментиран от #169

  • 167 Не искаме повече в руската

    8 9 Отговор
    Сфера на влияние, не искаме в руската кал повече, стига вече
  • 168 Филибелия

    8 13 Отговор
    Русия да си гледа пияните руснаци!
    България е суверенна държава.
  • 169 Джипко бибипко

    4 2 Отговор

    До коментар #166 от "Чипът":

    За тебе може да се каже същото! Боооо------клуууууук..........!
  • 170 Джипки бибипко

    11 2 Отговор

    До коментар #144 от "Цезар":

    Колко ти платиха за тази глупост пее ра ст мр ъсе н? Борбата на дяв ола Чърчил е била да влезне пръв в България за да ни даде, като провинция на Турция- наказание за избитите английски нашественици при ДОЙРАН. БЪЛГАРИ не слушайте предателите, като този който съм коментирал, а четете и се самообразовайте!
  • 171 сталин

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Зззз":

    да само в русия има демокрация
  • 172 Nnnnn

    10 1 Отговор
    Как България е взела своето решение без да са се допитали до народа с референдум. Сегашното управление каквото и решение да вземе може да бъде обявено за невалидно от българския народ защото са избрани с 25% избирателна активност.
    Българския народ,ако иска да бъде въвлечен в поредна война и да загуби още територии,нека да продължава да спи.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 1111

    10 0 Отговор

    До коментар #148 от "Като "референдума"":

    Сърбия в Крим ли е води си нейната политика и с ЕС и с Русия и с Турция и с Китай и с Сащ.Но част от нашият народ е свикнал със спасители политици менте да му говорят,че пътя на България винаги да се кланят на големите държави по територия.Дори и твоито мислене се влияе от такива менте политици да бъдеш с робска мисъл нали си свободен човек мисли ти с какво ще си конкурентно способен в ЕС без икономика без индустрия ти си обречен да си роб с поколения напред нали виждаш, какво си правят с нас за Македония ние сме без глас, защо няма РЕФЕРЕНДУМ да решаваш ти какво искаш а не някой по умен от тези политици менте да те продават за тяхните интереси,но като не знаеш попитай по умни хора и си направи лично твое мнение и го защитавай тогава,но винаги мисли преди да пишеш тъпотии
  • 175 Добре

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Има е нужда от сериозна отбрана срещу":

    Ама Русия не е съвсем същия СССР.
  • 176 А, добър ден!

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Добре де":

    На Крим има стратегически военни съоръжения, които са изградени от Кремъл. На Крим живеят предимно руснаци. Сега трябва да разбереш.
  • 177 Хе-хе

    9 2 Отговор

    До коментар #152 от "Баро":

    Рускинчето в нон-стопчето, а Мустафата в министерския съвет и президентството.
  • 178 Бързо

    9 3 Отговор

    До коментар #147 от "1111":

    Кажи едно добро от САЩ за българите.
  • 179 Има, има

    11 1 Отговор

    До коментар #144 от "Цезар":

    Беларус - с най-висок стандарт измежду всички републики от СССР. Другата е "миниатюрният" Казахстан, които са член на ОДКБ. Има един Китай, който още си изпълнява договора за добросъседство и сътрудничество със СССР. Те с Русия си провеждат съвместни военни учения, разбират се и с разполагането на стратегическите си ракети. Има едни мюсюлмани от Иран, чийто ръководител каза на руски "Привет великому русскому народу!", които имат интерес да правят милиардни оръжейни сделки с Русия в борбата им срещу САЩ.
    Бразилия, Русия, Индия, Китай, Саудитска арабия, Бенин, Бангладеш създали банка а начален капитал 15 млрд долара - Нова банка за развитие, еквивалент на Световната банка, по която се извършват инфраструктурни проекти на страните - участнички. Е, би трябвало поне малко някои да прогледнат.
  • 180 ????

    6 0 Отговор
    "Другарко" Атанасова, КЪДЕ е НОЩНОТО ШКАФЧЕ,................, КЪДЕ са ПЪТНИТЕ КАРТИ,.....................???? ИСТИНАТА, "Другарко"!!!
  • 181 Бай Иван

    17 2 Отговор
    Чудя няма ли един български политик, който да не е американски пудел? Седнали да се състезават, кой е по-предан на американците та да се докопа до властта с помоща на машинките за гласуване! Правят се на неразбрали и се пишат патриоти, че ние сме си решавали дали да има чужди войски у нас, сякаш някой са питали, когато ни набутаха в НАТО! Руснаците ясно го казаха-искат да се изтеглят чуждите войски от България (в случая американски, ами ако бяха турски, какво правим?) и нищо повече. Никой няма други претенции към нас. Дори не казват, че трябва да излизаме от НАТО! Просто не искат на наша територия да има американски войски и оръжия, които могат да се насочат към тях! Какво толкова трябва да се обяснява? Какво ненормално има в исканията им? Просто те отстъпваха, отстъпваха, но вече няма на къде! При това е срамно за български политици да искат да се разполагат чужди войски на наша територия. Вместо да приветстват шанса да бъдем независими, седнали да искат чужда зависимост. Ботев и Левски се обръщат в гробовете си при тези напъни на нашите пудели! На всичкото отгоре благодарение на Русия и руското оръжие ние сме държава, а за благодарност ние предоставяме територията си за нападение на братска православна Русия! Тази черна неблагодарност Господ няма да ни прости!
  • 182 Голям праз

    9 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мамул":

    Те за това ни го назначават. За това фалшифицираха историята ни. За това ни държат на ръба на оцеляването. Не знам, кога ще разберем, че сами трябва да се оправим и да спрем, да се дърляме за САЩ , Русия или някой друг.
  • 183 010101

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "АУУУУУ":

    "Новото поколение" сте толкова неграмотни, че няма никакво значение срещу кого/какво сте.
    Не можете да си формулирате исканията нито писмено, нито устно.
  • 184 Дсса

    8 0 Отговор
    Палачинката се обърна! НАТО стана една ксрикатура, на която всеки поставя условия.
  • 185 Как звучи само ..

    6 0 Отговор
    Взриви българския парламент...
  • 186 Иска ми се да вярвам

    5 1 Отговор
    България е направила своя избор, той е ясен и еднозначен. Нашата национална сигурност е гарантирана в съюз с НАТО, обаче Кипър....
  • 187 Пеци

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Селянин":

    Не само канибализм, а и всички съседи ще си вземат по едно голямо парче от нашата земя

    Коментиран от #204

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Пези

    0 5 Отговор

    До коментар #158 от "Илко38":

    Илко от къде взе тази цифра 200 000.Айде стига ефтина руска пропаганда
  • 190 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Не баш":

    А банани успяваш ли да си купиш,и да слушаш Бийтълс...???
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Водния дух":

    Не драги ми Каунчев...!!! По скоро брифинг на Козяк...
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "456":

    Кога,кога...кога...??? Отговори кога бре Каунчев...??
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Станиславский

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Варна":

    И вот тогда посмотрите как хорошо сделали!Один по другом....вот так будет.👊👊👊
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Станиславский

    1 0 Отговор
    И вот тогда посмотрите как хорошо сделали!Один по другом....вот так будет.👊👊👊⛪⛪⛪👌
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 И Българите това искат!! Да няма чужди

    4 0 Отговор
    Войски в България, без значение на кой са! Няма да ставаме Пушечно месо заради една шепа Предатели на Хранилка на чужди държави!! Пасита, Шаламановци, Ноенци Елена Крадлива и подобни!! Никой няма да ни Напада, нито ние ще напада ме някой!!
  • 201 Кой от България избра НАТО?? Кой е

    3 1 Отговор
    България, някакво Правителство или Народа на България!! Предатели е имало винаги в тази държава с политиците и на чело!! Не Набутвайте народа Между Шамарите, там, където не ние мястото, нито е наша работа да решаваме спорове!! Неутрално Поведение, а Пасита и Шаламановци да отиват да Воюват ако са толко Войнствени!! За това им плащат много години, да заминават!!
  • 202 Агата

    2 0 Отговор

    До коментар #139 от "Цезар":

    Когато зърното попадне между два камъка става на брашно за Мамалига или булгур за Пилав ! :)
  • 203 Има Българи и Българофоби в България

    3 0 Отговор
    Които не желаят да Участват във Военни конфликти, нито да има Чужди войси на нейна територия, без значение на кой са!! 32ГОД Крадци и Предатели Политици. ДС Ченгета, Мафиоти, не Дадоха на този народ Бял ден да види, сега се Заиграват, да бъдеме Плацдарм, на Евентоална война! Писнаму на този народ от Крадци Политици и Продажници!! Както през 90год СИК и ВИС"пазеха" хората и дребния Бизнес срещу заплащане, сега ни Убеждават, че пак някой"задължително трябва да ни пази"?? Това, го Преживяхме веднъж, стига някой "ние пазил" Има и Неутрални държави с много по добър стандарт от нас! Само трябва ние да Спреме и Затвориме Крадците, които крадоха Народа 32год!!Политици Крадци и Предатели, това е Проблема на Държавата и Народа!!
  • 204 Агата

    0 2 Отговор

    До коментар #187 от "Пеци":

    Браво, много трезво!...Гърция напусна и веднага турците се настаниха в Кипър...после изтрезняха ама трябваше да чакат преврата през 1980 та за да даде Кенан Еврен " о кей" за връщането им .Ако България напусне,балканските чакали чакат.След като изтрезнее ако оцелее няма и кой да даде "о кей" за връщане... става директно "палестински" проблем на Балканите!!!...
  • 205 88 ДДд!??? Не стои въпроса Русия или

    1 0 Отговор
    НАТО!! Неутралитет!!!!
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Агата

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Kresi":

    Ти Kresi мисли как ще оцелееш, между два "камъка си и наоколо гъмжи от "чакали"... И не забравяй ако нямаш свои ракети , никой няма да праща ракети на някъде заради тебе ! :)

    Коментиран от #212

  • 208 Агата

    1 3 Отговор

    До коментар #206 от "АНТИКОМУНИСТ":

    Ако България излезе по собственна инициатива от НАТО значи доброволно се обрича на гибел.Трябва да почакаме... НАТО сама ще се разпусне... и тогава ще се обявим за необвързани... но докато чакме трябва по някакъв начин да си възтановим войската и ако е остало нещо от военната промишленост...иначе сме необвързани с "на гол -ъз чифте пищови" !

    Коментиран от #210

  • 209 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #158 от "Илко38":

    Приятелю руските историци казват 56 000 жертви вие българофобите казвате 200 000. Кой ли е прав? И една малка подробност Русия воюва, за да не допусне създаването на голяма българска държава, а не за да я възстановява.
  • 210 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #208 от "Агата":

    Приятелю НАТО няма да се разпусне няма причина за това. Най - малкото докато руските власти се държат неадекватно няма да се разпусне дори ще се разширява дори неутралната от над 200 години Швеция вече обмисля влизане в НАТО.

    Коментиран от #221

  • 211 Комон сенс

    1 1 Отговор
    Защо Парламентът да е "взривен"?
    Изглежда сякаш в политическите сили има консенсус.
    Освен това повече от ясно е, че Лавров визира по-скоро Румъния, защото у нас няма постоянно сили на НАТО по принцип.
    Понякога е по-добре човек да реагира хладнокръвно.
    България трябва да поиска уверения, че не може статута й да бъде обект на сделки между трети страни.
  • 212 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #207 от "Агата":

    Приятелю Русия не напада страни членки на НАТО или съюзници на НАТО факт. Виж ако не си в НАТО получаваш руски войски както разбраха грузинците и украинците (то и за това искат в НАТО).
  • 213 Роко

    2 4 Отговор

    До коментар #206 от "АНТИКОМУНИСТ":

    Приятелю комунист защо в референдума не поставим втори въпрос примерно искаме ли любителите на лапането на руския салам да бъдат изпратени с еднопосочен билет в Сибир. Можеш да бъдеш сигурен че българския народ за пореден път ще покаже любовта си към Русия и ще й помогне да реши демографските си проблеми.
  • 214 Кучето Роко станало цезар

    3 1 Отговор

    До коментар #144 от "Цезар":

    Цезар е, кажи Бау Бау Атлантически продажен без роден помияр.
    Бг политиците са точно Ей такива мекотели като тебе роко- цезар е
  • 215 ЦарВул

    5 0 Отговор
    Путин показа на КРАВАРИТЕ в Сирия кой ще кара влака!!Не желая децата и внуците ми да бъдат мишена на руските свръхзвукови ракети само защото оня ПРОДАЖНИК ЕВРЕЙЧЕТО ПАСИ и други като него НИ НАТИКАХА БЕЗ ДА НИ ПИТАТ В НАТО!!К,ВО ПОЛУЧИХМЕ ОТ ТОВА??ТРИ МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ТОА ЩО КЛАТИ ГОРАТА!!АМИ КАТО НЕ ГИ ДАВАТ ЗАЩОТО ОЩЕ СА НА ЧЕРТЕЖ ДА НИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ И ДА ГИ ДАДЕМ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ПОНЕ КОЛКОТО ГРЪЦКИТЕ!!НАЙ ЛОШОТО Е ,ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ПОМНИМ ОНЯ ЖИВОТ И СРАВНЯВАТ СЪС СЕГАШНОТО ВЕГЕТИРАНЕ ИЗМРЯХА,А МЛАДИТЕ ИМ ПРОМИХА МОЗЪЦИТЕ!!ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО И ЕС И БЪДЕМ КАТО ШВЕЙЦАРИЯ САМО ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ И ЩЕ ЖИВЕЕМ КАТО ВСИЧКИ ХОРА ОТ ТАЗИ СТРАНА БЕЗ СТРАХОВЕ И МЕЗЕРИЯ!!!ТОЛКОЗ И ТО САМО ЗА ПО УМНИТЕ И РАЗБИРАЩИ К,ВО И ЗАЩО ГО ГОВОРЯ!!!!

    Коментиран от #216

  • 216 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #215 от "ЦарВул":

    Пич проблема е че вече никой не се интересува от карането на влака всички отдавна минаха на самолети. Какво видяхме в Сирия? Видяхме неадекватна лошо въоръжена и обучена руска армия. Видяхме че Русия няма ПВО, че това което има дори не разпознава свойте самолети и сред осем противникови самолета успя да гръмне единствения свой. Видяхме как когато дойдат байрактарите единствения избор на руската армия е да бяга. Приятелю не можем да станем като Швейцария. Защо? Защото по нашите земи се въдят много царвули
    и докато тях ги има няма да се оправим, ако схващаш за кво иде реч. Колкото до свръхзвуковите ракети не се притеснявай те няма да бъдат насочени към децата ти. За да насочиш една ракета на някъде първо трябва да я имаш какъвто не случая с руските ракети. А да ако те е страх от руски ракети не ходи във Воронеж защото там е 10 000 пъти по - вероятно да те гръмне руска ракета от колкото в България
  • 217 СВТ 40

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "княз Петър":

    Ще поискам прошка от БРАТА СИ.
  • 218 СВТ 40

    1 0 Отговор
    нато НЯМА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ.Трябва ни референдум.
  • 219 В.В.П.

    0 0 Отговор
    НАТО ще ни пази от РФ,а кой ще ни пази от НАТО?.Рекетът е як .Много е густо на янките да се трепат източно европейци .за юдейския интерес.Така ,че НАТО вън от България .!И си взимайте миризливите продукти и субпродукти ,Нямате приятели в България.
  • 220 Lukaшенко

    0 0 Отговор
    Войната е лошо нещо ,обаче после ,,победените, се наказват.Бесят ги по дърветата.,това е хубавото .България ,за победа ли играе или загуба?
  • 221 Агата

    0 0 Отговор

    До коментар #210 от "Роко":

    То и Варшавският пакт изглеждаше че ще е вечен ама отдавна е на сметището...Европа без руските енергийни ресурси е обречена... Русия играе "номера на китайката" за да накара Американците да ускорят източно средиземноморския газопровод.Байдън влезе вече в капана : - 1.Отказва се от "еастмед",гръцкият вариант на газопровода, защото е нерентабилен.
    -2.Седна на скута на Ердоган и Израел, но дори и да ги навие за турския вариант на "еасмед" ,"тюркиш страйм" ще е с предимство.
    -3.Тъй като вижда че ще загуби България и Румъния се мъчи да отбие вектора на "еастмед" от Турция,през Гърция към Северна Македония,затуй Киро дойде в България.
    -4.За да могат да четат всичко това Българите трябва да си регулират наново изкривените и развалените от Херо Мостафа настройки на българските призми и огледала !
    -5.България трябва да бърза , защото пак ще се окаже ограбена,измамена и с голо -упе на Балканската поляна...

    Коментиран от #224

  • 222 Монгол

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Добре де":

    Да не застанат корабли на НАТО в Севастополе. Никой от народа не ги иска там, заедно с Американцы.
  • 223 рапунцел

    1 0 Отговор
    Сегашните парламентарни клоуни ще опулят така непресторено очички, когато терористите напуснат България, че ще им се налага да ползват ежедневно психиатри, но не в България, защото в нея животът им няма да струва нищо, а ще бягат на Запад.
  • 224 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #221 от "Агата":

    Приятелю Варшавския договор изглеждаше вечен единствено на хората които не могат да мислят. СССР а с него и всякакви организации които създава умряха на 22 юни 1941 година когато ръководителя на про съветското въстание в Бавария Адолф Шикългрубер (Хитлер) боцна с карфица големия червен балон. След това беше въпрос на време СССР да се скапе (изкара толкова много заради детинската наивност на американците) и той се скапа а с него и ВД, СИВ и т.н. Опорката че Европа без руските енергийни ресурси е обречена звучи хубаво за някой но за тяхно съжаление не е вярна. Напротив Русия не може без европейския енергиен пазар. Защото Китай държи длъжниците му да си плащат навреме дълговете и приема само три платежни средства долари, евро и земя. Америка е далече така че доларите са проблем, Сибир не им се иска да го връщат на законния собственик (Китай) така че остава само Европа. Точно затова посред зима на руснаците им спират газта за да има повече за износ за Европа.

    Коментиран от #228, #230, #231

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Агата

    0 1 Отговор

    До коментар #224 от "Роко":

    Поздравления...направил си хубава българска салатка ала "история",икономика,литература,география и ала бала с много думи ...знаеш, когато има факти, които дори малко да говорят, по принцип се мълчи...

    Коментиран от #229

  • 229 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #228 от "Агата":

    Е ми прав си когато говорят фактите трябва да се мълчи. Само неразбирам защо продължаваш да плямпаш
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Путин

    1 0 Отговор
    ви хвърля и той в дебати,за да ви отклони от истинските реформи,защото Боко и дебелото му построи поток с нашите 3млрд.,а сега няма да има кой да му ходи посвирката и ако Македония отиде в НАТО губи позиции.Затова като Баце е изпаднал в истерия и плаши.Зарежете го и измислете други потоци на газ за нашата енергетика.Само с работа ще се отървем от руския нагле-.
  • 233 До ком. 10

    2 1 Отговор
    Този при който само вождът и диктаторът да краде?Както е в Русия .За Путин и олигарсите му златни замъци за противниците затвор,побой и отравяния.Ами тия,които обичат Русия да отиват там,да му ядат пранката.
  • 234 Елка Николова

    0 1 Отговор
    Половината българи работят в Западна Европа или САЩ и пращат пари от там в България!Не съм чула някой да работи и праща пари от Русия.Едва ли целият руски народ е единодушен с намеренията на Путин и нетовото правителство,неговият режим.
  • 235 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #231 от "Кравар":

    Приятелю гледай си кравите и не коментирай неща от които неразбираш. Разделянето на България на България и Източна Румелия е решено в Райхщад от руският и австрийският императори още през юни 1876 година. Там не са присъствали нито британски нито френски представители. Британския план за България е бил малко по различен наистина е предвиждал разделянето на България на на Източна и Западна но е включвал ВСИЧКИ земи влизащи в българската екзархия включително Северна Добруджа, Нишко, Македония. Така че необразовани приятелю на берлинският конгрес е приет планът на Русия не на Британия (това е най - големият успех на руската дипломация в цялата история на Русия). Сега за Китай. Е ми чувал съм за юан и злато само че другаря Си не е толкова глупав да приема юани (сам може да си напечата колкото му е угодно а за да поддържаш стабилността на валутата си се иска да имаш валута) злато може би, би приел проблема е че руското злато вече е в западни банки. В Азия не уважавали долара ще падна от смях двете страни с най - голям доларов резерв са Китай и Япония, пак те са най - големите притежатели на американски държавни облигации точно затова юана е стабилна валута за разлика от рублата (едно много мъдро джудже спретна поредната си многоходовочка с цел да срине долара и продаде на Китай на половин цена доларите и американските облигаци които предшествениците му бяха пестили с което превърна рублата в тоалетна хартия). Сега за Сибир китайските учебници не са съгласни с т

    Коментиран от #238, #239, #240, #241

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Кучето Роко станало цезар

    1 0 Отговор

    До коментар #235 от "Роко":

    ...с цел да срине Русия и купи газопровода на украина и направи един преврат майдан на половин цена, обаче сметките излезнаха грешни и отиде работата ва:лат, щото газта ги заобикаля сега
    с което превърна амер.долара в тоалетна хартия- той по същество си й е такъв..
    Относно американските облигации - нещата са ти пълна Мъгла, както и познанията ти по история!
    Както казах бегом при американските ти господари.
  • 240 Кучето Роко станало цезар

    1 0 Отговор

    До коментар #235 от "Роко":

    ДрУгарю гледай си фалшивите възгледи и не коментирай неща от които въобще не разбираш. Разделянето на България на Княжество България и Източна Румелия е решено както съм Ти го написал - Но трябва се чете и пак казвам - Записвай си, но Ти като амеркано:фил не разбираш и не вдяваш от дума,
    -на Човек се казва един два пъти, така че няма какво да се мъча да те образовам, - няма смисъл си губя времето с Неспасяем случай.
    Не са опитвай тука да ми философстваш и да ръсиш Акъл щото той е колкото на едно теле, да са базови, да преживя и после после да усмърди обора - Всички амеркано.фили са такива.
    Няма как да се замислят, горе е пълно със краварска фъшкия. Ако ти е направило впечатление, всички анерикано.фили са невменяеми и живеят в някаква техен паралелен уни:версум- както й Ти самият,
    Живеят в Тяхна си някаква измислена "истина". Вземи прочити историята,Кой и как е разделил България ( британия и франция) и тогава се напъвай да си капацитет по темата!
    фащ.ерия е залязваща държава и ще изчезне от политическата карта,като такова понятие.
    А, реалността е такава, че целия свят се подиграва на краварите вече и не ги цепи, за слива - освен колониалните протежета на британия и самата тя.
    Относно, Ф.А.Щ ще се разпадне, просто е добре да се знае че няколко щата от години напират и ще станат суверени, та за момента некролог бидона е послушно и затова Императора от Р.Ф не му прави големи мизерии, и свят на яки ш а.мари.
    А да и Русия притежава най големите Зл

    Коментиран от #244

  • 241 Кучето Роко станало цезар

    1 0 Отговор

    До коментар #235 от "Роко":

    ... да и Русия притежава най големите Златни налични запаси, като налични резерви, и за твоя жалост те не са зад граница а са си при тях, а американския долар се превърна просто в тоалетна хартия, Китай, Русия почти нямат маржове с тях. Американските облигации са Ти мъгла, Историята във факти и Тя.

    Коментиран от #243

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #241 от "Кучето Роко станало цезар":

    Приятелю Русия има най - големите запаси от злато след САЩ (гре - долу около 30% от американските)но те вече не се намират на територията на Русия (или поне по - голямата част от тях) в последните две години Путин и приятели усилено изнасят златото от Русия (и това не е тайна). За твое съжаление долара продължава да е основна валута в света за разлика от рублата която е по - евтина от тоалетна хартия. Еврото и Йената са резервни валути, борбата на Китай е Юана също да стане резервна валута. Което засега не са постигнали. Всички плащания на Русия към Китай се преизчисляват през долара разликата в баланса (80/20 в полза на Китай) се доплаща в долари или евро. Разбирам че искаш да приемеш желаното за действително но това не се случва в истинския живот. А да от облигации разбирам малко повече от теб (което не е кой знае какво щото ти халхабер си нямаш) но поне знам коя е най - сигурната облигация (и другаря Си също мисли така щото всяка година купува от тях за няколко десетки милиарда)

    Коментиран от #245, #246

  • 244 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #240 от "Кучето Роко станало цезар":

    Пак приемаш желаното за действително. САЩ щели да се разпаднат, в някой щати искали да се отделят. Група идиоти поврякали малко за отделяне и руснаците и слугите им изпадат в патешки възторг щатите ще се разпаднат. Може и да стане ама в някой друг живот.

    Коментиран от #247

  • 245 Кучето Роко станало цезар

    0 0 Отговор

    До коментар #243 от "Роко":

    ДрУгарю Ей тука единствено и може би случайно си улучил, че Русия има най - големите запаси от злато след САЩ и до там!
    Те НЕ са горе - долу около 30% от американските КАКТО ТИ СЕ ЩЕ ДА БЪДЕ) То ти си й лъжеш откровено.
    ОТ 1933 лето господне - американският долар е тоалетна хартия без обезпечение - Всичко то налично злато е иззето тогава от краварските поданици.
    Руският Златният Резерв СЕ НАМИРА на територията на Руската Федерация ( мъчеш се да драска тъка измислени глупости, като за Берлинския договор
    и за Разделението на Княжество България с Източна Румелия)- Обаче, Радост -Не ти се получава!( Ха Ха Ха или поне по - голямата част от тях)
    "В последните две години Путин и приятели БИЛИ усилено изнасяли златото от Русия (и това не е тайна)".- Някоя по голяма Глупост не можа ли да до:надраскаш?
    СССР и Русия изплащаха задължения от В.С.В. до 2006 на фирма Ф.А.Щ във злато - Ей това за Тебе е останало в тайна,както й между впрочем много други исторически факти
    Опят грешка,борбата Не е на Китай за юана, също да стане резервна валута, самият боба:рак Обама ги молеше Китай за това - Записвай у тефтера. Всички плащания стокообмен и услуги на Русия към Китай и обратно се преизчисляват към техните валути като любимата ти Тоалетна хартия долара, за твой ужас и на този, на твойте господари остава захвърлен у Нужника.
    Свиквай с новата реалност
    Разбирам, че искаш да приемеш желаното за действително, но, но това ДрУгарю Не се случва в истинския живот, к
  • 246 Кучето Роко станало цезар

    0 0 Отговор

    До коментар #243 от "Роко":

    Разбирам, че искаш да приемеш желаното за действително, но, но това ДрУгарю Не се случва в истинския живот, както си го надраскаш.
    Ти за златото си нямаш Хал:хабер ,разлика между облигации и акции не можеш да напра:йш Ха Ха Ха разбирал било то ДрУгаря малко повече (Ти на 2 крави сеното не можеш раздели) но поне вече знам, че си едно голямо Нищо, драскащо Тук също едно голямо Нищо.
    Повече Четене, образоване ти Тре:бува, за да почнеш да пишеш Фактите от историята и Макро икономиката с Истинските им имена.
  • 247 Кучето Роко станало цезар

    0 0 Отговор

    До коментар #244 от "Роко":

    ДрУгарю доро:гой, така Трябва се научите в краварските обор, най напред на Уважение и да Приемате Факта, че Света вече не е Моно:полярен а отново се превърна най накрая в Би:полярен такъв!
    Ще се научиш, иска време!
    И ти и твойте атлантици ще започнете да приемате, Не само вашите си алчни желания - А ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ФАКТИ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНИ. Има вече отново силен опонент и ТРЯБВА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С НЕГО сакате или не сакате!
    Тепърва, ще се осъзнаете и по разграничите от алчността и наглостта, която ви е американската природата и ЩЕ ПРИЕМЕТЕ СИЛНИЯ За РАВНОПРАВЕН!!!.
    Ф. А.Щ щели да се разпаднат- те НЕ ЩЕ, - те СЕ Разпадат, а дали, тисе ще или Не, Никой Не те пита Теб?!
    просто не зависи по нищо от теб, щото Ти си НИКОЙ.
    (в някой щати искали да се отделят) Тука си се орентирал Правилно.
    Хората си търсят правата а в капитолия:та ги отстрелваха като зайци.
    Ей ти, На - американска де:МОНОНокрация!
    На Жената застреляна там - Трябва да й ИЗДИГНАТ ПАМЕТНИК по голям от този на Статуята на СВОБОДАТА.
    Кво си драснало, Я пак? - "Група идиоти поврякали малко за отделяне и руснаците и слугите им изпадат в патешки възторг щатите ще се разпаднат"
    - Така ли наричаме вече свойте американски приближени? - група идиоти.
    Добре ДрУгарю, Очень Добре усвояваш американското лицемерие и популизъм - БравУ Похвално.
    Виж тук си Прав, могат да ти се сбъднат желанията и атлантическите мечти някога.
    Ха Ха Ха..Може и да стане, ама в някой друг живот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове