Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 12:45 1 341 23

Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за председател на ВМРО

  • красимир каракачанов-
  • вмро

Триумвират ще води воеводите

Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за председател на ВМРО - 1
Снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за лидер на ВМРО.

Това съобщи той в профила си във "Фейсбук".

Ето и целия му пост:

Наближава Конгресът на ВМРО, който е насрочен за 12 февруари. 2021 година беше трудна за Организацията.

Но тя беше функция от изминалите 4 сложни и в същото време ползотворни за каузите ни години, в който ВМРО беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна.

Това бяха динамични години, в които се преборихме да премахнем фигурата на вечния длъжник, да въведем данъчните облекчения за семействата с деца, както и устойчивото повишаване на доходите в последните години, в това число и пенсиите. Направихме и първите стъпки за връщане на децата от цигански семейства в училище, за борбата със социалния паразитизъм, въведохме безвъзмездния труд в полза на обществото за административни нарушения с глоби, които маргиналите никога не плащат, премахнахме правната възможност за убийците да се възползват от съкратено съдебно следствие и да се измъкват с по-леки присъди, започнахме непримирима битка с циганската престъпност. Спряхме Истанбулската конвенция и още редица опити да бъде въведена ЛГБТИ+ идеологията в детските градини и училищата. Спряхме ратификацията на СЕТА в парламента и подписването на Пакта за миграция. И едно от най-важните неща – заострихме вниманието на обществото към една болна за България тема – Македония. Тема, по която години наред държавата умишлено мълчеше. Нека да си го кажем директно - благодарение на ВМРО в правителството и парламента бяха поставени ясни и категорични условия за членството на Македония в ЕС и не бяха изпълнени чуждите поръчки. Така направихме възможна една обща твърда позиция, с която, както виждате, се съобразяват и днешните управляващи.

Що се отнася до отбраната - за 4 години направих толкова неща, колкото не бяха правени за последните 30 години. Като се започне от повишаването на доходите на военнослужещите, превъоръжаването и въвеждането на доброволната служба и се стигне до трайно повишения авторитет и доверие към Българската армия. Така че уважаеми съмишленици, ние няма от какво да се срамуваме от нашето присъствие в изпълнителната и законодателната власт.

Живеем във време на няколко световни кризи – назряващият конфликт в района на Черно море, поскъпващите ток, газ и горива, безпрецедентната пандемия, която върлува вече трета година. А в чисто национален план сме изправени и пред още няколко сериозни проблема – демографската криза, пълзящата циганизация, мигрантският наплив, който се засилва с всеки изминал ден, опасната „Зелена сделка“, която ни обрича на скъп ток и икономически фалит. А в същото време цените стават непосилни, дори за хората със средни и над средните доходи.

И отново - темата с членството на РС Македония в ЕС и битката, която трябва да се проведе, за да не бъдат допуснати исторически грешки и компромиси в името на нечии чужди интереси – такива, каквито направиха комунистите през 1946 г. Не трябва да допуснем предателство чрез изтъргуване на интересите на събратята ни с българско самосъзнание от другата страна на границата. Това са все теми, по които ние от ВМРО сме се борили години наред.

Днес ВМРО не е в парламента. Но нашата битка за отстояване на идеалите ни, на българщината, на националните интереси трябва да продължи!

Само от нас зависи дали в бъдеще ще бъдем факторът, който ще участва в решаването на тези проблеми.

Ето защо аз смятам, че настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните ръководни структури на ВМРО, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт. Това поколение, което със знанията и уменията си да направи нужното, да върне Организацията там, където ѝ е мястото – а именно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат каузите в реална държавна политика.

По тази причина моята идея е на Конгреса вместо да влизаме в излишни дебати кой е по-по-най и да се сочим с пръст един друг, да вървим към една нова, но всъщност традиционна за ВМРО формула, а именно да изберем трима съпредседатели. Трябва да обединим усилията на всички, а не да създадем условия за разединение в структурите.

Моето предложение за това съпредседателство са: Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активния български представители в ЕП, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.

Искрен Веселинов – председател на групата на ВМРО в 44-тото НС и председател на една от най-тежките комисии по регионално развитие и благоустройство в парламента.

Александър Сиди – един от най-активните народни представители на ВМРО в 44-тото НС. Представител на младото поколение, който доказа своята решителност да брани българския интерес и каузите на ВМРО, независимо от трудностите.

В това ръководство като секретар място трябва да има и Юлиан Ангелов, който като организационен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни кампании през последните 10 години.

В тази промяна аз лично виждам и включването на още млади хора в ръководните органи на ВМРО – в Изпълнителния комитет и в Организационния съвет, реализирайки една постепенна приемственост, съчетавайки опита с младостта и ентусиазма.

За по-голяма оперативност ще предложа да бъде намален съставът на Организационния съвет от 100 на максимум 60-70 човека, както и досегашният брой на членовете на ИК, който в момента е 17 човека. Членството в тези органи на управление на ВМРО не трябва да бъде на базата на някакво псевдорегионално представителство, а на базата на качества и доказани възможности за работа.

Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    8 5 Отговор
    Каракачамбо 😁😁😁
  • 2 Последния Софиянец

    14 4 Отговор
    В Римската империя винаги Триумвиратите са свършвали зле.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЧЕСТИТО ГЕВРЕЧЕТА

    4 4 Отговор
    честит празник на новите БЪЛГАРИ!!!! САКАМ ДА ВЪРТИМГЕВРЕЧЕТА! БАБА ГИЦКА ВИ Е ИЗПЕКЛА ГЕВРЕЧЕТА!!!!
  • 5 Дидо

    23 5 Отговор
    Тия и те оттекоха в канала..Като оня,WC-то - Валери Симеонов.Като ямболското Боленче...Колкото ядоха - ядоха,сега ще карат на мазнинки,а те ИМАТ МНОГО!!
  • 6 Некой си

    8 9 Отговор
    ВМРО не е лоша организация.Ама ,Красимир я опорочи.

    Коментиран от #21

  • 7 Дедо ви

    21 3 Отговор
    Всички започнаха да копират Доган. Значи почетен председател на ВМРО. Стои отстрана и командва. Обира облагите, а негативите се стоварват върху официалния фалшив председател на партията.
  • 8 Билла България

    19 5 Отговор
    И ние изказваме становище че няма да викаме повече Шкембето да ни е рекламно лице.
    От Управлението

    Коментиран от #19

  • 9 С нашето знаме напред

    13 5 Отговор
    Достатъчно се налапал?
  • 10 мъъъъка

    14 4 Отговор
    Това е голяма загуба за революцията. Кой сега ще носи каската? Кой сега ще определя онези дето ще прибират парсата под масата?
  • 11 Възмездие

    13 6 Отговор
    Шкембе войвода е македонки агент.
  • 12 хХх

    11 3 Отговор
    Тоя не ходеше ли с торбичка от Била и напиканите гащи на визта в Македония ?
  • 13 сноу

    5 4 Отговор
    Браво Краси..вие бяхте единственните, които се захванахте с много важни неща и повечето от тях свършихте ..Впрочем едва ли някой имаше представа как става това, под дебелата сянка на Гойчи..Доста палета и помиярчета джавкат все недоволни ,но щом седнат на стола и почват да се озъртат . Все пак нямаше как и вие да не отнесете част от черните точки на Гойчи, но вече започна да се трупа далеч по -голяма камара, така че дано уври главата на българина...
  • 14 ТИР

    6 3 Отговор
    Какви ги Говореше,,,Сащ да си Плащали за базите в България,,, А Той наблажи пръсти и плати 2 000 000 000 за Чертежи,,,
  • 15 Тома

    8 2 Отговор
    Ще бъда като почетен председател за да ми носят пачките на крака че с това шкембе едвам ходя и се изстървам в панталоните
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 пешо

    12 2 Отговор
    шкембе войвода си направи милионите сега ще се отегли и ще си ги харчи на спокойствие , както правят всичките ,
  • 18 Препоръка

    3 0 Отговор
    Прочетете какво пише във вестник 24 часа
  • 19 Опечален

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Билла България":

    Мъка, колко много мъка...
  • 20 Your Nightmare

    5 2 Отговор
    Да не би най-накрая да се наядохме? Самолетчетата и паспортите явно са били достатъчни, макар че никога не се знае, апетита идва с яденето.
  • 21 Aйша

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Некой си":

    Вътрешно македонска Революциона организация . Чий го дири у Р.Б а ?
  • 22 Роза

    5 1 Отговор
    Каракачанов е като всички политици,Но все пак го поздравявам за това,че е решил да се оттегли от лидерското място и да даде път на младото поколение.
  • 23 113

    3 2 Отговор
    той нема и право щото нема македонско потекло
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове