Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 15:05 3 199 52

Карадайъ: Петков се държи като монарх

  • мустафа карадайъ-
  • кирил петков-
  • монарх

Много политици се упражняват върху темата за съдебната система. Те се фокусират само върху персоните, а не върху реформите, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Петков се държи като монарх - 1
Снимка: БГНЕС

Мисля, че станахте свидетели на това, че представихме на всички парламентарни групи нашите идеи за промени в Конституцията като част от съдебната реформа. Видяхме се с Андрей Гюров, председател на ПГ "Продължаваме промяната", с председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, с председателя на ПГ на "БСП за България", с Тошко Йорданов и Василева от ИТН. Когато нашите сътрудници са поискали срещи с "Демократична България", те са отказали среща да представим своята идея за промяна. Това обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента, цитиран от novini.bg.

"Много политици се упражняват върху темата за съдебната система. Те се фокусират само върху персоните, а не върху реформите. Възложихме темата на експерти, които да подготвят съответни промени, като се вземат предвид всички политически говорения, какви идеи за реформи в съдебната система да се вземат предвид решенията и мотивите на Европейския съд по правата на човека, да се вземат препоръките на Венецианската комисия, да се вземат и препоръките на Европейската комисия – на база на всичките тези неща да се направят проект за промени на Конституцията по начин, по който да не се засяга полето на Великото народно събрание (ВНС), а само чрез Народното събрание, защото ако отидем във ВНС, то изобщо не е много сигурно дали изобщо ще се осъществи такава реформа", прогнозира Карадайъ.

Като резултат от срещите сме единодушни, че ако трябва да правим промени в съдебната система, трябва да търсим промени и в Конституцията, както и да гледаме като реформите не като смяна на персоните, а като необходими и нужни реформи в съдебната система, поясни лидерът на ДПС.

Той коментира и темата с главния прокурор.

"Преразглеждаме въпроса с правомощията на главния прокурор. Надзора на законност се прехвърля на съответните по-горни инстанции на прокуратурата, а не главния прокурор. В полето на главния прокурор оставяме методическите указания за уеднаквяване на практиките между различните съдилища и различните прокуратури. Това са тълкувателните решения на ВАС", посочи той.

Карадайъ посочи защо ДПС са отказали да участват във Временната комисия за промени в Конституцията. По думите му не може без конкретни законодателни предложения да се прави такава комисия.

"Ние сме си написали домашното, седнали сме, повикали сме експертите, влезли сме в разговори с другите парламентарни групи, търсим съгласие около темите, които и те биха предложили. Има и постоянна комисия в НС, а сега ще има и временна. Всеки си пише с домашното, излиза с равнопоставени идеи и търси решението на въпроси", разясни той.

Карадайъ отправи и критики към премиера Петков.

Премиерът щеше да решава проблемите с бедствията на хората, досега нито една стотинка не е изплатена. Общини, болници и детски градини не могат да си платят сметките за ток. Премиерът щял да им праща проверки, а не да съдейства и помага. Те бедствията минаха. С частни средства си оправиха пътищата. Проблемът след бедствията не е решен нито с пътищата, нито с подпорните стени. Вместо да се решат проблемите на хората, той ще им праща проверки. Той става рецидивист в нарушаването на Конституцията, защото има разделение на властите. Има кой да арестува и да съди. Това не влиза в компетенциите на премиера. С изявленията си се опитва да се държи малко като монарх, посочи Карадайъ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    15 45 Отговор
    Бойко Борисов осъди Мая Манолова за клевета

    Коментиран от #52

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    61 8 Отговор
    Пеевски се държи като абсолютен монарх, който е над законите, дори американските.
  • 5 МАЧКАЙ пуяка

    26 19 Отговор
    Киро !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    62 11 Отговор
    Карадайъ: Петков се държи като монарх"
    А безродникът, говорещ като български ром , с майка родина Турция, се държи безпардонно . Не може лицето на корупцията ,Пеевски да бъде обгрижван от Карата и бранен от него като орлица, да ни се надсмива от първи ред на НС и кандидат -турския президент за България да говори за законност. Някак си е много нагло!
  • 8 pappap

    13 29 Отговор
    бях сигурен че Петков е монарх!!Има визия на човек който е и КРАЛ е и малко Кралица.
  • 9 Виждал

    26 4 Отговор
    си как се държи монарх и ти ?!
  • 10 Ицо

    38 5 Отговор
    Тоя няма ли да научи поне малко български че е турчин турчин е ама е срамно да не знае български
  • 11 А как управлява досега Тиквата

    41 9 Отговор
    бе аркадаш.
    Тогава не ревяхте, нали. Бяхте ортаци. С тоя ортаци няма да сте. Вие сте апапи, а тоя е чок ии адам. Не става дослук.
  • 12 Българка

    21 37 Отговор
    Какво време настана, Карадайъ да изглежда по-подготвен от просто Киро. Ще ме изтрият, ако напиша някоя обидна дума , но просто Киро е най-смо та ни я премиер в цялата ни история. Как не разбраха, че хората искат работа. Те и днес си губиха времето изслушвайки действащ кинистър и правйки абсолютно безсмислена комисия.

    Коментиран от #15, #26

  • 13 българин

    30 7 Отговор
    Забрана за ДПС.
  • 14 А бре КарадайЪ...!

    32 6 Отговор
    Кво ти пука и кво си се закахърил,как се държи Петков в БГ...?!Та ти си имаш своята...-Майка-Родина...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТУРЧИНА

    25 6 Отговор
    Да обясни как се държат Доган и Пеевски - доказани престъпници от ДС и шайката на сикаджията - простак от Банкя ?
  • 17 Гражданин посочи...

    23 4 Отговор
    дпс са ЛИЦЕМЕРИ!
  • 18 Амнезия

    10 6 Отговор
    Тоя, не намеква ли ,че монарх е
    равно на гриндер.Тия са бетер
    макети,само че,вътрешна
    електроника.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалист

    7 5 Отговор
    Цяла България трябва да спре да работи за хората които са я поробили!
    След това трябва да ме издигните да управлявам България и ви обещавам вечна райска ЯБЪЛКА!
  • 22 Фффффф

    18 3 Отговор
    Крайно време е да се закрие тая крадлива партия
  • 23 Много

    16 1 Отговор
    популистко,оставяте методическите указания на гл.прокурор с една дума КОМАНДОРЕНЕТО му над другите и даване на посока как да работят.НАЙ$ГОЛЕМИТЕ ХИТРЕЦИ в този парламент са ДПС и с ОПГ ГЕРБ най-големите крадци в държавата ,затова Адемов каза ,че са голяма лъжица за ПП.Защото са окупаната мафия .Трудна за разбиване,проникнала във всички институции,общини.Но с търпение и постоянство и ви
    е ще спрете да се само величаете като МОНАРСИ.Не срънкай глупости за КИРИЛ ПЕТКОВ тъпа тик-о.
  • 24 Стоянов

    18 4 Отговор
    Карадайъ е нагъл, защото зад него е падишахът на родината му майка.
  • 25 Съдийската комисия

    11 3 Отговор
    А как беше когато пожарникара и тройната коалиция
  • 26 нещо да попитам

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    КОЛКО ДА Е ПОДГОТВЕН ПЪРВО ДА НАУЧИ БЪЛГАРСКИ А НЕ ДА СРИЧА И АКО НЕ МУ ХАРЕСВА АЙДЕ В "МАЙКАТА РОДИНА" НИКОЙ НЕ ГО Е КАНИЛ ТУКА
    А И ТИ КАТО ТИ ХАРЕСВА АЙДЕ С НЕГО САМО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ МАЛКО ДА ТЕ ФРИЗИРАТ !!!
  • 27 Читател на факти

    17 1 Отговор
    Противоконституционна партия основана на олигархията.Този също е за затвора най малкото за къщите за гости.Но Гешев е назначен от почетния и тримата дебели и предпочита да разследва,казани за ракия, детски градини, баничарници и други.Няма да се оправим НИКОГА
  • 28 Какво очакваш

    6 13 Отговор
    Принц просто Кирчо принц на факултетските цигани да не се бърка с цар Киро
  • 29 Ами ти как

    16 4 Отговор
    се държиш?Важното е,че народа подкрепя К.Петков- път на младите.Старите муцуни вън.
  • 30 ФАКТ

    20 4 Отговор
    КАРДАЙЪ, ТЕЗИ ТВОИ ПРИКАЗКИ ВАЖАТ ЗА ДОГАН, А НЕ ЗА ПРЕМИЕРА ПЕТКОВ.
  • 31 ПСР

    17 3 Отговор
    Двама,повярвали си,че са"монарси",знам в БГ политиката.Единият от БанкИ,другият-от сараи в Бояна и на морето.
    Единият,вживял се в ролята на Вожд-Слънце,другият-на подсултан./че баш-султанът е в Анкара./
  • 32 Абе Петков

    2 6 Отговор
    Не се дръж така, че тия са свикнали на тях да се кланят.
  • 33 Жоро

    11 1 Отговор
    А ти си парцал и ще бършиш подовете на обществените тоалетни, опраи си приоритетите и кажи коя ти е родината майка предател.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гого

    9 5 Отговор
    Мустафа, настъпиха ви по мазола и ревнахте. Иво Прокопиев не ви излиза от устата. Докато тиквата беше на власт защо не ревяхте срещу него? Май си тупахте топката с ГЕРБ, крадохте каквото и колкото можете, овладяхте прокуратурата, КПКОНПИ, ВСС и живеехте нашироко. Сега взе да ви отеснява, опитахте се да продадете на изгодна цена подкрепата си и като ударихте на камък, нададохте вой. Толкова сте прозрачни от ДПС. Демагогията ви е омръзнала до болка на хората и вече никой не вярва на приказките ви. Колкото и да се маскирате, отдолу продължава да наднича Диган. А кой и какъв е той отдавна всички знаем.
  • 36 АЛО ДПС

    5 2 Отговор
    ПРОКУРОРИТЕ ДА НЕ СА БАВНОРАЗВИВАЩИ,ЧЕ ДА СЕ НУЖДАЯТ ОТ МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ И НАДЗОР,ТОЧНО ТУК Е ЗАРАВЕНО КУЧЕТО ,В ПРИВИЛЕГИЯТА НА ГЛ.ПРОКУРОР ДА ГИ НАДЗИРАВА.ТАРИКАТИ СТЕ ВИЕ,АМА ДРУГИТЕ НЕ СА ЯЛИ КОЛЦИТЕ С ДОМАТИТЕ.ТАКА,ЧЕ СТЕ МНОГО ПРОЗРАЧНИ И ЛИЦЕМЕРНИ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Отново си имаме

    8 5 Отговор
    Цар Киро ! Като гледам и съдбата му ще е същата !
  • 39 раз

    5 2 Отговор
    "С изявленията си се опитва да се държи малко като монарх, нещо като султана Ердоган."-посочи Карадайъ.
  • 40 Иван

    9 0 Отговор
    А ти се държиш като човек, чиято Майка Родина е Турция
  • 41 7777

    2 5 Отговор
    Старата песен на нов глас.
    Царя първо трябва да си осигури бъдещето.
    от тук ще клъцне и от там и ще си напълни джоба.
    Да му мисли "Иванчо" Кирчо ще си е добре.
    Kражбите не спират.
    Започва се по Харвардски.
  • 42 Ишщиешщ

    7 2 Отговор
    Ти нямаш право да обсъждаш Българските политици, ясно ли ти е карайдъ.
    Защото ти си Не Българин
  • 43 Софиянка

    7 2 Отговор
    Тия от първата минута се опитват да пречат на новите управляващи. Стига сте им определяли на кого и кога да дават. Като видят разчета за пари и ще решат. Ама къде ти ,то досега избрани грабихте и сега само натягате обстановката.
  • 44 Ердоган се държи

    10 2 Отговор
    Като монарх.
    А Петков е много разумен Мъж, а по сравнение с мутратиквонска, пред която не смеехте да врякнете, Петков е гений и истински патриот на България.
  • 45 Не е вече време

    8 1 Отговор
    Да се закрие тази националистическа партия и да се изпратят в Анадола баш такива критикари като тоз сруга на Доган
  • 46 Пази боже

    3 6 Отговор
    Да съм фен на ДПС но в случая чалмата е прав.Наш Кирчо Ментата е пълен въздухар.Не знае на ,кой свят се намира ,камо ли да е премиер.
  • 47 Велин

    5 1 Отговор
    Карата не знае даже историята на Турция. Неговите "дедИ" са били поданици на Османската империя, а не на Турция. България започва новия си живот през 1878г. като държава, независима от Османската империя. Турция като държава се появява на картата през 1924 г. благодарение на Кемал Ататюрк. Иначе Карадайъ-та ми говори за "Родина майка" или както представят "онова" изявление при Ердоган за прародина. Каква ПРАродина бе аланкоолу като Турция е държава от няма и век, а България е на цели 13 века!?!? Ама ще се държи по този начин щото "нас не ни интересуват изборите" и не гласуваме. Мюсюлманите(казвам мюсюлмани,а не турци) са единни и гласуват всички,всеки път.

    Коментиран от #48

  • 48 Помаче

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Велин":

    Ще ревнеш още малко
  • 49 Гост

    3 0 Отговор
    Този е доказателство, че извън пределите на страната ни не трябва да има урни за гласуване.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Киро брейка

    1 0 Отговор
    Карадайа ,Карадайрчо ще ядеш дряновицата скоро ми се вижда аз ще дойда в София
  • 52 Не е баш така...!

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Севда":

    Осъди,но...- само на първа инстанция...!Решението не е окончателно...!!!Така,че -НЕ бързай да онанираш от кеф...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол