Last news in Fakti

7 Март, 2022 10:48 3 559 41

Политолози: Стефан Янев търси нишата за партията си

  • стефан янев-
  • партия

Позицията на Радев за случилото се с Янев също търпи развитие

Политолози: Стефан Янев търси нишата за партията си  - 1
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че да се направи партия около Янев е някакъв гениален стратегически план, може би има отчасти импровизация. Има някакви идеи да се влезе в ниша, в която „Възраждане“ са твърде радикални, може би Янев се опитва да направи някакъв вариант, който е по-умерен. Това заяви политологът Даниел Смилов пред bTV по повод политическия проект, който анонсира бившият министър на отбраната.

Според политолога доц. Татяна Буруджиева началото на този политически субект много прилича на началото на „Продължаваме промяната“.

„Те бяха хора от една партия, свързани с „Демократична България“, още не бяха започнали работа новите министри, те (б.р. Кирил Петков и Асен Василев) обявиха, че ще правят партия. Не знам защо се изненадва толкова премиерът при положение, че правителството е едно от малкото, което още през 100-те си дни на власт има под 50% доверие и се насъбират толкова много проблеми. Нормално е да възникнат нови политически субекти“, добави тя.

Според Смилов украинската криза ще ескалира.

„Това, което виждаме сега, е една картина. Боя се, че след два-три дни картината ще бъде още по-различна и може да има необходимост и от съвсем различен тип мерки. Позицията на БСП я третирайте като нещо, което се развива и еволюира. Струва ми се, че като отговорна партия биха се съобразявали с динамиката на конфликта“, добави той.

По думите на Смилов позицията на Радев за случилото се с Янев също търпи развитие.

„В началото идеята беше, че той стои по-плътно зад Стефан Янев, след това се дистанцира от него. Явно е видял, че тази позиция, която изразява Янев в момента е неадекватна“, поясни той.

Според Буруджиева случилото се с посланика на Русия в България трябва да се третира като „жълт картон“ към всички останали посланици у нас.

„Посланиците на силните държави в България не се държат, както биха се държали във всяка друга държава“, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Традиция

    36 1 Отговор
    В територията е традиция всеки един уволнен да прави партия!
  • 2 УжАсен

    15 20 Отговор
    Руската 67 километрова колона с тежка военна техника от 2 дни стои на едно място! Най вероятните причини е че е привършила горивото а през това време Украинската армия й нанася постоянни удари от въздуха и с високоточни ракети! Жертвите на руските войници са ужасяващи! Пентагонът обяви какво се случва с огромната колона руска военна техника до Киев

    През последните 11 дни ВСУ са успяли да обезвредят 46 000 руски войници. Става дума за убити, ранени и пленени.

    Коментиран от #19

  • 3 ИСТИНАТА

    19 29 Отговор
    Тъжно е, че имаме политици, като Костадин Костадинов, които в деня на националния ни празник развяват чужди знамена и крещят “Русия”.
    Нечестиво е, когато същият Костадинов говори за християнски ценности, а заедно с привържениците си крещят и псуват, докато двама митрополити отслужват заупокойна молитва за душите на героите на Шипка.
    Крясъците не стихнаха, дори когато децата, участващи в честването, рецитираха стихове.
    Тъжно да влезем в световните новини с това, че премиера на България е замерян със снежни топки.

    С тези недостойни постъпки, Костадинов показа, че е много ниска топка. Съжалявам тези млади и наивни хора, които е успял да подведе. 🇧🇬
  • 4 питам

    14 6 Отговор
    През 90-те години нашите въодушевени "демократи" и американофили сравняваха Фил/Филип/ Димитров с Джон Кенеди. Сега КИРо канадската ливада трябва да го сравняваме с Джордж Буш -младши!
  • 5 Танцуващ от радост

    11 10 Отговор
    Четох в сайта ПИК статия че партията на Стефан Янев вземала електоратите на БСП, ИТН а и на Възраждане!!! Малка грешка...Гласоподавателите на ИТН повечето са Българи от чужбина и про-Европейски настроени а и тези които гласуват за тях в България! Вчера в парламента говорителят на парламентарната група на ИТН разгроми Копейкин и Възраждане и дадоха отблизо Копейката и бе целия почервенял! Нарече го "рубльов" и припомни поста заместничката му Елена Гунчева, Балабанов -" Елена Гунчева две точки - В Русия винаги е имало терор и Путин е най голямото зло след Сталин"...Гунчева щеше да колабира и в репликата си каза че връщал времето преди 7 години...Така че страхотно е че Янев занулява Копейкин и къса и от БСП
  • 6 Иван

    16 10 Отговор
    Само като му видя тъпата муцуна, просто трябва да атакува махлата. Учудваме колко трябва да си тъп в БГ, за да станеш генерал.
  • 7 и винаги кон за кокошка

    9 3 Отговор
    Не е пряко насочено срещу Янев , има неща които харесвам в действията му , добре стоеше и на поста МП , с друго ми са свързани съображенията , българинът не отвикна да гласува стъпил на бананова кора , или пък да се прави на " всички ми са маскари " и да става каквото ще и то става , ама не е убаво , от където и да го гледа човек .
  • 8 Пич

    17 2 Отговор
    Нишата е ясна ! Ще отхапе от лявото !!! Загадката е , кой ще му стои зад гърба ! Вариантите са два ! Елементарният - клони към Русия ! Вероятният - Козяк отдавна овладя дясното , и подкрепяйки Янев , овладява и лявото !!! Деликатно , без левите избиратели да разберат !!! Ще видим !!!
  • 9 ТаУмВзе

    15 8 Отговор
    Първо да пита мустафата, че иначе ще вземе да се обърка нещо. Поредния героизиран слугинаж, пак иска на хранилката да Оправя!

    Коментиран от #23

  • 10 Го4о

    8 3 Отговор
    При Путин има нужда някой да замести убития генерал във войната с Украйна.
  • 11 гошо

    7 3 Отговор
    "трябва да се третира като „жълт картон“ към всички останали посланици у нас" искам да видя как същият този "жълт картон" го показват на мустафа от "козяк". нищо повче. или гусжата спазва правилата? не смешите мои тапочки!
  • 12 Тоя ще набута резервна

    10 5 Отговор
    Партия продължение на ГЕРБЕРАСТИТЕ и продължаваме подмяната..за да може независима партия като Възраждане да влезне във властта 😇

    Коментиран от #13

  • 13 Грешка! Поправка!#12

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Тоя ще набута резервна":

    ЗА ДА НЕ МОЖЕ НЕЗАВИСИМА ПАРТИЯ КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ВЛЕЗНЕ ВЪВ ВЛАСТТА 😇
  • 14 Смех

    16 5 Отговор
    Стефане ако беше Българин и ти пукаше за Българските интереси нямаше да фрагментираш още вота като си правиш "собствени" проекти.... Да беше отишъл във Възраждане, но не ти си кукла на конци
  • 15 Мими

    14 2 Отговор
    Тоя дядо генерал защо не си почива светът е полудял той партия ще прави ще твори нови безумия
  • 16 Жоро

    11 4 Отговор
    Не прескача 4те процента. Писна от путинофили, псевдо мними патриоти които още не са уточнили коя е родината майка и чии интерес защитават.
  • 17 Стъ.Янев е проект на САЩ

    13 8 Отговор
    Ст.Янев беше послушко назначен от Радев.Радев е послушко на САЩ,който изпълнява всички техни искания,но са му разрешили понякога да приема по умерен тон,за заблуда.И двамата са били на иструктаж в САЩ, а след постъпването си в длъжност и посетени,още първия ден от посланика на господаря си.Самолетите,за които има слух че са причината за противоречията ,са пратени още преди това със съгласието на Ст.Янев.Онзи ден е свален един СУ 25,за който по камуфлажната маркировка(без опознавателни знаци,които са премахнати),руснаците определят като от българските ВВС.Пропагандата на САщ използва всички методи,за да повлияе на по простото население.В случая ни го представят като жертва,за да спечели нашите симпатии.Ст.Янев е новия проект на САЩ.Запомнете го и не се лъжете.Как човек,който деклрира,че не иска да е политик,създава политическа партия на втория ден след своето уволнение.Страхът от Възраждане е голям.Кирчо лъжеца е пътник а Възраждане да стане първа политическа партия в България е равносилно на референдум и излизане от НАТО а базите на САЩ разглобени и пратени по UPC.С гласове за Ст.Янев на предстоящите избори,,се цели намаляването на влияние на Възраждане.Разделяй и владей.
  • 18 Surko

    4 20 Отговор
    Този ще ги бие всички на избори. Обран в поведението и приказките и разсъдлив в разсъжденията си. Хората искат истински хора,а не шарлатани.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нишата на руската подлога е в Сибир

    12 3 Отговор
    Ха- ха
  • 21 младо яре

    17 3 Отговор
    аман от козяшки политически проекти за овладяване на биомасата по продънената територия
  • 22 НОЖ

    10 6 Отговор
    КОЙТО НОЖ ВАДИ, ОТ НОЖ УМИРА - ПОГОВОРКА ЗА РУСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ НАЧЕЛО С ПУТИН.
  • 23 Ооо

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Какво да пита Мустафата като Тя го е Накарала,,,
  • 24 Разжалване

    10 0 Отговор
    Къде е тръгнал по чорапи партия да прави Да я кръсти "Да се снишим" или "Тихо да не разсърдим Вовко"
  • 25 фгт4

    12 0 Отговор
    Всеки, когото махнат от власт, после прави опити да се върне във властта. Толкова е сладка властта за някои хора!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 От Москва трябва да са

    9 3 Отговор
    му казали вече. Как ще се разбере с Копейкин и Нинова е много труден въпрос, ще стане едно русофилско мазало, да ти е кеф да го гледаш !
  • 28 Фермер

    6 8 Отговор
    Страх ги тресе ,да не се обедини народа около Възраждане. Новия проект на Козяк!
    Само Възраждане.
  • 29 Перо

    8 5 Отговор
    Не разбирам защо измисления “политолог” сравнява проекта на Янев с Възраждане,които са твърдо против НАТО! Янев не е давал никакви индикации против военнополитическия блок,което го праща при всички други партии с дублираща политика и разпръскване на гласовете! Това,че Янев говори за някаква самостоятелна и патриотична политика се обезсмисля с членството в НАТО и ЕС,където това е абсурт и той го разбра най-добре! Както се изрази неговата заместничка,имаме “превзета държава от други държавни субекти”! Единствената разлика се очертава във възможно по-професионални кадри,но в сегашно време,след 32 г.мутренски преход и това е относително и трудно изпълнимо. Проектът ще стане като всички други до сега! Вече няма с какво да ни изненадат! Всичко се повтаря. Курсът е сбъркан в самото начало!
  • 30 Неговата ниша е ясна

    6 5 Отговор
    Според политолози търси !? Той отдавна я е намерил и не само и доказал, че я умее ! "Нишата" е честност и неутралитет ! Ама за нашите "политолози" това е непонятно ! :))
  • 31 Стара чанта

    5 0 Отговор
    Жокер - Атака, Възраждане, Боец. ! И каквото е останало от майката- столетница БСП / АБВ !
  • 32 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 3 Отговор
    В ДАДЕНИЯ СЛУЧАЙ , ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП (1) АКТИВИРА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП (2)...... ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПЛАНА НА РЕШЕТНИКОВ....... ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО КОЕТО ДА ГАРАНТИРА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И НАТО...... ОЧАКВАЙТЕ ПУТЛЕРОВАТА ПАРТИЯ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП (2) ...... !
  • 33 България

    3 1 Отговор
    Всеки ЛУТ със номера си
  • 34 Дика

    2 0 Отговор
    1 процент...

    Коментиран от #35

  • 35 Киото

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дика":

    За поредния фатмак
  • 36 XYZ

    2 0 Отговор
    Партия на "Обидените самолюбие и амбиции" /ОСА/!
  • 37 Гражданин

    1 0 Отговор
    Коце, Ицето, Бацето... Кокала ви иска селото янев бре и румбата
  • 38 Нека да се знае ...

    0 0 Отговор
    Стига сте го генералствали този семпъл човек Стефан Янев. Направиха го генерал, за да стане началник на военното училище във Велико Търново и той напусна, защото не става за нищо. Канцеларски плъх. Да вземем само една негова тъпня по време на започналата вече война в Украйна, която той проспа (следва продължение) ...
  • 39 Нека да се знае ...

    1 0 Отговор
    Тъпнята на наш Стефан каква беше. Като инфилтриран от Москва министър на отбраната на България, главата му роди безумието "българска батальонна бойна група на НАТО на българска територия, която при необходимост и нужда може да бъде допълнена с други войски". Вместо моментални мерки за задействане на готови сили на НАТО за незабавен отговор и максимална тяхна мобилност в българските граници, които са и граници на НАТО/ЕС. Стефан Янев е рубладжия на портрет.
  • 40 БАБА МИКА ЗАЙКОВА

    1 0 Отговор
    Дедо Теко, я ела да се гушнем двамката. Остави партиите на младите . Ето на Путлер като остарее и пощурее .Колко народ утепа .Каква партия ке правиш ? Налягай си дъртия г.....з.
  • 41 Цветан

    1 0 Отговор
    Защо не си седиш на задника а трябва да се излагаш, какво ви става бе хора?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове