Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Март, 2022 09:51 3 828 119

Ген. Съби Събев: Армията ни няма нужния капацитет, а отказваме на НАТО

  • съби събев-
  • генерал-
  • война-
  • българска армия-
  • армия-
  • украйна-
  • русия-
  • нато

България е негативният пример в това отношение

Ген. Съби Събев: Армията ни няма нужния капацитет, а отказваме на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Способностите на нашата армия са силно ограничени и е неправилно да отказваме отбраната ни да бъде подсилена от НАТО. Такава позиция изрази пред БГНЕС Съби Събев, генерал-майор от запаса.

"България, като съюзна държава от НАТО, е с гарантирана сигурност и отбрана. Нашият национален принос и отбранителен капацитет не е на нивото, което се очаква от една страна-членка на Северноатлантическия договор. Имам предвид отбранителните способности на страната, приноса към колективните способности на НАТО." - заяви ген. Събев.

Още новини от Украйна

Той отбеляза, че способностите на нашата армия са силно ограничени и най-важното не са съвременни.

"В голямата си част те не са съвместими с останалите страни-членки на алианса. Един пример. Ако в един регионален конфликт се наложи НАТО да ни отбранява, нашите самолети, които имаме, не трябва да излитат, защото тяхната система за опознаване не е по съюзния стандарт и следователно самолетите ще бъдат възприемани като вражески. И за да не бъдат свалени трябва да стоят на земята." - каза още ген. Събев. Военният експерт посочи, че и в други отношения ние имаме сериозен проблем с оперативна съвместимост, която е ключов стандарт и условие, за да може нашите военни формирования да действат съвместно в съюзни бойни операции: "В мироопазващи операции могат да участват и са участвали, но във военни нещата стоят по друг начин. Тук не сме готови."

"След приемането ни в алианса нашият политически елит се успокои, че страната е член на НАТО и има колективна сигурност и отбрана и че не е необходимо да инвестираме толкова в армията, за да развиваме нейните способности. Това се оказа съвсем погрешно." - подчерта ген. Събев. Той отбеляза, че от НАТО много ясно са ни давали да разберем, че трябва да се прави много повече, за да сме оперативно съвместими. За целта трябва да подменим основните бойни системи. Например, за ВВС това са бойни самолети, вертолети и всички летателни апарати, които да могат да функционират в една оперативна среда, което не се е случило. Забавено е превъоръжаването на сухопътните сили. Във ВМС също бяха направени несполучливи опити. "Слава Богу, че успяхме да сключим договор за 8 самолета Ф-16 Блок 70, но ни трябват минимум 16", заяви ген. Събев, добавяйки, че една стандартна ескадрила е от 18 самолета.

Той посочи, че трябва да изградим една механизирана бригада за нуждите на колективната отбрана. Тя трябва да разполага със съвременни бронирани машини, които да отговарят на определени технически стандарти. Това се отнася и до артилерията, ПВО системите, радиолокационната система и др.

"Едно правителство с мандат от 4 години трудно може да реши всички тези натрупали се проблеми. Те трябваше да започнат да се решават още през 2004 г., най-късно през 2005 г. И сега след 15 години щяхме да сме ги решили", каза ген. Събев.

Той припомни, че в тази кризисна ситуация, създадена от нахлуването на Русия в Украйна, НАТО прие решение за засилване на съюзното предно присъствие в държавите от източния фланг, които са на границите на този конфликт. "Става дума за така наречените съюзни многонационални батальони бойни групи. България отказа да поиска такава. Излезе с позицията, че ще изгради собствена батальонна група, а там където липсват способности ще покани други съюзни държави, за да ги попълнят. Това е неправилен подход", категоричен е ген. Събев.

Той обясни, че в нито една от източните съюзни държави няма такова положение страната домакин да бъде и рамкова държава за изграждането на такива съвместни групи. "Някой друг трябва да дойде и да усили България, а не тя да изгражда някакви способности сама да се усилва. Българските отбранително способности са известни - те са недостатъчни. Тези съюзни батальони, които идват в източните държави, са напълно екипирани и подготвени по всички стандарти на НАТО. Те могат да бъдат използвани веднага, ако се наложи. Най-важното, те демонстрират съюзната солидарност и ангажименти на останалите съюзни държави от НАТО към сигурността, отбраната и независимостта на нашата страна. И не само на нашата. Румъния, Полша, балтийските държави приеха. За съжаление, България е негативният пример в това отношение", подчерта ген. Събев.

Не приемайки да бъдем усилени от НАТО, там където нямаме способности, ние изглеждаме смешни, добави той. Според него, ако наистина смятаме, че нашият суверенитет е заплашен, можем да поискаме от НАТО повече самолети или разгръщането на ПВО системи, както вече направи Полша. По въпросите на сигурността и отбраната трябва да имаме политически консенсус в България. Той трябва да бъде постоянно поддържан. Всяка политическа партия в България - независимо дали е парламентарна, или извънпарламентарна - трябва много добре да осъзнава, че това е национална отговорност.

"Националната сигурност на страната трябва да бъде постоянен и най-висш ангажимент на всяка политическа партия, която се стреми да влезе във властта и да управлява. Колкото и да има сантименти към Русия, че навремето е дала началото на Третата българска държава, ние трябва реално да оценяваме ситуацията, в която се намираме. Действията на РФ и нейното ръководство - Грузия 2008, Крим 2014 и сега в Украйна - показват, че тя провежда един постоянен курс на агресивна политика. Ние не можем да не оценяваме последствията от тази агресивна политика, защото сме черноморска държава. Черно море и Кримският полуостров са силно милитаризирани., Модернизацията на руския черноморски флот изменя баланса на силите в този регион. Всеки един политик в нашата страна трябва да държи сметка за това, а не да смята, че това не ни касае", категоричен е ген. Събев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    66 19 Отговор
    Кое натю, де е на юг от България ли?

    Коментиран от #106

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 зачуден

    110 4 Отговор
    Каква българска армия и какъв капацитет , бе ?! Няма , нищо няма - всичко е гепено (вече).
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    105 14 Отговор
    БНА няма от 1990 ГОДИНА няма казарма няма мъже

    Коментиран от #30, #46

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 САНДОКАН

    101 4 Отговор
    Що бе генерале , като гледам снимката бая килограми , бая капацитет има що да няма
  • 8 6303

    95 8 Отговор
    Това на снимката ако е част от бълг. армия, то наистина сме много зле.На повечето им пречат шкембетата , за да приберат краката си.Каква мизерия сътвори ГЕРБ за 12 години , ужас ! Никога ГЕРБ !
  • 9 Учуден

    57 11 Отговор
    Защо обвиняват русофилите които през руско-турската война са казвали ние без Русия няма да се справим, като русофобите сега казват: ние без НАТО няма да се справим, кои са прави?

    Коментиран от #15

  • 10 Филип

    99 11 Отговор
    Ами правилна излезе поговорката , че като нямаме собствена армия ще храним чужда.
    Кой ни ликвидира армията ?
    Същите които сега ще викаме да ни помагат ?

    Коментиран от #20, #48

  • 11 Сатана Z

    58 15 Отговор
    Раздайте оръжие на населението по примера на Украинският лорд Зеленски. Z

    Коментиран от #57

  • 12 ха сега , де

    58 15 Отговор
    Предполагам,че освен бурен смях,българската /пародия на/ армия,друго не е в състояние да предизвика. Да се държим за НАТО /както се държахме едно време за Варшавския договор/,защото с армия,като нашата и Андора може още утре да ни превземе.

    Коментиран от #68

  • 13 деНАТОфикация

    55 18 Отговор
    Незабавно !!!

    Коментиран от #33

  • 14 Орел

    41 1 Отговор
    Къде е Ленчето?
  • 15 Sieg

    58 15 Отговор

    До коментар #9 от "Учуден":

    Ние и сега без Русия не можем да се избавим от ес и нато. Не дават референдуми за нато и ес нали се сещате защо. Защото интереса на народа не е свързан с ес и нато.
  • 16 невероятно но факт

    89 4 Отговор
    Как България до 1989 година можеше да издържа 135 хил армия с 380 самолета и 2200 танка , сега се докарахме до там че сульо и пульо ще ни пазят .

    Коментиран от #93

  • 17 Беги, беги

    43 2 Отговор
    Тези първи ще се надупат на Путин!
  • 18 Хх77

    69 2 Отговор
    Генерали нали такива като тебе бяха в структурите на армията толкуз години и ваща "работа" я докара до тово дередже
  • 19 много вожд , малко индианец

    75 1 Отговор
    Армия , в която генералите са повече от редниците - няма никакъв шанс , бе Събев - това , не го ли знаеш ?
  • 20 Комарджия

    30 0 Отговор

    До коментар #10 от "Филип":

    Познай от първия път, получаваш
    бутилка...олио!
  • 21 Кирето

    40 8 Отговор
    Тоя да не си мисли че руснаците ще дойдат в бг да ни завземат?)) Това че сме в НАТО ни дава само един плюс, че Турция не може да ни нападне и това е, всичко останало са празни приказки. Ние като държава трябва просто с минимални разходи за нато да имаме тая защита и това, американците и без това лапат тук отвсякъде, така никакви разходи повече.

    Коментиран от #29, #38

  • 22 Смях смях

    52 0 Отговор
    Каква армия бе Какво бойно снаряжение дрънка тоя.Па ние сме гола вода.Те жените ни са много по бойни по дух отколкото днешната младеж.
  • 23 Прибави Саблята

    44 0 Отговор
    Що да няма капацитет вее... Събчо? Помниш ли ккат се върна от ГЩ академията в Русия как громеше на приказки НАТО с фронтови операции на Западноевропейския ТВД..... по карта. Пък нал ти викат по прякор Саблята.. що не я прибавиш към капацитета на БА?
  • 24 Генерал

    35 4 Отговор
    Генералите, всичките завършили в Москва, ще предадат крепостта отвътре.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БОЛШЕВИК

    47 0 Отговор
    Такива боклуци като тоя, само ръчкат и разпалват вражди, но нито той ще воюва някога нито някой от семейството му!
  • 27 Тулуп

    43 0 Отговор
    Абе кви са тея 120 милиметрови тулупи, бе?
  • 28 ПараШут

    51 4 Отговор
    А кой ще ни пази от престъпното НАТО, това е големия въпрос ??? Българския народ няма врагове. Нито руснаците, нито турците, нито гърците са му врагове. Най-големите врагове на народа са политиците му които го предават ежеминутно и го тласкат към война и мизерия за пореден път.
  • 29 САНДОКАН

    20 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кирето":

    Кере TR не е нужно да ни напада, каквото им трябва те си го взимат , купуват и т. н.
  • 30 ХПХ

    30 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Как да няма мъже, всичките са над 100 килограма.
  • 31 Хахаха...

    34 0 Отговор
    Офффф..тя пък една армия...живи да ги оплачеш.Дедо ми на село със вилата за сено е много по надежден да брани родината.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КАУНЬЕ

    5 19 Отговор

    До коментар #13 от "деНАТОфикация":

    НЯКОЙ СПИРА ЛИ ТЕ ЕЙ ГО ДЕЙ КРЕМЪЛ ОТИВАШ И СЕ ДЕНАТОФИЦИРАШ КОЛКОТО ИСКАШ

    Коментиран от #52

  • 34 НКВД V

    42 1 Отговор
    България загуби “студената война” през 1989 год. и като всяка победена държава армията и беше разформирована,офицерите изгонени а въоражението нарязано на скрап или продадено контрабандно в чужбина.
    Наемническата армия,която имаме сега не се е клела в знамето на България да защитава Отечеството ,а се подписват комерсиални контракти от наемниците. А Българите родени след 1985 дори не са държали оръжие а са го виждали на картинка ,също като този “паркетен” генерал Събев ,изключителен русофоб и НАТОвска подлога.
    Те ли ще пазят България?

    Коментиран от #43

  • 35 Да ви открехна

    21 3 Отговор
    НАТО няма да си мръдне пръста за тази русофилска територия!
  • 36 АХА

    7 0 Отговор
    ЛАЙНЕРАТОРАДАГОДУАШ
  • 37 въпрос

    28 1 Отговор
    Този Събев откъде ни го спуснаха?
  • 38 ЕвроБългарин

    15 6 Отговор

    До коментар #21 от "Кирето":

    ами що сърбия се въоръжи до зъби, а, пълно с руски подлоги навсякъде
  • 39 Горски

    28 0 Отговор
    Армията ни по- скоро прилича на служба за социално подпомагане, отколкото на нещо друго...
  • 40 Бонговец

    29 8 Отговор
    Без нато сме в безопасност.С нато сме неподвижна мишена мерник 3.И всяко грешно решение на Столтенберг би могло да ни превърне в лунен пейзаж.Да се вдигаме пред антинародното събрание и да искаме незабавно излизане от алианса.Руснаците са все по- изнервени.Въпрос на дни е да се превърнем в нежелани бежанци към Турция,Гърция,Сърбия и Македония.Румъния не я слагам,понеже няма да има мост на Дунава.И тогава цялото антинародно събрание ще избяга в САЩ и Германия

    Коментиран от #50, #75

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ген Съби Събев!!! Паркетен Генерал!!

    27 1 Отговор
    От подобни Тъпанари акъл никой не иска!!!
  • 43 Ааааааа

    27 1 Отговор

    До коментар #34 от "НКВД V":

    Грешиш! Днешните са обучени на бойни техники от интернет игрите.Дори са си обръснали гърдите да не се потят много по време на бой .Срам ме да го кажа,ама внукът ми има три обици на ушите.От днешната младеж войник се не става
  • 44 Fury

    12 1 Отговор
    Продажник
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 И ти не си ходил в казармата

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Затова си мъж!

    Коментиран от #59

  • 47 Roze може

    4 17 Отговор
    Ние армия нямаме,но имаме БСП и пета колона на Путин...
  • 48 ЕвроАтлантик

    3 19 Отговор

    До коментар #10 от "Филип":

    русоробията и лапането на кремълски рубли съсипаха българия, и сега се мъчат да спират правиното развитие
  • 49 Васил

    17 0 Отговор
    Като няма капацитет защо данъкоплатеца плаща за нещо което не става тогава да ни върнат парите?
  • 50 БайМангал

    10 7 Отговор

    До коментар #40 от "Бонговец":

    зимай каруцата и бегай за руски скрап в украината, пара ши пада
  • 51 О.з.полковник

    14 1 Отговор
    О.з.ген Събев е човек на Ахмед Доган! Стопроцентово сигурно!!
  • 52 деНАЦИфикация

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "КАУНЬЕ":

    До крак !!!
  • 53 Анонимно

    21 0 Отговор
    Боже опази България, ако това на снимката е армията ни...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Светослав

    18 0 Отговор
    Не забравяйте,кой разби армията ни!!Иван Костов е начело!!

    Коментиран от #80

  • 56 гост

    18 1 Отговор
    Е, защо тогава поддържаме 36 000 армия ,като не става за нищо според всички експерти мечтаещи за натовски войници и въоръжение.?Нито за отбрана, нито за нападение. На този въпрос да отговори.А и какво толкова ще ни даде НАТО? 1000 или 2000 войника,няколко самолета,два кораба евентуално, и някоя и друга БМП.Толкова.
  • 57 wag

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    хаха
    Как я мислиш тая работа, че нали ако се въоръжат хората трябва да изсипят целия наличен състав на армията да пази депутатите. Те не случайно преди години поприбраха повечето частно оръжие.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 7 Отговор

    До коментар #46 от "И ти не си ходил в казармата":

    индвалидите са били освободени от воена служба аиндвалидите са ХОРА и е грозно да се присмиваш на такива ХОРА ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ЩЕ СТИГНЕ разбра ли лошо човече

    Коментиран от #76

  • 60 Ferfucks

    15 0 Отговор
    Вижте ги само какви са тюфлеци.. срам. Влезли в армията само за да си изтеглят кредит за кола
  • 61 Дяконъ

    18 0 Отговор
    Няма капацитет , да . Това е благодарение на такива като теб , разформировахте я , ограбихте я , разбихте я от вътре . Предстели ! Изменници ! Срам и позор .
  • 62 Да питам

    18 1 Отговор
    Факти тоя фалшив дпс трубадур всекки ден ли ще му публикувате гадостите?
  • 63 Биби Кинг

    1 8 Отговор
    За сегашното састояние на армиата вина носи и президент Пембенски с бездействието и васалното си отношение към Путинския Фашизмат!
  • 64 ТЕ И

    9 2 Отговор
    ГЕНЕРАЛИТЕ КАТО ТЕБ НЯМАТ НУЖНИЯ КАПАЦИТЕТ НО НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА СЕ ИЗЯВЯВАШ В ЕФИР
  • 65 рада дълбоката

    5 0 Отговор
    "реално да оценяваме ситуацията, в която се намираме" Ние оценяваме генерале а освен че оценяваме знаем и какви са нашите способности . Няма нужда да се въоръжаваш даже заради най близките си съседи поради простата причина че освен Македония няма друга страна на която можем да противостоим даже по чисто икономически показатели (а къде без тях на съвременна война ).Мисля ,че повече се нуждаем от добре действаща икономика и след това да мислим за потенциален враг .
  • 66 Съби

    12 2 Отговор
    Събери си багажа и натовската пропаганда и бегай от тук
  • 67 Русофил

    2 12 Отговор
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Русия представлява ужасно зрелище на страна, в която няма никакви гаранции за личността, честа и достойнството, но няма даже и полицейски порядки, има само огромни корпорации от разни служебни краци и грабители“. (Белински).
    „Русия – това е един огромен дом за ум0побъpкани“. (Гипиус).
    „Тежкият руски дух няма какво да диша и не може да лети“. (Александър Блок).
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба м0зъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръcната, до повръщане мeрзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чуд0вищни морални уp0ди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).

    Коментиран от #86

  • 68 мммда

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "ха сега , де":

    Меките китки в нато ли? Ако си мислиш че някой от запада ще тръгне да си жертва живота за друга д-ва жестоко си се объркал. Плюс половината сила на то е юго-източната ни съседка. Която при едно меле едвали, ще ни удари рамо. По-скоро ще ни лапне.

    Коментиран от #73

  • 69 Мама

    2 10 Отговор
    Путин, спаси мира, глътни цианид - бъди веднъж в живота си мъж !
  • 70 ХАН КРУМ

    16 0 Отговор
    Защо бе Събев?От 20 години вашите проксита вършеят в МО и армията и съсипват наред..За това ви трябва НАТО,да прикрива собствената ви некъдърност и продажност.Като няма армия ,ще плащаме на чужда нали?
  • 71 Топччо

    1 4 Отговор
    Работата е ясна още сме руски мие кере нца
  • 72 дано си разбрал ама надали

    5 0 Отговор
    Тия като ги гледам да стрелят сигурно могат но да воюват едва ли - това не е едно и също . Генерале не са бутай между шамарите . Когато атовете се ритат нали знаеш.....
  • 73 Наблюдател

    1 9 Отговор

    До коментар #68 от "мммда":

    Бръщолевенията на форумните орки на Путлер са част от войната на империята на злото и лъжата ! Без стойност .
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 злобар

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бонговец":

    . Днес oколо Черно море,Егейско море,Адриатическо море,Средиземно море, Червено море,Арабския залив и Каспийско море без Турция нищо не става... за съжаление вече и в НАТО....
    Путин превърна Украйна в секира...и вече я забива по пукнатините в НАТО и ще бие докато я срути...България пак ще се озове с голо упе насред Балканската поляна...Сега лаете ама тогаз като ви захапят гръцките , сръбските, румънските и дори македонските чакали да видим кой ще ви отърве?...Путин ли ?...Или Ердоган?...Бог да ви е на помощ !
    За лилипутите НАТО може да е Гъливер...но пред великаните и Гъливер е лилипут !!!
    Така че трябва да сте готови за всичко. Идват времена когато ще молите... или възраждане да иде при някого за да иска да ви отърва като покойния Дядо Иван...или чакалите да се обърнат към майката родина за да спасява родината ...
  • 76 Като си инвалид

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не се изказвай по въпроси от които нямаш понятие, гледай си лъжливия 31години трудов стаж!
  • 77 Путлеркапут !

    3 11 Отговор
    Путлер напада само слаби държави, НЕ членко на НАТО и ЕС ! Затова лакеите му България лаят срещу НАТО. Путлер е подготвил почвата у нас със заселването на десетки хиляди руZZнаци по черноморието и чака момента да ни нападне за да ги "освобождава " .

    Коментиран от #79, #84

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Sieg

    6 4 Отговор

    До коментар #77 от "Путлеркапут !":

    Е нато нападна сама силни Афганистан , Ирак , Либия , а колкото за украйна ...тя е само втора по големина в европа. Да те в неграмотника! 😃

    Коментиран от #83

  • 80 wag

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "Светослав":

    Всички днешни демократични партии с Боко, БСП взеха участие в това както и заграбването на Б-я.
  • 81 човек

    5 2 Отговор
    до кога ще ни натрапват този продажник,нали докато беше действаш генерал под командите на нато докараха армията до това състояние,наглост голяма, тези индивиди/не хора/ са толкова дол.ни незнам за съвест защото нямат такава
  • 82 Механик

    5 1 Отговор
    Ми като армията ни няма капацитет, що имаме генерл Събев? За какво са ни генерали без армия и адмирали без флот?
    НАТо му зе доискало на генералчето!
    Я веднага референдум за НАТО и ЕС, като сте такива отворенгяси!
  • 83 Ватник ,

    4 3 Отговор

    До коментар #79 от "Sieg":

    Ирак бяха 4 армия в света по численост и въоръжение !

    Коментиран от #89

  • 84 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #77 от "Путлеркапут !":

    Тая простотия от Смилов я чу сутринта ,нали бе умниче ? Много телевизия гледаш ,не е полезно.
  • 85 Doko

    4 3 Отговор
    Абе,другарю генерал ти каква клетва си давал? Пред кое знаме и кого да защитаваш?
  • 86 злобар

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Русофил":

    Личи си че си много интелигентен...те всички българи без туй са най умните и най интелигентни на Балканите...затуй България "сиае със военната си мощ ,гражданска дисциплина и възрожденски патриотизъм" !
    "Не приемайки да бъдем усилени от НАТО, там където нямаме способности, ние изглеждаме смешни" -- и сме жалки нещастници !... : (
  • 87 Край

    5 1 Отговор
    При конфликт България -Турция, САЩ /нато/ чия страна ще вземе. При конфликт с Гърция или Румъния - САЩ / нато/ чия страна ще вземе. Даже при конфликт с Македония - САЩ /нато/ ще натиска българите да клекнат.
    Та да ви кажа - нато ви пази САМО от Сърбия.
    Толкова за нато. Връщайте наборната служба и въоръжавайте държавата ако искате мир.
  • 88 Последното

    2 0 Отговор
    войниче май има газове..
  • 89 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #83 от "Ватник ,":

    Той от къде да ги знае тези неща. Това не го пише в в опорките от ръското посолство, а и копейка за това няма да му пуснат.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Проверяващ

    5 1 Отговор
    НЯМАМЕ НУЖДА ОТ НАТО, КАТО СТИГНАТ РУСНАЦИТЕ ДО РУСЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ И ДАВАМЕ ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА ВЪЗРАЖДАНЕ, А КОММПРАДОРИТЕ ДА СА ГОТОВИ ДА ПРЕСКОЧАТ В ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО ЩЕ ИМА БЕЗПОЛЕТНА ЗОНА НАД БЪЛГАРИЯ. НОВОТО ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е ВСЕКИ КОЙТО Е БИЛ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ---- ЛУСТРАЦИЯ ЗА 20 ГОДИНИ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА : УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА , СЛИЗАМЕ ДО ЗАМ.НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ.
  • 92 Не е луд, който отказва

    3 2 Отговор
    Луд за връзване е който с НАТО иска до воюваме срещу Русия. Окза се, че в Украйна са македонците на света и са като тези до нас да не искан да сме част с обща историа

    Коментиран от #101

  • 93 Йьн

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "невероятно но факт":

    Като сме можели сами да се пазим ,защо сме били в подобен военен съюз ???
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Затриха България продажниците

    4 6 Отговор
    Политиците които взимат пари от Русия онищожиха армията ни и не смятат да я оправят дори БПС вазраждане не искат помощ ем нямаме армия те директно дават България на Русия без война кога ше искаме тяхната оставка кой ще пази България Нинова и Костадинов русофилите ли със техния гъ но заради тях ще пострадат военните българи и тези който ще повикат

    Коментиран от #97, #99

  • 96 СТИГА ЦЕНЗУРА!

    8 0 Отговор
    "армийката" ИЗПЪЛНЯВА $ОЦИАЛНО -$КЛАДАДЖИЙ$КИ И БИЗН€$ФУНКЦИИ! ОТ ПО$Л€ДНИТ€ $€ ПОЛУЧАВАТ КОМИ$ИОНИ И $€ ХРАНЯТ НАШИ ХОРА- "политици" ,ви$ши ,вУ€нни ,роднинки!
    $ОЦИАЛНАТА ФУНКЦИЯ- ОКОЛО 25% ОТ Л.С.- ж€нички,дъщ€рички , и ОКОЛО 15% ОТ Л.С.- $ЛУЖ€ЩИ П€Н$ИОН€РИ!

    ВЪРХОВНИЯТ ФАТМАК НА РБ МЪЛЧИ В€Ч€ 6г. ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА СЕКТОР "сигурност"!?!?!?!?

    ОСТАВКА ФАТМАК-ПР€ДАТ€Л,ПРОДАЖНИК,КЛ€ТВОПР€$ТЪПНИК!
  • 97 Някоя си

    7 2 Отговор

    До коментар #95 от "Затриха България продажниците":

    До колкото си спомням Русия ни въоражаваше и то доста 😉 а армията ни я разпиляха разни евроатланти гейове и проамерикански дупедавци 😉
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Луд за връзване

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Не е луд, който отказва":

    е този, който иска да воюваме с Русия. Именно затова ни трябва помощ от НАТО, за да се спрат "мраците" на путин кум България !
  • 102 🎃😁🤕💰🎃😁🤕💰

    4 1 Отговор
    ОТ НЕБЕТО ЯСНО, ПАДНА КУЧЕ БЯСНО! ТО УХАПА СЪБИ, СЪБИ СЕ ОЗЪБИ!

    Коментиран от #103

  • 103 Коко

    3 0 Отговор

    До коментар #102 от "🎃😁🤕💰🎃😁🤕💰":

    И ти ли си озъбен ?
  • 104 Аристотел

    3 0 Отговор
    Ужас, равнис по Шкембе Войвода, добре ,че са коланите. Тия от една детска пиратка ще се разбегат на момента, като добавим и кремълският продажден генералитет От 2024 г- след Молдова има опаност да станем Зад дунайска руска губерня, без никаква свобОда и средна заплата от един пробит долар. Добре ,че сме в НАТО.
  • 105 Russia Default

    0 1 Отговор
    Чакайте петата колона на Путин да се преоблече ,да излезе по градовете ви и да ви събуе скъсаните тарикатски гащи!😂😂😂
  • 106 Запознат

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ама":

    Ако имаш предвид Турция, тя е по- респектираща и от натюто!
  • 107 СТИГА ЦЕНЗУРА!

    2 0 Отговор
    $ъби $ъб€в- нато АМБР€АЖ(ДОЛ€Н ЛЯВ П€ ДАЛ)!

    а$б- Аг€нти на $ащ(нато) в БЪЛГАРИЯ- ПРОДАЖНИЦИ, НАЦИОНАЛНИ ПР€ДАТ€ЛИ!
  • 108 ВОЕНЕН-АНТИКОМУНИСТ

    4 0 Отговор
    КАКВАТО НИ Е "държавицата" ,ТАКАВА НИ Е "армийката"- ГОЛА ВОДА, ВОД€НИ ОТ "политици"-ЛАИЦИ И нато БКП Г€Йрали -МРЪ$НИЦИ КЪМ ПРОПА$ТА!

    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    РЕВОЛЮЦИЯ-НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ цини$ти(натовци) БЪЛГАРИЯ!
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!
  • 109 chi

    1 0 Отговор
    Армията няма нужния капацитет щото я окрадоха!

    Коментиран от #114

  • 110 въпрос

    1 0 Отговор
    Кой ще ни напада? Русия търгува активно с нас, Турция засега няма войнствени намерения в нашия регион.
    Защо доставяме оръжие на Украйна? Сами ли си го търсим? Искам да сме неутрални, както сме били при Цар Борис Трети.
  • 111 Ген. Съби Събев

    1 0 Отговор
    ТОЯ Е ПРЕДАТЕЛ
  • 112 ДжендерАЛ

    3 0 Отговор
    Тези на снимката, не знам защо, ми приличат на "армията" от комедията "Господин за един ден". Макар че тогава армия е имало и без такива "генерали"...
  • 113 упадък

    0 0 Отговор
    Ай стига лъгали хората. Тези хора не са онези ,които могат да бъдат лъгани. Свърши се с вас.
  • 114 ЧИЧО ДЖОК (СТАМАТ)

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "chi":

    ТУК НЕСИ ПРАВ.НЕ АРМИЯТА,А ОКРАДАХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.ОКРАДЕНА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЧИТАВА АРМИЯ.
  • 115 Ами до

    0 0 Отговор
    Ами до 1989г. армията ни си имаше свръхкапацитет , а Събчо игреше фронтови настъпателни операции на Западноевропейския ТВД..... по карта.
  • 116 tomito

    1 0 Отговор
    Армията ни е катастрофа .И никой не казва защо и само плъхове се бутат в ръководството на хранилка.Една държава за да има армия трябва да има икономика ,за да я поддържа .Една държава без армия е само територия .Така ,че на Гергьов ден по едно агне и да не вдигаме много шум.
  • 117 Просто да се пише нещо

    1 0 Отговор
    Ква армия бе !!! Генерали, кой ги направи? Без война ставаш генерал! Всеки втори носи генералска фуржка и нищо не става от него.
  • 118 те са там

    0 0 Отговор
    Тези от снимката..те са там само за заплатите и привилегиите,
    не са там за да ходят на война.
    А колкото до чуждата армия по добре да не ги каним,че после не можем да ги изгоним.
    Ей ги на САЩ,поканиха ги в Европа 1941г,
    дойдоха 1944г и още не са си отишли.
    Предполагам че ,,Вече се канят да се прибират,ама през Камчатка,,.
  • 119 ицо

    1 0 Отговор
    Съби е помияр на Сорос.
    Жалък, ниско интелигентен човечец.
    Стана генерал с руската военна наука, а сега може да оплюе и майка си за пари!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове