Last news in Fakti

30 Март, 2022 18:50 4 060 51

Николай Василев: Когато някой предлага 1 млрд. долара инвестиция трябва да го считаме за читав

  • gemcorp-
  • инвестиция-
  • меморандум-
  • ip3 corporation

Ако продължим с атаките има опасност те да се оттеглят от страната ни

Николай Василев: Когато някой предлага 1 млрд. долара инвестиция трябва да го считаме за читав - 1

Не съм свързан с компанията, с която България подписа меморандум, нито съм неин адвокат. В България за целия Преход най-голямата чужд инвестиция на зелено беше с Шишеджам в Търговище. Когато някой идва с предложение за 1 млрд. долара инвестиция трябва да считаме, че е читав. Това е една достойна инвестиция. Това заяви бившият министър на икономиката и на транспорта Николай Василев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той призова да не бързаме да клепаме веднага един български гражданин, който е основател на компанията. „Ако имаше национален отбор от инвестиционни банкери в него щяха да влязат хора като Милен Велчев, Атанас Бостанджиев и Първолета Щерева“, подчерта Василев.

„Тази компания няма никакво намерение да строи завод за батерии, да печели обществени поръчки или да се възползва от Плана за възстановяване. Единственото вярно е, че има намерение да инвестира 1 млрд. долара у нас. Ако продължим с атаките има опасност те да се оттеглят от страната ни. Няма нито една копейка в техните акции. Имало е руски акционери, които са излезли преди две години. За момента опасенията не се оправдават“, обясни той.

Думите му са по повод обвиненията към кабинета, че си сътрудничи с фирма на руски олигарх.

Той подчерта, че не е впечатлен от управлението на страната до момента и не спести критиките си към предишните управляващи. „През 2020 г. се изхарчиха парите за ремонти, язовири и пътища, сега за какво се изхарчиха 9 млрд. лева не знам. Против съм всякакви дефицити и дългове. Подкрепям чуждестранните инвестиции. Ако имаме икономически растеж няма да има дефицит“, прогнозира Николай Василев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    40 3 Отговор
    Аз пък знам, когато някой ти предлага даром нещо, трябва да се позамислиш....... ако имаш с какво.
  • 2 Ами ако

    35 4 Отговор
    някой от мощните мексикански картели дойде да инвестира 1 милиард долара в България и него ли ще го считаш за чист и сериозен играч на пазара на инвестиции?
  • 3 Хахаха..

    16 3 Отговор
    Ако е 1 млрд. рубли,да те заслушам,ама ти си още в старата валута..
  • 4 Гражданин

    28 5 Отговор
    По-просташко изказване скоро не бях чувал

    Коментиран от #16, #19

  • 5 Русенец

    23 2 Отговор
    Сещам се за един инвеститор, който инвестира много пара в града ни, та вече петнайста година се борим с миризмите от кумините му.
  • 6 Русенец

    27 2 Отговор
    Откога капиталите в долари и евра са по-чисти и неопетнени, от капиталите в други валути?
  • 7 боко харам

    18 1 Отговор
    Става забавно? Този не е свързан, не познава братя Велчеви, не е чувал за ВТБ?
  • 8 Оракула

    19 1 Отговор
    Този малък измамник и БИВШ МИНИСТЪР,
    кой му дава право да се изказва,
    когато става въпрос за много пари?
    Знаем как доеше ,
    ДЪРЖАВАТА С НАГЛАСЕНИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ!
    ДА СИ МЪЛЧИ ,
    ЧЕ ЩЕ РАЗВЕЕМ ЗНАМЕ , С 35000 ЛЕВА,
    ГОДИШНА ПОДРЪЖКА!
    ТОЙ ЗНАЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!
  • 9 Госあ

    16 2 Отговор
    На малкия мук кинтите не му миришат 😅 Особено доларчетата
  • 10 А след туй свинята говорила за чистотата

    18 1 Отговор
    че и работата на Никито. На Никито баща му генерал Василев е бил шеф на ВКР от Държавна сигурност на Черноморския флат. Георги Велчев и женен за дъщерята на членът на политбюро Стоян Марков - Стенмарк. Братът Милен Велчев е представител на банката на КГБ - Вннешторговбанк за България. Тези тримата българи дето щели да управляват този 1 млрд евро са същите юпи-та, като изброените по-горе - дечица на национални предатели - рублофили !

    Коментиран от #21

  • 11 Сливи за смет

    22 0 Отговор
    Щом и този плужек Василев изпълзя на барикадата да си къса дрехите в защита на инвеститора ,значи 99.9% че тази работа не е читава.
  • 12 висок

    18 1 Отговор
    Само Ники ли не знае, че тези измамници предлагат уж 1 млрд, като ние си дадем още 4-5 млрд от европарите и накрая тарикатите ще избягат с общите пари?
  • 13 Jacques Yves Moineau

    11 0 Отговор
    Най вероятно "собственика" на този инвеститор, пак е някой "Йорго" от Великобритания
  • 14 Киро Тъпиро

    9 0 Отговор
    Паричките в джеба ми не миришат
  • 15 Ренегат

    12 0 Отговор
    Още един доказан ламтурник !
  • 16 Флоранс Кючеклийска

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гражданин":

    Някой може ли да преброи колко са неизвестните в това изречение? А колко са пожелателните намерения?
  • 17 БОРУНА ЛОМ

    4 0 Отговор
    Н.. Е.. ЩАС.. Т. НИ К
  • 18 Когато

    6 0 Отговор
    Някой краде 300 млрд долара, трябва да го считаме за враг на човечеството.
  • 19 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гражданин":

    Не си прав. Този много често го прави.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Vazov

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "А след туй свинята говорила за чистотата":

    Василев, Велчев и всички други юпита и царедворци от близкото минало са причината приватизацията в България да се провали. Не само че продадоха ключови отрасли за жълти стотинки, но и стратегически обрекоха България да се превърне в една от малкото държави в Европа, в която капитала тече само в една посока - на вънка. След като падна комунизма, България все пак беше в най-силна стартова позиция от целия соц блок и в рзултат на тяхната "приватизация" обедняването не е спряло вече 30 години. Не трябва да се позволява на тези разхитители и крадци да управляват каквито и да е капитали занапред. Явно са свършили парите и сега си правят мерака за следващия удар. Няма две мнения по върпоса, че са много сладкодумни.

    България трябва да направи всичко възможно и да убеди тези инвеститори, откъдето и които да са те, да си инвестират парите в нашата бедна държава. Един просяк няма лукса да предявява претенции и избирателност. Да не говорим, че си има световни стандарти как се направи една атестация на произхода на капиталите на един инвеститор. Със сигурност не става дума за нервохирургия.
  • 22 Малкия но много крадлив Пуек!!

    10 1 Отговор
    Тоя някой ни го тика в очите!! Тоя с Ортаците му са за Затвора!!
  • 23 Забелязахте ли

    6 1 Отговор
    Коментарите под статията на адвокат Славов от ДБ, в която се иска изпращане на военна помощ за Украйна, е ограничена з свободно коментиращи. Изисква се вход с фейсбук. Демократична цензура.

    Коментиран от #38

  • 24 Бреййй ,

    5 0 Отговор
    бе , другарьо жалък , комунистически тарикатлъци !
  • 25 ежко

    6 0 Отговор
    Инвестиция?!Инвестиция без риск,която аз,като потрибител що изплащам?Инвестиция от персони, дето нямат собствен капитал и разчитат да примамят онези които имат?Василев?Ти нормален ли си или си изпушил?
    Ако инвеститора влада собствени или банкови пари на собствен риск-това да, ама подобни нагласени изтории-не!Този филм сме го гледали с Костов, няма нужда от римейк!
  • 26 Фен

    2 0 Отговор
    Да идва пабло ескобар
  • 27 другарят

    6 5 Отговор
    Анти-руският фашизъм няма да ни доведе до нищо добро! Ще чакаме господарите от фашистка Америка да открият някоя нова военна база и ще ни хранят с русофобия и омраза към Русия!
  • 28 НЕКА ДА СЕ ОТТЕГЛЯТ !

    3 1 Отговор
    Вече много години виждаме и разбираме какво представляват инвеститорите за обикновения човек . Обикновения човек работи за да се обогати инвеститора ! Инвеститор не дава пари на работника ! ! ! Дава пари на държавника ! На нас обикновените хора не ни трябва ние да ставаме спонсори и роби на инвеститор и държавник ! След като за десет годишен труд работника не може да си купи къща от труда положен за този инвеститор то значи че инвеститора експлоатира и използва работника , дома му , автомобила му , семействата му . Не ни трябва инвеститор който ни граби . Искаме като в Америка - след десет годишен труд да можеш да живееш в свой дом с осигурена пенсия . КОМУНИЗМЪТ И СОЦИАЛИЗМЪТ СВЪРШИХА - НАШИЯТ ТРУД Е ЗА НАС А НЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И РАБОТОДАТЕЛЯ !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Теодоро

    3 0 Отговор
    Казал ГНОМА..
  • 31 5777

    9 0 Отговор
    това менте и измамник някой много често започна да го презентира в медийте, продаде реслни активи на държавата за 20-30 пъти по ниска от реслната цена в комбина с другите Ю-пиТери
  • 32 Теодоро2

    5 0 Отговор
    Подло джудже..
  • 33 буци

    5 0 Отговор
    Може ли аз да инвестирам , може и четири милиарда да инвестирам , сега само киснат по офшорките , пък и читав ще изляза , така де , нужно си ми е .
  • 34 Мики Маус

    5 0 Отговор
    искаше да каже :Милен Велчев със същото това офшорче прибра стотици милиони, разбира се и аз намазах бузките, а не видяхме да има някакви руснаци. Нямаше бе!!!!???
  • 35 история

    7 0 Отговор
    крадени мръсни пари , препирани през офшорки и фондове , се връщат у нас под формата на инвестиции,за да измъкнат още един ,два милиарда.....това не го ли гледахме , но в по-малки мащаби- по 600-800 милиона ....???
  • 36 ще ви оправя

    6 0 Отговор
    този не беше ли от онези дето ни оправиха за 800 дни ? И защо тези големи инвеститори не отидат в Германия, Франция , Унгария да си вложат парите ??? Защото там няма да минат измамите , нали ? А ние тука сме готови да харижем и хляба си на някой от вън,....демек почтен....
  • 37 Тапата

    8 0 Отговор
    Щом тези са опряли да инвестират 1 милярд в България и Микито ги одобрява, значи са измамници.
  • 38 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Забелязахте ли":

    Сакън, да го не залее народната любов. Ограничаване на свободното мнение се вика. Скоро 278 място.
  • 39 Николайчо

    5 0 Отговор
    Николайчо,то и Ел Чапо може да инвестира 1 милиард долара,е завод за пудра захар!
    А назованите от теб лица са отбор по ограбване на България!
  • 40 Да дааа

    3 0 Отговор
    Николай Василев: Когато някой предлага 1 млрд. долара инвестиция трябва да го считаме за читав колкото мен.Показах ви колко съм читава когато поисках 5 000 000 $ от Поляците койъо желаеха да строят кораби във Варна.
  • 41 Да дааа

    2 0 Отговор
    Николай Василев: Когато някой предлага 1 млрд. долара инвестиция трябва да го считаме за читав колкото мен.Показах ви колко съм читава когато поисках 5 000 000 $ в офшорна сметка от Поляците който искаха корабостроитеницата за да строят кораби във Варна.

    Коментиран от #42

  • 42 Тъпан

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Да дааа":

    Този нехранимайко трябва да се тричи защото затри не само корабостроитеният завод във Вана а и още 15 000 помощни предприятия.
  • 43 Пи мутрагенчото

    1 0 Отговор
    За този другаро-господин парите очевидно не мЕришат.
  • 44 Жълтите Крадци Наглеят! Смятат, че са

    2 0 Отговор
    Над Законите!! Кой им дава това самочувствие?? Бивш, настоящ Гл Прокурор??
  • 45 Одит

    1 0 Отговор
    Офшорка? Нали се борите срещу корупцията сър Василев, или не ви пука ако вие печелите.
    Няма значение кой стой за фирмата щом е офшорка, тоест крадлива сврака.
  • 46 ТОВА ГО КАЗВА ЕДИН ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ И НЕКАДЪР

    0 1 Отговор
    НЕКА МУ СЕ ДОВЕРИМ ЧЕ ЩЕ НИ НАПРАВЯТ ПРИКАЗНО БОГАТИ КАКТО ГАД ЗЕЕВИ НАПРИМЕР !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Василев,

    0 1 Отговор
    Колко си умен, а спомняш ли си кога едни руснаци те бяха записали ?!
  • 50 Перо

    0 1 Отговор
    И тоя се надява,че офшорната фирма действително ще инвестира 1млрд.$. Блажени са вероющите!
  • 51 Николай Василев!! Когато някой предлага

    1 0 Отговор
    1милиард долара няма нужда от Проверка?? Това са вашите пари Българи, които станаха наши, когато Управлявахме за Кобурга!! Сега ги връщаме в България като"чужда инвестиция" Питайте и Милен Велчев и той ще ви каже същото,!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове