Last news in Fakti

14 Април, 2022 09:20 1 357 20

Джамбазки: Подозирам, че премиерът е водил разговори да се опита да отстъпи от позицията за РСМ

  • ангел джамбазки-
  • кирил петков-
  • разговори-
  • рс македония

Той очаква и в петък на изслушването на външния министър Теодора Генчовска да чуе обяснение

Джамбазки: Подозирам, че премиерът е водил разговори да се опита да отстъпи от позицията за РСМ - 1
Снимка: bTV

Евродепутатът Ангел Джамбазки изрази съмнения, че министър-председателят е водил разговори около 24 май да се опита да отстъпи от българската позиция за РСМ.

„За да може след това на следващ съвет по общи въпроси, когато бъде попитан българският външен министър дали възразява да започнат преговори между република Северна Македония и Европейския съюз, да не възрази. Министър-председателят със сигурност е водил подобни разговори“, добави той пред БТВ.

Джамбазки очаква и в петък на изслушването на външния министър Теодора Генчовска да чуе обяснение.

„Очаквам адекватна информация и обяснение за това какво се е случило на срещата в Люксембург, какъв е воденият разговор, защото след като тази информация се появи, външно министерство си мълчеше, защо не излезе самият министър да обясни за какво става дума, а пускат прессъобщения. Излизат други лица да обясняват какво е станало, какво се е случило и защо трябва да научаваме тези новини от германския външен министър. На тази среща Генчовса се съгласи, че трябва да започнат преговорите за присъединяване на Албания и РСМ. Европа отдавна иска този въпрос да бъде разрешен, защото за пореден път представител на западноевропейските държави не споменава задълженията на република Северна Македония. Например да уважават правата и законните интереси на българите в република Северна Македония“, каза евродепутатът.

Той поясни и че България не е трябвало да признава преброяването в РСМ.

Според него премиерът фриволно борави с фактите и ако не защити националния интерес на България, може да сложи край на политическата си кариера.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5475

    10 3 Отговор
    Тва ла@но се хвана за главата и се лигавеше, докато евродепутат обясняваше, че не трябва да се праща оръжие в Украйна. Такива ви представляват там.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 предполагал бил

    12 2 Отговор
    малко ли се компрометира досега този мишок. Кара пил, нацистки поздрави, истерии
  • 4 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Пиян пудел нацист! Времето е друго, ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО.
  • 5 Боб бера

    1 4 Отговор
    България няма позиция, на България ѝ се спущат решения и това най-добре трябва да го знае, който и да е евродепутат, понеже те са в кухнята, където се вари този боб. Ако някой такъв не знае или се прави, че не знае, значи е или случайник или ви лъже.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 въпросче

    6 1 Отговор
    Външната министърка Теодора Генчовска на кого в ПуПу е дебела връзка? Както е Лена Бориславова. 13600 лева.
  • 9 Daniel

    6 1 Отговор
    Кога ти идват мислите преди или след м-найстата ракия. Цялата Ви партия е едно про-руско прокси.
  • 10 Перо

    6 1 Отговор
    Ганчовска ще се отметне със сигурност,ако въобще се яви за изслушване в НС. Много властници се самозабравят като влезнат във властта. Действа им като опиум и не знаят какво престъпление извършват! Още по-лошо е, ако назначат В.Чернева за външен министър! Тя е джендър,който изпълнява сляпо заповедите на главните джендъри от ЕС и отявлен фен за влизането на РСМ в ЕС за българска сметка! Тя отиде в РСМ още преди клетвата на Просто Киро,на Нова Година, да урежда срещите за бързо и безпроблемно влизане на РСМ в ЕС! Това е най-вредния външнополитически съветник /джендър/ на премиера. Без оглед на членството на РСМ в НАТО и действащия чл. 5 в договора, с пяна на уста цитира войната в Украйна,като “особена важност”, РСМ да влезе в ЕС, пренебрегвайки копенхагенските критерии и вредата за БГ и българското население в тази “държава”!
  • 11 Теле

    1 1 Отговор
    Вече е абсолютно сигурно. Тая близост с урсулата...
  • 12 Не е вярно!

    6 1 Отговор
    Ветото не пада на 24 май, а на 24 април!
    Престанете да пускате фейкове и да лъжете обществеността!
  • 13 Doni Brasko

    5 4 Отговор
    Поредните лъжи с цел нагнетяване на напрежение. Истинските предатели и родоотстъпници са във Възраждане, ВМРО, Атака и другите така наречени патриоти. 30 години защитават руския интерес.
  • 14 абсурдна политика

    3 2 Отговор
    Генчовска и Петков могат ли без съгласието на парламента и коалицията да вдигнат Ветото ? А Джамбазки е прав , Брюксел се превърна в тоталитарна структура , която върви към нацизъм . Украйна и СМакедония са ултранационалистичеески държави , а те са най-подържаните от върхушката . За да навредят на Русия , Брюксел утре ще приеме за член ИДИЛ и ще ги обяви за герои жертви на руската агресия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Радко Деянов

    1 2 Отговор
    Maнгo Джaндбaз, не се бутай в Македония и македонците, че не само ще ти пopнaт дyпeтo (което е една от вaзeлиннитe ти мечти), но и ще ти стигнат до изцъклeнитe ти aлкoхoлнo-нapкoмaнcки дзъpкeли, прикрити зад луксозните ти очилца! Ай джас, заминавай в пернишкия кaтyн, от който си се пръкнaл, за да осигуриш бъдещето си след евро-депутатстването!

    Коментиран от #18

  • 18 Ко каза?

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Радко Деянов":

    Няма такава държава и няма такъв народ по Вардарско!
  • 19 ччччч

    0 0 Отговор
    А аз подозирам, че още те държи от снощи!
  • 20 Иво Джима

    0 0 Отговор
    Подозирам, че си пил. Пак.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове