18 Април, 2022 13:17 3 543 91

Моряците от "Царевна" са на българска земя, кацнаха на летище Варна

  • моряци царевна-
  • летище варна

"Най-страшното бяха бомбите и снарядите като на кораба имаше и пробойна " - разказа един от моряците

Моряците от "Царевна" са на българска земя, кацнаха на летище Варна  - 1
Снимка: БНТ

Евакуираните моряци от кораба "Царевна" пристигнаха с правителствения самолет на летището във Варна. Близките на моряците ги посрещнаха още на пистата.

"Най-страшното бяха бомбите и снарядите като на кораба имаше и пробойна. " - разказа един от моряците, цитиран от БНТ

Евакуираните разказаха пред медиите, че по кораба има нанесени щети. Сами са излезли от кораба и оттам са посрещнати от войници, които са ги приели много добре, качили са ги на автобус и са ги закарали в хотел в Донецк и оттам - в Ростов на Дон. Моряците заявиха, че не са сигурни коя страна са представлявали войниците, предполагат, че е Русия.

На летището са и министър-председателят Кирил Петков, придружен от министъра на външните работи Теодора Генчовска.

"Сега фокусът ни е върху следващия кораб в Черноморск и, разбира се, се надяваме да видим и капитана на „Царевна“ скоро, но това е по-сложно, защото той ще остане на борда докато може да излезе и самия кораб." - каза Кирил Петков.

Моряците в "Рожен" също са изявили желание да се евакуират тогава, когато може и корабът да излезе от водите на Черноморск.

"Надяваме се на син коридор като в Черноморск ситуацията не е толкова динамична." - каза Теодора Генчовска.

Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република.

Евакуацията на 14-те български моряци и един украински гражданин започна още в сряда миналата седмица. След като напуснаха кораба, те бяха транспортирани към Донецк, откъдето бе осигурен коридор за безопасното им прибиране.

По собствено желание на кораба останаха петима души, сред които и капитанът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все още българска земя

    99 6 Отговор
    Но май е само по документи.
    Тук командват всички но не и българите
  • 2 Табаков

    84 1 Отговор
    Хубаво,радвам се че хората са живи и здрави!
  • 3 Хасковски каунь

    68 4 Отговор
    Българския игрален филм „ КИТ”. 60+ са го гледали.
  • 4 Чакаме истината

    93 1 Отговор
    за случващото се там.

    Коментиран от #14, #22, #36, #65, #67

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Петър

    91 9 Отговор
    Верно ли е Зеленски лично е докарал моряците?
  • 7 Последния Софиянец

    82 22 Отговор
    Агора България ще отидем да занесем цветя на Руското посолство.

    Коментиран от #20

  • 8 ХАН КРУМ

    140 7 Отговор
    Присъствието на Петков и Генчовска на летището във Варна бише върха на лицемерието.Срам,срам и пак срам.Моряците си излязоха без искат и да чуят дума от глупостите на тези двамата.Лош театър ,грозна пиеса.СРАМ.
  • 9 Чук и Гек

    16 118 Отговор
    Копейкича къдя са скри? Нали е от Варна и много се тревожеше? Правителството го опроверга напълно, че не се грижи за моряците! И външния министър, и Кирил са на място! Копейков изчезна - факт!

    Коментиран от #43, #45, #54, #88

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1984

    117 7 Отговор
    Рабрахте ли ся - Българското правителство спаси моряците! тва за руската армия са фалшиви новини, които само пречат на работата.... :) аххахаахаахааха нагли и безочливи - каккто и за ваксините набиха до дупка - че ако не си сложим и ша 0мрем
  • 12 Иван

    96 2 Отговор
    Сега ги скрийте и не им давайте да говорят!

    Коментиран от #28

  • 13 ЕдинОтМногото

    91 2 Отговор
    Да му бяхте хвърлили един бой на "премиерчето"
  • 14 kkk

    66 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чакаме истината":

    То и аз чакам да чуя, че "Царевна" в разгара на бойните действия е бил ударен от ракета и корпусът му е лееекичко разцепен ама нещо не го чувам... А има и видео доказателства за попадението- за щастие високо над ватерлинията, поправимо е относително лесно и не е опасно за кораба... За съжаление тук истината няма да я чуем...

    Коментиран от #16

  • 15 В Киреча

    98 1 Отговор
    Телвизии, камери, вдички чалат да излязат моряците... и от самолета пръв излиза ....Киро, просто(то) Киро !?!? Вероятно е бил там да ги "инструктира" и вероятно излезе пръв за да обере аплодисментите ??? Няма такава постановка, не е истина!

    Коментиран от #91

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ефектът Киромнезия

    98 3 Отговор
    Забелязахте ли, как някои моряци вече "забравиха", кой ги е спасил или не "разбрали", кой ги е спасил!? Явно, като са видели Киро и толкова са се зарадвали, че им се изтри паметта??
  • 18 Пацо

    96 2 Отговор
    Нашите не знаят кой ги е спасил там?! Ми може би руснаците или дядо Коледа е дошъл да ги спаси?! Тия нямат изобщо топки!
  • 19 Мамул

    94 3 Отговор
    Колко са прави! Спасили са ги войници и са ги настанили в хотел в Донецк, а какви са били войниците дават право да решават коментаторите по двете отвратителни чужди антинационални телевизии.
  • 20 pepy

    37 11 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    "Агора България ще отидем да занесем цветя на Руското посолство."

    Побързайте преди Костя да ви е изпреварил... Винаги се помни ПЪРВИЯТ...

    Коментиран от #71

  • 21 ВАСКО ДЕ ГАМА ОТ МАРИУПОЛ☝

    42 5 Отговор
    ИСТИНСКИТЕ МОРЯЦИ СА ТЕЗИ ПЕТИМАТА НА ЦАРЕВНА И РОЖЕН👍А НАЙ ТЪЖНО БЕШЕ ЧЕ ЮНГАТА ОТ УКРАЙНА НИКОЙ НЕ ГО ПОСРЕЩНА И ПРЕГЪРНА🤔🤔🤔
  • 22 Ами всъщност

    101 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чакаме истината":

    Ние истината вече я разбрахме (а и не само ние). Истината е, че търговските кораби и моряците на тях бяха заложници на укронацистите, които не ги пускаха да отплават за да ги използват като щит срещу руснаците. В момента когато Русия превзе пристанището освободи хората и те вече можеха да се приберат........това е истината която нашите продажни слагачи не искат да се споменава щото хвърля поредното голямо мръсно петно върху фашисткия режим на зеленски, подкрепян от запада........въпросът е докога ще продължава тази гнусна и безкрайно елементарна антируска пропаганда, която ЗАПАДналите налагат, а тукашните им марионетки повтарят до втръсване.........не разбраха ли че българите не вярваме на всичката помия, която изливат против Русия, тоя филм вече сме го гледали при натовските нападения над много други държави и знаем репертоара, айде нема нужда да ни правят на полуидиоти!

    Коментиран от #34

  • 23 Ники

    94 0 Отговор
    "Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република".
    Тези наистина са психично болни...каква операция , какви пет лева?
    Хората са си събрали багажа и са избягали в Русия.
    Много нагли и безочливи хора.
    Киро бие Тиквата по наглост.
  • 24 аз съм

    77 1 Отговор
    На летището са и министър-председателят Кирил Петков, придружен от министъра на външните работи Теодора Генчовска. - тея двамата как не ги е срам изобщо да се появаваат пред камерите ?!?

    Коментиран от #62

  • 25 новото лице на наглостта

    56 0 Отговор
    " Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от "Царевна" е координирана изцяло от българското правителство като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се Донецка народна република."
  • 26 истината

    73 1 Отговор
    Слава Богу, моряците ни вече са у дома и при семействата си. Гледката с посрещането и изявленията на Генчовска и Петков обаче бяха истински позор. Излезе, че те са спасили моряците, но понеже и те не знаят как точно са ги спасили, казаха, че не могат да дадат повече информация, демек конфеденциална е. Моряците са инструктирани, а вероятно и заплашвани да не говорят - не знаели спасителите им от коя страна били, само предполагали, че са от руската?! Да нямаш доблестта да благодариш за живота си на хората, които са го спасили, е позорно. Да си приписваш заслуги за спасяването на когото и да било е долно. Моряците да бъдат истински мъже, да дадат пресконференция и да кажат истината, която и без друго всички вече знаем. Кажете едно "благодаря" бе, момчета, не се измъквайте като мишки!

    Коментиран от #31, #33, #38

  • 27 pepy

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "Народе????":

    След всяка статия ли ще се упражняваш да правиш Copy/Paste? Вече дори не е смешно...
  • 28 гост

    35 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    На времето имаше американски филм "Кеприкорн -4" , че астронавти кацат на Марс, как ги посрещат и честват и за д не разкрият, че всичко е снимано в Холивуд един по един ги избоха най-демократично и либерално ЗА ДА ИМ ЗАТВОРЯТ УСТАТА!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Това истината

    40 0 Отговор
    32г политици ,журналисти ,олигарси мощно срещу народа .Това няма как да се оспори ,защото е видно отвсякъде.
  • 31 Чук и Гек

    26 5 Отговор

    До коментар #26 от "истината":

    Ще кажеш истината, но ще те натоварят обратно и ще попаднеш в мазетата на Луганск!
  • 32 хаджи @боригенов

    59 2 Отговор
    "закарали в хотел в Донецк и оттам - в Ростов на Дон. Моряците заявиха, че не са сигурни коя страна са представлявали войниците, предполагат, че е Русия" НЕ БЕ СИГУРНО СА ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ шРИ лАНКА . дА БЯХА ВИ ДАЛИ НАПРАВО ДА ЧЕТЕТЕ ТОВА КОЕТО ИМАТЕ ПРАВО ДА КАЖЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #70

  • 33 Стоян Александров

    38 2 Отговор

    До коментар #26 от "истината":

    Еййййй, еййййй господине яяяяяя не пиши така, мноооогоооо моля извини се !!! Това не е коректно писане тук в този сайт. Ще те изтрият. Американцие, НАТО, ЕС и Окрайна ги спасиха. Толкоз. Благодарим Ви. Руссия е лоша. Толкоз. Иначеееееее......ейййййй
  • 34 Евала

    18 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ами всъщност":

    Самата истина!!!
  • 35 яка излагация

    48 0 Отговор
    Генчовска , да ти обясним моме , най-добре се лъже с истината , ако умееш да я поднесеш по подходящ начин , но ти очевидно си прекалено простта за да го владееш това изкуство и лъжеш на поразия , без да си даваш сметка , че истината винаги излиза на яве.
  • 36 соломон напасания

    51 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чакаме истината":

    Истината всички вече я знаем !!!Въпроса е ще стигне ли мъжество да я кажат моряците и политиците !!!!Според мен НЕ ! Мъжете у нас измряха до 1878г.!
  • 37 смешници

    44 2 Отговор
    неса сигурни коя страна ги е спасила но са ги закарали в Донецк силите за сигурност на Конго бяха кой друг да е
  • 38 Обективно

    51 3 Отговор

    До коментар #26 от "истината":

    В интерес на истината един от моряците потърси репортер точно за да изкаже благодарност, към руснаците от Донецк и да им благодари! Явно него Киро не е успял да го сплаши? Сега вероятно, ще го уволнят или ще има по-големи неприятности, но евала за мъжеството, че си каза истината!
  • 39 знаем бе либерасти знаем и помним

    46 3 Отговор
    От турско робство ни освободи американската кавалерия , а моряците ги освободи 6-ти американски флот .
  • 40 Реалист

    6 42 Отговор
    Русия направи тази война те са агресорите,ако не нападнаха Украйна няма сега да говорим за спасяването на моряците.

    Коментиран от #46, #50, #52

  • 41 Майдан

    42 2 Отговор
    Ленчето и Кирчо вече са доказани лъжци, които обслужват пъкления американски интерес. Изчезвайте от българска територия, предатели! Фактите са очевадни, въпреки че са забранили на моряците да говорят за детайлите -донецката народна милиция и руските военни освободиха мариуполското пристанище и освободиха нашите моряци, които бяха принудени от неонацистите да ги пазят като жив щит, след като същите неонацисти разположиха морски мини и взривиха два крана, за да отсекат пътя на чуждите кораби от пристанището
  • 42 big

    39 2 Отговор
    Ха да видим сега, каква е истината? Само, че най-вероятно тя ще остане в тесен кръг близки и приятели. Никой от нищо правещите няма интерес от нея, защото да рискуваш живота на българи заради лоялност към фашистка Украйна е престъпление и нарушаване на всички морски конвенции. Да не кажеш и едно благодаря към ДНР и Русия в лицето на посланик Митрофанова е признак на изключително ниско възпитание и култура! Ако това е промяната в България е нещо много ужасно!
  • 43 хаджи @боригенов

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чук и Гек":

    Ами естествено единия си върши работата а другите се грижат за имиджа си . Какво чудно има ? После , за какво да ходи след като са предварително инструктирани какво имат право да говорят . Ти като си гледал една "пиеса" за какво да ходиш да я гледаш втори път (поне да беше смешно а то тъжна българска действителност ) .
  • 44 Дуай Липа

    37 0 Отговор
    "Моряците заявиха, че не са сигурни коя страна са представлявали войниците, предполагат, че е Русия" де гиди маймунки, съвсем сигурни сте, ама така ви казаха да говорите, нали...При такава благодарност, другия път заслужавате да сте на дъното
  • 45 Морски орел

    4 22 Отговор

    До коментар #9 от "Чук и Гек":

    Копейкин е бургаско хйомне, преселено в морската столица.
  • 46 очевидно е

    25 3 Отговор

    До коментар #40 от "Реалист":

    Това кой и как я направи тази война е малко сложничка манджа за теб.

    Коментиран от #48

  • 47 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    26 0 Отговор
    Добре, че всички българските моряци са живи и здрави.
  • 48 Реалист

    5 25 Отговор

    До коментар #46 от "очевидно е":

    Много сте гледали руски телевизии.

    Коментиран от #53, #58

  • 49 Лакеи жалки

    32 2 Отговор
    Абе лакей на САЩ.Докога ще извъртате нещата и при наличието на казаното от самите моряци,да твърдите че това е лъжа.Колко трябва да сте жалки и продажни.Ганчовска и премиера лъжец да се махат със скороста на светлината за да не ги застигне народния гняв.Никой нищо не е съгласувал.Военните заедно със смешника генерал само са използвали като повод наличието на наши моряци,но нито са се свързали с тях ,нито са знаели къде са.Тяхната операция е била да спасят миротворците от НАТО,които са блокирани в подземията на Азовстал или поне част от тях.Какво дебелоочие трябва да притежаваш след като самия завърнал се от там моряк,прекарал над 50 дена там,казва едно а ти кокошкатаГанчовска да казваш че не е вярно.Сега очаквам да ги заплашите с нещио и от утре да бъдат по медиите с фабрикувана от вас версия,естествено само тези,които нямат морал.
  • 50 Грешиш

    30 2 Отговор

    До коментар #40 от "Реалист":

    Грешиш - или нарочно, или поради липса на елементарна обща култура. Американците запалиха тази война с организирания от тях Майдан, въоръжаването и обичаването на неонацистите и пр., които извършиха едни от първите зверства именно в Мариупол през 2014 г. Местното население там страда от 8 години. Двете съпруги на моряци казаха истината онзи ден - хората даже са се извинявали на нашите моряци за неудобството, но просто са били принудени да се освободят от фашисткия ботуш

    Коментиран от #57

  • 51 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    19 3 Отговор
    И знам точно кой спаси моряците. Това бяха братя. Васко и Жоро Илиев от ВИС-2. Небесата се отвориха над Мариупол, Васко и Жоро слязоха от небето и пренесоха моряците в Донецк, а след това в Ростов на Дон. Две бели птици. Гълъбите бели.

    Коментиран от #63

  • 52 мозък си

    13 2 Отговор

    До коментар #40 от "Реалист":

    Верно бе , ако американците на бяха измислили Макдоналдс сега нямаше да пълнеем . Направо се възхищавам на гения в теб !!!
  • 53 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 2 Отговор

    До коментар #48 от "Реалист":

    А ти явно не си гледал кадри с вида на кораба‼️
    Нормално , за твоята категория ком.ен.та.тури!

    Коментиран от #59

  • 54 Копейкин го няма

    4 25 Отговор

    До коментар #9 от "Чук и Гек":

    защото се надяваше до последно да им се случи нещо, за да може да обвини правителството. Началник му е Путин. Върховен началник.
  • 55 Браво

    2 24 Отговор
    на българското правителство и на президента за спасяването на моряците!
  • 56 САЩ

    26 3 Отговор
    Моля??? Не знаете кой ви е спасил??? Спаси ви украинската армия с наша подкрепа, разбира се! Ей, калъфи... спазвайте актуалният политически код! Украйна са добрите! Русия - лошите. Само добрите могат да спасяват! Руснаците - те са завоевателите, лошите, тези които убиват цивилни! Понякога дори ядат деца! Но това още не сме го потвърдили.... скоро.
  • 57 Реалист

    3 32 Отговор

    До коментар #50 от "Грешиш":

    Руската империя умира Слава на Украйна.

    Коментиран от #74

  • 58 бъркаш

    13 4 Отговор

    До коментар #48 от "Реалист":

    Напротив , по цял ден ми се натрапват проамериканските , та от техните глупости ми идва.
  • 59 Реалист

    3 17 Отговор

    До коментар #53 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Руското оръжие убива.

    Коментиран от #72

  • 60 Читател

    15 2 Отговор
    След като се прибират от Сочи Абе от Киев е ясно кой ги е спасил,но нашите чуждопоклонници лъжат начело с Киро просто
  • 61 пьешу

    24 1 Отговор
    "Моряците заявиха, че не са сигурни коя страна са представлявали войниците, предполагат, че е Русия." - някой вярва ли на това? ако да, то е пълен и безнадежден д.е.бил.
  • 62 Някой

    16 0 Отговор

    До коментар #24 от "аз съм":

    Гледах репортажа от посрещането. И двамата излязоха от самолета. С моряците ли са пътували или са влезли за инструктаж?
  • 63 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    Васко и Жоро Илиеви. Българозаступници.
  • 64 Какво става с българите в БГ

    19 0 Отговор
    Интересно.Колко трябва да си продажен и страхлив,за да кажеш че си транспортиран до Ростов на Дон,който е много голям град в Русия,но не знаеш кой го е направил????

    Коментиран от #77

  • 65 сега ще

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чакаме истината":

    се чуе съвсем различна версия от моряците и съпругите им, която разказваха преди да се приберат. Уста се затваря по два начина единият е с пари, най- вероятно са им обещали добро обезщетение в замяна да си мълчат, иначе защо кирчо и мин. на външните работи се качиха в самолета- за инструктаж на моряците.

    Коментиран от #75

  • 66 Читател

    16 1 Отговор
    Лично Зеленски ги е спасил заедно Киро и Асен.Продажни мисири
  • 67 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чакаме истината":

    Няма да я кажат,набързо са ги инструктирали.Виж за това "нашите" управници са бързи.
  • 68 Как манипулират. .

    16 1 Отговор
    В статията! Ясно се вижда на ютюб че руснаците ги спасяват от нацистите! И са ги нахранили. Напоили и са им осигурили безплатен хотел! Пак прос100 Киро си прави пиар че той ги е спасил 😄😃😂😁😀😊☺
  • 69 Додо

    14 0 Отговор
    Ако в Харвард се изучава лицемерие искам да изразя възхищението си от нашия Мин Предс.,който по всичко личи,че е бил прилежен ученик!
    Както и,че разсея всичките ми съмнения относно това как трябва да изглежда един истински примерен и прилежен ,,Йес-мен".
    Колкото до моряците,то е ясно.Инструктирани и уплашени дотолкова,че не са могли да различат опознавателните знаци на войниците,а ,,специалната операция по извеждане" се изразява в това,че са ,,обработвани" докато стъпят на българска земя.

    Коментиран от #76

  • 70 Моряка

    15 1 Отговор

    До коментар #32 от "хаджи @боригенов":

    Моряците бяха жестоко притиснати от Правителството,да не кажат,че царят е гол,.че сами са сеосвободили с помоща на руснаците.Макар,че цялата операция са я извършили руснаците,на добра воля и от добро сърце.Нито Кирчо,нито Генчовска не казаха и една дума на благодарност към Русия.Само заради това си заслужава да ги изметем.Незабавно.Надявам се на Възраждане и Стефан Янев.Дано и Корни да излезе от летаргията си.А наистинй смелия в миналото летец Президента,напоследък като Пилат си измива ръцете,вместо да бучи Кирчо с остена.Ей сега,Слави ако е мъж,е време да изрита Генчовска и да благодари на Русия,което не направи министърката му.Излиза,че Херо Мустафата е наплашила профилактично всичките ни държавни уж мъже.
  • 71 Сандо

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "pepy":

    За вас всичко се превръща в състезание кой ще заеме повече място в любящото сърце на Херо.И не разбирате,че има други хора,с други ценности и с други навици.
  • 72 БОЗА

    8 6 Отговор

    До коментар #59 от "Реалист":

    "Руското оръжие убива."

    А америчкото лекува,така ли...ся верно-понякога и от него мрат...ма това е от високата концентрация на олово в кръвта...адекватен ли си... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Грешиш отново

    5 2 Отговор

    До коментар #57 от "Реалист":

    Грешиш отново. Като нямаш аргументи, ти остава единствено да плюеш срещу руснаците. Промит или платен си?
  • 75 ДИД

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "сега ще":

    По нкоро второто. Хората са наясно с възможностите за натиск. Семействата им са тук.
  • 76 Някой

    7 4 Отговор

    До коментар #69 от "Додо":

    Лицемерието е основна дисциплина на запад. Изучава се още в семейството.
  • 77 Моряка

    10 2 Отговор

    До коментар #64 от "Какво става с българите в БГ":

    Не само до Ростов на Дон,колега.Ами след това кой ги е закарал на безопасно летище чак в Сочи,с какъв транспорт,кой ги е хранил 3 дена във " вражеска държава",кой е разрешил вражески правителствен самолет да кацне в Сочи и до вземе моряците.Сигурно духът на Байдън или на Зеленски.Такъв гьонсуратлък на Кирчо и Генчовска е гавра в цял народ и непознаване на българската народопсихология.ОСТАВКА!

    Коментиран от #83

  • 78 Ловджии,Рибари,Моряци

    7 2 Отговор
    ши има да лъжат сега колко страшно е било, бомби, снаряди, ракети, пробойни и пр. моряшки лакардии зада оправдаят бягството си .................
  • 79 Пантагрюел

    13 1 Отговор
    Истината за спасяването на българските моряци е следната:
    Група аборигени в Австралия преследвали едно кенгуру за вечеря и се натъкнали на един британски гражданин,който берял душа под едно дърво,ухапан от силно отровна змия.Дали му специална отвара,намазали го със специална билка,опушили го със специален дим и му прибаяли специална песен.Британецът се осеферил,направо оздравял и поискал да им се отблагодари.Тогава аборигените казали.,,Абе,така и така,в Европа,в Украйна,в Мариуполь име едни български моряци,дай да вземем да ги спасим."
    Британецът не му се занимавало с някакви българи,но за да се отблагодари извадил сателитния си телефон,звъннал в Англия на някой си,който звъннал на друг,който звъннал на трети,онзи пък познавал и звъннал на Рошавия перчем,който пък звъннал на Кралицата,която се обадила на Урсула,която се свързала с Ердоган,който се обадил на Путин.Путин от своя страна разпоредил на Пушилин(Мин.Предс. на Донецката Народна Република),който изпратил войници,които да конвоират българските моряци.Ето каква е истината.Не ми вярвате,нали?Тогава защо да вярвате на приказките на Кирчо?...
  • 80 Стоян Александров

    9 4 Отговор
    Какъв срам, какъв позор за Майка Българи и всички българи. Да те спасят и ти да си предал спасителите си. Какъв позор. Извинявайте БРАТЯ РУССИ, ИЗВИНЯВАЙТЕ МНООООГОООО. Всички българи се срамуваме от избора Ни на Оправници. Но България е робска страна в момента. Простете Ни. Българите ОБИЧАМЕ РУССИЯ. Ще отмъстим на предателите Ни. Само изчакайте още малко. България ОБИЧА БРАТССКА РУССИЯ. Вие братя русси ще победите във войната със злото. Още малко. Да ЖИВЕЕ БРАТСКА РУССИЯ
  • 81 Той

    8 2 Отговор
    Как го извъртате само "Май беше Русия"!!! Ако бяха през Украйна и умрелите щяха да разберат!!!

    Коментиран от #87

  • 82 Моряка

    3 1 Отговор
    Къде се изпокри този Малинов,вече няколко месеца.,уж Русофили,уж орден от Путин.А и няма време за чакан,е
    става надеждата само на Възраждане,да поведе народа срещу тази черна Кирчовска небрагодарност.Напълнихме се с американски бабаити под всякакъв предлог.Където стъпят,няма връщане ,ако не ги насметат и прогонят,както стана в Авганистан.

    Коментиран от #84

  • 83 Дърт Гларус

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Моряка":

    има кой да организира и да плаща, както за всеки кораб, не търси под вола теле, ще набараш нещо друго !
  • 84 ДИД

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Моряка":

    Не се е изпокрил. Скоро беше при Диков и му разказа играта. Вероятно не е удобен и не го канят.
  • 85 УСА боклук

    4 1 Отговор
    От изду?ените ни СМИ нищо истинско няма да научим.
  • 86 Гост

    1 0 Отговор
    Истината излиза наяве.
  • 87 Хакуна матата

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "Той":

    Явно им е доста трудно да кажат директно истината. А и ме съмнява украински военни да съпроводят моряците до ДНР. Ноооооо нашите са взели пари от Европа и сега трябва да играят по нейната свирка. Лошото е, че всичкия този фарс е на плещите на народа ни.
  • 88 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чук и Гек":

    На място бяха, ама да оберат чуждият каймак. Срам и позор. Как може да си приписват чужди заслуги?
  • 89 Димов

    5 3 Отговор
    Министър Киро няма ли поне да направи специално, благодарствено изявление към Русия? Ей тъй, нещо, от кумова срама?
  • 90 УСА боклук

    5 1 Отговор
    Момчета, вие сте в България. Излезте и кажете истината на народа.
    Тук ни управляват патологични шмекери и лъжци
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове