Last news in Fakti

29 Април, 2022 08:38 3 332 41

Пламен Павлов: Проблемът не е кой ще доставя газ, проблемът е защо "Булгаргаз" не договори друга цена

  • пламен павлов-
  • доставяне-
  • газ-
  • булгаргаз-
  • други цени

"Нямам идея какъв координационен център ще се прави. Имаме 2 тръби, които отиват към Турция. Едната е в посока Турция, другата е обратно, няма такава проводимост на системата", допълни председателят на Българската газова асоциация

Пламен Павлов: Проблемът не е кой ще доставя газ, проблемът е защо "Булгаргаз" не договори друга цена - 1
Снимка: БНТ

"Ние не говорим да не се повишава цената на газа, очакваме да се снижи цената. Управляващите стъпиха на неприемливи цени като нещо нормално и казаха: Няма да се повиши цената на газа", заяви в "Денят започва" Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация.

По думите му вицепремиерът Асен Василев е обявил, че България има възможност да транзитира 20 милиарда кубични метра газ, но това не е вярно.

"Нямам идея какъв координационен център ще се прави. Имаме 2 тръби, които отиват към Турция. Едната е в посока Турция, другата е обратно, няма такава проводимост на системата", допълни Пламен Павлов.

Според него могат да се водят преговори с "Газпром".

Пламен Павлов коментира, че плащането е тема табу и тайната трябва да бъде разкрита. Според него по темата с газа "няма никаква икономика, а само политика".

"Проблемът не е кой ще доставя газ, проблемът е защо "Булгаргаз" не договори друга цена, а има възможност и защо те не внасят газа, а се стига дотам някой да внася, трябва да се даде решение. В момента имаме азерски газ, доколкото знам не се ползва сега Чирен, но може да се използва. Ако сега спрат работа например животновъдни предприятия, ще е фатално за тях", каза още Пламен Павлов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    55 12 Отговор
    Фирмата на кирчо и лорер ще внасят американски газ на двойна цена от гърция, нали затова Херо ги назначи на власт в България
  • 2 Красимир Петров

    51 2 Отговор
    Най-лошото е,че като ги махнем тези ще дойде отново тиквата.Едни и същи крадци и продажници 32 години.

    Коментиран от #33

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факт

    12 7 Отговор
    Има ресто.За това.От рестото се финансират тролски фабрики,копейки,медиии и т.н.т
  • 7 ГрУЮ

    41 1 Отговор
    МЕТ ..... изнесе газ от Чирен, сега пак МЕТ ..... ще ни внася от Гърция с 30% по-скъп газ. Далаверата върви с пълна сила. Не се сещам шефа на Овергаз дали не беше и той от тази фирма преди. А българите пасем трева кротко...и ще си плащаме да пълним гушката на канадеца и другите около него.
  • 8 Не е ли истина или?

    10 33 Отговор
    Вражеската държава на Путин реши да накаже нерешителна България ! Спря газа в нарушение на договора си с нас. С това той удари Нинова и нейните фенове, Костя, Стефан Янев и всички приятели на московския сатрап! Никой от тях да не пита повече за цената на краставиците! Апропо и Борисов да каже как се " облажихме" от тръбата МУ?! В тази връзка е добре да се знае, че преклонена главица се сече първо от сабята.

    Коментиран от #14

  • 9 Българка

    10 32 Отговор
    Защо непрекъснато прокремълски лизатори и гоеорители се опитват да ни залъгват с невярното твърдение , че газът от Газпром е евтин? Това не е вярно. Русия непрекъснато увеличава цаната на горивото едностранно. Газпром едностранно спря изпълнението на договорите и врътна кранчето.Кремъл каза, че няма да преговоря, а иска да се подчин Европа на схемата на Путин за превалутиране в рубли и то по сметка в Газпромбанк, която не е страна по силата на договорите. Сега поне можем да търсим неустойки, позовавайки се на разписани договори

    Коментиран от #23

  • 10 Кой68

    23 7 Отговор
    Управляващите неразрешават..
    Нали сложиха свои хора.
    Постоянно се оправдават с Б.Борисов...
    Незнаят и неумеят да се справят с кризи.

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Марин

    41 8 Отговор
    Евтин газ има, но не, ние американската колония ще ползваме скъп американски газ...
    Под американска "опека" страната ни върви све надолу и надолу...
  • 13 Българка

    12 8 Отговор
    Сега ,докато все още Газпром не е спрял газа за цяла Европа, трябва да се нагнетява газ в Чирен.Според мен меко казано е немърливост хранилището ни да е почти празно. То е запълнено едва на 18%.
    Преговори, ако се водят , трябва да бъдат на ниво ЕС и Газпром, а не всеки да се спасява поединично. До месец ще се види как ще реагират страните от ЕС, а също и Русия.
  • 14 Миии

    46 7 Отговор

    До коментар #8 от "Не е ли истина или?":

    Русия не ти е спряла газа, а ние спряхме да плащаме. Стига с тия американски опорки.
  • 15 Augusto José Ramón Pinochet Ugarte

    36 4 Отговор
    Благодарим на г-н Павлов, че им каза истината - но тези тъпанари не слушат хората които разбират. Всички които са запознати знаят, че от октомври 2021 до януари 2022 ГАЗПРОМ е изпратил пет пъти писмо до нашите недобити идиоти с искане да се предоговорят цените и разпишат доставките напълно добронамерено. Пак много добре се знае, че нашите дори не са отговорили........
  • 16 Дългосрочни политики

    18 3 Отговор
    И обслужване на чужди интереси. Още не е късно за подновяване на ЮП2, без посредници, тъй като в бъдеще газ от Крайна ще спре, ако остана тръбопровод през Крайна остане в Западна сфера на влияние, Ердоган ако бъде заменен от "евроатлантическите ястреби" спира газ през Турция. И България има шанс минимален за ЮП2,ако СП2 не функционира. Белене държавна трябва да се строи. Ползват България да спре доставки към Сърбия, Австрия и Унгария, които имат дългосрочни Договори. Ако Турция не клекне пред Запада, да разпали конфликт срещу Русия чрез проксита Молдова, Казахстан, Сирия, Ирак, 2-ри фронт на Запад, Ердо ще бъде свален. Но с ПП, ДБ, ИТН и ГЕРБ подобни стратегии са немислими.
  • 17 Словакия

    26 3 Отговор
    Потвърдиха , че плащат газ в рубли.Същото го правят и австрийците.Наш Киро нарочно не плати в рубли, защото разчиташе, че спирането на газта ще настрои българите и ще изпратят оръжие.Тези дни се очаква и Германия да направи сметка в руска банка.
    Предполагам КП е посъветван от Урсула и Кулеба да го направи

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Борисов

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Спря ЮП и Белене, 2012, подпис на зам. министър на ГЕРБ, и ни хвърли на борсата. Същите като ДБ ПП и ИТН. А БСП крепи антибългарска коалиция.
  • 20 С тези приказки

    23 2 Отговор
    Няма никакъв проблем. Задачата е изпълнена. Сега всичкият газ за България ще е през фирми на ПП ( Прокопиев прибира ). Честита "Промяна".
  • 21 Не плаща в рубли

    27 5 Отговор

    До коментар #17 от "Словакия":

    Киро плаща в евро, банка на Газпром ги обръща в рубли. Но тиражират неистини, защото нямат оправдание за несключване на дългосрочни договори.Киро отказва да плаща в ЕВРО, защото Газпром си ги обръщал в рубли? Пример, получавам заплата в левове, обръщам я в евро, Гинка съседката ми вдига скандал защо си обръщам левовете в евро. България е прокси на САЩ, и се ползва с Полша да спре юанът и рублата. Няма да има световни кризи като 2008 , санкции за свободните държави, неудобни на САЩ. Изгражда се многополюсен свят, без финансови и борсови кризи, изкуствено предизвикани, обслужващи глобалният елит.

    Коментиран от #25

  • 22 Точен

    16 1 Отговор
    Най-простите сметки показват и доказват, че без руски газ Европа ще закъса от 10 до 15 % икономически. При внасяне на американски втечнен, което само по себе си е проблем, закъсването ще е още с 5 до 10 %. Следва продължание.
  • 23 ежко

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Дарлинг, управляващите да пъбликуват договора за доставка на газ.Досега реваха,че нямали право, щото бил търговска тайна и Русия /Газпром/ била против!Явно тази тайна не е толкова важна,щом ореваха де що има политик в Брюксел за доставки на газ.Сага имат основание да не се съобразават с това искане!Къде е проблема да го пъбликуват?Ама не го правят, щото явно това което изтича към медиите не е вярно.Да публикъват договора и за т.н. "Балкански поток".Има достатъчно умни и непредубедени хора,да го прочетат и сами да си направят изводите.

    Коментиран от #26

  • 24 пешо

    3 11 Отговор
    какъв е проблемът след като руският газ е най скъп всеки друг е по добре
  • 25 Kole

    6 8 Отговор

    До коментар #21 от "Не плаща в рубли":

    Пропускаш да споменеш, че руснаците, еднолично, ще ти определят всеки месец курса, по който ще обменяш еврото си в рубли. Малка подробност...

    Коментиран от #30, #39

  • 26 Българка

    3 12 Отговор

    До коментар #23 от "ежко":

    Подкрепям и допълвам -да публикуват скритата от Боко и апашите му газова карта. Азерският газ е много по-евтин от руския. Дори втечнения американски е по-евтин. В испания газът е с 20% по-евтин. А те получават втечнен американски и газ от Катар

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 калпаво управление

    14 1 Отговор
    Прав е! Ето защо президентът "намеква" за посредници в доставките! Газ може да докараме и от Луната, но на каква цена? И кой ще прибира комисионните? Този министър показа, че не работи за интересите на българската икономика!
  • 29 икономика

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Дайте да се молим на Путин,":

    Каква свобода, ако доставяме руски газ през 2-3 посредници, на двойна цена?

    Коментиран от #32

  • 30 пропаганда

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Kole":

    Обмяната в рубли не променя цената в долари, в които ние ще продължим да плащаме!
  • 31 Той

    5 0 Отговор
    По добре да слушаме експертите отколкото политиците!!!
  • 32 ИСТИНАТА

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "икономика":

    Асен Василев и Кирил Петков

    От 9.9.1944г сме нямали такова правителство като днешното!
    1.Закри спец. съда-бухалката на мафиотите Борисов и Гешев.
    2.Защитава единствено българските национални интереси!
    Разкъса руската енергийна примка от шията на българите,
    която ни задушава на дъното на ЕС!
    3.Въпреки едностранното нарушаване от Путин
    на доставките на газ, не се получи газова криза в България!
    4.Ако Асен Василев и Кирил Петков изкарат още един мандат,
    България ще се откъсне от путинистката орбита
    и ще бъде просперираща държава в ЕС!

    Коментиран от #35

  • 33 Българка

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Красимир Петров":

    Защо да е най-лошо? Оня може да беше т ъ п, ама успяваше да лавира. Развали 20 годишния договор на ТВЪРДА цена , подписан от тройната каолиция и даже ни връщаха пари със стара дата. Сегашните от ден на ден са по-неадекватни. Газа е с цена в космоса , а Кокорчо ни убеждава, че най-много с 20%ще се увеличи. На нас сегашните цени са непосилни.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНАТА":

    Да не ползваш от "пътечките" на ELENSKI?
  • 36 3333

    3 5 Отговор
    Руският газ въобще не е евтин.Бълария-814 $ за 1000куб.м./Гърция 650$/Унгария-395$/Сърбия-275 $.Така че и втечнен газ да внасяме ще ни е по-евтино.От цяла Европа само в Полша е по-скъп газа.
  • 37 Азим

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Испания има съоръжения за втечнения газ, ние нямаме нищо.

    Коментиран от #40

  • 38 Борисов направи газов хъб"Балкан"???

    3 0 Отговор
    КЪДЕЕ, някой да каже? Тези ще направят газов хъб"" Черно море,"чакайте, ще направят, когато цъфнат Налъмите!!
  • 39 Е и?

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Kole":

    Да не би доларът да е с един и същи курс всеки ден? Не ме разсмивайте, моля ви. Има периоди за изравняване на разликите, дали ще е тримесечие, на 6 месеца, или година няма значение. Същото е с останали валути. Австрия сключи дългосрочен 15г. договор, и договориха въпросните разлики с Русия. Истината е, че България е ползвана като жив щит срещу на влизането на нови играчи във финансови и др. среди. Водещата роля на долара се срива. Затова ходиха във Венецуела нефт, Иран-нефт, СА-нефт. Просто им се връща това, което направиха в края на 20 век.
  • 40 А за какво ни е

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Азим":

    Скъпият втечнен "руски" газ, купуван от САЩ и продаван 3-но по-скъпо на балъците в ЕС? кой ще плаща безобразните цени на висока себестойност СПГ? И терминали за милиарди. Като всеки един момент САЩ може да пренасочи доставките към Азия за 5-торно по-високи цени. Както го прави в момента. Или кодато зариби първоначално Европа с ниски цени на СПГ, след една година повиши цените дотам, че редица държави се отказаха .

    Коментиран от #41

  • 41 Проблемът е, че

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "А за какво ни е":

    не само Пламен Павлов е руски диверсант в България!

    От 9.9.1944г.,
    не сме имали такова правителство като днешното,
    което защитава единствено българските национални интереси!

    Харвардци не се страхуват да говорят ИСТИНАТА! Назоваха ПОЗОРЕН руския петоколонник
    пРезидента Радев!

    1.Правителството разкъса руската енергийна примка от шията на българите,
    която ни задушава на дъното на ЕС!

    2.Харвардци не клекнаха на шантажа на Путин!Въпреки едностранното нарушаване от Путлер
    на договора за доставките на газ, който беше до края на годината,
    не се получи газова криза в България!

    3.Харвардци закриха спец. съда-бухалката на мафиотите Борисов и Гешев.

    4.Въпреки че пак си оставаме най-бедните в Европа,
    харвардци чувствително увеличиха пенсии и заплати!

    5.Успешно се справиха с КОВИД-кризата.
    Дори без генералите-"вирусолози" Борисов и Мутафчийски!

    6.Ако Асен Василев и Кирил Петков изкарат още един мандат,
    България ще се откъсне от путинистката орбита
    и ще бъде просперираща държава в ЕС!

    7. Петков, изритай от правителството
    комунистката путинистка Нинова!
    АМИН!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол