Last news in Fakti

29 Май, 2013 13:27 8 423 32

Пламен Орешарски е избран за премиер

  • пламен орешарски-
  • премиер-
  • правителство

Волен Сидеров от Атака гласува

Пламен Орешарски е избран за премиер - 1
Снимка: БГНЕС

Пламен Орешарски беше избран за премиер с 120 гласа „за“, 97 - „против“. Срещу неговата кандидатура бяха единствено от ГЕРБ. „За“ от БСП и ДПС, а от Атака се „въздържаха“

Парламентът влезе преди това в процедура на прегласуване. Преди него със 121 гласа „за“, осем „против“ премиерът Пламен Орешарски беше гласуван днес в пленарна зала.

Това стана след близо четири часови дебата, в които ГЕРБ обвини останалите партии в нова Тройна коалиция. В отговор от БСП, ДПС и Атака обвиняваха бившите управляващи в потъпкване на демокрацията. Междувременно отказа пулта на бившия здравен министър Десислава Атанасова и тя не можа да гласува.

Без изненади мина и гласуване на структурата на Министерския съвет. Единствено един от Атака гласува срещу заедно с 97 от ГЕРБ. Този депутат е Волен Сидеров, съобщиха от централата на партията. Той осигури кворум на заседанието, но грасува против, така както бе обещал предварително. "Нека бъде ясно за всички, че Атака не е подкрепила правителството на Орешарски", изтъкнаха от централата.

Правителството беше избрано с 119 гласа „за“ и 98 - „против“.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че е гласувал против, защото е жалко с такива задкулисни игри да се избира правителство.

В 13.37 ч. премиерът Пламен Орешарски заедно със своите министри положи клетва. След полагането на клетва служебният кабинет поздрави новото правителство с избирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kiko Kikov

    1 6 Отговор
    Dano da e za dobro
  • 2 Николай Попов

    1 8 Отговор
    успех Пламба

    Коментиран от #4

  • 3 Бхд БхД

    0 1 Отговор
    Хич няма да краде.
  • 4 Петър Кимонов

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Николай Попов":

    Ти па к'во фамилиарничиш с то'а?!?
  • 5 Bobi

    1 3 Отговор
    Няма да ги бъде дълго !

    Коментиран от #24

  • 6 Петър Киров

    1 4 Отговор
    Честит Ви нов комунист турчуляк.Хайде слагайте фесовете сега
  • 7 Nikolay Nikolov

    1 4 Отговор
    За мене ДПС нямат място в България нито като политическа сила и въобще като партия а и не е добринесла със нищо добро за БГ , малко са другите който крадат та и тея вече 20 и кусур години ни се влачат ,тея обслужват турция а не България
  • 8 веско алексиев

    1 3 Отговор
    Сега тези които гласуваха за АТАКА и БСП да слгат те фесовете.И то кво стана турците и пенсионерите определиха нащо бъдеще.Никой от младите хора в страната не иска комунисти и турци.Дано това правителство да падне до няколко месеца.
  • 9 PROFESIONALISTA

    1 7 Отговор
    честито, сега остава да подадем документи за влизане в турските провинции....
  • 10 Любомир Петков

    1 3 Отговор
    Затваряйте буркани,чака ни глад.
  • 11 Сульо

    1 6 Отговор
    От посока Европа, сега правим плавен завой към Русия и Анадола.
  • 12 Сульо

    1 3 Отговор
    От посока Европа, сега правим плавен завой към Русия и Анадола.
  • 13 Пацо

    1 1 Отговор
    Всеки нормален човек, навсякъде по света в такъв момент ще каже "Успех" или "На добър път" или нещо подобно, независимо за кого е гласувал и кого подкрепя.
    Тук обаче има някаква неистова злоба и смразяваща ненавист. Това е политически лумпенски фанатизъм, който излиза от рамките на нормалното и смело отива към психиатрията.
    Проблемите на България са толкова много и големи, че и Господ да назначите за премиер пак няма да може да ги реши всички отведнъж - това трябва да имате пред вид.

    Коментиран от #17, #21, #29, #31

  • 14 СОЦИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    защо Волене , защо ни предаде на Турците ???
  • 15 Николай Попов

    1 0 Отговор
    много бързо печели недоверие
    фамилиарничиския
  • 16 калоян костадинов

    1 0 Отговор
    още един ..... на фронта...гладна мишка
  • 17 Bobi

    1 12 Отговор

    До коментар #13 от "Пацо":

    Проблемите на България са толкова много и големи , точно заради тия турски комунисти ! Явно си малък и не помниш какво ни сториха всички тези за 23години , особенно през 96'-97'
    Те ни докараха до това дередже , та те ли сега ще ни оправят ? "оправят".... ама как ?
  • 18 hitler

    1 0 Отговор
    така е,няма как да се измъкнем освен да ги изметем от България!!!!!!!!!!!!!
    Ах,ТОДОРЕЕЕЕ къде сииииии
  • 19 Маргита Тричкова

    1 0 Отговор
    Ето как се избира министър-председател от програмно правителство.
  • 20 Красо Зелето

    1 3 Отговор
    Урааа, сега всички останали, в България, ще си купят самолетен билет....
  • 21 EMSKI

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пацо":

    Ти живееш ли в България??? Ако е така,си до 22 години,и не помниш нищо от лъжите дотук!!!! Пожелавахме успех на всички,за всичките тия 23 години...и на мутри,и на псевдоексперти....най-вече на комунисти и турци-разни коалиции!!!! Да ,нека им пожелаем успех в краденето,ние сме свикнали вече,ноооооо...вече излиза от джоба ни,не е като преди-от това ,което бе построено преди 1989 год.!!!!! Затова никаква толерантност!!!! И като за последно...честит ни нов фес-нацист-Волен Сидеров
  • 22 Иван Костов

    1 1 Отговор
    E teya sega shye ni ebat putkata mayna!
  • 23 Бате Цецо

    1 5 Отговор
    Тия дето се бяха подлъгали да ходят по протестите (не платените им предводители) ще има да търсят Бойко и Цецо да се върнат на власт ама чак след 4 години ще стане.
  • 24 Бате Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Bobi":

    Боби, чул те Господ, но уви - веднъж взели властта комуноидо-ориенталската пасмина няма лесно да я изметем
  • 25 niki

    1 0 Отговор
    Поредния палячо който за 4 години ще си оправи живота а за народа пак тесла в гърба.Старата песен на нов глас.
  • 26 toti toti

    0 0 Отговор
    Аве брачета какво ДПС приказва те.......Турците навремето на клатиха.......А сега хем на клатят,и хем въртим...Гледайте за кво'' става въпрос http://vbox7.com/play:14c0493a И после..ДПС,Тройни коалиция.,Орешарски и тн.
  • 27 toti toti

    1 0 Отговор
    ВЪН ТУРЦИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА
  • 28 toti toti

    0 0 Отговор
    www.vbox7.com/play:14c0493a
  • 29 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пацо":

    Подкрепям напълно коменрата ти! ФАКТ, комунистите взеха властта. Няма как да върнем времето назад. Аз се надявам да не окрадат държавата като предния път. Относно ДПС, БСП и АТАКА, след като не гласуват хората за ГЕРБ, няма как да дойдат на власт. Вярно е, че с гласовете на изкукалите пенсионери и промитите мозъци на турското малцинство предопределят съдбата на бг народа. Вярно е че Волен Сидеров показа пред цяла България,че е една политическа проститутка и не струва 5 стотинки нито той, нито комунистическата му партия. Вярно е също, че кампанията на БСП мина изцяло в плюене по ГЕРБ, скалъпени интриги и манипулации. То не бяха СРС, то не бяха печатниците "на" ГЕРБ, то не бе атака през всички медии. Слави Трифонов се продаде на комунистите преди 3 години, Бареков и цялата му паплач също влязоха под светлините на прожекторите...... Безбройни причини Лешников да е премиер. Но това не означава, че трябва да искаме провал от него. Ако той се провали, значи ще забие държавата пак на дъното на септичната яма.
    Без значение кой е шампиона на А група, важното е националния отбор да върви. Няма значение сини или червени са титулярите. Дано да проумеете това сравнение и да се надявате всички заедно с мен за успех на Орешарски!!
  • 30 Georgi Ralchovski

    1 0 Отговор
    Всички вие дето все разбирате от политика и ви знае много устата, ще се молите Борисов да се върне ама ще го хванете за..... Аз не ви съда, аз се радвам за вас и без това ще умра в друга държава, жалкото е,че ще си лижете оная р....а за сол.
  • 31 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пацо":

    Волен: Турците и циганите на сапун....
    Лютви: Г-н Сидеров е един много добър политик,еродиран човек....
    Станишев: Хи-хи-хи-хи,кой сега ще дърпа конците Бойко?? Хвана ли се в капана на вековната система на комунистическата партия?

    Ако Борисов наистина искаше да спечели убедително изборите през 2013-та, трябваше да няма компромиси пред никой. Цв.Цв. трябваше с време да бъде сменен и изваден от партията. Не трябваше да се оправдава с другите за назначаването на хора с криминално минало, на хора с конфликти на интереси. Не трябваше да застава зад гърба на Миро Найденов, а после да го пъди от партията. На запад за много по-малки грешки министри си подават оставките, а тук се свика среща с прокурори да се нищи покриване на из...ните л..на! Пфффф...... Айде да пожелаем успех на Пламен Орешарски и искрено да се молим за чистите му намерения!
  • 32 петър петров

    1 0 Отговор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове