Last news in Fakti

12 Май, 2022 08:02 2 847 29

Кицевски: Русия иска Македония за троянски кон в ЕС

  • северна македония-
  • никола кицевски-
  • русия

Историческата комисия може да реши един аспект от този проблем - историческият, но не може да реши всички проблеми със Скопие, коментира той

Кицевски: Русия иска Македония за троянски кон в ЕС - 1
Кадър Евроком

Трябва да започнем да разбираме кои са тези хора, които в Северна Македония се наричат македонци. Няма го вече процесът на създаване на македонска нация на антибългарска основа, но трябва да мислим с днешните реалности. Огромните спорове са да вдигнем ли ветото или да не вдигнем ветото. От едната страна са десните интелектуалци, либерали, които смятат, че ако се вдигне ветото, дори безусловно, е в интерес на колективния запад.

Другите чертаят червени линии, искрено вярвайки, че така ще спечелят популисткия вот, ще подмамят голяма част от българските избиратели, защото те не гонят национален интерес, те се борят за избирателите. Второто, в което те вярват е, че това е желание на Русия и така ще помогнат на Русия, но никога не го изговарят. Това коментира журналистът Никола Кицевски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

"Огромният интерес на Русия е Македония да влезе сега, незабавно в Европейския съюз, защото за пореден път ще се създаде Троянски кон или магаре. Сегашният управляващ елит от Македония е имплементиран от Титовите служби в Белград и работи за сръбските и руските интереси", каза Кицевски.

"Първо трябва да се направи план. Точка по точка да се направи план как да се действа. Историческата комисия може да реши един аспект от този проблем - историческият, но не може да реши всички проблеми със Скопие. Нашият национален интерес е обединението на всички българи в една държава, това не се е случило отново заради Русия", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    12 3 Отговор
    Хора......вие сериозно ли? Малко уважение поне към вас самите?
  • 2 Псевдоним

    4 5 Отговор
    Киевски.
  • 3 Глупаво

    9 3 Отговор
    Много ги е страх някои да не са троянски кон. Научили са един израз, и тук и там само това знаят. Престанете с тия глупости. А искат ли да са мишлето в капана за мишки? И обичат Лисана в кокошарника? Омръзнаха вече тези анализи и бичувания. нито ще избягаш от историята, нито от географиятя.
  • 4 Пич

    11 4 Отговор
    Я гле...... козяшкият слуга колко умнее ...!!! Значи - да пуснем макетата , че американците щели да пострадат !!! А това , че България ще пострада , през " ум " не му минава на тоя " българин " !!! Навремето ги гърмяха такива , които предаваха и продаваха държавата !!!
  • 5 Някой

    10 3 Отговор
    "Кицевски: Русия иска Македония за троянски кон в ЕС" Ако това беше вярно, значи Киро е агент на Путин. Защото той действа активно и подмолно да вкара Македония в ЕС против интересите на България. Този сериозно ли си вярва?
  • 6 нее

    6 6 Отговор
    Не, тука е пълно с балкански телета-атлантици.
  • 7 Наркос

    7 1 Отговор
    Като усетят какви суми се точат от фондовете много бързо от троянския ще скочат на белия кон!
  • 8 Значи с лавров

    3 2 Отговор
    Конете ставаме трима
  • 9 Една

    7 9 Отговор
    Стига манипулации - Русия винаги е търсела разбирателство и сътрудничество през всичките години след ВСВ. И какво получи от Запада ... омраза, русофобия, заплахи, брутални лъжи ...
  • 10 резервист

    10 1 Отговор
    Тук няма място за емоции, макар че Македония е кървава, незараснала рана за нас. Популизъм или не, ако позволим на някой да се подиграва с нас, ще убедим всички в собствената си незначителност. И съвсем ще престанат да ни уважават. Поведението на Скопие противоречи на основополагащите принципи на ЕС, така че нашето вето защитава съюза. Ако трябва , ще ти почакаме. Те искат нещо от вас и ще трябва да направят необходимото, за да го получат.
  • 11 Ангеларий

    8 5 Отговор
    Този юнак е много тъп
  • 12 696

    4 3 Отговор
    Кухи брътвежи. Така и не разбрах, какво иска да каже "джендърлиста". Имало стращна борба в Бг за ветото? Ми, те 9о % от народа са за ветото.. Всеки умен човек като прочете кратка извадка от мк преса разбира за какво става въпрос. Много падна летвата.
  • 13 Читател

    7 5 Отговор
    Русия е Троя. Вярно казва Кицевски. Македония е троянско магаре в ЕС. България е троянски кон, но не е опасна. Само шепа национални предатели русофили. Сърбия е опасна. Сърбия не е член и на НАТО. Сърбия трябва да бъде обуздана. Тя е карцином в Европа предизвикан от руски вирус.
  • 14 А зашто

    4 1 Отговор
    Им е уште еден троиански кон. Ас колко чатем Штатите искаат македониа в ЕС.

    Коментиран от #20

  • 15 нееее

    7 1 Отговор
    Македонците все още смятам, че са неузрели за членство в ЕС, поведението им е покартителна простотия.... Като покрият критерийте и след детални анализи се докаже, че нямат тайни връзки с държави извън ЕС, чийто интереси искат да прокарват - ДОБРО ДОШЛИ!
  • 16 София

    4 2 Отговор
    Тоя математик на какви хапчета я кара от сутринта!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 манипулирате ли

    1 0 Отговор
    странен прочит на събитията. Искали да влезнат, дрън дрън та фантастика. Те постоянно пречат това да се случи, като поддържат винаги линията на антибългаризъм и заличаване на историята на България. Ако искаха Македония да влезне, както и Сърбия, и тогава да използват прислугата си като троянски кон, щяха да имат съвсем други политики.

    "Руската православна църква признава изключителните канонични права на Сръбската православна църква в Северна Македония. Становището на Руската православна църква преди всичко ще вземе предвид подхода към този проблем на Сръбската православна църква, на която продължаваме да признаваме изключителните канонични права в Северна Македония", заяви секретарят на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия протойерей Игор Якимчук.
  • 19 Перо

    6 0 Отговор
    Руснаците слабо се интересуват,дали РСМ ще влезе в ЕС или не,защото за тях е важно НАТО и те вкараха измислената държава и неетническа нация там! РСМ никога няма да разкрият архивите на УДБ-а на тяхна територия или ще го направят избирателно,защото цялата про-сръбска,македонистка върхушка ще цъфнат като агенти,както и основната функция и обект на тази служба - антибългаризма и българите там!
  • 20 Балалайка, алкашка!

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "А зашто":

    А ти чувал ли си за руска тройка? Това са три коня, впрегнати пред колата (талига или шейна, все тая)! Засега имат само един кон - Сърбия. Чакат Македония и още някой будала!
  • 21 ира

    1 1 Отговор
    Абе какво ви става с тия коне и катъри? Това е новия израз на градския полу-образован, "Троянски кон"!? Като научат една фраза, и я въртят. Ако искате, може и мишле в капана за мишки. Може и глупаво искърско говедо. И нали не оспорвате на хората правото на мнение?
  • 22 нее

    2 0 Отговор
    Ех, колко е лесно в наши дни. Ако някой не ти харесва или не си съгласен с него, толкова е просто. Има си дежурни отговори, "расист", "фашист", "агент". Много модерно е да наричаш някой "троянски кон", толкова е убедително и литературно. Пропускам редовните реплики-обиди на външен вид, физически данни и медицински съдове...
  • 23 Без фалш

    1 1 Отговор
    Всеки който има мнение и позиция, става неудобен за правилната идеология-диктатура. Ние сме били троянски кон в Нато. Не забравяйте, че за Русия Нато е троянски кон в България. Така че нека да говорим за цени, пари, условия за живот а не само сладки анализи.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Кaкъв "Троянски кон" ? Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ...
    Cвидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи там.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo с разните му договорки за авиолинии .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДС-агентка Kpeмeнa

    1 1 Отговор
    БКП+Б3НС+ДС-русофилските комунета ги е страх Македония да не им отмъкне доходоносния развед-чекистки бизнес на "руски троянски магарета в ВС и НАТО"! :-))) Затова от задунайския кeнeф на Европа изкачат обвинения към Македония че щяла да бъде "руски троянски кон в ЕС"! Ама толкова сте прости и некадърни БКП+БЗНС+ДС-патриотарстващите комунета и агенти, че една патриотарска "културна" провокация като БКК "Иван Михайлов" (ДС-псевдоним "Главорез", вече "ДС-култутрен "Главорез") не можете да направите! Пък взели да "крият" пълния си провал с високомерно и нагло македонофобско патриотарсване?! Пфy!
  • 27 Тоест

    1 0 Отговор
    Америка иска троянски кон в ЕС, защото започва масово въоражаване и няма да има нужда повече от ФАЩ армии и бази на нашия континент.. А американците не харесват това. Броят на руските бази в ЕС? Няма, после.. хем не могат да превземат Украйна, хем Европа ги е страх Русия д не ги завземе 😂🤣 е изберете си просто..

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове