30 Май, 2022 09:40 1 046 32

Димитър Маргаритов: Антикризисните мерки, които са добри, не означава, че ще работят

  • димитър маргаритов-
  • антикризисни мерки

По думите му механизмите за контрол дават своя резултат да не се стигне до шоково и изкуствено покачване на цените

Димитър Маргаритов: Антикризисните мерки, които са добри, не означава, че ще работят - 1
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на антикризисните мерки, които са добри не означава, че ще работят, ако няма ефективен контрол и индикатори, през които да се измерва техният пряк ефект върху покупателната стойност на гражданите. Toва заяви новият заместник-министър на икономиката Димитър Маргаритов в предаването "Денят започва" по БНТ.

Това, което ние ще правим е паралелно с изготвянето на текстовете, с които ще бъдат въведени мерките, е да се изработи механизъм за контрол и мониторинг на самите мерки. Механизмите, по които функционират мерките ще бъдат въведени със сметката, която трябва да бъде платена от Народното събрание с актуализацията на бюджета, подчерта зам.-министърът.

По думите му механизмите за контрол дават своя резултат да не се стигне до шоково и изкуствено покачване на цените.

Спекулата е понятие, което се разглежда в гражданския и обществения смисъл, но ако има нужда от допълнителни механизми за контрол, тогава би имало спекула. За картел има съмнения, че може да има и може да бъде установено дали определени търговци не злоупотребяват с настоящата ситуация, отбеляза Маргаритов.

Той се надява, че ще успее да държи нещата под контрол, когато с усилията на всички институции се осъществява засилен дейност.

Защитата на потребителите ще бъде основна тема в моята работа и ще се постарая да оправдая доверието затова хората максимално да усетят ефекта на мерките с по-строг контрол, увери Маргаритов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя па

    16 1 Отговор
    безсмислен държавен служител що коментира, след като не разбира нищо?
  • 2 честен ционист

    6 1 Отговор
    Ганчо ще има честта да е един от пионерите за изпитание на мерките на Новия Световен Ред. Ако Ганчо оцелее с шепа ориз на месец, то значи и че западнякът ще прескочи трапа.
  • 3 лоза

    10 0 Отговор
    Антикризисните мерки изобщо няма да работят,защото са на разходка. Инфлацията е взела нож и вилица. Облизва се за тях.
  • 4 Най-Проста мярка

    3 0 Отговор
    Истинската мярка е, при тези цени на парното, да узаконите легален индивидуален отказ от парно без да се плаща сградна инсталация. Задължителна проверка на всички сгради строени след 1989 г. Масово собствениците са вкарвали стълбищни тръби от парно и топла вода в апартаментите си, усвояване на коридори, важи за апартаменти купувани на шпакловки и замазки. Така един човек отопляващ една стая с парно плаща 150 лева месечно, А тарикатите усвоили стълбищни тръби от коридорите, си отопляват една стая с тези тръби и плащат 40 лева само сградна инсталация. Или коректните абонати винаги са прецакани за тарикатите сградна. Не са нужни големи проверки, като минете по стълбите, се вижда с просто око, кои хитреци са усвоявали тръби в апартаментите си.
  • 5 Орел

    8 1 Отговор
    Преди една седмица се чудех какво ще работи това недоразумение? Сега съм в пълен потрес! Явно кирчовците са като краставите магарета.
  • 6 1-20

    9 0 Отговор
    Много ценен кадър се оказа Маргаритко. Шампион по нищоправене.
  • 7 Гочоолу

    9 0 Отговор
    Този пак го настаниха на служба. Откакто завърши "Право" в Софийския университет, все е началник, никога не се е борил сам, на трудовия пазар. Служеше на много господари- при Костов, "царя", тройните, служебните, ГЕРБ, сега цъфна при "новите".Къде ли не е бил- началник в МВнР, министерство на образованието, КЗП, сега - в икономиката.Времената на бай Ганьо не са си отивали.
  • 8 Маргаритко

    10 0 Отговор
    Хлъзгав, удобен за властта, мазен, казионен.
  • 9 Пич

    9 0 Отговор
    Малееее...... на тези вярно простотията им е безкрайна....!!! Мерките били добри , нищо , че няма да работят ???!!! Що за интелект може да измисли подобно словосъчетание ???!!! Подобни примери може да вземем само от етноса , който искал да гласува , но нямал желание !!!
  • 10 Службогонци от Иван Вазов

    11 0 Отговор
    А, честита нова служба! Хаирлия да е! Още дядо Вазов в пиесата "Службогонци" е описал това явление.
  • 11 Красимир Петров

    11 0 Отговор
    Този цял живот е бил на хранилката.
  • 12 Плевин дагеа

    8 0 Отговор
    На времето този дойде от Плевен, искаше да се уреди в София и все около кацата с мед се върти. Иначе нищо не работи, получава заплата и то не малка.
  • 13 Тоя

    9 0 Отговор
    се разфилософства , едва седнал на стола!
  • 14 5577

    8 0 Отговор
    Казвам Кирчовци и повече няма да коментирам.
  • 15 Страшна мисъл

    7 0 Отговор
    Какво значи да са добри, ако не работалтят? За кого са добри тогава? По принцип, но не и в частност? Абе прост юрист се прави на икономист.

    Коментиран от #25

  • 16 Алеко

    8 0 Отговор
    Този от 20 и повече години само началник е бил.За пет пари работа не е свършил, вече и той не помни от коя партия е.
  • 17 Тумбев

    6 0 Отговор
    Бе и шеф на Държавната собственост във външно, хитрец, нагаждач
  • 18 Още

    7 0 Отговор
    Приемствеността, която обеща се е отнасяла за него явно. Че ще скача от пост на пост.
  • 19 Пияндурника?

    8 0 Отговор
    Този ли пияндурник пак ще гледаме? Нищо не свърши като председател на комисията за потребителите, нищо няма да свърши и тук. Ако го питат какво е направил в КЗП едно нещо няма да може да посочи и хората да се съгласят с него. Пфууу, аман от мекотели.
  • 20 Този

    6 0 Отговор
    Този надмина и Нинова по глупотевини. Сигурно си го е взела да изпъква над него, като ръси глупости.
  • 21 Колците

    7 0 Отговор
    Борсукът Маргаритов пак заваля по телевизора и разправя скороговорки за простолюдието. Народът не яде доматите с колците, но си ги иска, че с него скоро ще го бие.
  • 22 Карамфилов

    7 0 Отговор
    Този го зная от Министерство на образованието. Наричахме го Карамфилов, не беше и там цвете за мирисане.

    Коментиран от #24

  • 23 Калитко

    6 0 Отговор
    Помните ли Калитко? Същински Калитко е този. С една страничка текст минава години от пост на пост.

    Коментиран от #26

  • 24 Службев

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Карамфилов":

    Този служеше вярно на ГЕРБ, бившият министър Кр. Вълчев му е кум. И двамата са от един дол дренки.Тази държава се управлява от калинки и ленчета, а също и от маргаритки.
  • 25 Бело

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Страшна мисъл":

    Да не е и този на бЕло? Може да предложи пък мерки, които не са добри, но да работят. Насушахме се на глупостите му години.
    Всички такива парашутисти - вън!
  • 26 Солунската митница

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Калитко":

    Да беше Алеко жив, щеше да го опише. Съратник на бай Ганьо, Дочолу, Гочоолу Данко Хаирсъзина, Гуньо Адвокатина.Сега остава да му дадат като следващ пост, Солунската митница.
  • 27 Малко още

    4 0 Отговор
    Маргариткин не можа да закрие КЗП, но може да успее да свърши това с икономическото министерство. След като беше е разделено на две, първата крачка вече е направена. Дерзай!

    Коментиран от #30

  • 28 Много ги бавим!

    6 0 Отговор
    Време е народът да се заеме и да изкове мерки, с които да ги изрине всичките тези с нелепите и некомпетентни изказвания. Ама с големите лопати, да не ги бавим много!
  • 29 Далаверата

    5 0 Отговор
    Някой знае ли какво стана с разследването на КОНПИ за фирмите на жена му и тази на бившия образователен министър Краси Вълчев и с апартаментите на безценица?

    Коментиран от #31

  • 30 Е колко?

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Малко още":

    Бе, за министерството чак не знам. Те службици току тъй не закриват. Виж, икономиката да довърши лесна работа ще е за него.
  • 31 Виолет Маргаритов

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Далаверата":

    Покрили са го, но някой трябва да сезира Б.Рашков

    Коментиран от #32

  • 32 Рашков

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Виолет Маргаритов":

    Сезирам Бойко Рашков в качеството му на очакван нов шеф на КПКОНПИ да преразгледа производството и да се произнесе има ли конфликт на интереси!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове